Şu anda kurucusu olduğu LYSIS PSİKOLOJİ'de , ergen ve erişkin danışanlarla birlikte psikoterapi yapmakta olan Dilek Eken ağırlıklı olarak kaygı bozukluları, panik bozukluk, yas, öfke kontrolü, ruhsal travma, travma sonrası stres bozukluğu, fobiler, kişilik sorunları, romantik ilişki çatışmaları, ve depresyon çalışmakta ve lisans eğitimi sırasında edindiği Psikanalitik bakış açısının yanı sıra Psikodinamik Terapi ve Duygusal Şema Terapi Yönelimli Psikoterapi uygulamaktadır. Halen Psikiyatrist Ülkü Gürışık yönetiminde Psikanalitik temelli Psikodinamik Terapi Süpervizyon Eğitimine devam etmektedir.
2012 yılından bu yana psikolog olarak çalışan Dilek Eken’in;
Çalışma Alanları
• Kaygı Bozuklukları (yaygın anksiyete)
• Panik Bozukluk
• Romantik İlişki Çatışmaları
• Depresyon
Eğitimler
• Rorschach Eğitimi
• Yetişkin Projektif Testleri Eğitimi (TAT, İnsan Çizimleri Testi)
• Yetişkin Objektif Testleri Eğitimi ( Beck Depresyon Envanteri, MMPI (Minesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri Uygulama ve Yorumlama) , WISC-R)
• Çocuk Objektif Testleri Eğitimi (AGTE, D2 Dikkat Testi, Burdon Dikkat Testi,
• Çocuk Projektif Testleri Eğitimi ( TAT, CAT, Louisa Düss Psikanalitik Hikayeler Testi, Aile Çiz Testi,Terapötik Kart Testi)
• Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Yöntemleri Eğitimi
• Moxo ADHD Testi Eğitimi
Kongreler
• ‘Travma Gözden Kaçmasın’ Psikoloji Çalıştayı İstanbul Kültür Üniversitesi, 2016
• “İkinci Adım, Tedavi” İstanbul Üniversitesi Psikoloji Günleri, İstanbul Üniversitesi, Şubat 2012
• “Sanatın Psikolojide Kullanımı ve Ağır Psikopatolojisi Olan Hastalarda İşlevi” Grup Çalışması Şubat 2012
• “Bipolar Bozukluklarda Psikoterapi ve Psikososyal Tedavilerin Yeri” Grup Çalışması, Şubat 2011
• “ Şizofreni Hastalarında Psikoterapi’nin Temel İlkeleri” Grup Çalışması, Mayıs 2011
• “Kişilik Bozukluklarına Psikanalitik Yaklaşım” Atölye Çalışması, Mart 2011
• “ İlk Hasta ve Hastalık” İstanbul Üniversitesi Psikoloji Günleri, İstanbul Üniversitesi, Mart 2011
• “İş Hayatında Etkili İletişim” Semineri, Koç Üniversitesi, Mart 2010
• 14. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi, İstanbul Üniversitesi, Temmuz 2009
• Pandost Panik Atak Dostları Derneği, Panik Bozukluk Tedavi ve Yaklaşım Konulu Seminer, Mart 2009
Verdiği Seminer ve Atölyeler
• Ergenlik Dönemi (Anne – Baba / Çocuk Ergen Seminerleri – İstanbul, Ankara 2012 / 2020)
• Akran Zorbalığı (Anne – Baba / Çocuk Ergen Seminerleri – İstanbul, Ankara 2012 / 2020)
• Sınav Kaygısı ve Stresle Baş etme Yolları (Çocuk Ergen Seminerleri – İstanbul, Ankara 2012 / 2020)
• Çocuklarda Kaygı Oluşumu ve Kaygıyı Anlamak ( Anne Baba Çocuk Atölyesi Ankara 2018/2020)
• Çocuklarda Öfke Oluşumu ve Öfkeyi Anlamak (Anne Baba Çocuk Atölyesi Ankara 2018/2020)
• Aile İçi İletişim ve Çatışma Çözme Becerileri (Anne Baba Çocuk Atölyesi Ankara 2018/2020)
• Özgüvenli Çocuklar Nasıl Yetiştirilir (Anne Baba Çocuk Atölyesi Ankara 2018/2020)
• Çocuklarda Cinsel Gelişim Nedir ve Mahremiyet Eğitimi Nasıl Verilir (Anne Baba Çocuk Atölyesi Ankara 2018 /2020)
Aile İçi İletişim Sorunları
Psikodinamik Psikoterapi
Yas Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
ha...y
Öncelikle selamlar, psikolojik destek sürecimde bir kaç haftayı tamamlamış bulunmaktayım. Size şöyle söyleyim. Bu süreçte en çok, edindiğim farkındalıklar beni şaşırttı. Aslında olaylara bakış açım çok değişmeye başladı. Size kesinlikle bir probleminiz varsa, hayatınızla ilgili karamsarlığınız varsa, kesinlikle dilek hocamızı tercih edebilirsiniz. Bana çok yardımcı oldu ve olmaya da devam ediyor. Gönül rahatlığı ile yaşadığınız her şeyi anlatabilirsiniz. Eğer sürece ve kendinize inanırsanız, bu süreci çok güzel tamamlarsınız.
Karşısına oturduğum ilk an da beni baştan yaratabileceğimizi anladım. Hayatımda gördüğüm en profesyonel insan diyebilirim, derim. Yaptığı çıkarımlar ve anlaşılır açıklamalarıyla kendinizle alakalı farkındalık seviyeniz inanılmaz artıyor ve bunları değiştirmeye olan inancınız günden güne yükseliyor. Hep doğru soruları soruyor. Görüştüğünüz odanın aurası günden güne değişiyor; yani aslında içinizde bir şeylerin kıpırdadığını, yer değiştirdiğini hissediyosunuz. Son zamanlarda hayatımda aldığım en doğru karar..
d.....
Seanslara girmeden önce acaba iptal mi etsem acaba girmesem mi devam etmesem mi gibi düşünceler çok fazla yaşıyordum. tabi ki bunun dilek hanım ile alakası yok kendi içsel problemlerim ve kendimi strese sokmamdan dolayı düşünüyorum bunları. Ama seans sırasında olsun seans sonrası olsun içimi öyle güzel rahatlatıyor öyle güzel vakit su gibi akıp geçiyor ki bitmesin istiyorum. Benim için ufak bundan ne olucak diye içimde birikmislikleri bir kelimeden dahi özenle cımbızla alır gibi çok iyi noktalara değiniyor ve diyorum ki evet sebebi buymuş. Bana çok iyi gelmeye başladı ve bu daha yolun yarısı bile değil yolun başındayızz daha çok yolumuz var biliyorum ama yolun sonu benim için açık bunun farkındayim.
c.....
Pskolojık anlamda zorlandiğim zamanlarda kendisinden destek aldım kendimi tanımamda cok buyuk katkisi oldu neyin neden oldugunu dusunmemi sagladi bakıs acımı değiştirebildim sayesinde suan cok daha iyi bir durumdayım cok memnun kaldım
f.....
İletişimi tam zamanında kuruyor. Detaylı ve yerli açıklama yapıyor. Güven veriyor. Detayları unutmuyor. İkna ediyor. Uyguladığı tedavi yönteminde başarılı. Bana iyi geldi. Ne fazla ne az tam ayarında bir mesafeyle yaklaşıyor. Güleryüzlü. Kendinizi doğru algılamanızı sağlıyor. Kendinizle, yaşadıklarınızla doğru verilerle yüzleşmenizi sağlıyor.Randevuya zamanında alıyor.Süte bitse bile konuşmanız bitmemişse sizi dinlemeye devam ediyor. Başarılı bir psikolog
l....y
İşini severek yapan bir psikolog. Danışan olarak tedavi yöntemi (EMDR) ile ilgili hem çok güzel ve net bilgilendirme yaptı, hem de süreçleri çok net çizdi. Sadece sorunlarımı anlatmak değil sonunda iyileşmenin olacağına inanarak o güveni hissederek seanslara katılıyorum. Herşey için teşekkürler
z.....
1 yıldır terapi aldığım, gittikçe daha iyi hissetmemde çok büyük rolü olan ve çıkmazlara düştüğümde kattığı farklı bakış açılarıyla yeni yollar bulmamı sağlayan sevgili terapistimle iyi ki yollarımız kesişmiş…
eb....
13 yaşındaki kızım için gelmeye başladık Dilek Hanıma. Ebeveyn olarak zamanında yaptığımız davranış hataları, ergenlik, pandemi süreci, genetik faktörler derken iyice içinden çıkılmaz hale gelen kızımın ruh hali Dilek Hanımın ilgili, içten ve profesyonel yardımıyla inanılmaz yol katetti. Hem kızımla hem benimle yaptığı görüşmeler sayesinde yaşamımızda yeni bir sayfaya geçtik. Kendisine bu süreç için çok teşekkür ediyorum. Çocuklarınızı gönül rahatlığıyla teslim edebileceğiniz, olayları ele alış tarzı, anlaşılır açıklamaları ve pratik önerileriyle harika bir psikolog.
Dilek hanımdan sonra herkesin mutlaka bir psikologdan yardım alması gerektiğine inandım. Bana göre süre hemen bitiyor, o kadar verimli ki… sanki yıllardır tanıyor gibi rahat hissediyorum kendimi. Ben daha ilk seansta çok özel sırlarımı rahatlıkla kendisiyle konuşabildim, o güveni hissettim. Ben çift terapisi için başvurmuştum aslında ama bireysel devam ediyorum. Ama her ikisinde de uzman olduğu aşikar… Tespitleri o kadar doğru ve yerinde ki şaşırıp kalıyorum her defasında. İmkanım olsa her gün mesaiye gider gibi giderim. bence herkes Dilek hanıma giderek kendini ödüllendirmeli…anlatılmaz yaşanır diyorum..daha çok yolun başındayım ama (ben farkında bile olmadan) hayatıma dokunmuş ve bende daha şimdiden çok fazla gelişme olmuş bile. Kendisine bir kez daha çok teşekkür ederim. Uzun yıllar bir arada olacağımıza inanıyorum.
Dilek Eken isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Dilek Eken, Psikoloji. Size Dilek Eken tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Yetişkin Terapisi, Psikodinamik Psikoterapi, Aile İçi İletişim Sorunları, Randevu, Çözüm Odaklı Terapi, Online Terapi, Şema Terapi.
Dilek Eken adresi nerede?Dilek Eken şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mustafa Kemal Mh. 2157. sk. Pınar İş Merkezi Kat:3 no:16 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Dilek Eken isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Dilek Eken uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Dilek Eken isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Dilek Eken, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Kredi kartı, Banka Havalesi.
Dilek Eken isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Dilek Eken tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Dilek Eken hakkında ne düşünüyor?Toplam 9 hasta / danışan, Dilek Eken hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Dilek Eken hangi sigortaları kabul ediyor?Dilek Eken tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar