Tümünü gösterSigortasız hastalar
Tümünü gösterHizmetler
Plevne Psikoloji Merkezi
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Bağımlılık Terapisi
Cattell 3a Zeka Testi
Draw A Person
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Ebeveyn Danışmanlığı
İlişki Terapisi
Şefkat Odaklı Terapi
Şema Terapi
Plevne Psikoloji Merkezi
Zorlu ergenlik yıllarımın içinde karşılaştığım bu söz ile birlikte kafamda çakan şimşekler beni psikoloji alanına yöneltti. Bu cümle hayatımın her döneminde bana farklı anlamlar çağrıştırsa da aynı zamanda beni hep harekete geçiren de bir motivasyon aracı olmuştur.
Ve bir gün yine bu cümlenin ardından bir de baktım Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümündeyim. Harika bir öğretim kadrosu ve tamamen öğrenmeye dayalı bir eğitim sistemi ile birlikte geçirdiğim 4 yılın ardından; kendi çocukluğumu düşünerek "bu iş çocukluktan başlıyor" düşüncesi ile çocuk ve ergen alanına yönelip Ufuk Üniversitesinde gelişim psikolojisi yüksek lisansına giriş yaptım. Burada uzmanlık çalışmalarımı tamamlarken bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde özel gereksinimli çocuklarla sosyal iletişim ve duygu düzenleme becerileri üzerine müzik terapi çalışmaları yürüttüm ve ailelerle ilk psikoterapi görüşmelerimi yapmaya başladım.
Hayatımda beni gölgem gibi takip eden müziği yanımdan hiç ayırmadan psikoloji ile sık sık bir araya getirecek faaliyetlerde bulunmaya çalıştım ve bu noktada birçok müzik terapi eğitim ve atölyelerine katıldım. Müziğin insan üzerindeki psikolojik etkilerini araştırırken özellikle beyin, dikkat ve hafıza çalışmalarına odaklandım ve tam bu sırada EMDR Terapisi ile yolum kesişti. İşlenmemiş anı ağlarımızın bugün hayatımızı nasıl etkilediğine dair birçok araştırmanın ardından Dr.Emre Konuk'un öncülüğünde 1.Düzey EMDR Terapi eğitimimi tamamladım. Ardından Asena Yurtsever'den 2.Düzey EMDR Terapi, Yetişkinlerde Bağlanma ve EMDR eğitimlerini tamamladım. Bunları bir de Prof.Dr. Hakan Türkçapar'ın Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimiyle birleştirerek danışanlarıma yardımcı olabilmek amacı ile eklektik bir çalışma yolu benimsedim.
Bugün ergen ve yetişkinlerle çalışmakta ve hala onlara en iyi şekilde yardımcı olabilmek adına kendimi geliştirecek eğitimlere katılmaya devam etmekteyim. Bunun en temel sebeplerinden ilki mesleğime olan büyük sevgim olmakla birlikte bir diğer sebebi de "insan"a olan inancımdan kaynaklanmakta. Bir danışanımla aramda geçen küçük bir diyalog ile bu konudaki düşüncelerimi ifade edebilirim.
"Size sürekli sıkıntı, dert, tasa anlatıyorlar. Hala insanları seviyor musunuz gerçekten?"
"Benim mesleğimde kötü biriyle tanışma ihtimalim yok; danışanlarımın hepsi hayattaki kişi ve olaylarla mücadele etme konusunda yorgun veya umutsuz hisseden güzel kalpli insanlar. Hiç kimse birinin canını nasıl yakarım diye gelmiyor; hepsi canım çok yandı diye geliyor. Bunları duyduktan sonra insanları neden sevmeyeyim?"
Sonuç olarak evet cümle hala aynı "eleştiriyorsan değiştir, değiştiremiyorsan kabul et". Fakat ben buna bir eklenti de bulunarak sözlerimi tamamlamak isterim.
"Eleştiriyorsan değiştir; değiştiremiyorsan kabul et; kabul de edemiyorsan destek alabilirsin."
kü....
Erdem Hoca ile olan seanslarımdan inanılmaz fayda sağlıyorum. Erdem Hoca sizi sadece dinlemekle kalmıyor; beden dili, mimikleri ve sunduğu çözüm önerileriyle birlikte ne kadar iyi anladığını da gösteriyor. Etkili iletişim becerisi dedikleri bu olsa gerek. Birlikte geçirdiğiniz vaktin her saniyesini değerlendiriyor. İnanılmaz donanımlı. Yaptığı tespitler nokta atışı niteliğinde. Ben iyileşmek için ne kadar çabalıyorsam Erdem Hoca'nın da bana yardımcı olmak için o kadar çabaladığını hissedebiliyorum. Çocukluk anılarımın şimdi yaşadığım duygusal durum üzerindeki bilinç dışı etkilerini fark etmemi sağladı. Seansta ele aldığı konuyu tamamlıyor ve kendinizdeki değişimi fark edebiliyorsunuz. Çocukluk travmalarımdan birini Emdr tekniği kullanarak öyle güzel işledi ki geldiğim noktaya ben bile inanamadım. Erdem Hoca ile yollarımız kesiştiği için çok mutluyum. Çözüme ihtiyacınız varsa gönül rahatlığıyla Erdem Hoca'yı seçebilirsiniz.
25 Ocak’ta başladığım içsel tamamlanma yolculuğum ve bu yolculukta beni yalnız bırakmayan Erdem Bey hakkında ben de birkaç şey yazmak istedim. Bu yolculukta en başta çocukluk anılarımızın bugünümüzü ne kadar derinden etkileyebileceğini ama aynı zamanda zihnimizi doğru düşünmeye teşvik edebilirsek bütün zorlukların üstesinden gelebileceğimizi gördüm. Bir başka gördüğüm şey de aslında bizleri hırpalayan şeyin maruz kaldığımız zorluklar değil de bu zorluklara ne kadar süre maruz kaldığımız ve bu zorlukları yaşarken yanımızda anlatabileceğimiz/anlaşılabileceğimiz birinin olup olmayışıydı. Tam da bu eksik kaldığımız yanı Erdem Bey’in en iyi şekilde tamamladığını söyleyebilirim. Çok iyi bir dinleyici olduğunu ve beni gerçekten anladığını belirtmeliyim. Kötü anılarımın etkisini EMDR ve diğer yöntemlerle en aza indirdi. Ayrıca samimi yaklaşımı da her zaman rahat ve güvende hissettirdi. Kendi adıma ben “iyi ki” diyebiliyorum.
b....d
Erdem beyi bir arkadaşım sayesinde tanıdım ve iyi ki de tanımışım. Kendim için en umutsuz olduğum noktada bana ilaç gibi geldi asla yapamam dediğim durumu şuan aşmış durumdayım. Bakış açım değişti, takıldığım konuları, olayları artık çok rahat ve farklı duygularla tolere edebiliyorum kendimi daha iyi hissediyorum.
c....k
Farkındalıklarımın artık yetmediği,geçmişten gelen hallettiğimi zannettiğim bir çok meseleyi aslında halledemediğimi, ilk iş deneyimimin de neredeyse burn out sendromu ile sonuçlandığı korkunç bir dönem yaşadım 5 ay önce.Farklı terapi tekniklerine hakim gerçek bir profesyonel ile çalışmam gerektiğini ve fark ederek,Emdr terapi tekniğine yoğunlaştım.Tekniğin 2. düzey uygulayıcısı olmanın önemini de kavramış oldum. Sonrasında ise erdem hoca ile yollarımız kesişti.İnandığım tüm etik, hatta insani değerlerin içinin boşaldığını hissediyordum.Hocam süreçte anlaşıldığımı öyle çok hissettirdi ki bana,uyguladığı teknikler ile bir sürü duygunun içini yeniden doldurduk.Devam eden yaşam yolculuğumda hergün acı tatlı bir sürü yeni duygu deneyimlerken,erdem hocanın kattıkları sayesinde duyguları daha kolay tolere edebiliyorum.Şimdi çok daha iyiyim ve en önemlisi hayata ve insanlara daha umutlu gözlerle bakıyorum.
Kendisine kıymetli eşliği için minnettarım.
İyi ki yollarımız kesişti.
di...
Erdem Bey, uzun süredir sosyal medya hesaplarından takip ettikten sonra kendisine danışmaya karar verdiğim biriydi. Faydalı paylaşımları sebebiyle seanslarından ve donanimindan tatmin olacağımı düşündüğüm bir psikolog idi. Online seanslar almama rağmen EMDR calismalariyla daha önce tecrübe etmediğim terapiler yaptık birlikte. Herşeyden önce kendisiyle sadece sohbet etmek ve kafamdaki sorulara aldığım her cevapta sürekli yeni farkindaliklar ve aydinlanmalar yaşamak, doğru adreste olduğumu gösterdi. Yaklaşık 6 aydır seanslara devam ediyorum ve kendindeki olumlu degisimleri, bu değişimler sonucu daha bilinçli şekilde hayatıma devam edip duygularımı kontrol edebilmeyi öğrenmeye basladim. Profesyonel, donanımlı, doğru noktalamra parmak basan (dolayısıyla boş mevzularla vakit harcamamanizi sağlayan), kaliteli, sürekli kendini geliştiren (naçizane) harika bir psikolog... Kendisi iyi ki var
d....e
Erdem Bey karşılaştığım sorunları anlamama yardımcı olan çeşitli teknik ve yaklaşımları benimle paylaştıkça kendime güzel bir yol haritası oluşturdum. Kendim için çok umutlu ve heyecanlıyım. Doğrudan,filtresiz,biraz akademik, biraz teorik, biraz pratik,biraz arkadaş gibi,,biraz içimden gelen ses gibi konuşması tam da ihtiyacım olan şey. Onunla konuşurken kendimi çok rahat ve güvende hissediyorum. Görüşmelerimiz online oluyor ama sanki sırt sırta vermişim de yüklerimi hafifletiyorum hissini yaşıyorum.
er...ç
Erdem bey gayet özverili bir şekilde her terapi seansında pozitif anlamda bir adım daha öteye taşıyan , iletişim konusunda istikrarlı ve çözüm odaklı bir doktor . Bir sonra ki seansı sabırsızlıkla beklediğim için iyi ki var ! Teşekkür ediyorum
c.....
Erdem beye ilk deprem fobim için başvurdum, EMDR terapisine başlayacağımız zaman 6 Şubat depremi oldu ve benim fobim daha çok tetiklendi. Bu süreçte etkili olması adına haftada bir destek aldım ve şuan artık depremden herkes kadar korkuyorum. Kanser ve şeker teşhislerim dahil bir çok konuda konuştuk, hatta bir noktada artık hayatımı düzene koyduğum için isterseniz burada bırakabiliriz ya da ayda bir görüşebiliriz dedi. İyi ki bırakmamışım. Kendim buldum sandığım yollara ışık tuttuğu için çok teşekkür ederim Erdem Beye. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ediyorum zaten, bir de buradan yazmak istedim
s....ö
Terapiye 6 ay önce başladım. Başlarken bazı şeyleri artık tek başıma çözemediğim, kendimle olan ilişkimin zor olduğu bir dönemdeydim. Artık bana uygun olmayan bir ilişkinin içinde, kendimden ve gelecekten beklentimin son derece düşüktü. Duygularımı olduğu gibi yaşamakta zorlanıyor ve kendime sorumluluklar ve suçluluklar yüklüyordum. Özetle kendi değerimin farkında değildim. Terapiyle yaşayamadığım hisleri yaşayabilmeyi, kendi değerimi önplana koymayı öğrendim. Bunun bendeki pozitif etkisini ve verdiği güven duygusunu keşke anlatabilsem. Hem kendimle olan ilişkimde hem de hayatımdaki neredeyse tüm iletişimlerimde daha rahat, anlayışlı ve güvenli hissediyorum. Erdem Bey bu yükü taşımama yardım etmese bu mümkün olmazdı. Hem psikoterapi sürecindeki anlayışından hem de EMDR çalışmalarındaki profesyonelliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum kendisine. İlk görüşmeden bu yana asla yargılanmadan rahatlıkla kendimi anlattım ve dinlendiğimden hep çok emindim. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim.
s....s
Erdem Bey’i terapist bir arkadaşımın önerisi ile tanıdım. İyi ki de tanımışım.Kendisi bana çıkmazda olduğum bir dönemden geçerken ışık oldu ve çocukluk travmalarımın bendeki yansımaları anlamlandırmam konusunda farkındalık sağladı. Erdem Bey’in güler yüzü ve samimiyeti sayesinde online terapi yapsak da kendimi hep terapi odasında hissettim, kendimi kolaylıkla açtım. Emdr ve işini severek yapan terapistler iyi ki var…
Erdem Ocak isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Erdem Ocak, Psikoloji. Size Erdem Ocak tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Cattell 3a Zeka Testi, Draw A Person, Psikoterapi, EMDR Terapi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Tematik Algı Testi (TAT), Yetişkin Terapisi.
Erdem Ocak adresi nerede?Erdem Ocak şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mavişehir Park Yaşam Ofisleri, 6523 Sk., No:32/A, Kat:1, D:106 İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Erdem Ocak isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Erdem Ocak uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Erdem Ocak isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Erdem Ocak, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Erdem Ocak hangi dilleri konuşuyor?Erdem Ocak ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Erdem Ocak isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Erdem Ocak tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Erdem Ocak hakkında ne düşünüyor?Toplam 40 hasta / danışan, Erdem Ocak hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İzmir bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
İzmir bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar