Ümitköy, Çankaya, Ankara

Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +23 daha fazla

Bireysel Danışmanlık

Psk. Duygu Kayın Azer

2013 yılında Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur.
2015 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Aile ve Evlilik Danışmanlığı yüksek lisansını tamamlayarak uzmanlığını almıştır.
2023 yılında Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu Aile ve Evlilik Terapisi eğitiminin 3 modülünü tamamlayarak İlişki Pusulası uygulayıcısı olmaya hak kazanmıştır.

Çalışma alanı yetişkin ve çifttir.

Çalışma hayatına Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaşlı hizmet merkezi'nde 65 yaş üstü bireyler ve aileleriyle gerçekleşen kronik rahatsızlıklar, ölüm korkusu, depresyon, demans , anksiyete, uykusuzluk gibi psikolojik problemlere sebebiyet veren günlük yaşamını, çalışma hayatını, bağımlılık durumunu, aile ilişkilerini ve çevresiyle iletişimini etkileyen faktörleri psikolojik açıdan değerlendirmiştir.

Devam eden süreçte Engelliler Hizmet Merkezi'nde fiziksel - mental tüm engel grupları ve bakımını üstlenen bireylerle; engelli bireylerin hayata katkı sağlaması, ailelerin bilgilendirilmesi, engellilik kabul sürecinin desteklenmesi,ikincil kazanç yerine sağlıklı ilişkiler geliştirilmesi, hasta bakımı sağlayanların psikolojik açıdan desteklenmesi alanlarında çalışmalara katkı sağlamıştır.

Sonrasında Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi'ne başvuruda bulunan çocuk-ergen, yetişkin, çift ve aile gruplarıyla düzenli görüşmelerin yapıldığı terapi seansları gerçekleştirmiştir.

10 yıldır alanında aktif olarak, insana dair çok yönlü problemleri ele almanın verdiği avantajla kendi danışmanlık merkezinde çalışmalarına devam etmektedir.

Makaleler
Röportaj

I

Kaygı bozukluğu için başvurdum. 9 ay boyunca gittim. Kendim araştırıp buldum. Seanslarım oldukça başarılı ve olumlu geçti. Sürecim bitti. Duygu Hanım işini iyi yapan ve seven bir uzman. İlgili ve alakalı birisi. İyi ki karşılaşmışım ve kendisini tercih etmişim. Oldukça memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim. Hiç düşünmeden gidebilirler.

Duygu Hanım'a eşimle beraber çift terapisi için ulaştık. Yönlendirmeleri, desteği ile İlişki Pusulası modelinde çalıştık ve çok memnun kaldık. Kendisini tavsiye ederiz.

Duygu Hanım'ı DoktorTakvimin'de çift terapisi ihtiyacımız nedeniyle buldum. Sürecimiz boyunca profesyonel ve başarılı yaklaşımıyla bize oldukça yardımcı oldu. Hayatımıza katmış olduğu değerler ve bakış açısıyla birlikte sağlıklı ve kaliteli iletişimi öğrendik. Özellikle yeni evlenen her çiftin kesinlikle çift terapisi alması gerektiğini düşünüyorum ve Duygu Hanım bu konuda şüphesiz ilk tercihiniz olmalı.

Psk. Duygu Kayın Azer Hocam'dan 10 seans kadar danışmanlık sürem oldu. Benim şikayetim problem çözebilme ve karar alma süreçlerimde sorun yaşamaktı. Kötü alışkanlıklarım vardı ve bunların üstesinden gelemiyordum. Bu durum evliliğimi çok etkiledi ve boşanma aşamasına kadar geldim. Duygu Hocam kullanmış olduğu yöntemlerle benim problemlerime nokta atışı çözüm yöntemleri gösterdi. Bunları bana öğretti ve uygulamam da yardımcı oldu. Şu anda seanslarımız sona erdi ve ben sorunlarımdan kurtulmuş durumdayım.

Duygu Hanım'dan memnun kaldım. Psikologumu sevdim ve çok faydasını gördüm. 8 seans görüşme sağladım ve seanslarım dün bitti. Seanslarımızdan sonra bayağı faydasını gördüm. Hastalığım açısından olumlu yönde faydası oldu. Duygu Hanım'ın dediklerini uyguladım. Kendisi ile sohbetimiz çok iyiydi.

Y

Karşısındakinin istediği şekilde değil de gerçekten bugüne kadar kitaplardan öğrenmiş olduğu ve tecrübelerine dayanarak yön verebilen, anlayışlı karşılayabilen, ilgili, alakalı bir insan. Duygu Hanım sorunu çözmek için elinden gelen her şeyi yaptı çok uğraştı. Şu anda faydasını görüyorum. 8 seans yaklaşık 2 buçuk 3 ay görüşmelerimiz oldu ve sürecimiz tamamlandı. Görüşmelerimizden sonra çok rahatladım. Bir insan psikoloğa gidecekse eğer bu kişi Duygu Hanım olmalı.

Biz kendisinden eşimle birlikte aile terapisi şeklinde destek aldık.Kendisi çok naif bir hoca, özellikle yaklaşımlarını ben çok sevdim ve bu süreçte bize çok katkısı oldu, ilişkimizi toparlamamızdaki en büyük adımlardan birini atmamızı sağladı diyebilirim, bu anlamda Duygu hocayı çok beğendim, puan vermem gerekirse de en yüksek puanı verebilirim, geçen hafta itibariyle de seanslarımız sonlandı, hem biz toparladık, hem de Ankara dışına çıkacağımız için seanslarımızı sonlandırdık.

Uzmana Aile yaşam merkezine kayıt yaparak ulaştım. Anksiyete sebebi ile gittim. Hâli hazırda ilaç tedavisi de alıyordum. Bir iki seans sonra görüşmeler bakış açımı değiştirmeye başladı. Zamanla kendi düşüncelerimde de olumlu değişimler oldu. Endişelerim ile nasıl başa çıkacağımı öğrendim. Bu süreçte Duygu Hanım'ın yönlendirmesi ve esas noktaları bularak değinmesi çok yardımcı oldu. Kısa sürede sonuca ulaştık çok şükür. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir Uzman. Ciddi sıkıntısı olmayanlar bile gitmeli. Kendilerine, insan ilişkilerine ve düşüncelerine dair yeni şeyler öğrenmeli ve kendilerini fark etmeli.

İnternetten buldum aile terapisi almak için başvurdum. Duygu hoca mükemmel biri. sakinliği, doğru çıkarımları, ne istediğimizi ne düşündüğümüzü ne hissettiğimizi biz daha söylemeden anlayan, gerçekten mesleğini dört dörtlük yapan biri . Biz çok memnun kaldık ve kesinlikle herkese tavsiye ederim ediyorum da.

Uzmana internet aracılığıyla ulaştım. Hayatımda ilk defa panik atak geçirdim ve yaşadığım bazı olaylar artık günlük hayatımı devam ettirmeme engel oluyordu. Duygu Hanım ile sürecim oldukça verimli geçti. Kısa sürede hem kendisinin hem de benim çabalarımla alabileceğimiz maksimum verimi aldık. Kendisi benim için çok kıymetli. Duygu Hanım’ın en beğendiğim özelliği anlık gelişen durumları çok profesyonel şekilde ele alması ve yürütmesi oldu. Duygu Hanım’ı kesinlikle çevreme tavsiye ederim. İyi ki onunla tanıştım, iyi ki hayatıma dokundu. Kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum.