Ulusal boyutta; Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve İstanbul Anadolu Adliyesi’nde (Aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemeleri) staj yapmıştır.
Uluslararası olarak; çocuk cinsel istismarı konusunda araştırma yapmak için İngiltere’de bulunan Middlesex Üniversitesi Center for Trauma and Abuse Studies (Travma ve İstismar Çalışmaları Merkezi)’de, kültürler arası depresyon, anksiyete ve stres araştırması yapmak için ise Avustralya’nın Melbourne şehrinde bulunan Nasihah Consulting Group bünyesinde staj yapmıştır.
Avustralya’daki stajı daha sonra yüksek lisans tez çalışması olarak ‘Examining Prevalence and Profile of Depression, Anxiety and Stress in an Australian Clinical Setting’ başlığı ile sunmuştur.
2014-2017 yılları arasında İlaf Projesi kapsamında Suriyeli çocuklara psikolojik destek sağlamış, aynı yıllar içerisinde eş zamanlı olarak Bilişsel Psikoloji laboratuvarında yürütülen deneylerde asistanlık yapmıştır. 2016 – 2017 yılları arasında dezavantajlı çalışma gruplarından olan 112 Acil ambulans çalışanları ve bu çalışanları mesleki aidiyetleri üzerine akademik bir çalışma yürütmüştür.
2016 Kasım - 2020 Mart tarihleri arasında yarı zamanlı olarak kadın sığınma evlerinde kadınlarla ve çocuklarla terapi süreçleri yürütmektedir. 2018 yılı içerisinde aile içi şiddet konusunda duyarlılığı arttırmak amaçlı Üsküdar Belediyesi kapsamında ‘Şiddet nedir?’ seminerleri vermiştir.
Ağırlıklı olarak çalışma yaptığı alanlar; Psikolojik travmalar (Aile içi şiddet, istismar, göç, savaş vb), Travma ve stres ile ilişkili bozukluklar (Travma sonrası stres bozukluğu, uyum bozukluğu, akut stres bozukluğu), Çocukluk çağı travmaları (çocuk ve yetişkinlerde), Depresyon Bozuklukları (Major Depresif Bozukluk, Distimi), Kaygı Bozuklukları (Panik Bozukluk, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Fobiler) ve stres.
Uyguladığı, eğitimlerini ve süpervizyonlarını tamamladığı terapi yöntemleri ise; Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Pozitif Psikoterapi, Naratif Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Ölüm ve Yas Terapisi.
Bunların yanı sıra kurucusu olduğu Uzman Konuk isimli, psikoloji ve psikiyatri alanlarında uzman isimlerini konuk olarak ağırladığı sosyal medya platformu ile kitlelere bilimsel ve güncel psikoloji adına bilgiler sunmaktadır.
Ulusal ve uluslararası hakemli dergiler ve kongrelerde makale/kitap/sunum çalışmaları vardır ve devam etmektedir.
Zuhuratbaba Mh. Şükran Çiftliği Sk. Esin Apt.No:49, İstanbul
Yas Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
n....g
Beste hanımla yeni başladık bu yolda bana eşlik ettiği,farkındalığını arttırdığı için çok mutluyum.kendisi iyiyimdir.her seans daha iyi hissettiriyor bana.bilgisine,yönlendirmesine çok güveniyorum.herkese tavsiye ediyorum eğer çözemedıginiz şeyler varsa Beste Hanım'a güvenebilirsiniz.gönülden tavsiyedir
n....g
Kaygı bozukluğum için gittim. 20 seans aldım. Maddi durumdan dolayı ara vermek zorunda kaldım. Tavsiye üzerine başvurdum. Seans sonrasında değişiklikler oldu. Verdiği ipuçları sayesinde kendimi motive ediyorum. Ses tonu ve yaklaşımı çok güzel. İnsan kendisini çok rahat hissediyor. İçimi rahatlıkla dökebiliyorum yanında. Elif Hanım tam bir psikolog ve çok profesyonel. Ben çok memnun kaldım.
ü....ç
Bireysel terapi için gittim. Olumlu sonuçlar elde ettik. Doktor tavsiyesi ile başvurdum. Online seanslara katıldım. 12 - 13 seans aldım. Almış olduğum desteğin yeterli olduğunu düşünüyorum. Sürecim bitti. Elif Hanım iş etiğine sahip birisi, saygılı, gizliliğe önem veren ve güvenilir biri. Çok memnunum.
ş....k
Panik atak için başvurdum. 1 .5 yıl oldu gideli hala da devam ediyorum. Tavsiye üzerine gittim. Seanslar sayesinde sorunum çözüldü. Artık iyiyim. Şuan düşüncelerim için seanslara devam ediyoruz. Elif Hanım iyi birisi iş disiplinini beğeniyorum. Ben memnunum.
mü...f
Psikolojik destek almak çoğu insan için ilk başta zor olsa da, samimi yaklaşımıyla birlikte bu süreci oldukça destekleyici hale getiriyor. Onun farklı görüşlere karşı yargısız yaklaşımı ve profesyonelliği sayesinde kendinizi rahat hissediyorsunuz. Ayrıca, birşeyleri anlatma becerisi de gerçekten etkileyici. Kendisiyle çalışmak herkes için gerçekten iyi bir deneyim olur.
ü.....
Beste hanımla online terapiye başladim.Psikoloğum gayet net ,ilgili, Güleryüzlü,sonuna kadar sizi dinliyor.Ama en önemlisi , sorunların kaynağını bulması ve neler yapılmasi gerektiği.Tesbitleri yerinde ve samimi.İlk başlarda uzaktan terapi olurmu demiştim ama gayette güzel oluyormuş.Hem.zaman tasarrufu açısından hemde gidiş geliş masrafı açısından gayet makul.Süreç benden kaynaklanan sebeplerden dolayı ağır ilerlemesine rağmen kendimi daha iyi hissetmemi sağladı.Tesekkur ederim beste hanım İyiki varsınız.
ş....a
Elif Hanımla psikatristim aracılığıyla tanıştım, online görüşme olmasına rağmen yanımda hissettirdiği için teşekkür ederim.Her seans benim için çok verimli geçti. Bulamadığım sorularımın cevaplarını birlikte bulmak çok kıymetliydi. Yönlendirici tavsiyeleri sayesinde şuan kendimi çok daha iyi hissediyorum.. İhtiyaç duyduğumda orda olduğunu bilmek rahatlatıcı geliyor..Herşey içi teşekkürler
sü...
gençligimden beri depresyon tedavisi görüyrum ama sadece ilaç kullandım. Doktorumun tavsiyesiyle görüşmeye başladık. İlk seanslrda yaşananlar hakkında konuşmak beni zorladı ama sonradan uyum sağladım ve terapinin meyvesini topluyorum. Herkese Elif hanımı öneriyorum bana kattıklarınız için teşekkürler hocam
Elif Bestenigar Mert isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Elif Bestenigar Mert, Psikoloji. Size Elif Bestenigar Mert tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Bireysel Terapi, Durumluk Anksiyete Ölçeği, Süreklilik Anksiyete Ölçeği, Yetişkin Terapisi, Grup Terapisi, Koçluk Hizmetleri, Fobilerden Kurtulmak.
Elif Bestenigar Mert adresi nerede?Elif Bestenigar Mert şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bostancı Mahallesi Bağdat Caddesi No:456/4 Nermin German Apartmanı İstanbul
- Zuhuratbaba Mh. Şükran Çiftliği Sk. Esin Apt.No:49 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Elif Bestenigar Mert isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Elif Bestenigar Mert uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Elif Bestenigar Mert isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Elif Bestenigar Mert, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit.
Elif Bestenigar Mert isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Elif Bestenigar Mert tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Elif Bestenigar Mert hakkında ne düşünüyor?Toplam 28 hasta / danışan, Elif Bestenigar Mert hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Elif Bestenigar Mert hangi sigortaları kabul ediyor?Elif Bestenigar Mert tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu