İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji İngilizce bölümünden yüksek başarıyla mezun oldum. Çek Cumhuriyeti'nde Palacky University Psikoloji bölümünde mesleğime katkı sağlayan bir çok teori ve uygulamaya yönelik derslerin yanında drama eğitimleri alarak lisans eğitimini tamamladım. Ardından Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programına devam ettim. "Algılanan Ebeveyn Tutumları ile Sosyal Kaygı Arasındaki İlişkide Öz-Duyarlılık, İlişkilere Dair İnançlar ve Bilişsel Çarpıtmaların Aracı Rolü" konulu tez çalışmam ile yüksek lisansı tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog unvanı almaya hak kazandım. Yüksek lisans kapsamında Dr. Kuntay Arcan'dan Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini aldım ve bu kapsamda Dr. Başak Bahtiyar'dan yetişkinlerle yürüttüğüm psikoterapi sürecinde süpervizyon aldım.
Lisans eğitimim süresince bir çok seminer, eğitim ve konferanslara katıldım. Bu kapsamda okula uyum ve okulu bırakan öğrencilerin entegrasyonu projesi kapsamında İtalya'ya giderek çalışmalar yürüttüm. Gençlerden Gençlere yaşam becerileri projesi kapsamında 12 Haftalık yoğunlaştırılmış çocuk psikolojisi eğitimini tamamladım. Ayrıca Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde stajyer psikolog olarak görev yaptım. Türk Psikologlar Derneği bünyesinde düzenlenen WISC-4 Zeka Testi eğitimini tamamlayarak uygulayıcı sertifika almaya hak kazandım. Dr. Neslihan Zabcı'dan psikanalitik yönelimli psikopatoloji ve çocuk psikopatolojisi eğitimlerini aldım. Klinik Psikolog Mehmet Teber'den çocuk merkezli oyun terapisi, Asena Yurtsever'den EMDR eğitimi, Nevin DÖLEK'ten kısa süreli çözüm odaklı terapi ile kriz, travma, ölüm ve yas danışmanlığı eğitimleri ile psikoterapi süreçlerini etkili şekilde yürütmeye devam etmekteyim.
2017 yılından bu yana çocuk, ergen ve yetişkin odaklı görüşmeler yapmaktayım. Aile Eğitim Programı kapsamında kurum ve kuruluşlara çocuk ihmal ve istismarı, bağımlılık, mahremiyet eğitimi, ebeveyn tutumları, ergenlik dönemi ve riskli davranışlar gibi bir çok konuda eğitimler verdim.
Mesleki bilgi ve yeterliliğimi arttırmaya yönelik birçok eğitim ve konferanslara katılırken aynı zamanda çocuk, ergen ve yetişkin bireylere yönelik psikoterapi hizmeti vermeye devam etmekteyim.
Kaygı bozuklukları, Depresyon, Yeme Bozuklukları, Özgüven Sorunları, Panik Atak, Öfke Problemi, Fobiler, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Sosyal Kaygı, Sınav Kaygısı, Davranış Problemleri, Ergenlik Dönemi Sorunları, Travmaya Bağlı Sorunlar, Çocuk Psikopatolojisi, Ebeveyn Danışmanlığı gibi konularla çalışmaktayım.
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Yas Terapisi
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
ş....a
Kendisine anksiyete problemim sebebiyle başvurdum. Kısa sürede olumlu sonuçlar aldık çok memnun kaldım. Seanslarım devam edıyor kendisini tanıdığıma çok mutluyum
b...
Duriye Hanım'a bir tanıdığım vasıtasıyla ulaştım, küçüklüğümden beri süre gelen bir takım düşünceler, takıntılar hayatımı artık çekilmez yapmaya başlamıştı, kendime oluşturduğum güven çemberi artık günlük yaşantımda bana engel olmaya başlamıştı ve böyle devam etmek istemiyordum, ailemin de desteğiyle Duriye Hanım'la görüşmeye başladım. Sonra hayatımda gerçekten bir şeyler değişmeye başladı, yapmam dediğim şeyleri Duriye Hanım'a 'yaparım' dediğim için yapmaya başladım bir süre sonra kendi isteğim doğrultusuna devam etti bu, haftada bir görüşmelerle devam ettik, gün geçtikçe bazı düşünceleri tamamen kafamdan atamasam da üstesinden gelmeyi öğrendim ve normal biri gibi hissetmeye başladım. Bir kaç görüşme sonrasında tamamen rahatlayacağıma eminim. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim, sadece arkadaş olması için bile tavsiye ederim çok tatlı ve oldukça anlayışlı bir insan, bir söze başladığınız zaman devamını getirmenize gerek yok çünkü ne demek isteğinizi anlıyor.
Kendisiyle yaklaşık 3 ay devam ettirdiğim bir sürecim oldu. Yeni hayatıma, düzenime adapte olmakta zorlandığım ve çok bunaldığım bir dönemde başvurmuştum. İlk görüşmede bile ne kadar rahatladığımı hatırlıyorum. Konuştukça sakinleştiren biri. Güler yüzlü oluşu, sıcak tavrı ve bilgi birikimi memnun kaldığım diğer yanları.
k.....
Eşimle boşanma aşamasındayız. Bu süreç benim için çok yıpratıcı ve tek başıma üstesinden gelemediğim için Duriye Hanımdan bireysel terapi hizmeti aldım. Yaklaşımı, beni anlaması, sorunlarım için bana yol göstermesi bu süreçte ihtiyacım olandı. Benim için memnuniyet vericiydi. Kendisiyle konuşmanın insanı rahatlatan bir tarafı var kesinlikle.
Ailemle yaşadığım için her şeyin beni çok bunalttığı, öfkeme hakim olamadığım bir zamanda yollarımız kesişmiş oldu Duriye Hanım ile. Konuştukça sorunlarımı anlamaya ve çözüm bulmaya başladım. Güzel bir deneyimdi benim için.
k.....
Kendimle ilgili aşamadığım problemlerim için terapiye başlamak istedim ve Duriye Hanıma başvurdum. İşini çok titiz yapan biri ve insana yaklaşımı çok kibar ve şefkatli. Hiç aşamayacağıım dediğim kendimle ilgili sorunlarımı aşmaya başlamak o kadar kıymetli ki benim için. Kendimden hiç vazgeçmememi ve kendimi tanımamı sağladı. Bunun için kendisine çok minnettarım.
h ...a
Bireysel terapi için kendisine başvurmuştum. Çok evhamlı ve kaygılı biri olduğumdan artık ben de çevremdekiler de bu durumdan bunalmaya başladı. Ne yapsam da geçmez diyordum. Çaresiz hissediyordum çünkü kendimi bildim bileli hep böyleydim. Ama bu kadar geç kaldığıma yandım sadece. Kendimdeki değişimi gördükçe nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Başta kişinin kendisi iyi olmalı. İyi olunca çevrene de iyi olabiliyorsun. Bunu bizzat deneyimleyerek gördüm. Bunu bana gösteren, işinin ehli, nazik, bir arkadaş bir dost gibi hissettiren Duriye Hanım iyi ki varsınız.
c.....
Duriye Hanım ile yaklaşık bir yıldır terapi süreci yürütüyoruz, süreç içerisinde insan ilişkileri özelinde yaşamış olduğum problemleri en aza indirdik ve çalışmaya devam ediyoruz. Kendisinin bilgisi, yeteneği ve özverisi terapi sürecini devam ettirmemdeki en büyük etken oldu. Sürecim hala devam etmekle birlikte güzel bir yol katettiğimizi düşünüyorum.
k....
Ebeveyn ve eş olmak, evin işlerine yetişmek, işe gitmek arasında çok sıkıştığım bir yıl geçirdim ve artık tükenmiş, öfke patlamaları yaşayan, depresif biri haline gelmiştim. Biraz gecikmeli de olsa sonunda psikolojik destek alma kararını vermiş ve Duriye Hanıma terapi için başvurmuştum. Beni o kadar güzel dinliyor ve destek oluyor ki içimin rahatladığını ve her seans sonrası biraz daha hafiflediğimi hissediyorum. Üstte görünen sorunların ardında da birçok sebep olduğunu fark ettim ve kendimi daha iyi keşfetmek için elimden gelen çabayı göstereceğim. Yaklaşımını çok beğeniyorum. İnsan halinden anlayan yanında çok rahat hissettiğim biri.
l.....
Sosyal anlamda ilişki kuramayan biriyim. Tüm hayatım boyunca bunun sıkıntısını çektim. Çok kısıtlı sosyal çevrem var ve bu durum beni çok rahatsız ediyordu. Duriye Hanım ile bireysel terapiye başladım. Benim hızımda gitmeye çok özen gösteriyor ve durumumu çok iyi anlıyor. Normalde kimseyle paylaşım yapmayı sevmeyen ben Duriye Hanıma her şeyi anlatıyorum. Hatta anlatmak için seansın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Sosyal anlamda adım atmaya ve insan ilişkilerimi arttırmaya yönelik çalışıyoruz. Ne kadar zorlansam da beni teşvik ettiği ve arkamda desteğini hissettiğim için her şey daha da kolaylaşıyor. Benim için yeri bambaşka Duriye Hanımın.
Duriye Kaplan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Duriye Kaplan, Psikoloji. Size Duriye Kaplan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoterapi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, EMDR Terapi, Fobilerden Kurtulmak, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Çözüm Odaklı Terapi.
Duriye Kaplan adresi nerede?Duriye Kaplan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Soğanlık Yeni, Pegagaz Sk. No:6/A Blok Kat:31 Daire:196 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Duriye Kaplan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Duriye Kaplan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Duriye Kaplan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Duriye Kaplan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Duriye Kaplan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Duriye Kaplan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Duriye Kaplan hakkında ne düşünüyor?Toplam 32 hasta / danışan, Duriye Kaplan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Duriye Kaplan hangi sigortaları kabul ediyor?Duriye Kaplan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu