Yüksek Lisans süresi boyunca, dünyanın ilk psikiyatri hastanesi olan Bethlem Royal Hastanesi’nde yetişkinlerle çalışmış ve ağırlıklı olarak Kognitif Davranışçı Terapi eğitimi ve süpervizyonu almıştır. Response Inhibition Training’in dürtü kontrol bozuklukları üzerine olan etkisini araştırdığı tezini Madrid’de 2. si düzenlenmiş olan Psikiyatri ve Psikoloji Sendromları Konferansı’nda sunmuştur. Çalışmalarının bulguları “Journal of Clinical and Experimental Psychology” de yayınlanmıştır.
Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’un Avrupa Davranış ve Kognitif Terapileri Birliği tarafından akrediteli olan Kognitif ve Davranışçı Terapi eğitiminin sınavlarını başarıyla geçerek akredite terapist olmaya hak kazanmıştır. Bilişsel terapinin öncüsü olan Dr. Aaron Beck tarafından kurulmuş olan Beck Ensitüsü'nden Kognitif ve Davranışçı Terapi Temel İlkeleri ve Kaygı Bozuklukları eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. 2023 yılı itibari ile, Danimarka ve Manchester’da bulunan Metakognitif Terapi Enstitüsü tarafından düzenlenen ve kurucusu Prof. Adrian Wells tarafından verilen eğitimi başarıyla tamamlamış olup akredite Metakognitif Terapist ünvanını kazanmıştır.
Davranışsal Ekonomi ve insanların karar verme mekanizmalarıyla yakından ilgilenmekte olup, Harvard Business Review Türkiye’de, “Dürtme Politikalarını Etkin ve Etik Bir Şekilde Tasarlamak” adlı makalesi bulunmaktadır.
Covid süresi boyunca sağlık çalışanlarına gönüllü terapi desteği sağlamıştır. Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Biriminde depremden etkilenen bireylere psikososyal destek sağlamak amacıyla gönüllü psikolog olarak görev almıştır.
Akademik çalışmalarını Transdiagnostic Risk Factors Research Lab’inde yürütmekte olup, iki tane akademik çalışması Avrupa Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Kongresi tarafından kabul edilmiştir. Ayrıca, “The Role of Negative Problem Orientation, Metacognition and Problem-Solving Styles in anxiety” adlı çalışmaları 2023 yılında düzenlenmiş olan Avrupa Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Kongresi tarafından en iyi poster ödülüne layık görülmüştür. Şu anda kurucu ortağı olduğu PERLA Psikoloji ve Araştırma’da ergen ve yetişkinlerle yürüttüğü psikoterapi seanslarında ağırlıklı olarak Kognitif ve Davranışçı Terapi olmak üzere; Kabul ve Kararlılık ile Metakognitif Terapi gibi kanıta dayalı terapi yaklaşımlarını kullanmaktadır.
Kognitif ve Davranışçı Terapiler Derneği, İngiliz Psikologlar Derneği üyesidir.
Çalıştığı Konular: Depresyon, Genel Anksiyete Bozukluğu, Sosyal Anksiyete Bozukluğu, Panik Bozukluk, Agorafobi, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Sağlık Kaygısı (Hipokondriazis), Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Kişilik bozuklukları, olumsuz beden imgesi ve yeme problemleri, akademik problemler ve üniversiteye uyum, mükemmeliyetçilik, iş hayatı problemleri, ilişki problemleri, kayıp ve yas.
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Tümünü gösterHizmetler
Sahrayı Cedit Mahallesi, Atatürk Caddesi, Aslan Kaptan Çk. Ata Palasa Apt No:1 Kat:4 Daire 8,, İstanbul
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
İlişki Terapisi
Şefkat Odaklı Terapi
Şema Terapi
sü...e
Terapi sürecime başlamadan önce birçok uzman araştırıp Elif hanımla seanslarıma başladım, evime oldukça uzak bir lokasyonda olmasına rağmen kesinlikle doğru karar verdiğimi görüyorum. Ruh sağlığı alanında yetkinliği olan ve bu kadar hassas bir alanda gerçekten titiz çalışan bir terapist olduğunu belirtmek isterim.
Arkadasimin tavsiyesi uzerine Elif hnm ile calismaya basladik. Anksiyetelerimde ve panik atak krizlerimde olumlu anlamda inanilmaz bir degisim oldu. Kendisine cok iyi bir psikolog ve kesinlikle kendisine giderseniz emin ellerde oldugunuzu bilin.
b....u
1 yıldır yaygın anksiyete bozukluğum için başvurdum. Kendim araştırıp buldum. 6 seans oldu gideli. Seanslar sayesinde %80 iyileşme oldu. Profesyonel bir uzman. Donanımlı birisi. Herkese tavsiye ediyorum. Ben de sağlık çalışanıyım. Yaklaşımı da çok ılımlı. Danışanını anlamaya çalışan bir psikolog. Sorunun üzerine ısrarla gidiyor. 2 psikolog deneyimim oldu ve verim alamadım. Ama kendisiyle her şey iyi gidiyor.
ç.....
Elif Hanımla seanslarımıza bir yılı aşkın süredir devam ediyoruz, tüm bu süreç boyunca kendisiyle kurduğum terapist-danışan bağı benim için çok ama çok değerli ve iyileştirici oldu. Seanslarımızdaki yaklaşımı, sıcak kanlılığı, sağladığı konfor alanı ve güven ile her zaman gitmeyi dört gözle beklediğim bir parçam oldu terapi. Kendisinden çok fazla şey öğrendim ve öğrenmeye, beraber tecrübe etmeye de devam ediyoruz. İlk deneyimimde böylesine danışanını anlayan ve ilgili bir terapist ile yollarım kesiştiği için çok mutluyum. Kendisi de iyi ki var, herkese tavsiye ediyorum :)
ö.....
Elif Hanım donanımı, görüşleri ve olay ve olgulara farklı bakış açıları getirme becerisiyle terapiye başladığımız günden bugüne kadar her seansta beni daha iyi bir noktaya ulaştırmayı başardı. İlk günden itibaren hayatım ve zihinsel ve ruhsal sağlığım için çok yerinde bir adım attığımı hissettim, hâlâ her seansa güzel beklentiler ve hislerle dolu olarak girmeye devam ediyor ve her seansta bir şey kazanmış olarak ayrıldığımı hissediyorum. Terapi yolculuğuna kendisiyle başlayıp devam ettiğim için çok mutluyum.
gn...d
Çok kısa sürede çok büyük adımlar atmamı ve farkındalığımı artırmamı sağladı. Çalışmalarımız ve ödevlerim de fazla şey kattı.
i̇....
Ekim ayından beri kendisiyle görüşüyorum. Elif Hanım alanında çok uzman, kendisini geliştirmeye çok açık, genç, profesyonel bir uzman. Değişen aralıklarla görüşüyoruz. Psikolojik durumuma göre ayarını güzel yapıyor. Bu zamana kadar ki süreçten açıkçası mental durumuma göre güzel yönlendirdi. Bazı farkındalıklarımı artıran çalışmalarım oldu. Ben çok memnunum. Kendisinin iletişimi çok güçlü. Terapide karşısındaki insanı duygu durumuna göre esnekliği olan bir terapi olması çok önemli. O alanda güçlü yönleri olan bir psikolog. Her seferinde her seanstan sonra inanılmaz değişimler fark edilmesine rağmen daha uzun vadede değişiklikler oluyor. Daha büyük farkındalıklar, duygu yönetme, problem çözmede farkındalık olduğunda kontrol etmesi daha kolay oluyor, güçlendiğini görüyorum. Sihirli bir dokunuş etkisi olmuyor ya da hiçbir şeyi takmıyorum demeyelim amaçlamıyoruz. Tüm duyguları kucaklayan, kötü hissediyorsam kendi kendime yargılamadan daha iyi ve kötü duyguları etkilemeden hepsine kucak açan bir moda soktu. Daha uzun vadeli bir süreç, gelişme oluyor.
d...
Elif hanıma arkadaşım vasıtasıyla ulaştım ve zamanında yaşadığım zorluklarla başa çıkamadığım için başvurdum. Elif hanımla geçen sürecimden çok memnunum, dikkatle dinleyip gerekli yerlerde doğru yorumlarda bulundu. Verdiği tavsiyeleri her gün gündelik hayatımda kullanıyorum. Çevredekilere de tavsiye ederim hatta etmiştim.
d...
Elif Hanım'a başta depresyon ve duygu karmaşası ile gittim. Bir yıl ve hala devam eden süreçte, Elif hanım danışanlarıyla ilgili sürekli kendini geliştirmeye çalışan danışanlarının sorunlarını anlamak için ekstra çaba sarf eden ve bunları çözümlerken kendini onların yerine koyup bunu kendi sorunları edinip bu duruma göre müdahale etmeye çalışan iyi bir psikologdur. Terapi 3-5 seansla etki edecek türden bir süreç olmadığından ancak uzun vadede aksatılmadan seanslara gidildiğinde cevap alınabilir ve gidildiği takdirde danışanın terapiye açık olması gerekir bu durumlar sağlandığında seanslardan ve Elif Hanım'ın seans içinde bize aktarmak istedikleriyle ancak daha iyi bir hale ulaşabiliriz.
d...
Yoğun depresyon sebebiyle başvuruda bulundum. İki buçuk yıldır seanslarımıza devam ediyorum. Benim için inanılmaz iyileşmeler oldu. Öncelikle ağır depresyon sürecimi atlattıktan sonra altta yatan sebeplere ve travmalara odaklanıp bilişsel terapi ile öz farkındalık kazandım. Sürecimin ilerleyen dönemlerinde aslında depresyon anksiyetinin yanında DEHB sorunumun olduğunu keşfettik. Zaten BDT ile ilerlediğimiz için sürecimizde benim için inanılmaz faydalı oldu. Elif Hanım, maskelemeye çalıştığım birçok davranış kalıplarımı çok dikkatli fark edip farkındalık kazanmamda çok etkili. Sürekli tekrar eden kalıplara değişik bakış açıları, farklı egzersizler ile tekrar tekrar çalışıp sabırla farkındalık yaratıyor. Kendisi ile devam eden sürecimden çok memnunum. Danışanı olduğum için mutlu hissediyorum.
Elif Peksevim isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Elif Peksevim, Psikoloji. Size Elif Peksevim tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Gottman Çift Terapisi, Bireysel Terapi, Yetişkin Terapisi, Aile İçi İletişim Sorunları, Davranış Bozuklukları, Yale-Brown Obsesyon Kompulsiyon Derecelendirme Ölçeği, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Randevu, Çözüm Odaklı Terapi.
Elif Peksevim adresi nerede?Elif Peksevim şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Sahrayı Cedit Mahallesi, Atatürk Caddesi, Aslan Kaptan Çk. Ata Palasa Apt No:1 Kat:4 Daire 8, İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Elif Peksevim isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Elif Peksevim uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Elif Peksevim isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Elif Peksevim, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Elif Peksevim hangi dilleri konuşuyor?Elif Peksevim ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Elif Peksevim isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Elif Peksevim tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Elif Peksevim hakkında ne düşünüyor?Toplam 29 hasta / danışan, Elif Peksevim hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Elif Peksevim hangi sigortaları kabul ediyor?Elif Peksevim tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu