Doç. Dr. Dilşad Yıldız Miniksar Muayenehanesi
Mustafa Kemal Mahallesi 2156 sokak No:20/1 Casanita Plaza Kat:1 No:102, Çankaya, Ankara

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri +19 daha fazla

Aile Çiz Testi

Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Doç. Dr. Dilşad Yıldız Miniksar Muayenehanesi

2010 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalında Tıpta Uzmanlık Eğitimine başladım. 2015 yılında Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı ünvanını aldıktan sonra Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde klinik idari sorumlusu olarak mecburi hizmetimi tamamladım.
2019 yılında meslek hayatımı akademisyen olarak sürdürmek amaçlı Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı’na Dr. Öğr. Üyesi olarak başladım. 2022 yılına kadar Anabilim Dalı Başkan’lığı ve Etik Kurul üyeliği yaptım. Bu süre boyunca birçok projede ve multidisipliner çalışmalarda yer aldım. Tıp fakültesi lisans öğrencilerine tüm dönem boyunca Çocuk Psikiyatrisi dersleri verdim.
Ulusal ve uluslararası çok sayıda akademik çalışmaları, kitap bölümleri, bilimsel yayın ve projeleri ile 2022 yılında Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bilim alanında “Doçent” unvanı almaya hak kazandım. 2022 yılında üniversiteden Sağlık Bakanlığı Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doçent doktor ünvanı ile uzman tabip olarak görev yapmak amaçlı ayrıldım.
Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi (SÜPERVİZYON), Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi KURAMSAL Eğitimi, Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Çocuk ve ergenlerde yeme bozukluklarının Bilişsel Davranışçı Terapisi, Çocuklarda dışa atım bozukluklarının Terapisi, DEHBD farkındalık ve BDT temelli müdahaleler, Ergenlerde madde kullanım bozukluğu, değerlendirme yaklaşım psikoeğitim motivasyonel görüşme BDT ve diğer psikoterapotik yöntemler, BDT ve ACT temelli anne baba eğitimleri, Çocuk ve Ergenlerde ayrılma anksiyetesi bozukluğu ve okul reddinin Bilişsel Davranışçı Terapisi, Çocuk ve Ergenlerde Sosyal kaygı bozukluğunun BDT'si, Çocuk ve Ergenlerde yaygın anksiyete bozukluğunun BDT'si, Çocuk ve Gençlerde Panik bozukluğu, agorafobi ve özgül fobilerin BDT'si, Sınav kaygısına Yönelik BDT, Çocuk ve Ergenlerde OKB'nin BDT'si, Çocuk ve Ergenlerde Selektif Mutizmin BDT'si, Çocuk ve Ergenlerde PTSB'ye yönelik BDT, Yaygın Anksiyete Bozukluğunda BDT, Çocuk ve Ergenlerde Anksyete Bozukluklarında BDT, TSSB ve diger ruhsal bozukluklarda EMDR kursu ve Temel İyi Klinik Uygulamalar eğitimleri aldım.
Tedavi yaklaşımı olarak kişiye uygun olacak şekilde çeşitli bilişsel davranışçı terapi yöntemlerini, anne baba eğitimlerini ve gerekli durumlarda ilaç tedavilerini kullanmaktayım.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği üyesiyim.

Evli ve iki erkek çocuk annesiyim. Eşim de hekim olup Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde Eğitim Görevlisi (Doç. Dr.) olarak çalışmaktadır.

Röportaj

Konum: Doç. Dr. Dilşad Yıldız Miniksar Muayenehanesi Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Okulda yaşadığı sorunlar nedeniyle okula gitmek istemediği için her gün ağlayan çocuğumuz ve biz doktorumuzun ilgisinden, yaklaşımından ve bilgilendirmelerinden çok memnun kaldık. Doktorumuzun yönlendirmeleri ve yazdığı ilaç sayesinde sinirli ve hırçın olan çocuğumuz artık daha sakin. Daha mutlu. İyi ki kesişmiş yolllarımız doktorumuzla.

Dilşad hocamıza internette tesadüfen denk geldim ve randevu aldım. Tik tedavisi sürecimizde yakından ilgilendi, sorularımıza net, açıklayıcı ve tatmin edici cevaplar verdi. her mesaj yazdığımızda en kısa sürede dönüş sağladı. Hem insanlığı hem de mesleki anlamda kendisi nadir bulunabilecek saygıdeğer bir doktor. Herkese tüm içtenliğim ile tavsiye ederim.

Dilşad Hanıma internetten ulaştım. 17 yaşındaki oğlum farklı şeyler söylüyordu, gerçek olmayan ama kendi inanıyordu. Böyle bir şey ilk defa başımıza gelmişti. Hemen Dilşad Hanımı aradım. Hiç vakit kaybetmeden gelmemiz gerektiğini söyledi, hemen gittik. Doktor Hanım değerlendirmeler yaptı. İlacımıza başladık. O süreç içinde her telefonla aradığımda hiç bıkmadan cevap verdi ve ne yapmamız gerektiğini anlattı. Şu an 3 ay oldu, tedavimiz devam ediyor, oğlum çok iyi, doktor hanımdan çok memnunuz. Herkese tavsiye ederim. Böyle yorumlar okuyunca acaba gerçek mi diyordum. Kendi başıma gelince daha iyi anladım. İyi ki Dilşad Hocamızla karşılaşmışız.

U

İyi ki yollarımız kesişti Dilşad Hocam'la. İnternet üzerinden araştırarak bulduk aslında. Güzel yorumlar ve çözümler gördükçe biz de umutlandık. Biz hiperaktivite ve dürtü problemi ile ilgili başladık tedavimize. Beni en etkileyen ve gönlümü rahat tutan kısım her zorlu anda ve her krizde anında ulaşabiliyor ve çözüm için destek alıyor oluşumuzdu. Kendisinden çok memnunuz, oğlumla çok güzel bir uyum yakalayabildi hocamız. İletişim kurabildi. Bu da haliyle onunla seans yapmaktan kaçınmamasını sağladı. Bu benim için çok önemli bir husus. Kesinlikle çevreme tavsiye ederim.

Y

Psikolojik anlamda çok zor geçen bir dönemimde şans eseri randevu aldım kendisinden. İyi ki almışım. Tedaviye yaklaşık 7 ay önce başladık. Depresyon tanısı konmuştu. İlk görüşmede çok zorlanarak anlattığım, günlük yaşam kalitemi fazlasıyla düşüren travmalarım artık daha basit geliyor. Onlarla nasıl yüzleşmem gerektiğini çok iyi aktardı doktor hanım. Farklı açılardan bakabilmeyi öğretti. Duygularımı anlamamı sağladı. Hiç geçmeyecekmiş gibi gelen derin üzüntü, takıntı gibi duygulardan kurtuldum. Dönüp bakınca birlikte geldiğimiz bu noktadan çok mutluyum. Başka psikiyatristlerle de görüşmüş biri olarak, işini hakkıyla yaptığını ve memnun kalacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim.

Konum: Doç. Dr. Dilşad Yıldız Miniksar Muayenehanesi Bireysel Terapi

kazaya bağlı geçirmiş olduğum travma sonucu kendisine ulaştım. Desteği ve ilgisinden memnun kaldım. Artık daha iyi hissediyorum

K

Dilşad Hanım'a oğlumda ki bazı utangaçlık davranışları için gitmiştik. Hem bizimle görüştü hem de oğlumla ayrı görüştü. Gerçekten güven veren bir doktor. Kendisinden çok memnun kaldık.

Konum: Doç. Dr. Dilşad Yıldız Miniksar Muayenehanesi Normal Randevu

Kızımın uyku düzeninde problemlerimiz vardı, bizimle yada çocuğumla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmeye başlamıştık. Dilşad hanım sayesinde çok rahatladık ve yönlendirmeleri çok etkili oldu. Sakinliği, rahatlatıcı konuşması bize çok iyi geldi. Kendisine danıştıktan sonra doğru bilgiye ulaştık. Kafa karışıklığımız kalmadı. Bundan sonraki rutin kontrollerimiz için doktorumuzu bulduk.

V
Konum: Doç. Dr. Dilşad Yıldız Miniksar Muayenehanesi Psikiyatrik İlaç Tedavisi

Oğlumun kriz geçirme sorunu vardı. Doktorunuz uygun tedaviyi ve gerekli bilgilendirmeyi yaptı. İlaçlarınızı kullanıyoruz. Kendisi ile mesajlaşıyiruz. Bizi bilgilendiriyor ve ilgileniyor.

10 yaşındaki oğlumun tik problemi sebebiyle Dilşat hocamıza internetteki yorumları sayesinde ulaştık. Ilgisinden çok memnun olduk, 2 defa gittik ve devam edeceğiz. Oğlumun görüşleri de çok olumlu, Şu an için tedavimiz iyi gidiyor. Tavsiye ederiz.