Lisans eğitimi boyunca Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde birden fazla staj yapmıştır. Bu stajlarda Alzheimer ve demans hastalarına nöropsikolojik testler uygulayarak değerlendirmelerini yapmış, EEG laboratuvarında hastaların beyinlerindeki elektriksel aktiviteyi ölçümlemiş ve yorumlamalarını yapmıştır. Bu stajında bir çok nöropsikolojik testi uygulama ve değerlendirme fırsatı bulmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Psikiyatri servisinde yaptığı stajında, psikiyatri hekimlerinin hasta vizitlerinde ve vaka toplantılarında yer almıştır.
Lisans eğitimi süresince, üniversitedeki psikoloji laboratuvarında birçok deneysel proje yürütmüştür ve mesleki kongrelere katılmış, gönüllü işlerde görev almıştır. Yüksek lisans eğitimi süresince NP İstanbul Beyin Hastanesindeki stajında Amatem bölümünde madde bağımlılığı hastalarıyla çalışmıştır. Bağımlı hastalarla yürütülen müzik terapi, ergoterapiler, EKT terapisi, TMS terapilerinde görev almıştır.
Uzmanlık eğitimi sürerken, NP Feneryolu Tıp Merkezi’de 6 ay gönüllü staj yapmış; Dr. Klinik Psikolog Cengiz Demirsoy süpervizörlüğünde obsesif- kompulsif bozukluk ve çeşitli fobik bozukluklardan muzdarip hastaların terapilerinde görev almıştır.
Yüksek lisansa devam ederken, Uzm. Psk. Diana Güler’in özel kliniğinde uzun dönem gönüllü staj yapmıştır. Mezuniyetinin ardından, aynı kurumda klinik psikolog olarak çalışmaya ve aktif olarak danışan görmeye başlamıştır. Şu anda, yetişkinlerle ve 16 yaş üstü ergen bireylerle terapilerini sürdürmektedir. Psikoterapinin bütüncül ve eklektik bir yaklaşım olduğunu benimsemiştir. Birçok terapi yaklaşımı üzerine kendini eğitmekle birlikte, yoğun olarak Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi’yi entegre şekilde kullanmaktadır. Alanında öncü isimlerden olan Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan EACBT (European Association for Behavioural and Cognitive Therapies) onaylı Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Düzey ve Beceri eğitimlerini tamamlamıştır. Yine alanında öncü isimlerden Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak’tan ISST (International Society of Schema Therapy) onaylı Şema Terapi eğitimini tamamlamıştır. EMDR 1. Düzey Eğitimini Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden (Emre Konuk) almıştır.
Mesleğini tüm özverisiyle sürdürüp; birçok farklı inanç, kültür, etnik kökenden, farklı yaşantılardan danışanlarına profesyonel ruh sağlığı hizmeti sunmaktadır. Danışanlarının kendilerini keşfetme, gelişim ve değişim yolculuklarında onlara ışık tutmaktadır.
Online
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
İlişki Terapisi
Şema Terapi
g.....
Ben çok memnun kaldım tedavimiz de bitti ama yine internetten takip ediyorum çok iyi bir psikolog.Yoğun panik atak yaşıyordum anksiyete vardı rahatlama teknikleri ile düşüncelerim değişti bakmadığım bakış açılarını fark etmemi sağladı.İlk görüşme sonrasında takip edip baktım hala devam edeceğim.
Ben çok faydalı buldum kendisini öneririm.Gerçekten çok iyiydi.Tesadüfen denk geldi.Bir kaç konu da kendisini daha uzman gördüm bir kaç konu hakkında da faydası dokundu.
Terapi sürecine geç olsa da başladım. geleceğe yönelik kaygılarım ve kafamda dönen düşünceler beni çok kötü etkiliyordu. Bu süreç bana çok iyi geldi. Kendimi daha rahatlamış hissediyorum ve motivasyonum eskisi gibi yükseldi.
Kız kardeşimin vefatının hemen ardından Ebru Hanım ile çalışmaya başladık. Hem yas sürecini doğru yönetmem hem de kişisel gelişimim adına 1,5 yıldır haftada bir olmak üzere devam eden terapi sürecimizde çok fazla yol katettim.
Ebru Hanım ile seanslarım çok verimli geçti. Takıntı ve kaygılarımdan uzmanlığı sayesinde kurtuldum. Çok zarif ve güleryüzlü bir psikolog. Pozitif enerjisi anında sizi kucaklayıp etrafınızı sarıyor. İyiki gelmişim iyiki tanımışım sizi Ebru Hanım
Hedefsiz kalmış gibi hissediyordum, hayat amacımı bulmakta zorluk çekiyordum. Kafamı toplamak ve hedeflerime odaklanmamda yardımcı olacak uygulamalar yaptık. Çok yardımcı oldu Ebru hanıma teşekkür ediyorum.
be...
Fibromiyaljiden kaynaklı ağrılarım var ve birçok kez doktora gittim. en son psikolojik destek almamı önerdiler ve ben de şirketimin yönlendirmesiyle Ebru hanımla görüşmeye başladım.kullandığım ilaçlardan alamadığım verimi terapiden aldım. bu süreç bana çok iyi geliyor. yatıştırıcı ve profesyonel tavrıyla iyileşmeme yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum
Psikologla görüşmek ile ilgili ön yargılarım vardı, aldığım seansta güler yüzlü, pozitif ve işini severek yapan bir psikolog ile karşılaştım. Yaşadığım sorunlar hakkında konuştuk. Kendimde farkında olmadığım şeylerle yüzleştim ve bunun üstüne yaptığımız çalışmalardan çok memnun kaldım. Seans sonunda yaşadığım sorunları aşabilecek mental gücü topladığımı hissetim. Kendisine teşekkür ederim.
p.....
Eski ilişkimden gelen güvensizlik duygumdan dolayı özellikle karşı cinsle iletişim sorunları yaşıyordum. Ebru hanımla çalışmaya başladıktan bir süre sonra çok daha rahatladığımı gördüm. güven problemimin sadece eski ilişki ilişkimden dolayı değil çok daha eskiye dayandığını farkettim. şimdi herşeyin daha güzel olacağına inanıyorum.
Seans almaya başladığımda hayata çok karamsar bakıyordum ve sıkıntılarımın geçeceğine dair inancım pek yoktu. Zamanla bakış açım değişti hayattan zevk almaya başladım. Panik halim neredeyse bitti. Keşke daha önce başlasaydım.
Ebru Ilgaz isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ebru Ilgaz, Psikoloji. Size Ebru Ilgaz tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Yetişkin Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Bireysel Terapi, Aile İçi İletişim Sorunları, Davranış Bozuklukları, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Ergen Terapisi.
Ebru Ilgaz adresi nerede?Ebru Ilgaz şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Suadiye Mh. Ayşe Çavuş Cd. Aydın Sk. No:4, Kat:8, Daire:15 Murat Apt. İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ebru Ilgaz isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Ebru Ilgaz online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Ebru Ilgaz isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ebru Ilgaz, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Ebru Ilgaz hangi dilleri konuşuyor?Ebru Ilgaz ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ebru Ilgaz isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ebru Ilgaz bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Ebru Ilgaz ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Ebru Ilgaz hakkında ne düşünüyor?Toplam 22 hasta / danışan, Ebru Ilgaz hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu