Psikoloji lisans eğitimime International University of Sarajevo'da başlamış olup Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde tamamladım.
Yüksek lisans eğitimimi İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'nde tamamlayıp uzmanlığımı aldım.
Akademik hayatım boyunca birçok ulusal ve uluslararası projede görev alıp, gönüllü çalışmalarda bulundum ve stajlarımı tamamladım. Yaklaşık 4 sene boyunca Mutlu Yuva Derneği'nde devlet koruması altındaki çocuk ve ergenlerle terapi çalışmalarımı devam ettirdim.
Kurucu psikologlarından biri olduğum Eltes Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi'nde Çocuk, Ergen ve Yetişkin danışanlarımı görmeye devam etmekteyim. Ayrıca Klinik ve Adli Psikoloji Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Hipno-meditatif Yeniden İşleme Terapisi (HYT)
Kum Tepsisi Terapisi
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)
Dışavurumcu Sanat Terapisi
Yaklaşımlarını kullanmaktayım.
Atatürk Mahallesi, Alemdağ Caddesi, Aras Apartmanı, No:126, D:18, Kat:3, İstanbul
Aile İçi İletişim Sorunları
Sanat Terapisi
Yas Terapisi
Çocuk ve Ergen Terapisi
n....s
Elif hanımla çok zor bir dönemimde karşılaştık. Iyikide yollarımız kesişmiş. Çok samimi içten senaslarda arkadaşınızla sohbet ediyormuşsunuz gibi .Konuşamam anlatamam dediğiniz konuları bile öyle samimi içten yaklaşıyorki farkına varmadan başlıyorsunuz konuşmaya .Ben memnun kaldım tavsiye ederim.
a....)
Kızım için başvurdum. Yaşıtlarıyla iletişim kurmakta zorlanıyordu. 8 seans gittik. Olumlu sonuçlar aldık. Kızım artık iletişim kurabiliyor. Çok memnunuz kendisinden. Uzmanımızı çok beğendim. İletişimi, yaklaşımı çok iyi. İstediğim zaman yazıyorum, hemen cevap verip yardımcı oluyor. Seanslarımız bitse bile görüşmeye devam ediyoruz. Bu zamanda doğru insan bulmak çok önemli. Kendisi doğru bir insan. Herhangi bir problemde gözüm kapalı tekrar kendine giderim. Herkese tavsiye ederim.
Elif hocamdan yaklaşık iki aydır terapi almaktayım. Ben sosyal fobi ve yüksek anksiyete gibi problemlerim sebebiyle terapi almaya başladım. Herkesle de rahatça konuşabilen, anlatabilen birisi değildim tahmin edersiniz ki. Seanslar başlamadan önce biraz gergindim fakat ilk seanstan o kadar mutlu ve rahatlamış çıktım ki Elif hocamın içtenliği, samimiyeti, konuşması gerçekten çok güzel. Her seans çıkışı farkındalıkla ve iyileşmiş hissederek çıkıyorum çevremdeki herkeste bendeki iyi yönde değişimi fark ediyor. Kendimi açıklayamadığım durumlarda ya da çekindiğim durumlarda bile hocamın beni anlaması ve kullandığı çalışmalar kısa bir süre olmasına rağmen gözle görülür bir değişimle sonuçlandı. Her zaman iyi ki tanımışım, başlamışım diyorum herkese de fazlasıyla öneririm.
e....k
Elif hanımla 1 seneye yakın beraber çalışma fırsatımız oldu öncesinde oğlumla sonrasında ailecek ve son olarak da bireysel devam ettik.Her anlamda kendisinden çok memnunduk konum olarak uzak mesafeye taşınmam nedeniyle seansları bitirmek zorunda kaldık. Aşırı tatlı bir hanımefendi ondan memnun kalmamak imkansız hem süreci çok profesyonel yürütüyor hem sizi uzun uzun dinliyor hem dikkatimizden kaçan noktaları vurguluyor hem de empati yaparak sizi kendisine çok yakın hissettiriyor. Bireysel çalıştığımız dönemlerde özellikle deprem korkusu gb ağır travmalarımı ilk başlarda işe yaramayacağını düşünsemde HYT yaparak hafifletip atlatmama yardımcı oldu. Geriye dönüp baktığımda aynı korkuyu aynı endişeyi hiç hissetmedim tek seans çoğu zaman yeterli oluyordu. Hyt Seansından çıktığımda bile eşim bende ki değişimi farkediyordu. Sesinin naifliği, hyt konusunda ki uzmanlığı, sonuç odaklı olarak çalışması her anlamda sizi çok rahatlatıyor, onun sayesinde çok şükür hiç bir travmam tekrar etmedi
ze...
Elif Hanımla 3 yaşında oğlumun kaka tutma kaş yolmaları için oyun terapisi aldık. Elif hanım güler yüzüyle bizlere verdiği güvenle oğlumuzun da gönlünü kazandı. 4 aylık bir sürecimiz oldu. Onun yanında ebeveynlik görüşmeleri ile bize de çok yardımcı oldu. Kendisi sorulan sorular durumumuzla alakalı olsun olmasın bütün içtenliği ile cevap veriyor. Oğlumuzun kaka tutma ve kaş yolmaları artık son buldu. Bütün ictenligimizle de öneriyorum.
ş.....
Kızımız 5 yaşında. Elif hanıma kıyafetlerle ilgili takıntıları sebebiyle başvurduk. Kızımıza uyguladığı oyun terapisi ve bizi yönlendirmeleri sayesinde kısa sürede çok güzel sonuçlar aldık. Seanslar boyunca bunun yanında bir çok sorunumuzu çözüme kavuşturduk. Kendisi sadece kızımıza değil bize de çok iyi geldi. Aile görüşmelerini iple çekiyorduk. İlgisinden, samimiyetinden, alanında uzman oluşundan çok çok memnun kaldık. Bugün süreci noktalarken hem sevindik hem de biraz burulduk. Kendisini her zaman ziyaret etmek isteriz.
g.....
Elif Ravza Hanım'a bir tavsiye üzerine ulaştım. Çocukluğumda yaşadığım ciddi travmalarım vardı ve çok zorlandığım bir dönemdi. Yurtdışında olduğum için online seans almak istedim ve kendisi bu konuda çok başarılıydı. Hipnoterapi ile travmatik anılarımı çalışırken çok güven verdiği için hiç zorlanmadım. Sesinin naifliği ve destekleyici yaklaşımları hep kulağımda yankılanacak. İyi ki onun ile sürece başlamışım. Travmatik anılarınız var ise kesinlikle hipnoterapi ile çalıştığı için tavsiye ederim.
ö...
Elif Hocam ile ilk 5 yaşında çocuğum için gittik. Altına yapma, sosyalleşememe problemleri vardı ve çözülemez dediğimiz her sorunun nasıl kısa bir sürede çözüldüğünü görünce işinde ne kadar iyi olduğunu bir kez daha şahit olduk. Sonrasında 10 yaşındaki çocuğum için de destek aldık. Çocuklarla iletişim konusunda daha iyisi olacağını düşünemiyorum, gerçekten. Sürecimiz tamamlanmış olmasına rağmen hala daha küçük bir sorun için aradığımızda bize destek olmaktadır. Başarılarınız daim olsun…
s....m
Elif hocam gerçekten tam her şey bitmiş gibi hissettiğim , en dipte olduğum dönemde tanışmış olduğum canım hocamdır. Hayatımda dönüm noktası yaratan sayılı insanlardan. Kendisine olan sevgim ve saygımı , minnettarlığımı anlatmaya kelimeler yetmez. İyi ki karşıma çıkmış. Ben birçok pskologla çalıştım ama hiçbiri Elif hocam gibi değildi. Çok yürekten herkese tavsiye ederim. Zaten çok bilgili ve deneyimli olmasına rağmen her zaman kendini geliştirmeye çalışan, her hafta farklı bir şeyle yardımcı olmaya çalışan bir uzmandır kendisi.
a....k
Elif hanımın, yumuşaklığı sakinliği çok hoş güzel konuşması hepsi ile birlikle mükemmel bir insan.
Boşanma sürecimden dolayı terapi aldım, yaşamış olduğum sorunlara çok açık net anlaşılır şekilde cevaplar verdi.
Hyt çalışması ilede süreci daha kolay atlattım.
Bunun dışında köpek fobim vardı, onun çalışmasınıda yaptık çok şükür iyi geldi
Hatta sokak köpeğinin yanına gidip yemek bile vermiştim, herkese öneririm.
Elif Ravza Karaboğa isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Elif Ravza Karaboğa, Psikoloji. Size Elif Ravza Karaboğa tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoterapi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Terapisi, Sanat Terapisi, Hipnoterapi, Fobilerden Kurtulmak, Aile İçi İletişim Sorunları.
Elif Ravza Karaboğa adresi nerede?Elif Ravza Karaboğa şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Atatürk Mahallesi, Alemdağ Caddesi, Aras Apartmanı, No:126, D:18, Kat:3 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Elif Ravza Karaboğa isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Elif Ravza Karaboğa uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Elif Ravza Karaboğa isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Elif Ravza Karaboğa, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Kredi kartı, Banka Havalesi.
Elif Ravza Karaboğa hangi dilleri konuşuyor?Elif Ravza Karaboğa ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Elif Ravza Karaboğa isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Elif Ravza Karaboğa tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Elif Ravza Karaboğa hakkında ne düşünüyor?Toplam 20 hasta / danışan, Elif Ravza Karaboğa hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Elif Ravza Karaboğa hangi sigortaları kabul ediyor?Elif Ravza Karaboğa tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu