Psikolog Enes Kurt, İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Alanında en değerli eğitimi veren üniversitelerden biri olan İstanbul Üniversitesi’nde eğitim hayatı boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlarda stajyerlik yapmıştır. Analitik ekole dair eğitimlerinin yanında BDT ekolüne dair eğitimlerle de kendisini geliştirmiş ve bütüncül yaklaşımı benimsemiştir. Ana stajını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Psikoz servisinde tamamlamıştır. Eğitim hayatı boyunca alandaki çok değerli hocalardan birisinin özel asistanlık görevini yürütmüş ve kendisinden 4 yıl boyunca birebir eğitim almıştır; işinin uzandığı her konuda staj yapmaya özen göstermiş ve şizofreni derneği, futbol kulübü, psikoz servisi, özel klinik, rehberlik, adli birimler, kamu hastaneleri gibi birçok kurumda staj deneyimi yaşamıştır. Mesleki hayatında “en bilimsel”şekilde çalışma gayesiyle ilerlemektedir.
- Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (400 saat)
- Şema Terapi Eğitimi (210 saat)
- Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi (2 yıl)
- Jung Analizi Eğitimi (4 ay)
- Aile Danışmanlığı Eğitimi (450 saat)
- Kısa Sürekli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi (120 saat)
- Pozitif Psikoterapi Eğitimi (72 saat)
- Varoluşçu Terapi Eğitimi (48 saat)
- ACT / Kabul ve Kararlılık Terapisi Eğitimi (20 saat)
- Mindfullness Eğitimi (18 saat)
- Rüya Analizi Eğitimi (140 saat)
- Varoluşçu Grup Terapisi Eğitimi (62 oturum)
- Bireysel Analiz (134 seans)
- Grup Analizi (42 seans)
- Gottman Çift Terapisi Eğitimi (3 modül)
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Kurumsal Danışmanlık
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Psk. Enes Kurt
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Projektif Testler
Psikolojik Sağlamlık Programı
SCL90-R Psikolojik Belirti Tarama Testi
Standardize Mini Mental Test
Süreklilik Anksiyete Ölçeği
Yale-Brown Obsesyon Kompulsiyon Derecelendirme Ölçeği
ü.....
Seanslara anksiyete yaşadığım için başladık günlük hayatımda rahatsızlık yaratmaya başlamıştı. Sebeplerini bir başıma asla keşfedemedim ve Enes bey' danıştım. Görüşmelerimiz hakkında ise emek emek işlediğimiz bu süreçte bazen her şey çok zor, bazen ise çok keyifli. Enes Bey'le birlikte dün, bugün ve yarın arasında sağlam bir köprü inşa ediyoruz. Bu köprüyü inşa ederken geçmişten bugüne tüm duyguları yeniden hatırlıyorum, hissediyorum. Hatırladıkça duygularımı fark ediyorum, bazılarıyla yeniden tanışıyorum bazılarıyla da barışıyorum. Böylece yarına daha sağlam köprüler inşa etmeye başlıyoruz. Bu konuda oldukça memnunum kendisinden, iyiki tercih etmişim.
Enes Bey ile başladığım iyileşme sürecimde değişimimi en başta kendim, ardından çevrem gözlemledi. Yıkılmış bir noktada kendisine gidip şu an yüklerimden kurtulmuş olarak hayata devam ediyorum ve Enes Bey ile görüşmeye devam ediyorum. Olay ve olgulara daha pozitif yaklaşmamı ve doğru perspektiflerden bakmamı sağladı. İlk gittiğimde her şeye o kadar olumsuz bakıyordum ki çok kötü haldeydim sanki her şeyin sonu geliyor gibi hissediyordum hep. Bu hislerimle tek başıma baş edemezmişim seanslar sayesinde çok yii kavradım. Gittikçe her şey düzeliyor ve memnunum
o.....
Bir süredir bir psikoloğa gitmeyi hep düşünüyordum ama sürekli erteliyordum. Cesaretim de yoktu açıkçası. Sonra Enes Bey hakkında okuduğum yorumlar beni biraz motive etti ve sonunda arayıp bilgi aldım. İlk görüşmemizde beni çok dikkatle dinledi, o kadar ki konuşurken sorunlarımı daha net görmeye başladım. Yaklaşık 9 aydır devam ediyorum, başlangıçta sadece kaygılarımla ilgili yardım almak istemiştim. Ama seanslar ilerledikçe kendime söyleyemediğim başka şeylerin de ortaya çıktığını fark ettim. Enes Bey’in sakinliği ve desteği sayesinde artık kendimi daha iyi tanıyor, neden bazı şeyleri yaptığımı ya da hissettiğimi daha iyi anlayabiliyorum. Her görüşmeden sonra biraz daha hafiflemiş hissediyorum, bu da bana gerçekten iyi geliyor. Özellikle günlük hayatta bazı şeylerle nasıl başa çıktığımı artık daha iyi biliyorum. İyi ki başlamışım diyorum
u.....
Hayatımda kimseyle konuşmak istemediğim, kendimi her şeyden bıkmış ve umutsuz hissettiğim bir dönemden geçiyordum. Bunun asla değişmeyeceğine inanıyordum. Ancak yakın bir arkadaşımın Enes Bey’e gidip nasıl iyileştiğini gördüğümde, belki ben de bir şeyleri değiştirebilirim diye düşünmeye başladım. Kaybedecek ne vardı ki? 8 ay önce görüşmeye başladım ve o zamanki halimle şimdiki halim tamamen farklı. Artık aynı kişi değilim. Değiştim, kendimi ve hayatımı anlamaya başladım, sanki yeniden doğmuş gibiyim. İyi ki karşıma Enes Bey gibi biri çıktı ve iyi ki arkadaşım beni bu yola yönlendirdi. Eğer psikolopjik destek almaya başlamayı düşünen varsa, kesinlikle tereddüt etmesin. Öncelikle zihninizin rahatlaması her şeyden önemli arkadaşlar
y.....
Son zamanlarda baş edemediğim uyku problemlerim için bir çözüm ararken Enes bey le çalışmaya başladım. Yıllardır sabaha kadar uyuyamamak, düzensiz uyku döngüsü derken hayatim altüst olmuştu. İlk seansımızda uyku sorununun sadece bir fiziksel problem olmadığını, aslında stres ve düşünce kalıplarıyla da doğrudan ilişkili olduğunu anlattı. O andan itibaren bakış açım değişti. Yeni bir yola girdim. Enes bey in yönlendirmeleriyle hem uyku saatlerime dikkat etmeye başladım hem de düşüncelerimi nasıl sakinleştirebileceğmi öğrendim. Seanslar sırasında hep çok rahat hissettim, çünkü kendisi gerçekten işini bilen biri. Beni zorlamadan adım adım ilerleyerek daha kaliteli uyku alışkanlıkları geliştirmemi sağladı. Kısa sürede geceleri daha rahat uyur hle geldim ve bu hayatımda büyüük bir fark yarattı.
Uzun süredir mücadele ettiğim anksiyeteyle başa çıkmakta zorlandığım bir dönemde, doktortakvimi üzerinden Enes Bey'e ulaştım. Sürece başladığımızda, bu durumun sadece benim yaşadığım bir sorun olmadığını, doğru tekniklerle yönetilebileceğini anlatarak bakış açımı tamamen değiştirdi. Enes Bey, sahip olduğu bilgi ve deneyimle bana güven veren bir ortam sağladı. Online olarak sürece başladığımızdan beri kendimi daha rahat ifade edebiliyorum, ve her seans sonrasında büyük bir rahatlama hissediyorum. Empati dolu yaklaşımıyla seansları keyifli hale getiriyor, profesyonelliğiyle de her defasında bana doğru yolu gösteriyor. Kendi içsel süreçlerimi daha iyi anlamamı sağladı ve yönlendirmeleri sayesinde büyük adımlar attım. Bu süreci birlikte geçirmekten çok memnunum, destek arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
ha...a
özel ilişkilerim çok kısa sürüyordu bir süre konuştuktan sonra soğuyordum sıkılıyordum. karşımdakinin benim için bir anlamı kalmıyordu. çevremin de etkisiyle psikolojik destek almak istedim ve enes beyi buldum. bunu bir problem olarak görmezdim ama seanslardan gördüğüm kadarıyla aslında ortada büyük bir problemim varmış. seanslar iyi gidiyor davranışlarıma hakim olmaya çalışıyorum düzeltmeye çalışıyorum. enes beyden de memnunum bu sorunu çözmeden seansları bırakmayı düşünmüyorum.
ha...a
Kaybetme korkum vardı. Sevdiklerimin ölümüne dair korku, terkedilmekten de korkuyordum. İşin altından çok farklı beklemediğim şeyler çıktı. Enes Bey'in yardımı olmadan düşünerek araştırarak asla bulamazdım. Onun sayesinde hayatın işleyişini, kendimi ve çevremi anladım ve bu korkularım azalmaya başladı. Kabullenebilecek düzeye eriştim. Güvenilir, işinin ehli bir psikolog zaten her şey ortada. İhtiyacınız varsa tavsiye ederim.
t.....
Enes Beyden depresif duygu durumum geçmediği için randevu almaya başlamıştım. Kendisi ve çalıştığı yöntem bana çok iyi geldi. Seanslarımdan sonra çok mutlu oluyorum ve Enes Beye yaşadığım gelişmeleri anlatmak, kafamdakileri çözmek adına gelecek seans için sabırsızlanıyorum. Yol gösterişi, beni dikkatli dinleşiyi ve motive edişi hayatımı bambaşka bir yöne evriltti. Çok memnunum tavsiye ederim.
Arkadaş edinme ve sürdürmekte büyük problemler yaşadım hep. Sosyal anlamda geri çekilmelerim hatsafhadaydı. Okulda insanlardan kaçınarak bir şekilde idare ediyordum ama iş yerinde ekip çalışması önemli olduğu için köşeye sıkışmış gibi hissetmeye başladım. Araştırmalarımın sonucunda Enes Bey'e güvendim içime sindi ve randevu aldım. Kendisinin travmalarımın kaynağını anladığını ve neyin nelere sebep olduğunu anladığını düşünüyorum ve bu beni çok rahatlattı. Anlaşılmak çok güzel bir his gerçektende. 8 aydır kendisinden randevu alıyorum kendime bu imkanı keşke daha önceden tanısaydım. Kendime hayatı boşu boşuna zindan etmişim haberim yokmuş.
Enes Kurt isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Enes Kurt, Psikoloji. Size Enes Kurt tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Alexander Pratik Yetenek Testi, Gessell Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Standardize Mini Mental Test, Durumluk Anksiyete Ölçeği, Süreklilik Anksiyete Ölçeği, Eklektik Yaklaşım.
Enes Kurt adresi nerede?Enes Kurt şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Murat Reis Mahallesi Payanda Sokak No:2 Daire:6 İstanbul
- Rasimpaşa Mahallesi, Hayrullah Efendi Sk. No:23 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Enes Kurt isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Enes Kurt uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Enes Kurt isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Enes Kurt, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Enes Kurt hangi dilleri konuşuyor?Enes Kurt ile Almanca, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Enes Kurt isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Enes Kurt tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Enes Kurt hakkında ne düşünüyor?Toplam 243 hasta / danışan, Enes Kurt hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu