Bilişsel ve Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Cinsel Terapi, Şema Terapi, Duygu Odaklı Terapi ve İlişkisel Terapi, İmago Çift Terapisi ve EMDR yöntemlerini uygulamaktadır. EMDR derneğine bağlı Travma iyileştirme grubunun (EMDR HAP Türkiye) gönüllü çalışmalarına katılmaktadır. Türk Psikologlar Derneği(TPD) , CİSED, EMDR derneği üyesidir..
Bir dönem Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nin (CİSED) Samsun şube başkanlığını yapmıştır.
Ebrar KARAÇUHA; Yetişkin, Çocuk, Ergen, Çift& Aile Terapileri, Cinsel Terapi, seminer çalışmalarına, kurucusu olduğu KA Psikolojik Danışmanlık Merkezinde devam etmektedir.
Aldığı Eğitimler ve Workshoplar
• Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık, Yrd. Doç.Dr.Nevin Dölek
• Psikolojik Testler Eğitimi, APAMER, Uzm.Psk.Yusuf Menki
• Bilişsel Davranışçı Terapi, Üsküdar Üniversitesi, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emre Sargın
• Cinsel Terapi Eğitimi, CİSED, Dr.Cem Keçe
• Şema Terapi Eğitimi Model ve Teknikler, PSİKONET, Dr. H. Alp Karaosmanoğlu
• Borderline ve Narsisistik Kişilik Bozukluklarında Şema Terapi, PSİKONET, Dr. H. Alp Karaosmanoğlu
• EMDR 1. Düzey Eğitimi, Davranış Bilimleri Enstitüsü, Emre Konuk
• Çocuk ve Ergenler için Şema Terapi, Christof Loose
• MMPI Çok Yönlü Kişilik Envanteri – Üsküdar Üniversitesi
• Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi, CİSED, Prof. Dr. Vamık D. Volkan
• Evlilik ve Çift Terapisi Eğitimi, CİSED, Dr. Cem Keçe
• Cinsel İsteksizliğe Bağlı Aldatma Vakalarında Sistemik Yaklaşım / Cinsel İsteksizliğin Tedavisinde Duyu Odağı (Prof. Dr. Gerald R. WEEKS)
• Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi, CİSED, Prof. Dr. Cengiz Güleç- Dr. Cem Keçe
• Psikoterapi ve Psikofelsefe Eğitimi
• MOXO d-CPT –Dikkat Testi Uygulayıcı Eğitimi- MOXO TÜRKİYE
• Travma dersleri, teori ve vaka paylaşımı, Filika Enstitü, Uzm. Psk. Didem Doğan
• Temel Hipnoz Eğitimi, KA Psikolojik Danışmanlık, Dr. Mehmet Karav
• Regresyon Hipnoterapisi Eğitimi, KA Psikolojik Danışmanlık, Dr. Mehmet Karav
• İleri Hipnoz Eğitimi, KA Psikolojik Danışmanlık, Dr. Mehmet Karav
• Temel Eft Eğitimi, GOE-Guild of Energists, Dr. Saliha Eroğlu
• Çocuklarla görüşme eğitimi ve süpervizyonu- Mehmet Teber
• Çocuk Merkezli Oyun Terapisi- Mehmet Teber
• DR. STAN TATKİN- Güvenli Bağlanan İlişkiler- Psikoloji İstanbul
• Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Süpervizyon- Mehmet Teber
Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Sanat Terapisi
Theraplay Oyun Terapisi
Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi
KA Psikoloji
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Çözüm Odaklı Terapi
Şema Terapi
ha...a
Evliliğimizin 2.5 ayında iken Ebrar Hanım ile terapiye başladık ve süreci çok güzel geçirdik. Vajinismus sürecinde yönlendirmeleri ve anlattıkları ile 1,5 ayın sonunda tamamlamış olduk.
8 yıldır yaşadığımız vajinismus problemini aşamayacağımızı düşünüyorduk. Ebrar hanımın pozitifliği, ilgi ve alakası, bize karşı olumlu yaklaşımı, yönlendirmeleriyle mutlu sona ulaştık. İnanması zor geliyor ama bu problem hayatımızdan tamamen çıktı. Bu süreçte ilişkimizle ilgili yaptığı dokunuşlar da evliliğimize güzellik kattı. Terapi odasının dekorasyonu ve kokusu da çok güzeldi. Sizi görmek de içimi açıyordu.:) Okuyan insanlara da umut olur inşallah. Allah sizden razı olsun.
b....
Ebrar hanıma başladığım ilk seansımızdaki halimi unutmuyorum en dibi gördüğüm, depresyonda olduğum, sürekli kusmalarımın olduğu bir dönemdi. İlk seansa yüz yüze gitmiştim sonra seanslara online olarak devam ettim. Artık sonlandırma sürecindeyiz ve ben bana kattıklarını anlatmak istiyorum ki benim gibi onun desteğine ihtiyacı olan herkes duysun. Sürecimde ben kendimi büyüttüm aslında; çocukluğumu çalıştım, kendi hayatımın sorumluluğunu almayı öğrendim, sınırlarımı öğrendim, ilişki bağımlılığımı yendim, bağ kurmayı öğrendim, ayrılabilmeyi, öğrendim ve var olan obsesyonlarımı yendim. Geçmişteki ve geçen sene yaşadığım deprem travmalarımı çalıştık bu süreçte bana çok destek oldu. Uygun gördüğü kurumlara ve hekimlere yönlendirmeleriyle de hayatıma katkılar sağladı. Ebrar hanım hiç yargılamadan dinler, anlar ve bu ilk seansımızdan bugüne hiç değişmedi. Şimdiki süreçte onunla sağlıklı vedalaşmayı öğreniyorum. Üç yıldır yoluma ışık oldunuz, iyi ki varsınız Ebrar hanım.
r.....
Bir buçuk yıllık evliyken vajinismus için ebrar hanıma yapılan yorumları okuyarak tedaviye karar vermiştim ve başaran insanların görüşlerini ağlayarak okuduğumu hatırlıyorum böyle bir şey gerçekten mümkün mü olabilir mi diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyordum. Bu yorumu da o yüzden yapmak istedim gerçekten geçiyor arkadaşlar bi şekilde bitip gidiyor. Bu süreçte elbette ebrar hanımın etkisi de çok fazlaydı seanslarımız o kadar güzel geçiyordu ki heyecanla gidip daha fazla heyecanla çıkıyorduk ümidimiz diriydi ve egzersizleri yaptıkça özgüvenimiz geliyordu. En sonunda başardığımızı görünce eşimle birbirimize bakıp kahkaha atmıştık evet düşününce çok saçma bi an gibi ama bizim için başarmış olmanın verdiği mutluluktu ve o mutlulukla ne yapacağımızı bilemediğimiz bir andı. Dilerim bu sorunu yaşayan herkes en kısa zamanda üstesinden gelebilir kendinizi ebrar hanıma bırakın ve onun söylediklerini dikkatle dinleyin emin olun gerisi bir şekilde geliyor zaten
Kendimi hic iyi hissetmedigim,yalandan da olsa gulemedigim bir dönemde psikolog arayişina girmiştim. Ebrar hocami doktor takviminden buldum ve biraz takip ettim. Cesaretimi toplayip gittigimde , hicbir sey anlatamayacagimi dusunurken içimi birden bosaltmaya basladim.Pozitif enerjisi yuksek bir insan oldugu için benim de enerjimi yükseltiyordu :) Sınır sorunu olan biriydim.Ebrar hocamin tavsiyeleriyle artik buyuk oranda sinirlarini cizebilen biriyim. Keske daha önce gitseydim diyorum. Kendisine bana kattigi her sey için tesekkur ediyorum :)
g.....
Kendisinden gayet memnunum çevrem de tavsiye üzerine yönlendirdiğim insanlar oldu.Süreçte çok faydası oldu sonra psikiyatriye yönlendirdi hem psikiyatri hem Ebrar Hanım ile faydalı süreç oldu oldu sonrasında ihtiyaç halinde görüşme düzenledik.4 ay gittim süreç gayet iyiydi.
Ben Ebrar Hanım'dan çok memnun kaldım çok iyi süreç geçirdim bana çok iyi geldi çok destek oldu.Benim hayatım da değiştiremediğim fark edemediğim şeyler olmuştu onları fark etmemi sağladı için daha çabuk karar kılan hale geldi olayları daha gerçek gördüm kafadaki ses büyük oradan da sustu hala devam etmek istiyorum.Anlattıklarımı çok iyi anladı akıllıca yorumlar yaptı işine çok iyi hakim olduğu belli önceki anlattıklarım ve sonra ki anlattıklarım ile çok iyi bağlantı kuruyor başarılı psikolog çok iyi dinleyip güzel kavrıyor danışanlarını anlıyor.
Kendisinden memnunum ihtiyacı olanlara tavsiye ederim.Görüşmeye başladıktan sonra farkındalığım arttı.Referans alarak gittim.İlgili olduğu için devam ettim.
me...ı
Öncelikle buraya düşüncelerimi ekliyorum çünkü ben de ağlama krizlerinde yüzlerce yorumlar okudum ve birçok insana dokunacağına eminim. Ebrar hanımla, 4 aydır farkında olduğumuz vajinusmus için terapiye başladık. Ön görüşme seanslarından sonra 4 seansta süreci tamamladık. şunu söylemek istiyorum asla ertelemeyin. Çünkü tamamen erteleme problemi. İnanılmaz zor geçen 4 aydı bizim için eşimin desteği ve ebrar hanımın muhteşem yardımları olmasa asla aşamazdım. İnsan o dönemde aklına bile gelemeyecek çözümlere başvuruyor her şeye inanmak istiyor kendini suçluyor asla yapamayacağını başaramayacağını düşünüyor psikolojik olarak bi karanlığa düşüyor aslında ama emin olun kendinizi aştığınızı gördüğünüzde dünyalar sizin olacak. Benim öyle oldu. Kısa sürede süreci tamamladık ve yendim. Ebrar hanım harika bir terapist harika bir insan ses tonu bile inanç veriyor insana kendisine buradan da çoook teşekkür ediyorum. O olmasa üstesinden gelemezdim. Kafanızdaki tüm soruları sabırla yok edeceğinden emin olabilir kendisine sonsuz güvenebilirsiniz. Kimse ertelemesin
c....k
Ebrar hanımla 16 aylık evliyken tanıştık artık kendi başımıza vajinusmusu aşamayacağımızı anladık araştırırken kendisini buldum ve eşimle gittik 2 3 seans hep elimle peçeteyle ağlayarak ben yapabilirmiyim dedim durdum kendisi hep bana inandı eşimle olan ilişkimize inandı dediği anlattığı herşeyi yaptık ve Ebrar hanımın sayesinde mutlu sona ulaştık ömrüm boyunca bana olan desteğini inancını unutmayacağım mesleğine olan sevgisi danışanlarına karşı tavrı evimdeymişim gibi hissediyordum vajinusmusu yenmenin yanında özgüvenim arttı insanlara bakış açım değişti ,eşimle zaten çok mutluyduk ama mutluluğumuz katlandı ,kadın doğumcu korkum vardı oda bitti bu problemi yaşayan çiftlere tavsiyem ertelemeyin herşeyin bir çaresi var. Her şey için çok teşekkür ederim Ebrar hanım İyi ki varsınız :)))
Ebrar Karaçuha isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ebrar Karaçuha, Psikoloji. Size Ebrar Karaçuha tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Cinsel Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi.
Ebrar Karaçuha adresi nerede?Ebrar Karaçuha şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Acıbadem caddesi no:190 d:17 Üsküdar İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ebrar Karaçuha isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Ebrar Karaçuha online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Ebrar Karaçuha isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ebrar Karaçuha, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Ebrar Karaçuha hangi dilleri konuşuyor?Ebrar Karaçuha ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Ebrar Karaçuha isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ebrar Karaçuha bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Ebrar Karaçuha ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Ebrar Karaçuha hakkında ne düşünüyor?Toplam 37 hasta / danışan, Ebrar Karaçuha hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ebrar Karaçuha hangi sigortaları kabul ediyor?Ebrar Karaçuha tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu