Uzm. Kl. Psk. Elif Özlen Özbay

Psikoloji daha fazla

İzmir 1 adres

Uzman Klinik Psikolog Elif Özlen, lisans eğitimini İngilizce psikoloji bölümünü tamamladıktan sonra, Klinik Psikoloji master programında uzmanlık eğitimini ''Üniversite Öğrencilerinde Yeme Bağımlılığı ile Erken Dönem Uyumsuz Şemalar Arasındaki İlişkinin İncelenmesi'' konulu tez ile tamamlamıştır.
Lisans eğitimi süresinde Balıklı Rum Hastanesi'nde Psikoloji alanında ,yüksek lisans eğitimi süresinde Bakırköy Prof.Dr.Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Klinik Psikoloji alanında stajını tamamlamıştır.
Yüksek lisans eğitimi boyunca Şeyh Zayed Çocuk Koruma Vakfı’da gönüllü psikolog olarak görev yapmıştır.
2016 yılından beri çeşitli özel anaokullarında okul psikoloğu olarak çalışmakta ve kurucusu olduğu Sole Psikolojik Danışmanlık merkezinde danışmanlık hizmeti vermektedir.
The Wellness Institute, Diane Zimboroff’un Kalp Merkezli Hipnoterapi Eğitimini ve Association for Play Therapy- APT onaylı Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimini Klinik Psikolog, Psikoterapist Reyhana Seedat eğitmenliğinde tamamlamıştır.
Doç. Dr. Nurhan Fıstıkçı eğitmenliğinde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimini almıştır.
Balat Psikoloji'den Filial Terapi Uygulayıcı eğitimini tamamlamıştır.
Almanya Bremen Üniversitesi tarafından Nöropsikolojik tabanlı bir program olarak geliştirilmiş olan Attentioner ile Dikkatimi Topluyorum Programı Eğitimini, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Hülya Bingöl Çağlayan’dan almıştır.
Dr. John Gottman ve Dr. Julie Schwartz Gottman tarafından oluşturulmuş olan Gottman Çift Terapisi 1.Düzey Eğitimini, Uzm. Psikolog Filiz Kaya Ataklı ve Psk. Dr. Özge Altan Aytun eğitmenliğinde tamamlamıştır.
Davranış Bilimleri Enstitüsü'den EMDR Terapi 1.Düzey eğitimini tamamlamıştır.

MMPI (Yetişkin Kişilik Testi), Denver II Gelişim Testi, Resim Çizim Testleri, AGTE Gelişim Envanteri, Wısc-r Zeka Testi, Stanford Binet Zeka Testi, Bender Gestalt Motor Algılama Testi, Porteus Labirentleri Zeka Testi, Catell 2A Zeka Testi, Gessel Gelişim Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Peabody Kelime Anlama Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Frostig Görsel Algı Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi, Duygu Durum Ölçekleri eğitimlerini almıştır.

Bostanlı Mahallesi Cengiz Topel Caddesi no:8/5 Dikmen apt, Karşıyaka, İzmir

Banka Havalesi

Online Terapi +3 daha fazla

Randevu doğrulandı
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Travmalarla dolu 2 yılı geride bıraktım. Başka psikologlarla da iyileşmeyi denedim. Sonuç alamamıştım. Elif hanımın bakış açısı , tedavi sürecindeki tutumu , EMDR tekniği bana çok iyi geldi. Biraz daha yolumuz var . Kaygılarımı ve stresi kontrol edip hayatın akışına bırakabiliyorum kendimi. Ve en önemlisi geçmişteki acılarım artık hayatımı etkilemiyor. Hayatımı yoluna koymama yardım ettiğiniz için minnettarım.

Elif Hanıma depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk tanısıyla başvurdum. Süreçten memnun kaldım. Yanında o kadar rahat hissediyorsunuz ki kendinizi aileden biri gibi âdeta, çok iyi bir uzman. Tavsiye ederim.

Y
Randevu doğrulandı
Konum: başka bir yer Diğer

Hayatımı terapi öncesi ve sonrası diye ayırabileceğim derecede etkili ve iyileştiren bir süreç geçirmeme yardımcı oluyor Elif hanım, herkesin karşısına 1 kez de olsa çıkması gereken nadir insanlardan

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Elif Hanım ile bir süredir online seanslara başladık. İlk başta çok baskın olan yeme dürtüm, travmalarımın bıraktığı izler şu an bulunduğum yerde o kadar azaldı ki. Danışanını can kulağıyla dinleyen, dinlerken bazı belirli kelimeleri çekip altında neler yattığına odaklanan, kendinizi anlatırken bir anda farkındalık oluşmasını destekleyen, anlık aydınlanmalarda sizi onaylayan, kendinize karşı bakış açınızı değiştirerek özsevgi aşılayan bir psikolog. İyi ki yollarımız kesişmiş.

Ş
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Elif Hanımla yollarımız kesiştiği için kendimi şanslı hissediyorum.Kendisi terapist-danışan ilişkisini çok güzel kuruyor.Terapiye başlayalı çok uzun zaman olmamakla birlikte, üzerinde çok fazla düşündüğüm hatta içinden çıkamayacakmışım gibi hissettiğim konulara karşı daha farklı ve daha olumlu açılardan bakmaya başladığımı hissediyorum. Kendi kendime açıklayamadığım hisler ve düşünceler Elif Hanımla yaptığımız seanslar sonrası anlam kazanmaya başladı.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Elif Hanım ile yaklaşık 1,5 aydır çalışıyoruz. Beni çocukluğum ile barıştırmama, farkındalığımın artmasına çok iyi bir yoldaş oldu. İyi ki yollarımız kesişmiş.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Elif hanımla emdr üzerine bir çalışma gerçekleştirdik. Anlattığım konulara ilişkin yaklaşımları beni rahatlattı ve bakış açımı değiştirdi. Terapiye memnuniyetle devam ediyorum.

Merhaba
Deprem sonrası Yaşamış olduğum travmayı atlatmakta en büyük destekçimdi. Dinlemiş olmak için dinlemiyor ve bunu hissettiriyor. Çözüm odaklı Yaklaşıyor ve gerçekten çözmek için tüm çabayı gösteriyor.seans başındayken içinde bulunduğum ruhsal durum seans sonrası gözle görülebilir ölçüde iyileşiyor.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Elif hanim empati yetenegi yuksek bir terapist. Benim depresyon surecimde bana cok yardimci oldu, oluyor. Seanslarimiz cok etkili geciyor. Kendimi daha iyi hissediyorum.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Elif hanımla 9 aydır beraberiz. Terapiye başlama sebebim artık dış dünyadaki sorunlarımla kendi kendime başa çıkamıyordum, çözüm yolu üretmekte zorlanıyordum. Terapinin bana en büyük etkisi farklı bakış açıları kazandırması oldu. Karşımdaki insan gibi düşünüp aslında böyle de bir yol var illa bu yoldan olmak zorunda değil dedim. Hayatımdaki başka insanlarla olan iletişimlerimde problem yaşıyordum. Farklı çözüm odakları ile bunları da aştık. Bazı travmalarım için de EMDR uygulaması yaptık. Daha önce bu tedavinin bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim.