Down Sendromu ve Dil Konuşma Terapisi
Gecikmiş Konuşma Terapisi
Gelişimsel Dil Geriliği Terapisi
Tümünü gösterHizmetler
Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu
Panda Dil ve Konuşma Merkezi Bahriye Üçok Bulvarı Körfez Apartmanı No:1/1 Kat:2 D:4İzmir, İzmir
Aprakside Konuşma Terapisi
Ses Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
Emrah Adil Can Gündoğdu
Uzmanlığımın ilk yedi yılında rehabilitasyon merkezlerinde çalışarak alandaki deneyimimi zenginleştirdim. Bu süreçten sonra Panda Dil ve Konuşma Danışmanlık Merkezinde hizmet vermeye başladım.
Danışanlarımla ilk görüşmemizde sorun ve çözüm hakkında ayrıntılı bilgi verip, uzmanlığımı aşan durumlarda gerekli yönlendirmeleri yapar ve genellikle ilk seansta terapiye başlarım. Çoğunlukla test ve ölçümlerle zaman kaybetmemeyi tercih ederim. Ailenin veya danışanın kendisinin, neyi niye yaptığımızı veya yapmadığımızı tam olarak anladığından emin olmak isterim. Terapi sürecinde ödevlerin düzenli ve doğru yapılmasını önemserim, gerektiğinde seanslar dışında videolarla ödev kontrolü de talep ederim, çünkü dil ve konuşma terapisi 45 dakikalık seanslarda terapistin yarattığı mucize değildir. Çocuklarla da yetişkinlerle de samimi ama gerçekçi ve disiplinli bir terapi sürecinden yanayımdır. Seanslarımda ödev ve sorumluluklar yerine getirildiği sürece bol bol gülünür ve eğlenilir. Moda akımlar yerine klasik ve etkililiği yüksek yöntemleri, gönülleri hoş tutmaktan çok sorunu en kısa sürede çözmeyi tercih ederim. Danışanlarımın bunları kabul ederek seanslara başlama kararı alması önemlidir. Profesyonel ve etik nedenlerden dolayı sosyal medyada kendimi ve danışanlarımı lanse etmem.
Kekemelik terapisinde okul öncesi çocuklar için Lidcombe, yetişkinler ve diğer çocuklar için Fluency Shaping yöntemini uygularım. Danışanlarımın kekemeliklerini kabul edip sadece daha az kekelemeye razı olmalarını değil, kekelemeden konuşabilmeyi öğrenmelerini hedeflerim. Bu nedenle duyarsızlaştırma amacı güden yöntemlere, ancak ve ancak yardımcı yöntem olarak, nadiren başvururum. Kekeme bireyin çoklu bozukluğu varsa öncelikle kekemelik sorununun çözülmesini sağlar, diğer sorunları sonrasında ele alırım.
Sesletim/sesbilgisi bozukluklarında bir sesin ayırdedilip üretilmesini sağladıktan sonra yeni sesin tüm konuşmaya genellenmesini beklemeden hemen yeni bir sese geçmeyi tercih ederim. Sesleri ses grupları olarak ele alıp öncelikle her gruptan bir anahtar sesi üreterek bazı seslerin süreç içinde kendiliğinden üretilmesine fırsat yaratırım. Yoğun ev ödevleri ile terapi sürecini hızlandırmayı hedeflerim.
Otizm, gecikmiş dil ve konuşma, zihinsel engel, mutizm gibi dil bozukluklarında çoğunlukla Milieu Teaching yöntemini uygular ve ailenin de bu yönteme dair her ayrıntıyı öğrenmesini hedeflerim. Ailede gerçekçi olmayan, sorunun özüyle bağdaşmayan beklentiler yaratmaktan kaçınırım. Bazı durumlarda ise çocuğun hayatında ufak değişikliklerin sorunun çözüme yeteceği durumlarda, talep olsa dahi, terapiye başlamayı gereksiz bulurum. Dil ve iletişim alanlarında ilerlemeyi sağlayanın terapist değil doğru iletişim sağlamayı ve doğru model olmayı öğrenen aile olduğunu düşünürüm. Terapistin rolü neredeyse sadece doğru yöntemi öğretip süreci yapılandırmaktır.
Yukarıda saydığım ve burada sayamayacağım bir çok dil ve konuşma problemi için uzmanlığım dahilinde tanı ve terapi hizmeti vermekteyim.
Danışanlarımda dil ve konuşma bozukluğuna ek olarak uzmanlığımın dışında kalan ve aslen pediatri, psikoloji, psikiyatri gibi uzmanlık alanlarına dahil olan, nörolojik bir bozukluğa bağlı olmayan kişilik gelişimindeki sorunlar (güvensiz bağlanma, sorumluluk bilincinin eksikliği, karşılıklılık ilişkisinin yokluğu, yaşa uygun olmayan davranışlar gibi davranış problemleri vs.) söz konusu ise, dil ve konuşma terapisine başlamadan önce veya eşzamanlı olarak bu sorunların çözümü için çaba harcanmasını tavsiye ederim.
pi...i
Suan 8 yasina gelmek uzere olan oglum 2,5 yasindan beri zaman zaman artan ve azalan kekemelik yasiyordu. Farkli bir kurumda gecen yil bir sure seanslar almistik ancak hic bir ilerleme olmamisti. Emrah Bey'i bir arkadasimizin konusma bozuklugu olan kizini iyilestirmesi uzerine duydum ve oglum da seanslara basladi. Cok cok kisa surede kekemelik sorunu cozuldu. Sonrasinda R harfindeki bozukluk icin de calistik. Cocuklarla cok iyi bir iletisimi oldugunu ve cok sabirli oldugunu soyleyebilirim. Iyiki Emrah Bey ile yolumuz kesisti.
şe...b
Emrah hocayı tanımak oğlum için büyük bir şans işini özenle, severek ve okadar iyi yapıyorki bize kattıkları için ne kadar minnetkar olsak az gerçekten alanında uzman biri ve bunu kesinlikle para odaklı yapmıyor
gü....
Emrah Bey ile çocuğumuzun konuşurken takılıyor olması durumu için tanıştık, iyi ki de tanıdık kendisini. Süreç boyunca olumlu, açıklayıcı yaklaşımı ve gerçekten para kazanma hırsı ile değil yeterli sayıda seansları sayesinde oğlumun takılma durumu ortadan kalktı, özgüveni arttı kendisine yardımları için çok memnun kaldık.
aç...a
Emrah bey gibi biri karşımıza çıktığı için çok şanslıyız. Oğlum 3-4 harfi tam çıkaramıyordu. Emrah bey sayesinde sorunumuz bitti. İyi ki varsınız. Sabrıyla ilgisiyle alakasıyla harika bir insan
sr...u
Emrah hocamla kısa zamanda kızımın kekemelik problemi çözüldü .
Doğru yöntemler ile en kısa sürede sonuca gitmesi çok başarılı. Süreci uzatıp fazla seans yapma gibi bir derdi asla yok. . Kızımla ve bizimle olan iletişimi çok iyiydi. Terapileri heyecanla bekliyorduk . Doğru kişiyi bulduğunuz da çözüm hızlı bir sürede sonuçlanıyor.
Biz kendi adımıza çok memnun kaldık.
Emrah bey alanında kendini çok iyi yetiştirmiş, iletişimi mükemmel bir uzman. Seanslarımız her seferinde tam zamanında başladı ve çok keyifli geçti. Konuşma sorunumun çözümü için öğrettiği teknik sayesinde kendime özgüvenim tekrar yerine geldi. Seans öncesi bekleme sıralarında gözlemlediğim başka bir durumda, Emrah beyin çocuklarla olan güzel iletişimiydi. Ben tekrar sorunuma çare olduğu için Emrah beye ve tüm Panda Dil ve Konuşma Merkezi değerli çalşanlarına şükranlarımı sunuyorum
n....)
Emrah Bey'den çok memnun kaldık. 2 ay gibi bir sürede sıkıntımızı giderdi. Yaklaşımı çok iyiydi. Çocuğum uça uça gidiyordu. Sıkıntımızı atlattık minimum bir şey kaldı bizde bıraktık ama eğer tekrar nüksederse gideceğimiz yer orası. Çocuğum insanlarla konuşmak istiyor, sınıfta parmak kaldırıyormuş. Çekinik davranıyordu, yaşıtlarıyla birlikte olmak istemiyordu ama akıcı konuşabildiği için özgüveni yerine geldi, bizimle konuşmaya ve oynamaya başladı. Çocuk çok değişti.
Oğlumun konuşma bozukluğu sebebiyle internet üzerinden araştırarak ulaştık Emrah Bey'e. Yaklaşık 4 ay devam ettik. Sorunumuz tamamen çözüldü. Emrah Bey sonuç odaklı ve profesyonel bir uzman. Çocuğa karşı yaklaşımıda çok başarılı. Süreçten çok memnun kaldık.
Kızımın kekeleme sorunu sebebiyle tavsiye üzerine ulaştık Emrah Bey'e. Yaklaşık 4-5 ay devam ettik. Emrah Bey ilgili bir uzman. Bizileri de neler yapmamız gerektiği konusunda detaylı bilgilendirdi. Kızımla da iletişimi çok güzeldi. Genel anlamda çok memnun kaldık.
c.....
Konuşma geriliği olan oğlum için kendisinden destek aldık. Kısa sürede etkisini gördük. Cocuklarla iletişimi çok çok iyi. Sürece devam edeceğiz. Herkese tavsiye ederiz.
Emrah Adil Can Gündoğdu isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Emrah Adil Can Gündoğdu, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Emrah Adil Can Gündoğdu tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu, Kekemelik Terapisi, Dil Terapisi, Konuşma Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Gelişimsel Dil Geriliği Terapisi, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, Normal Randevu, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Down Sendromu ve Dil Konuşma Terapisi.
Emrah Adil Can Gündoğdu adresi nerede?Emrah Adil Can Gündoğdu şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Panda Dil ve Konuşma Merkezi Bahriye Üçok Bulvarı Körfez Apartmanı No:1/1 Kat:2 D:4İzmir İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Emrah Adil Can Gündoğdu isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Emrah Adil Can Gündoğdu online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Emrah Adil Can Gündoğdu isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Emrah Adil Can Gündoğdu, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Emrah Adil Can Gündoğdu hangi dilleri konuşuyor?Emrah Adil Can Gündoğdu ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Emrah Adil Can Gündoğdu isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Emrah Adil Can Gündoğdu tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Emrah Adil Can Gündoğdu hakkında ne düşünüyor?Toplam 67 hasta / danışan, Emrah Adil Can Gündoğdu hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.