Terapi eğitimleri:
Bilişsel-Davranışçı Terapiler, Eğitimci: Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur KDT Derneği, 2011-2012
Psikodinamik Terapiler, Eğitimci:Prof. Dr. Doğan Şahin, Türk Psikiyatri Derneği, 2012-2013
Psikodinamik Kuramlar Kursu, Eğitimci: Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği, 2016
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Eğitimci: Reyhana Seedat , 2018
Ebeveyn- Çocuk ilişkisi Terapisi, (Filial Terapi) Eğitimci: Reyhana Seedat, 2019
Kabul ve Kararlılık Terapisi, Eğitimci: Doç. Dr. Fatih Yavuz, Bağlamsal Bilimler Ve Psikoterapiler Derneği , 2019
Çocuk ve Ergenlerde Şema Terapi, Eğitimci: Christof Loose, 2020.
Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi: Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği, 2019-2021
Çocuk ve Ergenlerde Kabul ve Kararlılık terapisi, Eğitimci: Prof. Dr. Runa Uslu, Uzm. Dr. Özlem Sürücü, 2021
Floortime İstanbul, ICDL onaylı DIR Floortime Başlangıç kursu, Eğitimci; Çiğdem Ergül, 2022
Grup Triple P (Triple P Olumlu Anababalık Çözümleri) Uygulayıcı eğitimi, Eğitimci; Doç. Dr. Taner Güvenir,2023
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan yazılar:
1- Murat, D., Uçar, H. N., & Eray, Ş. (2022). Childhood Masturbation: Sleep Habits of Children, Maternal Psychopathology, and Other Risk Factors—A Controlled Study. Journal of psychosocial nursing and mental health services, 1-10.
2- Poyraz Fındık, O. T., Murat, D., Gümüştaş, F., Rodopman Arman, A., & Özer, I. (2021). Assessing mental health in children and adolescent with MTHFR polymorphisms: psychiatric disorders, executive functioning, and symptom profile in a Turkish clinical sample. Children's Health Care, 1-18.
3- Eray, Ş., Murat, D., Uçar, H. N., & Gönüllü, E. (2020). Psychological Well-Being Among Internally Displaced Adolescents and the Effect of Psychopathology on PTSD Scores Depends on Gender. Community Mental Health Journal, 1-7.
4- Uçar, H. N., Murat, D., & Eray, Ş. (2019). Simple Peripheral Markers For Inflammation In Drug-Naive, Comorbidity-Free Adolescents With Obsessive-Compulsive Disorder. Eastern Journal of Medicine, 24(1), 23-29.
5- Uçar, H. N., Eray, Ş., & Murat, D. (2018). Simple peripheral markers for inflammation in adolescents with major depressive disorder. Psychiatry and Clinical Psychopharmacology, 28(3), 254-260.
6- Eray, Ş., Uçar, H. N., & Murat, D. (2017). The effects of relocation and social support on long-term outcomes of adolescents following a major earthquake: A controlled study from Turkey. International journal of disaster risk reduction, 24, 46-51.
7- Işık, M., Yıldırım, A., Boysan, M., & Murat, D. (2017, September). Otizm Spektrum Bozukluğu Tanılı Çocukların Annelerinde Dissosiyatif Yaşantılar, Çocukluk Çağı Travması ve Aleksitimi. In Yeni Symposium (Vol. 55, No. 3).
8- Eray Ş, Murat D. “"Effectiveness of autism training program: An example from Van, Turkey"Journal of the Pakistan MedicalAssociation, 2017. Ref: JPMA/ACCEPT/129/2017
9- Murat D.,& Eray Ş. “Delirian mania represented with catatonia in an adolescent.”AnatolianJournal of Psychiatry, 2016. 17(4), 336-336.
10- Eray Ş.,&Murat D.“Ecchymosis relatedfluoxetine in an adolescentgirlwithtrichotillomania.”AnatolianJournal of Psychiatry, 2016. 17(5), 428-428.
11- Demir NU, Irmak MY, Murat D, Fiş NP., “Cinsel istismara uğrayan ergen adli olgularda flört ilikisinde şiddet varlığı.”, Anadolu Psikiyatri Derg. Online First:11 Dec,2015 Doi:10.5455/apd.210566
12- Sabuncuoğlu O, Irmak MY, Demir NU, Murat D, Tumba C, Yılmaz Y., Case Report: “SiblingDeathafterBeingThrownfromWindowbyBrotherwithAutism: Defenestration, an Emerging High-Risk Behavior.”, Case Reports in Psychiatry 463694, 3 page. Doi: 10.1155/2015/463694
B.Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan yazılar:
1- Eray, Ş., Uçar, H. N., & Murat, D. (2019). Evlilik?-Evcilik?: Çocuk Gelinler ve İlişkili Ruhsal Hastalıklar. Van Tıp Dergisi, 26(4), 445-451.
2- Şafak, Eray, MURAT, D., & UÇAR, H. N. Çocuk Psikiyatri Polikliniğine Adli Rapor Amacıyla Yönlendirilen Olguların Klinik ve Sosyodemografik Özelliklerinin Değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 44(3), 173-177.
3- Ayta S, Fındık OTP, Murat D, Arman AR., “Epilepsili Çocuklarda Yaşam Kalitesi ve Ölçümü: Derleme.”, Türk Nöroloji Dergisi 2014,vol 20, supp1. Doi: 10.4274/tnd.s16
4- Murat D, Arman A., “Suicidal attempt with high dose long-acting methylphenidate: A case-report.”, Marmara Medical Journal2013;26:165-7. Doi: 10.5472/MMJ.2013.02663.1
Çocuk Psikiyatrisi Randevusu
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Duygu Murat Muayenehanesi
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuk Gelişim Testi
Çocuk Kaygı Ölçekleri
Çocuk ve Ergenler için EMDR
ze...p
Duygu hocamla geçtiğimiz ocak ayında tavsiye üzerine tanıştık.Dürtüsellik için tedavi görmekteyiz kendisi çok ilgili ve ayrıntılı bilgi veren sevgi doku yaklaşımı olan bir doktor.Ve her büyük sorunlarımızda gün içerisinde mutlaka bize dönen Ulaşabildiğimiz bir doktor.Halen devaö ediyoruz tedavimize.Rabbim kendisinden razı olsun
ha...a
Duygu hocamı evimize yakın olduğu için tercih etmiştik.Oğlumda depresyon ve takıntı somunları vardı.Ona abla gibi yaklaşımı,sırdaşı olmasını sağladı.Ilaç ve terapi süreciyle çok şükür sağlığına kavuştu.Kendisi çok kıymetli bir doktor.Teşekürlerimizi sunarız,iyi ki tanımışız
Hasta
Duygu hanım, kızımızla ilişkili öneriler verirken, o kadar içten ki; onunla görüşürken gösterdiği yakınlık ve empati her cümlesinden anlaşılıyor. Profesyonelliği ile harmanlanmış sıcaklığı ve sevecenliği için kendisine teşekkürlerimi buradan da iletmek isterim.
h,...a
5 yaşındaki kızımı konuşurken bazı harfleri tam olarak doğru söyleyememesi nedeni ile Duygu hanıma tavsiye üzerine gitmiştik. doktor hanımın çocukla iletişimi, gelişimin değerlendirmesini ve bizi doğru yönlendirmesi konusunda teşekkür ederiz, Doktor hanım dikkatli muayenesi sayesinde kulak burun boğaz hekimine yönlendirmesiyle orta kulağında sıvı birikimi olduğunu öğrendik ve çocuğumun kulağına tüp takıldıktan 2-3 ay sonra konuşurken artık tüm harfleri doğru bir şeklide söyleyebiliyor. ilgisi, çocuğu süreç içinde gelişimi takip etmesi ve bizi doğru yönlendirdiği için çok teşekkür ederiz.
ec...m
Duygu hanımla yaklaşık 7-8 ay önce tanıştık 7 yaşında bir kızım var aşırı derece hareketli söz dinlemeyen derslerinde yaşıtlarında geride hayal dünyasına düşkün bir çocuktu biz Haziran ayın da duygu hanım ve ekibiyle tanıştık Hızır gibi yetiştiler bize gerek oraya gittigimiz de asistanı sultan hanım olsun canımız doktorumuz duygu hanım olsun (kızımın demesiyle evimizin Ablası) ilgi alaka gelemedigimiz de uzakta olduğumuz da acil durumlar da telefon üzerinden iletişim kurarak gene aynı samimiyet ve naiflikleri doktorumuz olsun sultan hanım olsun istirahatli olduklarında dair vakitlerini ayırıyorlar ilgi alaka ve biz bu süreçte tehsiş olarak tedavimizde kısacık sürede ilk günden emin bi şekilde doktorumuzla birlikte iletişim kurarak %80/%90 larda ilerleme katettik suan için herşey yolunda görevini severek ve isteyerek yaptıkları için minnettarım iyi ki tanıdık
Yaklaşık bir yıldır erken ergenlik ve dikkat dağınıklığı sorunu yasadigimiz 10 yaşındaki kızımı götürüyordum verdiği ilaçların faydasını göremedim ayrıca acil durumlarda telefonlara bakmıyor ve geri dönmüyor
s....
Duygu Hanım gerçekten çok ilgili, güleryüzlü bir doktor. Çocuğum içine kapanık, kolay açılamayan bir çocuktu ama kendisi çok güzel ilgilenerek, tedavimizi yaptı. Geri dönüşleri, her aradığımızda ulaşabilmemiz çok iyiydi. Arkadaşım Duygu Hanım'dan danışmanlık hizmeti alıyordu,onun tavsiyesi üzerine kızım 2 yaşındayken görüşme sağladık. 1 yıl kadar tedavi sürecimiz oldu. Gelişimsel olarak sıkıntı yaşadığımızı düşündüğümüz için görüşme sağladık. Seansları bizler için faydalı oldu. Nasıl davranmamız gerektiğini gösterdi, bizleri yönlendirdi. Duygu Hanım'dan aldığımız danışmanlık hizmetinden memnun kaldık. Kendisini herkese öneriyorum.
ay...
5 yasindaki oğlumun okula uyum problemleri icin, ogretmenimizin tavsiyesi uzerine, Duygu hn. Ziyaret ettik. Gayet ilgili ve aciklayici tavsiyeler ve bilgiler verdi. Ogretmenimizden de bazi bilgiler almasi gerektigini soyleyerek 1 ay sonra tekrar gorusmemizi onerdi.
n...
yiğenim için gittik dikkat dagınıklığı için cok memnun kaldık ögretmende yigenimde bizde cok mutluyuz artık derslere kendini veriyo çok şükür iyki sizinle tanıştık duygu hanım herşey için tşkler
er...7
Duygu Hanım'a oğlumun dikkat eksikliği bozukluğu yüzünden tavsiye üzerine gittik ve çok memnun kaldık. Kendisinin oğlumla iletişimi ve bizleri konu ile ilgili aydınlatması, yönlendirmesi çok iyiydi. İçimiz çok rahat bir şekilde kendisiyle devam edeceğiz. Çok teşekkür ediyoruz.
Duygu Murat isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Duygu Murat, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size Duygu Murat tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Ergen Terapisi, Aile Terapisi, Oyun Terapisi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Gessell Gelişim Testi, Benton Görsel Bellek Testi.
Duygu Murat adresi nerede?Duygu Murat şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Zuhuratbaba Mahallesi İncirli Caddesi No:85/12 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Duygu Murat isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Duygu Murat online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Duygu Murat isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Duygu Murat, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Duygu Murat hangi dilleri konuşuyor?Duygu Murat ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Duygu Murat isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Duygu Murat tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Duygu Murat hakkında ne düşünüyor?Toplam 20 hasta / danışan, Duygu Murat hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri