Uzm. Kl. Psk.
Ercan Akın
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Psikoloji
Mersin 1 adres
Klinik Psikoloji alanındaki yüksek lisans eğitimini Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Akın, yüksek lisans tezinde borderline kişilik bozukluğu üzerine çalışmıştır. Borderline Şiddet Değerlendirme Ölçeği'nin Türkçe versiyonunun geçerlik, güvenirliği ve faktör yapısını inceleyen bu çalışma, klinik psikoloji alanındaki uzmanlığını pekiştirmiştir.
Dr. Akın, sadece Türkiye’de değil, Amerika Birleşik Devletleri'nde de akademik çalışmalarda bulunmuş, The University of Toledo'da araştırmacı olarak görev yapmış ve bağımlılıklar ve sosyal medya kullanımının insan ruh sağlığına etkileri üzerine çalışmalar yapılmıştır. Bu süreçte, uluslararası bilimsel iş birliklerine katkıda bulunarak, akademik çalışmalarını küresel bir perspektifle yürütmüştür.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme), şema terapi, cinsel terapi ve evlilik terapisi gibi çeşitli terapi yöntemleri üzerine geniş kapsamlı eğitimler almıştır. Özellikle kaygı bozuklukları, depresyon ve duygu düzenleme becerilerinin geliştirilmesine yönelik projelerde yer almıştır.
Dr. Akın’ın akademik çalışmaları, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş ve hakemli dergilerde yayımlanmış 30’dan fazla çalışması bulunmaktadır. Bilimsel araştırmalarının yanı sıra, birçok eğitim programında da görev almış ve danışmanlık hizmetleri sunmuştur. Özellikle sınav kaygısı, depresyon ve anksiyete bozukluklarına yönelik teknoloji tabanlı müdahaleler konusunda çalışmalar yürütmüştür.
Geniş kapsamlı akademik ve klinik bilgi birikimi ile Dr. Akın, bireylerin psikolojik iyi oluşlarını desteklemek ve onların yaşam kalitesini artırmak adına özveriyle çalışmaya devam etmektedir.
50. Yıl Mah. 2750 Sk. No:23. Kuzey İndigo Kat: 3 Daire:5 (İçel TV altı), Mersin
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Dr. Ercan Akın | Online Danışmanlık
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Çocuk Gelişim Testi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
bb...a
Ercan hoca ile son 3 yıl içinde yaşadığım kaygılarım için görüştüm. Daha önce 3-4 farklı kaygı bozukluğu tanısı almıştım ve sanki hayatım bir daha hiç eskisi gibi olmayacak gibi hissediyordum. Görüşmelerimiz ilerledikçe yaşadığım sorunları daha iyi anladım ve hayatımı ne kadar çok ertelediğimi farkettim. Kendimle ve hayatımla yeniden sağlıklı bir ilişki kurabildiğimi soyleyebilirim.
Pandemi döneminin sonlarıydı. Çoğu insan gibi ben de moral motivasyon olarak kötü durumdaydım. Harekete geçecek mecalim yoktu. Daha önce bir psikolog tecrübem de yoktu. Denedim ve düzenli bir şekilde seanslara katıldım. Bilişsel davranışçı terapi ve çeşitli faydalı yaklaşımlarla olaylara karşı bakış açım değişti. Her şeyi zamanla daha sağlıklı bir şekilde değerlendirir oldum. Kendisi gayet sabırlı ve anlayışlı, ayrıca iyi bir dinleyicidir. Terapi imkanından yararlanmak isteyenlere tavsiye ediyorum.
Ercan Akın isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ercan Akın, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji. Size Ercan Akın tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Çocuk Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi.
Ercan Akın adresi nerede?Ercan Akın şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- 50. Yıl Mah. 2750 Sk. No:23. Kuzey İndigo Kat: 3 Daire:5 (İçel TV altı) Mersin
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ercan Akın isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Ercan Akın uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Ercan Akın isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ercan Akın, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Ercan Akın hangi dilleri konuşuyor?Ercan Akın ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ercan Akın isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ercan Akın tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Ercan Akın hakkında ne düşünüyor?Toplam 2 hasta / danışan, Ercan Akın hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.