Caddebostan Mah. Bağdat Cad. Ergun Aprt. No:244 D:11, İstanbul
EMDR Terapi
Vajinismus Tedavisi
Yas Terapisi
Dr. Ecem Yakın Uzm. Kl. Psk
Eğitimleri süresince farklı alanlarda çalışmıştır. Paris Centre Françoise Minkowska derneğinde Travma Sonrası Stres Bozukluğu yaşayan çocuk, genç ve yetişkin göçmenlerle çalışmış, Toulouse Contact derneğinde cinsel kimlik ve cinsel yönelim konularına ilişkin yaşanabilecek bireysel, ailesel ve sosyal sorunlar üzerine genç bireyler ve aileleriyle çalışmış, Gameville, Clinique Saint-Orens Kardiyovasküler ve Pulmoner Rehabilitasyon Merkezinde hastalara ve sağlık çalışanlarına psikolojik destek verme amaçlı görev almıştır. Özel Fransız Lape Psikiyatri ve Nöropsikiyatri Hastanesi'nde bağımlılık, bipolar bozukluk, psikotik bozukluklar ve yeme bozuklularının klinik tedavi ve terapi süreçleri üzerine staj yapmıştır.
Toulouse Jean Jaurès Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak yürüttüğü çalışmaların yanı sıra, 2019 yılından bu yana Türkiye’de Klinik psikolog ve Psikoterapist olarak çalışmaktadır. Ergen ve yetişkin bireylerde, kaygı bozuklukları (sosyal kaygı, panik atak, genel kaygı, fobiler, obsesif-kompulsif bozukluk, performans/sınav kaygısı), travma, yeme bozuklukları (anoreksiya, bulimia, hiperfaji) ve depresyon üzerine çalışmaktadır. Bu alanlarda BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi) ve EMDR (Göz hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) terapileri uygulamaktadır. Buna ek olarak, yetişkin bireylerde cinsel sorunlar ve işlev bozuklukları üzerine bireysel ve çifte yönelik cinsel terapi uygulamaktadır.
Seansları Türkçe, Fransızca ve İngilizce gerçekleştirmektedir.
Yayınlar:
Yakın, E., Raynal, P., Chabrol, H., (2020). Distinguishing orthorexic behaviors from eating disordered and obsessive–compulsivebehaviors: a typological study. Eating and Weight Disorders.
Yakın, E., Raynal, P., Chabrol, H., (2021). Not all personal definitions of healthy eating are linked to orthorexic behaviors among French college women. A cluster analysis study. Appetite.162:105164.
Yakın, E., Raynal, P., Chabrol, H., (2021). Distinguishing between healthy and pathological orthorexia: A cluster analytic study.
Eating and Weight Disorders.
Yakın, E., Obeid, S., Fekih-Romdhane, F. et al. (2022). “In-between orthorexia” profile: the co-occurrence of pathological and healthy orthorexia among male and female non-clinical adolescents. Journal of Eating Disorders. 10, 155.
Awad, E., El Khoury-Malhame, M., Yakın, E., Hanna, V., Malaeb, D., Hallit, S., & Obeid, S. (2022). Association between desire thinking and problematic social media use among a sample of Lebanese adults: The indirect effect of suppression and impulsivity. PloS one, 17(11).
Fekih-Romdhane, F., Malaeb, D., Sarray El Dine, A., Yakın, E., Hallit, S., & Obeid, S. (2023). Association between Bullying Victimization and Aggression in Lebanese Adolescents: The Indirect Effect of Repetitive Negative Thinking-A Path Analysis Approach and Scales Validation. Children (Basel, Switzerland), 10(3), 598.
Fekih-Romdhane, F., Yakın, E., Bitar, Z. et al. (2023). Validation of the Arabic version of the 35-item TEMPS-M in a community sample of adults. BMC Psychology 11, 28.
la...
BİPOLAR konusunda bana çok yardımcı oluyor ataklarımda manikde özellikle depresif minnettarım kendisine beni sabırla dinliyor
Seans öncesi çok bitik oluyorum çıktıktan sonra huzur verici bu kadar kafaya takmam gerektiğini anlıyorum
Ve benim için önemli olan nokta kontrol altına alması hastalığımı
Ataklara müdahale etmesi evet sadece dinleyerek
Kontrol ediyor takip ediyor
Ecem hanım hissettiriyor
Ama ilk seasda benim gibi bir etki beklemeyin 9 belkide daha fazla olmuştur iİ gelmese Asla gitmezdim NET.
Bu arada bir kaç psikolog gittim ama Ecem hanım da sabit kaldım sebepleri yukarıda belirttim
fe...h
Ecem Hanımın benim hayatıma etkisi, uzun süre nefessiz kalmış bir insanın aldığı ilk nefesteki rahatlama gibi. Zorlu olan sürecime içten gülümsemesiyle, ilgisiyle ve şefkatliyle inanılmaz bir eşlikçi kendisi. Öyle ki çoğu zaman randevu günümü iple çekiyorum. Terapi sürecinde yaşadığım farkındalıklarla hayatıma yeni bir pencereden bakabiliyorum artık. Ecem Hanım en çözülemeyen noktaları dahi büyük bir ustalık ve titizlikle gün yüzüne çıkarıyor. Üzerimde o kadar çok emeği var ki. Hiç yüzünüze söyleyemedim ama iyi ki varsınız Ecem Hanım! :)) Ferah’ın da artık adı gibi hissettiği zamanlar var, sayenizde. Çook içten sarılıyorum size. Hayattaki enn büyük şanslarımdan birisiniz. Seviyorum sizi, hem de çok…
be...t
Ecem hanımla bir kaç aydır görüşme yapıyoruz. En başında anksiyete, depresyon, duygu durum bozuklukları, travmalardan kaynaklı özgüvensizlik problemi, bunlardan meydana gelen odaklanma sorunları... Vs. Gibi sorunların hatta sorun olduğunu görmediğimiz daha bir çok şeyleri farkına varıp her seansta tek tek, iğne oyası yapar gibi ortaya çıkatıp hallettik. Şimdi ise daha özgüvenli hayata karşı daha vizyoner bir yaşantı kazanmama yardımcı oldu.
Kendisinin pratik zekası, insana değer veren yapısı ve işine karşı hep meraklı oluşu takdire şayan bir saygı kazandırıyor...
i....h
gözle görülür bir iyileşme yaşadım travmalarımı aşmamı sağladı
Terapi alanında rehberliği ve hakimiyeti sayesinde daha önce deneyimlemediğim bir derinliği ve dönüşümü yakaladım. Ayrıca EMDR tekniğini de ilk sefa burada deneyimledim. Tekrarlayan durumlarınız olay ve hikayeleriniz varsa ve artık bunlar yettiyse, o zaman çok tavsiye ederim.
b...l
Ecem hanımın insanı sakinleştiren ve rahat hissttiren bir yapısı var. İlk gittiğimde çökmüş durumdayken şimdi kendimi toparladığımı hissediyorum. Hiçbir şey yapamaz haldeydim kendim için ama ecem hanımla birlikte içinde bulunduğum düşünce batağından çıkarak zihnimi daha berrak bir noktaya taşıdık ve artık olaylar karşısında dirayetli durabiliyorum.
me....
Ecem hanım'ın yurtdışında klinik psikoloji doktorası yapmış olması kendisini tercih etmemdeki en büyük etkendi. Kaygı bozukluğu, depresyon benzeri şikayetlerim neticesinde başladığımız terapi sürecinde de düşünce dünyamın yapısındaki çelişkileri ortaya çıkartmada kuvvetli desteğini görüyorum. Duygu ve düşünce dünyamdaki karmaşayı, çelişkiyi, çatışmayı yaratan ve güçlendiren sebepleri ortaya çıkartmak için yönelttiği sorular, yorumlar ve saptamalarla içinde bulunduğum durumun temel sebepleri anlamamı sağlıyor. Danışanına geçiştirici, kısa dönemlik rahatlatıcı bir terapi değil de içinde bulunduğu durumun nasıl çalıştığını ortaya koyan bir terapi sunuyor. Hasılı kelam, bir süredir kendimde gördüğüm "marazlı" duygu ve davranışların temel sebeplerini, neden böyle düşündüğümü ve hissettiğimi, aralarında hiçbir bağ olmadığını düşündüğüm süreçlerin aslında nasıl da temelden sıkı sıkıya birbirine bağlı olduğunu kavramamda kıymetli bir iletişim sahibiyiz.
me...
Ecem Hanıma gitme sebebim klostrofobi nedeniydi. Seans sırasında ki yaklaşımı çok hoştu. Bir kaç seans sonucunda bu korkumun üstesinden gelebildim.
hn...d
Kizimin kaygi bozuklugu ile gittik meger tum sorun kaynagi anne baba olarak var olan eksiklerimizi gormemizi sagladigi icin kolaylikla yol aldik.herkese tavsiye ederim agac yas iken egilir
a....k
Hayatımın en dibe vurduğumu hissettiğim noktasında kendisi ile yolum kesişti ve Ecem hanımla ikinci seansımızı bitirdik ve yeni randevumuzu oluşturduk.
Bu süreçte yaşadığım süreçte, bana ileriye dair, sağlıklı bir birey olma yolunda başarılı olabileceğimi ve birçok şeyi yoluna koyabileceğimi hissettirdi. Yaşadığım tüm olumsuzlukların üzerinden nasıl geleceğimi tüm detayları ile anlattı ve en önemlisi bu anlattıkları gerçekten inanılmaz bir naiflik ve anlayış haliyle paylaştı. Birlikte nasıl ilerleyebileceğimizi, hangi yöntemlerle ilerleyebileceğimizi ve EMDR yöntemini önerdi. Kendisi ile çok ama çok istediğim sağlıklı bir birey olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi hissedebiliyorum. İyiki onunla karşılaştım :)
Ecem Yakın isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ecem Yakın, Psikoloji. Size Ecem Yakın tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Cinsel Terapi, Psikoloji Randevusu, EMDR Terapi, Bireysel Terapi, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Online Terapi.
Ecem Yakın adresi nerede?Ecem Yakın şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Arabacıalanı Mah. Ceylan Sk. No: 1 Sakarya
- Caddebostan Mah. Bağdat Cad. Ergun Aprt. No:244 D:11 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ecem Yakın isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Ecem Yakın uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Ecem Yakın isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ecem Yakın, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Ecem Yakın hangi dilleri konuşuyor?Ecem Yakın ile Fransızca, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ecem Yakın isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ecem Yakın tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Ecem Yakın hakkında ne düşünüyor?Toplam 19 hasta / danışan, Ecem Yakın hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ecem Yakın hangi sigortaları kabul ediyor?Ecem Yakın tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.