Nöroloji Randevusu
Kükürtlü Mahallesi, Zübeyde Hanım Cad.Tamek Apt.No: 20 D.2 Osmangazi/ Bursa, Bursa
Baş Ağrısı - Baş Dönmesi - Uyku Hastalıkları -Epilepsi-Demans- Parkinson ve diğer nörolojik hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi
Alzheimer Takibi
Epilepsi Testi
Felçli Hasta Takibi
Girişimsel Ağrı Tedavisi
Hareket Bozukluklarında ve Migrende Botulinum Toksin Uygulamaları
Klinik Nörofizyoloji (Başlıca EMG ve Uyandırılmış Potansiyeller)
Migren Botoksu
Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS) Sertifikası
Uyku ve Bozuklukları Uzmanlık Sertifikası ve Uyku laboratuvarı işletme yetkisi
Nörolojik Hastalıklarda ve Migrende Botox uygulaması
Hipnoz uygulama yeterlilik sertifikası
Nöralterapi ileri düzey uygulama sertifikası
Nöroloji BOARD Sınavı yeterliliği
ÖZEL İLGİ ALANLARIM
Baş ağrısı
Baş dönmesi ve denge bozuklukları (vertigo)
Elektrofizyoloji (EEG- EMG-Polisomnografi)
Bursa Nörolojik Bilimler Derneği
Bursa Tabip Odası
YAYINLARIM
Makale
1- J Neuropsychiatry Clin Neurosci. 2009 Summer;21(3):348-50.
Neurometabolic correlations of donepezil and rivastigmine in dementia patients: a different neuroprotective effect.
Parlayan E, Yulug B, Bakar M, Gumustas O.
2- Parkinson Hastalıkları Ve Hareket Bozuklukları Dergisi, Kasım 2003, 44-47
Anemili Hastalarda Huzursuz Bacak Sendromu ve Ferritin Düzeyi Araştırılması
Zarifoğlu M, Karlı N,Parlayan E, Akdoğan Ö, Ali R.
3- Türkiye Klinikleri J Int Med. Nöroloji . 2011;1(6):9-12 Hipotiroidiye Bağlı Trigeminal Nevralji Olgusu . Parlayan E., Tan Z.
4- Kinik Psikiyatri 2010;4 (13) :209-214 Geçici Global Amnezi ve Demansiyel Bulgular ile Başlayan Glioblastome Multiforme Olgusu. Parlayan E.
Sözel Bildiri
5- Parkinson ve Hareket Bozuklukları Sempozyumu
Restless Legs Sendromlu Hastalarda Ferritin Düzeyi Araştırılması
Zarifoğlu M, Karlı N,Parlayan E, Akdoğan Ö, Ali R.
Poster Bildirileri
1- Guillain Barre Sendromu’n da IVIG Kullanımı
Akış H, Parlayan E, KörfezE, Bakar M, Turan F,Zarifoğlu M,Bora İ, Oğul E.
(36. Ulusal Nöroloji Kongresi)
2- Dyke-Davidoff Maisson Sendromu ( İki olgu sunumu)
Parlayan E, İ. Bora
(36. Ulusal Nöroloji Kongresi)
3- Nörosifiliz( olgu sunumu)
Parlayan E,Hanoğlu Ö,Bora İ.
(37. Ulusal Nöroloji Kongresi)
4- Multiple Sklerozlu Hastalarda İlk Semptom Olarak Distoni
Zarifoğlu M,Karlı N,Parlayan E,Oğul E,Bora İ,Turan F,BakarM.
(3. Parkinson ve Hareket Bozuklukları Sempozyumu)
5- Multiple Sklerozlu Hastalarda Azathioprinin Etkinliği
Turan F, Parlayan E, Karlı N, Bakar M, Zarifoğlu M, Bora İ, Oğul E.
(38. Ulusal Nöroloji Kongresi)
6- Motor Nöron Hastalığında Piramidal Trakt Dejenerasyonu
Turan F,Haran N,Parlayan E, Karlı N
(38. Ulusal Nöroloji Kongresi)
7- Parkinson Hastalığı Ve Ağrı İlişkisi
Zarifoğlu M, Karlı N, Haki C,Parlayan E, Taşkapılıoğlu Ö, Akdoğan Ö
(5. Parkinson ve Hareket Bozuklukları Sempozyumu)
8- Tıkayıcı Tip Beyin Damar Hastalıklarında Yaş Gruplarının Vasküler Tutulum Alanlarının Retrospektif Analizi
Karlı N, Akdoğan Ö, Taşkapılıoğlu Ö, Parlayan E, Haran N, Oğul E.
(II. Ulusal Serebrovasküler Hastalıklar Kongresi)
9- Tıkayıcı Tip Beyin Damar Hastalıklarında Retrospektif Epidemiyolojik İnceleme
Karlı N, Haran N , Parlayan E, Akdoğan Ö, Taşkapılıoğlu Ö, Oğul E.
(II. Ulusal Serebrovasküler Hastalıklar Kongresi)
10- Tıkayıcı Tip Beyin Damar Hastalıklarında Vasküler Tutulum İle Risk Faktörleri İlişkisinin Retrospektif Analizi
Karlı N, Parlayan E , Haran N , Akdoğan Ö, Taşkapılıoğlu Ö, Oğul E.
11- Pirimidoserebellar Bulgularla Başvuran Hepatolentiküler Dejenerasyon Olgusu
Parlayan E, Kıyıcı M, Ulusoy H, Taşkapılıoğlu Ö, Haran N, Oğul E.
KATILDIĞIM KONGRE ve SEMPOZYUMLAR
9- 4. Ulusal Epilepsi Kongresi
10- Kraniyospinal Magnetik Rezonans Görüntüleme Sempozyumu, 2004 Ankara
11- 22. Ulusal Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Kongresi ve Epilepsi Günleri
12- 2. Baş ağrısı Kış Okulu
13- 6. Ulusal Hareket Bozuklukları Kongresi ve Botilinium Toksini Uygulama Kursu
14- 8. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi
15- Her yönüyle Vertigo 6. Nöbiva Sempozyumu
16- 3. Uludağ Nöroloji Günleri
17- Bilim Ve Ütopya Kooperatifi Yenidoğan-Erişkin EEG Seminerleri
18- 4. Uludağ Nöroloji Günleri
19- 9. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi
20- 44. Ulusal Nöroloji Kongresi
21- Mezuniyet Sonrası Epilepsi İnteraktif Eğitim Programı ,200623– 10. Avrupa Klinik Anatomi Kongresi – Sinirler Kaslar Ve EMG Protokolleri Kursu, 200924- 10. Ulusal Parkinson ve Hareket Bozuklukları Kongresi
25- Polisomnografi ve Diğer Tanı Yöntemleri Kursu, Aralık Epilepsi Günleri
27- 10.Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi
28- 5. Uludağ Nöroloji Günleri
29- 2010 Epilepside EEG Günleri
30- 46. Ulusal Nöroloji Kongresi,201031- 2. Samatya EMG Günleri
32- II. Ulusal Baş Ağrısı Sempozyumu
33- Nörolojide Akademik Günler 201134- EEG günleri 201135- 7. Uludağ Nöroloji Günleri
36- Botulinium Toksini Uygulama Kursu, Mart 201237- Epilepside EEG Günleri 201238- İstanbul SFEMG günleri,201239- 48. Ulusal Nöroloji Kongresi,201240- EMG teorik ve pratik uygulama kursu,2012, Bursa
41- İstanbul Eğitim Araştırma EMG Laboratuvarı ileri EMG kursu,2013,İstanbul
42- 8.Uludağ Nöroloji Günleri ,201343- Teoriden pratiğe uygulamalı EMG kursu, Mart 2013, Bursa
44- Türkiye Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Derneği EMG eğitim kursu ,201445- Uyku Akademisi, 8-10 Mayıs, 201546- 30. Ulusal Klinik Nörofizyoloji EEG-EMG Kongresi
47- Temel ve İleri düzey Hipnoz eğitimi , Adil Maviş Gelişim Akademisi, İstanbul 201448- 13. Ulusal Ağrı Kongresi , Haziran 2014,İstanbul
49- Migren tedavisinde BOTOX uygulama kursu, Haziran 2014, İstanbul
50- Uyku Akademisi, 8-10 Mayıs, 201551- Uyku Akademisi, 27-29 Mayıs, 201652- Klinik Nöralterapi 1. Basamak Eğitimi, Nöralterapi Derneği, Mayıs 201653- Klinik Nöralterapi 2. Basamak Eğitimi,Nöralterapi Derneği, Haziran 201654- Klinik Nöralterapi 3. Basamak Eğitimi, Nöralterapi Derneği,Temmuz 201655- Klinik Nöralterapi 4. Basamak Eğitimi, Nöralterapi Derneği, Aralık 201656- Klinik Hipnoz Uygulamalı Eğitim, Akran Süpervizyonu, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Hipnoterapi, Şubat 201657- Klinik Hipnoz Uygulamalı Eğitim, Akran Süpervizyonu, Diş hekimliği ve Ağrıda Hipnoterapi, Şubat 201658- Hipnoz Derneği , Teorik ve Pratik Uygulamalı Hipnoz Eğitimi, Kasım- Şubat 2016,İstanbul
59- 7. Bakırköy Nöropsikiyatri Günleri Ocak 2017 , İstanbul
60- Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS) Kursu ( Modül 1-2-3) , Ocak 2017, İstanbul
61- Nöro-oftalmoloji,Nöro-otoloji sempozyumu, Mayıs 2017
f.....
Ebru hanımla, eşimin baş dönmesi şikayeti sebebiyle tanıştık. Daha önce de birkaç doktora gitmiştik ancak sağlıklı bir süreç geçiremedik. Ebru hanım ilk görüşmemizde vestibüler migren teşhisi koydu ve sürece başladı. 1 yıldan fazla bir süre tedavi süreci devam etti. Süreç içerisinde baş dönmesi ve ağrı atakları minimize oldu, hastalıkla nasıl yaşaması gerektiği ve yaşam kalitesini artırma konusunda ayrıntılı bilgilendirdi, net ve çözüm odaklıydı. Hatta randevu içerisinde konudan bağımsız sorduğum soruları dahi cevapladı. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
k....b
Ebru hanımdan 2023 haziran ayında şiddetli baş dönmesi şikayetiyle randevu aldım.Ilk seanstan itibaren detaylı ve bütüncül bakışı açıklamalarıyla gerçekten güven veriyor.Tedavi içinse ilaçla tedavinin yanında hayatımda duzenlemem gereken şeyleri tespit etmesi gerçekten çok faydalı oldu.Uzun zamandır hayatımı zorlaştıran vestibuler migren teşhisini koydu ve tedaviye başladık.Neredeyse 1yıl olacak ve tedaviden çok memnun kaldım.Bu tarz hastalıkları detaylı bakış açısıyla ongormesi, alanında gerçekten iyi olduğunu kanıtlıyor.Kesinlikle tavsiye ederim.
a....
Uzun süredir geçmeyen baş ağrım için neredeyse gitmediğim poliklinik kalmadı. Her gün ağrı kesici içmek zorunda kalıyordum. Günden güne daha da kötüleştim günlük işlerimi yapamayacak, gözlerimi açamayacak ve sürekli uyuyacak duruma geldim, sebebini bir türlü bulamadılar. Tam umudumu yitirmişken yakınım vasıtasıyla Ebru Hanım ile yollarımın kesişme şansı oldu. O kadar ilgili ve o kadar başarılı bir doktor ki sadece nörolojik değil baştan aşağıya her detayıyla muayene etti ve onun sayesinde gözlerim açıldı, rahatsızlığımın neden kaynaklandığını öğrendim.. En önemlisi de sadece muayene değil muayeneden sonraki süreçte de çok destek oldu. Allah ondan ve ekibinden razı olsun gülen yüzleri hiç solmasın
f.....
Annem Malike Yücel'in yaşadığı vertigo atak sonucu geçirdiği kazadan sonra ,uzun araştırmalarımız sonucu Ebru hanıma ulaştık. Çok yoğun olmasına rağmen aciliyetimiz karşısında gösterdiği hassasiyet ve muayene sonrası konulan teşhislerle annemin tedavisine başlandı.Hasta ve hasta yakınları ile iletişimi,mesleğindeki hakimiyeti inanılmaz kıymetli.Oluşan güven zincirinin hasta psikolojisine katkısı ve tedavi süresince her ihtiyaç duyduğumuzda ulaşılabilir olması paha biçilmez. Asistanlarının güler yüzlülüğü,hastaya davranışlarında ki hassasiyet ve ilgi gerçekten tam bir bütünlük sağlıyor Ebru hanımla.Tedavisi halen devam etmekte olan annemin yaşam standartlarının gün ve gün artması yaşadığı her sıkıntıda ilaç dozlarına kadar yeniden kontrolü ve ayarlanıyor olması gerçekten çok değerli.Çok teşekkür ederiz Ebru hanım. İYİ Kİ VARSINIZ. SEVGİYLE KALIN...
e....
Ebru hanıma randevu alıp gittiğim zaman konuşmamda ve yutkunmada Zorlanıyordum. Mr ve doppler çekilmişti. Ebru hanım bilgisayarında bize ayrıntılı biçimde açıkladı. Muayenesi yaklaşık bir saat sürdü. Yutkunmam için küçük parça tercih etmemi, konuşmam içinde top üflememi önerdi ve iki takviye ilaç verdi şu an çok şükür konuşmam büyük oranda düzeldi. Yutkunmada kısmen düzeldi. İnşallah en yakın zamanda. Randevu alıp tekrar ziyaretine gitmek istiyorum. Bana göstermiş olduğu ilgi için Ebru hanım ve asistanlarına teşekkür ü borç biliyorum.
şu...k
Ebru Hanım ile 15 yıl önce karşılaştık, şiddetli ve dayanılmaz ağrılarımın olduğu dönemde bana küme baş ağrısı tanısını koyan hekimdir. Ebru Hanım; bir hekim olarak nörololoji alanında engin akademik bilgisi ve donanımı, tedavi uygulamalarında başarısı, tedavilerinde bütüncül yaklaşımı, yeni nesil tedavi metotlarına dair kendini güncelleyerek ilerlemesi, hasta takiplerindeki titizliği; insan olarak güler yüzlülüğü, hastasına güven verişi, enerjisi ve pozitif yönü ile tanıdığım en iyi hekimlerdendir. Sevgili doktorum Ebru Hanım’a herşey için çok teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Ekibini de unutmamak gerek, çok tatlı ve donanımlı bir ekiple çalıştığını da eklemek isterim. Özel uzmanlık alanı olan baş ağrısı alanında engin bilgisini tecrübe etme fırsatı edindiğim için, baş ağrısı-özellikle küme baş ağrısı-ve nöroloji alanında hastalıkları olan herkesin Ebru Hanım ile tanışmalarını tavsiye ederim.
r.....
Yürümede bozukluk ve konuşmada tutukluk şikayetiyle gittim verdiği ilaçları kullandıktan sonra 2. ye gittiğimde ilk muayene ile arasındaki fark beni çok mutlu etti kendisi gerçekten çok ilgili çok bilgili biri uzun uzun anlatıyor yazarakta elimize evrak olarak veriyor yanında çalışan 2 hanımefendi dünya tatlısı insanlar çok ilgililer işin ehli doktor arayışındaysanız Ebru hanımla mutlaka tanışmalısınız burdan bir kez daha teşekkür ediyorum :)
a....u
Bandırmadan selamlar...Eşimin beyne pıhtı atması durumu ile ilgili kendisi ile tanışma fırsatımız olmuştu . nöroloji için gidilmeyen hastane kalmamıştı Hastalığın neden meydana geldiğini titizlikle araştırıp gerek vitamin eksikliklerini gidermede gerek hastalık için uygun tedavi veren bir doktorumuz Kendisi alanında başarılı ve hastasının sorunlarının temeline inip çözüm bulan saygıdeğer kişiliğe sahip , gebelik gibi sorunların çözümünde dahi kendisinin bu sorunun neden kaynaklanabileceği fikri bile basit ve çözüme kavuşturan bilgi sahibi cana yakın bir doktorumuzdur.Eşim adına kendisine teşekkür ediyorum
n....r
Ebru Hanım benim başıma gelen en güzel şey.Çok şükür ki,yollarımız kesişmiş.6 yıl meniere adı altında başdönmesi ve acilde son bulan ataklarla asosyal birşekilde geçirmek zorunda kaldığım bir hayatım oldu.Doktorumun vestibüler Migren teşhisi ile daha tedavimin başında olmama rağmen iyiyim ve daha iyi olacağıma inanıyorum.Sadece mevcut rahatsızlığa değil vücuttaki tüm ihtiyaç ve vitaminleri de baz alarak genel bir onarım yapıyor hastalarına.Tüm ekip olarak o kadar ilgililer ki ne kadar teşekkür etsem az.Tedavimde,ilaç kullanırken,kafama takılan her durum da bir mesaj kadar yakınımda ve yanımdalar.Artık baş dönmesi ilaçları,birçok ağrı kesici yok hayatımda.Keşke daha önce karşılaşabilseydik de bu kadar yıpranmasaydım.Geçmeyen hastalık yok teşhisi doğru konulmamış doktoruna denk gelmemiş hasta var.Derdiniz Ebru hanımın alanı ise...Herkese öneririm.
s....n
Annemin el titremesi şikayeti ile gittik. Doktor Hanımın detaylı muayenesi, ilgisi ve verdiği tedavi ile bir ayda annemin şikayetleri azaldı. Kendisine çok teşekkür ederim, ihtiyacı olanlara tavsiye ederim.
Ebru Parlayan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ebru Parlayan, Nöroloji. Size Ebru Parlayan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Normal Randevu, EEG (Elektroensefalografi), EMG, Epilepsi Tedavisi, Hareket Bozukluklarında ve Migrende Botulinum Toksin Uygulamaları, MRI Değerlendirme, Botoks, Elektromiyografi, Epilepsi Testi, Poligrafi.
Ebru Parlayan adresi nerede?Ebru Parlayan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kükürtlü Mahallesi, Zübeyde Hanım Cad.Tamek Apt.No: 20 D.2 Osmangazi/ Bursa Bursa
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ebru Parlayan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Ebru Parlayan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Ebru Parlayan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ebru Parlayan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Ebru Parlayan hangi dilleri konuşuyor?Ebru Parlayan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ebru Parlayan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ebru Parlayan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Ebru Parlayan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Ebru Parlayan hakkında ne düşünüyor?Toplam 119 hasta / danışan, Ebru Parlayan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ebru Parlayan hangi sigortaları kabul ediyor?Ebru Parlayan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Güneş Sigorta, AIG Sigorta, Generali Sigorta, HDI Sigorta, Ziraat Sigorta, Zurich Sigorta, Mapfre Sigorta, Ray Sigorta Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Bursa bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Nörologlar
Bursa bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Nörologlar