Uzm. Kl. Psk.
Dilara Cura İçten
Psikoloji,
Pedagoji
Fethiye 1 adres
Lisans eğitimimin hemen ardından, Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji (Yetişkin Modülü) yüksek lisans programına devam etmiş, ''Çocukluk Çağı Travmalarına Sahip Bireylerin Bilişsel Esneklik Düzeyleri ve Duygu Düzenleme Becerileri Arasındaki İlişki'' konulu proje ile uzmanlığımı tamamladım.
Yeditepe Üniversitesi'nde çift ana dal lisans eğitimlerimi devam ettirirken Yrd. Doç. Dr. Ayşe Altan Atalay ile birlikte yürütmüş olduğumuz '' Kaygı ve depresyon gibi durumlara karşı yatkınlığa zemin hazırlayan bilişsel faktörler ve Yönetici İşlevleri ölçen testlerdeki performans üzerindeki etkisi'' konulu araştırmada ve Yrd. Doç. Dr. Simay İkier Sayar ile yürütmüş olduğumuz '' Yaşlanma ile ortaya çıkan Olumluluk Etkisi’nin orta yaş üstü bireylerin anılarını daha olumlu hatırlamalarında ve duygu durumlarını daha olumlu değerlendirmelerindeki etkisi'' konulu araştırmada proje asistanlığı yaptım.
Ayrıca lisans eğitimim devam ederken çeşitli kurumlarda, okullarda ve hastanelerde stajlar yaptım. Bunlara ek olarak lisans eğitimim süresince Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü kapsamında süpervizyon eşliğinde bireysel danışmanlık ve grup psikolojik danışmanlığı sürecimi tamamladım.
Yüksek lisans eğitimim kapsamında da, yetişkin bireylerle seanslarımı ilerlettim ve süpervizyon sürecimi tamamladım.
Prof. Dr. Hakan Türkçapar'dan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Doç. Dr. Serap Özer'den Çocuklarla Bilişsel Davranışçı Eğitimi, Dr. Christof Loose'dan Çocuk ve Ergenlerde Şema Terapi Eğitimi, Uzman Psikolog Nilüfer Devecigil ve Prof. Dr. Byron Norton'dan Deneyimsel Oyun Terapisi I. ve II. Düzey Eğitimlerini, Oyun Terapileri Derneği'nden Yönlendirilmemiş Oyun Terapisi, Doç. Dr. Serap Özer'den Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi Eğitimi'ni ve Davranış Bilimler Enstitüsü Emre Konuk ve Asena Yurtsever'den almış olduğum EMDR 1.Düzey Eğitimi'ni tamamladım.
Gerek yurt içi gerekse yurt dışında çok çeşitli projelerde gönüllü olarak yer aldım. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı'nda suça sürüklenmiş çocuklarla birlikte düzenlemiş olduğumuz projelerde, yurtdışında ise St. Petersburg (Rusya)'da 1,5 ay süre boyunca gönüllü olarak yer aldım.
Maltepe İmdat Vakfı Dumlupınar Ortaokulu'nda 1 ay boyunca proje gönüllüsü olarak yer aldım.
Ayrıca okul, kurum ve hastane stajlarım oldu. Çamlıca Doğa Koleji'nde, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde ve Us Psikiyatri Enstitüsü'nde stajyer psikolog olarak görev aldım.
Şuan kurucusu olduğum ofisimde çocuk, ergen ve yetişkinlerle psikoterapi seanslarımı devam ettirmekteyim.
Ayrıca çocuk ve ergenler söz konusu olunca aile de sürecin ayrılmaz bir parçası oluyor. Bu sebeple, ailelere yönelik de ebeveyn danışmanlığı vermekteyim.
Online Görüşme
Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı
Boşanma Terapisi
Ebeveyn Danışmanlığı
Evlilik Danışmanlığı
Evlilik Terapisi
Hamilelikte Psikolojik Danışmanlık
ö.....
Dilara Hanım'ın yanından her çıkışımda bir aydınlanma oluyor ..siz leb demeden leblebiyi anlıyor çok donanımlı ve tecrübeli kendisi
bugüne kadar yaşadığım hayatta ki öyle önemli parçanın farkına varmama sebep oldu ki, resmen aydınlanma yaşadım ve bu kötü gidişin nedenini öğrendim.
Çok memnun kaldığım,kendimle tekrar tanıştığım ve giderek güçlendiğimi hissettiğim bir terapi sürecini yaşıyorum. Kendisiyle tanışma cesareti olan herkese Dilara hn ile tanışmasını tavsiye ederim.
eb...ı
Herşey çok güzeldi. Sadece seans süresi bir tık kısaydı. Sanırsam ilk seans olduğu içindi. Genel olarak yaklaşımı ve mesleki bakış açısı profesyonelveydi. Ayrıca güler yüzü ve yumuşak ses tonu sayesinde oğlumun kendini rahat hissettiğini düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
s....d
Dilara Hanım ile ilk seansımızdı. Vaktinden erken gitmiştim. 5 dakika bekledikten sonra hemen seansa başladık. Çok güzel karşıladı ve güler yüzlüydü. Açıkcası bu kadar enerjik ve tatlı bir psikolog görmemiştim. Beni anlayan nadir insanlardan. Kendisiyle konuşurken çok rahattım. Her şeyi kolayca anlattım. Bu duruma bende şaşırdım. Sanırım Dilara Hanım ın etkisinden bu kadar kolay anlatabildim. Gerçekten çok iyi ve başarılı bir psikolog. Kendimi iyi hissetmemi sağladı. İlerleyen süreçte bana çok daha iyi etki edeceğini düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
y.....
Dilara hanımın gerek görüşme öncesi gerek görüşme sırasındaki ilgisi takdire şayan. Biz memnun kaldık.
ce...l
Psikolojik olarak kendimi ve yaşantımı çözümlemek için başladım tedaviye ve daha 3 seans olmasına rağmen çok memnun kaldım bir kaç konuyu çözümledik bile.
so...l
Dilara hanımın son derece duyarlı ve sevecen yaklaşımı ile rahat bir görüşme ortamı ile çözüm önerileri sunması benim sorunlarla başa çıkmamı sağladı.kendisine çok teşekkür ediyorum
ay...l
İlk seansimiz çok güzel verimli geçti.Çok rahat kendinizi ifade edebiliyorsunuz. Tuvalet eğitimi için başvurmuştuk. Çok memnun kaldık. Çok ilgili sevecen bir insan. Kendinizi çok rahat ifade edebiliyorsunuz. 2. Seansta oyun terapisi olmuştu oğlum eğlendi çok sevdi Dilara hanımı. Bizi yönlendirdi nasıl davranacağımiza dair. Uyguladık dediklerini ve sonuç muhteşem tuvalet eğitimi başarı ile sonuçlandı. Kendisine çok teşekkür ederiz iyi ki tanıdık. Herkese tavsiye ediyorum:)
Dilara hanıma öfke kontrolü sağlayamamam ve kendime zarar verme isteği gösterdiğim bir süreçte danıştım, kendisi çok ilgili her zaman yanımda olan ve mesleğini severek yapan bir insan. Her konuda yanımda olduğu ve bu süreci beraber atlatma şansım olduğu için çok mutluyum
Dilara Cura İçten isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Dilara Cura İçten, Psikoloji, Aile Danışmanlığı, Pedagoji. Size Dilara Cura İçten tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Aile Danışmanlığı, Evlilik Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı.
Dilara Cura İçten adresi nerede?Dilara Cura İçten şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Cumhuriyet Mahallesi 503 Sokak No:8 Gürak İş Merkezi K:2 Daire No:16 Fethiye
Adresine gitmek zorunda kalmadan Dilara Cura İçten isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Dilara Cura İçten uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Dilara Cura İçten isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Dilara Cura İçten, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Dilara Cura İçten hangi dilleri konuşuyor?Dilara Cura İçten ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Dilara Cura İçten isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Dilara Cura İçten tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Dilara Cura İçten hakkında ne düşünüyor?Toplam 54 hasta / danışan, Dilara Cura İçten hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.