Psikolog Ecem Naz Alper, lisans eğitimini 2022 yılında Beykent Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Lisans tezi, ‘Okul Öncesi Dönem Çocuklarında Anne-Baba Davranış ve Tutumlarının Sosyal ve Duygusal Gelişim ile İlişkisi’ konusu üzerinedir. Şu anda İstanbul Aydın Üniversitesinde Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda, ikinci üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesinde Çocuk Gelişimi bölümünden devam etmektedir.
Alper, eğitim hayatı boyunca birçok seminer, staj ve sempozyuma katılma imkanı bularak gözlem ve deneyim kazanmıştır. Lisans eğitimi süresince, Zeytinburnu Toplum Ruh sağlığı Merkezi ve Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi 1. Psikiyatri biriminde stajlarını tamamlayarak hastaları değerlendirme, tanı ve tedavi süreçlerini gözlemleme sürecinde aktif görev alarak, uygulama ve eğitim tecrübesi kazanmıştır.
2022 yılından bu yana profesyonel olarak; Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Panik Bozukluk, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Fobiler, Sosyal Anksiyete Bozukluğu, İletişim Problemleri, Romantik İlişki Problemleri alanlarında yetişkin, çocuk-ergen danışanları ile psikoterapi süreci yürütmektedir.
Uzmanlık alanını nitelikli kılmak adına; Prof. Dr. Murat Atmaca’dan aldığı Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini alarak, depresyon, anksiyete, panik bozukluk, fobiler,travma ve obsesif kompulsif bozukluk alanlarında uzmanlaşmıştır. Lisans eğitiminde aldığı bir çok test eğitiminin ardından, objektif-projektif testler ve oyun terapisi eğitimlerini almıştır. Aynı zamanda, AGTE, Beier Cümle Tamamlama Testi, BDT Ölçekleri, SCL-90-R, Hamilton Depresyonu Değerlendirme Ölçeği, Cattel 2A, Cattel 3A zeka testi uygulayıcısıdır.
Mesleki Eğitimler
Bilissel Davranisci Terapi Eğitimi - 6 Modul 52 saat - Prof. Dr. Murat Atmaca
Bilissel Davranisci Terapi supervizyon ( 64 saat)- Melisa Sevi Koc
Oyun Terapisi Eğitici Eğitimi - 48 saat- Istanbul Üniversitesi SEM
Çocuk Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Eğitimi – İlk görüşme- Anamnez alma, Goodenough- Haris Bir İnsan Çiz testi, Cattel 2A, Cattel 3A zeka testi, Bender Gestalt Görsel Motor Algılama testi, Metropolitan okul olgunluğu testi, Frostig görsel algı testi, Benton Görsel Bellek testi, Peabody Resim Kelime testi, D2 Dikkat testi, Frankfurter Dikkat testi, Burdon Dikkat testi, Ankara Gelişim Tarama Envanteri, - Uzm. Klinik Psikolog Asli Güngör
Beck Ölçekleri – Beck Anksiyete, Beck Umutsuzluk, Beck Depresyon, Sosyotropi- Otonomi, Boyun eğici davranışlar envanteri, Suçluluk ve Utangaçlık ölçeği, Kısa semptom envanteri, Porteus Labirenti, Beier Cümle Tamamlama Testi, Çocuklar İçin Depresyon Ölçeği, SCL-90 Genel Semptom Envanteri, Panik Agarafobi Ölçeği, Sınav Tutum Envanteri, Bir Aile Çiz Testi, Sınav Tutum Envanteri, Hamilton Depresyonu Değerlendirme Ölçeği
Yaratici Drama Eğitimi-Psikolog Elif Birinci/Pozitif Bilimler Akademisi
MMPI Eğitimi- Psikolog Elif Birinci/ Pozitif Bilimler Akademisi
Klinik Ilk Gorusme-Egitmen/Psikolog Elif Birinci / Pozitif Bilimler Akademisi
Masal Terapisi Eğitimi- Uzm. Klinik Psikolog Asli Güngör
“psikolojik faktörlerin sportif performansa etkileri”
“1. Ulusal Psikoloji Sempozyumu Pozitif Psikolojide Güncel Konular “
“Ustun Yetenekli Cocukların Pedegojisi”/ Beykent üniversitesi Psikoloji Kulübü
“ Cinsel Kimlikler” / Beykent Universitesi Tip Oğrencileri Birliği Kulübü Bilimsel Araştırma Topluluğu ve Psikoloji Kulübü
‘Sosyal Medyanın Sosyal Iliskilere Etkisi “/Beykent üniversitesi Psikoloji Kulübü
1“Bagimlilik Sempozyumu” / Sinirbilim Topluluğu
“Psikolojik Ve Duygusal Istismar: Gashlighting ve Israrli Takip(stalking)”/ Uzm. Klinik Psikolog Gozdem Ozdem Akaydin
“Travma Sonrası Cocuklarda Ilk Yardim”/ Klinik Psikolog Mehmet Teber/ Oyun Terapileri Enstutusu
“ 8. Minfulness Sempozyumu ” Mindfulness Institute
Cumhuriyet mahallesi Özlem caddesi Göksu Sokak No.9 Atılım villa Beykent, Beylikdüzü, İstanbul
Cumhuriyet mahallesi Özlem caddesi Göksu Sokak No.9 Atılım villa Beykent, İstanbul
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Aile İçi İletişim Sorunları
Psk. Ecem Naz Alper
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Anne Baba Ayrılığı
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Psk. Ecem Naz Alper
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Tematik Algı Testi (TAT)
Çocuk Değerlendirme Paketi
Çocuk Gelişim Testi
Psk. Ecem Naz Alper
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
e...
Ecem Hanıma bir tavsiye üzerine ulaştım. Seanslara başlama sebeplerimden biri akademik kaygılarım ve aile problemlerimdi. Sürecimiz verimli ilerledikçe kendimde de bazı farklılıklar fark ettim. Çok fazla olan anksiyetelerim hakkında her seans çalıştık. Genel anlamda seanslarımızdan memnunum ve bir psikologdan beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilecek, samimi ve anlayışlı bir uzman. Çevremdekilere de samimiyetle önerebilirim.
a....k
Bir arkadaşımın önerisi üzerine Ecem Hanım ile iletişime geçtim ve hayatımda yaptığım en iyi tercih olduğunu düşünüyorum. Evlilik sürecine adım atmadan önce boşanmış bir aile çocuğu olduğum için aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyordum. Bu ve bu duruma eşlik eden bir çok konuda bana çok güzel rehberlik ettiği için kendisini herkese öneririm ihtiyacı olan herkesinde danışmasını tavsiye ediyorum çünkü asla pişman olmayacaksınızdır.
a...
Ecem Hanım ile arkadaşımın tavsiyesi üzerine iletişime geçtik. 8 yaşındaki kızım için oyun terapisi aldık. Terapinin süresi boyunca kızıma yaklaşımı çok güzeldi. Sıcakkanlı, naif, güler yüzlü olması sayesinde kızımla çok iyi anlaştılar ve önemli ilerlemeler kaydettik. Okula gitmek istemiyordu ve özgüven problemi vardı. Ecem Hanım sayesinde bu sorunları aştık. Kendisini tavsiye ederim.
f...
Ecem hocam ile bir sosyal medya mecrası üzerinden iletişime geçtik. Eşimle yaşadığım problemler, evde tek kalamama ve benim hayatımı ve çevremi olumsuz etkileyen sigarayı bırakamama problemimden dolayı başvurdum. Seanslarımızın ilk başlarında dahi hem kendime hem de çevreme karşı düşüncelerimin ve farkındalığımın değiştiğini gözlemledim. Seanslarımız hala devam etmekte ve ben Ecem hocamla bu sürece girdiğim için çok mutluyum. Evde tek kalamama problemim üzerine yavaş yavaş adımlar atmaya başladım. Sigarayı bırakamama konuları hakkında da kendimde gelişmeler olduğunu görüyorum. Özellikle düşünceler üzerine yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ben süreçten memnunum, ihtiyacı olanlara da tavsiye edebilirim.
b...
Ecem hanımla online platformda tanışmıştım. Yaşadığım yoğun kaygılar vardı. Sürecin şu an sonlarındayız, aralıklarla görüşmeye devam ediyoruz. Kaygılarımı yönetebiliyor ve olaylara daha doğru yaklaşabiliyorum. Bu süreçte Ecem hanım bana çok yardımcı oldu.
s...
Ecem Hanımla uzun bir zaman geçirdik. Kendisine bir arkadaşım aracılığıyla ulaştım. İçime kapanık bir insanımdır. Ecem Hanımla tanıştığımda çok samimi geldi ve işinde gerçekten bir profesyonel olduğunu anladım. Tıpkı çevremdeki bana tavsiye ettiği gibi, ben de Ecem Hanım‘ı kesinlikle tavsiye ederim. Bazı ailevi ve ilişkideki sorunlar yüzünden başvurdum, ama aslında psikologlara sadece bir sorun olduğu için gidilmek zorunda olmadığını anladım. Ve sorun ettiğim şeylerin aslında benim hayatımdan daha önemli olmadığını gördüm. Ecem Hanım sayesinde, sürecin başındaki ben ile şu anki ben arasında çok fazla fark var bence. Gerçekten Ecem Hanım bu işte çok başarılı. Kendisine gittiğim için hiç pişman değilim. Keşke hatta daha önceden tanısaydım onu.
e...
Ecem Hanım ile yollarımız sosyal medya üzerinden kesişti. Eşimle ve kayınvalidemle ilgili bazı sıkıntılar yaşıyordum. Ve küçük bir çocuğa da sahip olduğum için her şey üst üste geliyordu. Ta ki Ecem Hanımla yollarımız kesişene kadar. Ecem Hocam ile aslında yaşanan her problemin altında bizim olumsuz düşüncelerimiz olduğunu ve bu düşünceler üzerinde çalışmamız gerektiğini öğrendim. Sürecimiz çok verimli ve çok samimi geçti. Çocuğuma karşı ara sıra oluşan sinir krizlerim hakkında da konuştuk ve çalıştık. Artık genel anlamda düşüncelerim ve duygularım konusunda daha bilinçliyim. Bu sürece Ecem Hanım ile başladığım için çok mutluyum. Bu ve benzer konularda tavsiye edebileceğim biri kendisi.
b...
Anksiyete ve kaygı bozukluğum için Ecem Hanımdan destek aldım. Seanslar sayesinde nasıl baş etmem gerektiğini öğrendim. Bakmadığım açılardan bakıyorum artık. Hayata çok farklı ve baştan bakmaya başladım. Bu bakış açısı da her şeyimi değiştirdi. 6 aydır gidiyorum. Ecem Naz oldukça anlayışlı biri. Olumsuz bir yönünü görmedim. Birçok kişiyi yönlendirdim.
a...
Ecem Hanım'la güzel bir süreç geçirdik. Kendisine öneri ile ulaştım ve hiç pişman olmadım. Ailesel olarak ikili ilişkilerimde sıkıntılı bir süreç geçirdim. Çıkmaza girdiğim için psikolog arayışındaydım, iyi ki de kesişti yollarımız. Güler yüzü, tatlı dili ile çözemediğimiz hiçbir şey kalmadı, artık kafam daha rahat, bakış açım değişti, daha huzurluyum. Kendisi hem iyi bir arkadaş, hem iyi bir psikolog oldu bana. Etrafıma tereddüt etmeden önerebileceğim birisi kendisi. İyi ki tanışmışız, iyi ki.
f...
Ecem Hanıma arkadaşımın önerisiyle ulaştım. Ben de oyun terapisti arayışındayken Ecem Hanımla tanıştık. Kızımın yaşadığı yoğun kaygılardan dolayı saçkıran olduğu bir dönemde başladık, süreç içerisinde ebeveyn görüşmelerinde bana ve eşime oyun seanslarında da kızıma çok güzel ilerlemeler kat ettirdi. Bu süreçte kendimizle ilgili fark edip uyguladığımız şeyler oldu. İşleyen süreçten oldukça memnunum, seanslarımız hâlâ devam ediyor. Kendim de referansla gelmiştim, böyle bir arayışı olanlara ben de referans olabilirim.
Ecem Naz Alper isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ecem Naz Alper, Psikoloji. Size Ecem Naz Alper tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Louisa Duss, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri.
Ecem Naz Alper adresi nerede?Ecem Naz Alper şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Cumhuriyet mahallesi Özlem caddesi Göksu Sokak No.9 Atılım villa Beykent İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ecem Naz Alper isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Ecem Naz Alper uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Ecem Naz Alper isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ecem Naz Alper, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Ecem Naz Alper isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ecem Naz Alper tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Ecem Naz Alper hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Ecem Naz Alper hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ecem Naz Alper hangi sigortaları kabul ediyor?Ecem Naz Alper tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu