Psk. Elif Fidan
Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi Yeni Konak Apt. No:29/16 Kat: 6 Çukurambar,, Çankaya, Ankara

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Bağımlılık Danışmanlığı

Bağımlılık Tedavisi

Bağımlılık Terapisi

Psk. Elif Fidan

Elif Fidan, Denizli’de lise eğitimini tamamlamış ve 2008 yılında Koç Üniversitesi İngilizce Psikoloji bölümünü kazanmıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, psikoloji alanında eğitim almaya devam etmiştir. 2017 yılında Üsküdar Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisans programına başlamıştır. Yüksek lisans programında, “Üniversite Öğrencilerinde Alkol Kullanım Bozuklukları ve Kişilik Özellikleri ile İlişkisi ve Risk Faktörleri: Depresyon ve Sosyal Kaygı Bozukluğu” konulu bitirme tezi ile mezun olmuştur. Bununla birlikte, eş zamanlı olarak, 2018 yılında Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon alanında ikinci yüksek lisans programına başlamıştır. Bu programdan ise, “Bağımlılıkta Rehabilitasyon” konulu bitirme projesi ile mezun olmuştur.

Mesleki kariyerine, Koç Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda ALIS (Akademik Başarı ve Hayat Becerileri) dersinin akademik asistanı olarak başlamıştır. Bununla birlikte, lisans yıllarında, Denizli Servergazi Devlet Hastanesi ve İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi sağlık kurumlarında psikoloji staj programlarına katılmıştır. Ayrıca, NP İstanbul Beyin Hastanesi’nde Klinik Psikoloji ve Bağımlılık Danışmanlığı staj programlarını başarıyla tamamlamıştır. Özel Fransız Lape Hastanesi’nde, uzman klinik psikolog olarak, ayakta ve yatarak tedavi gören danışanlarla psikoterapi seanslarını yürütmek, stajyerlere eğitmenlik ve bağımlılık servisi programında aktif rol almak gibi pozisyonlarda görev almıştır. Daha sonra Ankara’ya taşınan Elif Fidan, Madalyon Psikiyatri Merkezi’nde, uzman klinik psikolog olarak, ayakta tedavi gören danışanlarla psikoterapi seansları yapmıştır.

Konum: Psk. Elif Fidan Psikoloji Randevusu

Kendimi uzun süredir sıkışmış hissettiğim, ne yaparsam yapayım aynı döngüde kaldığım bir dönemde Elif Hanım’a başvurdum. Özellikle geçmiş travmalarımın günlük yaşamımı nasıl etkilediğini anlamama yardımcı oldu. Seanslar boyunca farkındalığım arttı, düşünce kalıplarımı değiştirebilecek yeni yollar öğrendim. Bu süreçte adım adım, derinlemesine çözüm odaklı ilerleyerek içsel bir rahatlama sağladım ve kendimle ilgili daha olumlu bir bakış açısı kazandım.

Ş
Konum: Psk. Elif Fidan Psikoloji Randevusu

"Yolun sonu" dediğim bir noktada kesişti yollarımız güzel psikoloğumla. Elif Hanım'ın kapısını ilk çaldığımda kocaman umutsuzluklarım, çok ağır ilaçlarım vardı beraberimde getirdiğim. Süreç içerisinde tüm umutsuzluklar umuda, göz yaşları gülümsemelere dönüştü. Korkular ve yetersizlik hissi gitti ve Elif Hanım'ın rehberliğinde tüm karanlıklar aydınlık oldu benim hayat yolumda. Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı, kendi kanatlarımla uçmayı gösterdi bana sabırla ve şefkatle. Söyledikleri öyle ışık oldu ki bana, şimdi her bir zorlukta kendime "Elif Hanım olsa ne söylerdi" diye sorup başa çıkıyorum her bir zorlukla. Hayatta aldığım en doğru kararlardan biriydi Elif Hanım'ın danışanı olmak. İyi ki kesişti yollarımız ve iyi ki dokundu ruhuma

Konum: Psk. Elif Fidan Bireysel Terapi

Cok zorlandığım bir dönemde Elif Hanimdan destek almaya başladım. Sakin ve naif yapısı, guleryuzu, samimiyeti ve içtenliği sayesinde kendimi yanında hep rahat hissediyorum. Benliğimi bulmaya çalışırken bana ışık tutuyor olması benim için şans. Yakin çevreme samimiyetle öneriyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş.

Konum: Psk. Elif Fidan Bireysel Terapi

Elif Hanım ile online seanslar yapıyorum. Online terapinin yüzyüze kadar etkili olacağını düşünmüyordum fakat Elif Hanım'ın etkisiyle kendimi çok rahat hissettim. Kendisi çok güleryüzlü bir terapist ve en önemlisi durumları hiç yargılamadan yaklaşıyor. Hayatımda birkaç sorun üst üste geldi ve ben bunlarla, alkol içerek baş etmeye çalıştım. Tabi alkol miktarı gittikçe arttı ve kontrolden çıktı. Tekrar iyi olabileceğimi, hayatımın düzelebileceğini Elif Hanım'ın seanslarında fark ettim. Elif Hanım ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bana terapinin gücünü gösterdi.

Konum: Psk. Elif Fidan Randevu

Benim iş hayatım oldukça stresli. Bu stresi görmezden gelmeye çalıştıkça daha kötü bir hal almaya başladı. Kendime ayırdığım vakit neredeyse sıfıra indi ve ağlama krizlerim başladı. Bununla birlikte, sağlığım da çok bozuldu. Bunların hepsinin nedeni yaşadığım yoğun stresti. Elif Hanım'a doktor takvimi sayesinde ulaştım. Daha iyi olacağıma dair umudum yoktu ve çok mutsuzdum ama denemek istedim terapiyi. Elif Hanım sağolsun beni dinledi, anladı ve çok yardımcı oldu. Stresle baş edilebiliyormuş ve kendimde bu ışığın ortaya çıkmasına çok yardımcı oldu. İyi ki varsınız Elif Hanım!

Y
Konum: başka bir yer Diğer

Ofisin konumu ve iç mekan tasarımı çok rahatlatıcı. Bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine Elif Hoca ile seanslara başladık. İlişkilerimdeki problemler ve hayır diyememe gibi sıkıntılarımdan dolayı terapiye gitme ihtiyacı hissettim. Elif Hoca bende değerli bir farkındalık yarattı ve özgüvenimin daha güçlü olmasını sağladı. Seanslarımız devam ediyor. Desteği için kendisine teşekkür ederim.

Konum: Psk. Elif Fidan Randevu

Elif Hanım'ın yaklaşımı ve sorunlarımı değerlendirme biçimi beni çok rahatlattı. Bipolar bozukluğum var ve bu durumla baş etme yöntemini sadece ilaç kullanmak zannediyordum. Elif Hanım bu durumun belirtileri hakkında bilgi vererek, benim daha bilinçli ve duyarlı olmama yardımcı oldu.

C
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Partnerimle ilgi olan sorunlarımda, farklı bir bakış açısı kazanmamda Elif hanımın tavsiyeleri çok yardımcı oldu. Kısa fakat düzenli ve sık görüşmelerimiz, uzun vadede ilişkim için istediğim neticeyi almamı sağladı. Empatik yönü, netice almamda önemli bir faktördü.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Benim için Psikolog Elif hanim gerçekten çok önemli biri oldu. Kendisiyle yaptığım seanslar sayesinde yaşadığım kaygılarımı ve problemlerimi daha net görmeye başladım. Aynı zamanda benimle birlikte çözüm yolları üretti ve bu süreçte bana büyük destek oldu. Kendisi sadece profesyonel yaklaşımıyla değil, aynı zamanda sıcak ve samimi tavrıyla da benim gibi insanların içini rahatlatıyor. Kesinlikle herkese tavsiye ederim.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

terapi süreci zordur ancak anlaşabildiğiniz ve kendinizi anlatabildiğinizi hissederek daha verimli hale gelir bundan dolayı hocayla terapi sürdürmekten gayet memnunum