Uzm. Psk. Dan.
Elda Tatlı
Psikolojik Danışma ve Rehberlik,
Pedagoji
İstanbul 1 adres
Lisansüstü eğitimi süresince üniversiteden akademi bursu almaya hak kazandı. Yüksek lisans tezinde, çocukların psikolojik dayanıklılık gücünü (recilence) geliştirmeye yönelik olan prevensiyon programlarının, duygusal gelişim üzerindeki etkilerini inceledi.
Eğitimi süresince Unterfranken Gençlik Merkezinde „Kültürler Arası Dialoğu ve Toleransı Destekleme Eğitimi” kapsamında eğitmenlik yaptı. Julius-Maximilian Üniversitenin “Service-Learning” Projesinde çift dilli okulöncesi çocukları için dil gelişimini desteklemeye yönelik program geliştirme ve uygulama çalışmalarında görev aldı. Yine bir eğitim merkezinde çift dilli büyüyen Türk çocukların dil gelişimini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttü. Ayrıca Almanya’da Würzburg mülteci kampında bayanlara ve çocuklara yönelik düzenlenen sosyal faaliyetlerin düzenlenmesi ve yürütülmesi çalışmalarında gönüllü olarak çalıştı.
Mezuniyetinden ardından Avrupa Birliği destekli “Beratung und Migration” adlı entegrasyon projesi kapsamında Almanya’daki Türk kökenli ergenlere ve ebeveynlerine psikolojik danışmanlık hizmeti verdi. İstanbul’daki “Yan Yana” projesi kapsamında Suriyeli mülteci çocuklarla gönüllü olarak travma odaklı grup terapisi çalışmaları yürüttü.
Uzman Pedagog Elda Tatlı çalışmalarında ağırlıklı olarak oyun terapisi, psikodinamik terapi, sanat terapisi, çözüm odaklı terapi ve bilişsel davranışçı terapi teknikleri kullanmaktadır. Danışanlarına Bakırköy ilçesinde pedagog olarak hizmet vermektedir.
Çocuk Gelişim Testi
Psikolojik Sağlamlık Programı
Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi
Çocuk Gelişim Testi
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Uzm. Psk. Dan. Elda Tatlı
Elda hanımdan şuan 9 yaşında olan oğlum için 1 yıl kadar danışmanlık aldık. Oğlum öfkesini kontrol etmekte zorlanıyordu. Elda hanım oğlumla oyun terapisi yöntemi kullandı. Süreç içerisinde bizleri gerek ebeveyn görüşmeleriyle gerekse mesaj ve telefonla sürekli bilgilendirdi. Her sorumuza mutlaka dönüş yapması ve bizimle bu kadar etkili bir iletişimde bulunması bizi bu süreçte çok rahatlattı. Zaten oğlumuzla da çok son derece uyumlu çalıştı. Nihayet terapilerimiz bizi de çok mutlu eden bir şekilde sonlandı ama biz onun o tatlı ve iyileştirici dokunuşlarını asla unutmayacağız.Elda hanımın başarılarının katlanarak artacağına inancımız sonsuz.
d....y
Elda hocam hastalarıyla çok iyi iletişim kurabilen pozitif,güler yüzlü,mütevazı bir insan.Sorunları,sıkıntıları tespit edip,bunlara hızlı çözüm bulması da en çok takdir ettiğim yönlerinden birisi.Artık oğlum onun sayesinde derslerine odaklanıp, çalışabiliyor
sa...
Elda hanıma kızım için gittik. Çok ilgili ve özverili bir doktor olmasının yanında çocuklar ile kurduğu iletişim çok başarılı ve taktir edici. Kızımla çok güzel bir iletişim kurdu ve yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için çok içten ve başarılı bir süreç yönetti. Herkese içtenlikle tavsiye edeceğim bip pedegog. Başarılarınız daim olsun Elda hanım.
se...n
Elda hanım ile tanışmam bir arkadaşımın vasıtası ile oldu. Bir ikiz annesi olarak çocuklarla özel olarak ilgilenmenin zaman zaman zorluklarını ve yıpratıcılığını yaşamaktayım. İkizlerden birinin yaşadığı gece korkuları ve sürekli olarak uyanması benim de rutin işlerimi yapmamda ciddi sorunlara yol açmıştı. Bu bağlamda Elda hanım’ın uyguladığı teknikler ile sorunumuz inanılmaz derecede hızlı bir şekilde çözüldü. Haricinde, çocuklarla olan diyaloğu, soyadı gibi tatlı oluşu hem çocukların sorunlarını daha hızlı ve kolay çözmesine yardımcı oldu hem de bizim ebeveyn olarak çok zor gibi görünen sıkıntıları çok kolay aşmamıza yardımcı oldu. Kendisine çok ama çok teşekkür ediyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.
nu...y
Merhaba , 12 yaşındaki kızım için iş arkadaşımın tavsiyesi üzerine Elda hanımla tanıştık ve seanslara başladık . Kızım çok içine kapanık , kendini ve kabiliyetlerini değersiz gören , kaygılı ve insanların onu sevmediğini , herkesin hakkında olumsuz düşündüğünü zannediyordu . Elda hanımın seanslarından sonra kaygıları ciddi şekilde azaldı , daha esnek ve olumlu düşünmeye başladı . Kendisine ilgi ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum ve gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.
ef...l
Elda Hanıma oğlum için gitmiştik . Başlarda gitmek istemediğini söyleyen oğlum artık gideceği günü dört gözle bekliyor. Sıkıntılarımızın çok büyük bir kısmı çözüldü. Oğlumla ilişkimizi o kadar güzelleştirdiki....
Gerçekten işinde uzman ve işini severek yapıyor.
mu...i
Bu yedinci oyun terapimiz ilk başlarda gitmek istemeyen oğlum oyun ablası (Elda hanımı ) duyunca gitmek için sabırsızlanıyor Elda hanımla güzel şeyler olacağına inanıyorum
Ben açıkçası Elda Hanım'dan çok memnun kaldım.İyi ki de gitmişim. Onun sayesinde kızımın özgüveni yerine geldi. Arkadaşlarıyla ilişkileri daha iyi olmaya başladı.Başka durumlarda da faydasını gördüm. 9 seans gittik.9 seansta her gittiğimde faydasını gördük.Konuşması, çocuklara karşı ilgisi çok hoşuma gidiyor. Şu an da hala görüşüyorum. Hala da bırakmamıza rağmen arayıp soran biri. Benim çok hoşuma gitti bu durum. Arkadaşlarıma ve çevremdeki herkese tavsiye ediyorum kendisini.
y.....
Ben Elda Hanım'dan çok memnun kaldım. Gerek yanına gittiğimizde seans sırasında ilgisi, güleryüzü, gerekse sıkışık zamanlarımda bana geri dönüşler yapan, sıkıştığım konuda bana yardımcı olan bir insandı.Bunu iş olarak düşünmüyordu.Tamamen bireyi aileden biriymiş gibi benimseyip yardımcı olmaya çalışıyor. Şimdi bile rahatlıkla arayıp danışabileceğim bir insan.Herkesin de gitmesini tavsiye ediyorum. Sonuna kadar destekçi ve ilgilenen bir insan.Aile bireyi gibi yaklaşıp yardımcı oluyor.Benim kızımın bana herşeyi anlattığını zannederdim.Kızımın yaşadığı olayların altında başka sebepler olduğunu öğrenip bunun üstüne gidebildik. O konuda daha çok destekledik. Onu korkutan şeyleri öğrenince uzak durmaya çalıştık.Biraz daha durumu ciddi olduğu için Eldan Hanım bizi psikiyatriste yönlendirdi. Ben bulamayınca bu konuda bile yardımcı oldu.Gİttikten sonra bile kendisi aradı, durumumuz hakkında bilgiler aldı.İyi bir arkadaş, iyi bir pedagog.
Biz Anadolu yakasından Avrupa yakasına Elda Hanım için gittik.Çocuklarımız için tercih etmiştik kendisini.Elda Hanım'ı tanımadıklarından dolayı ilk zamanlar sorun yaşamışlardı fakat birkaç görüşmeden sonra alıştılar kendisine.Elda Hanım'ın öğütlerini benimsedik.Ebeveyn olarak yaşantımızda kullandık bu öğütleri ve bizim de hayat kalitemizi arttırdı. Çocuklarımızın hayat kalitelerinde artış oldu.Onları daha iyi anlamaya başladık. Duygularını ifade etmeyi öğrendiler. Bir istekleri olduğu zaman yazabilmeyi, çizebilmeyi bu şekilde yönlendirmelerle öğrendiler.Biz çocuklarımıza gereksiz komutlar veriyorduk, bunları ortadan kaldırdık. Elda Hanım ile çocuklarımın arasındaki iletişim çok iyiydi.Çocuklarım çok rahat görüşmeye girdiler.Kesinlikle herkese tavsiye ederiz kendisini.
Elda Tatlı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Elda Tatlı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Pedagoji. Size Elda Tatlı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk Gelişim Testi, Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, EMDR Terapi, Oyun Terapisi, Louisa Düss Psikanalitik Öykü Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Yetişkin Terapisi, Eklektik Yaklaşım, Randevu.
Elda Tatlı adresi nerede?Elda Tatlı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bakırköy, İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Elda Tatlı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Elda Tatlı uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Elda Tatlı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Elda Tatlı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Elda Tatlı hangi dilleri konuşuyor?Elda Tatlı ile Almanca dilinde konuşabilirsiniz.
Elda Tatlı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Elda Tatlı tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Elda Tatlı hakkında ne düşünüyor?Toplam 18 hasta / danışan, Elda Tatlı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Elda Tatlı hangi sigortaları kabul ediyor?Elda Tatlı tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.