●Özgeçmiş
Üsküdar doğumluyum. İlk ve orta okulu Ümraniye Ahmet Yavuz İlkokulu ve Haşim İşcan İlköğretim okullarında okudum sonrasında Kadıköy Anadolu Lisesinden mezun oldum. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde lisans eğitimimi tamamladım. Tıp fakültesini bitirdikten sonra pratisyen hekim olarak Ağrı Doğubayazıt Toplum Sağlığı Merkezine atandım. Doğubayazıt Devlet Hastanesinde acil doktoru ve Doğubayazıt Karabulak Köyü Sağlık Ocağında aile hekimi olarak mecburi hizmetimi tamamladıktan sonra 2014 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde psikiyatri asistanlığına başladım. 2018 yılında psikiyatri uzmanı olarak Sivas Numune Hastanesine atandım. Sivas Numune Hastanesinde psikiyatri uzmanlığı ve Sivas Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi görevlerinde bulundum. Psikiyatri ve psikoterapi eğitimlerimin yanında aynı zamanda felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktayım.
●Eğitimler, Kurslar
1. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Kliniği- Tıpta Uzmanlık Eğitimi- Psikiyatri 2014-2018
2. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi-Tıp Eğitimi. 2005-2012
3. Abdulkadir Özbek Psikodrama Ensitütüsü- Psikodrama ve Grup Psikoterapileri Eğitimi-(Başlangıç/48 saat; Temel Aşama Tamamlandı/480 saat, İleri Aşama ve Grup Süpervizyonları/480 saat, devam etmekte-4.yıl)
4.Temel Varoluşçu Analiz,2016-2017. Varoluşçu Akademi,İstanbul (96 saat).
5. Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği- Bilişsel ve Davranışçı Terapi Kuramsal Eğitimi, 2016. (50 saat).
6.Psikodinamik Psikoterapi Süpervizyonu-Prof. Dr. Mine Özmen- TPD İStanbul Şubesi,2016. (32 saat)
7.Psikanalize Giriş Seminerleri,2016-2017.İstanbul Psikanaliz Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği.
8. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Araştırma ve İleri Eğitim Merkezi Travma Terapileri Grubu,2017-2018. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikoterapi Merkezi.
9. Dünya Sağlık Örgütü Problem Management Plus (PM+)/Sorun Çözme Yaklaşımı Eğitici Eğitimi,2020.
10. Felsefe Yüksek Lisans Programı devam etmekte, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, 2020.
11. Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozukları Temel Eğitim 1.Kısım, CETAD, 2020.
●Verdiğim Konferans ve Seminerler (Panelist ya da Konuşmacı Olarak)
Felsefeden Psikiyatriye Köprüler Kurmak: Zihin ile Bedene Bütüncül Bir Yaklaşım (2020) 12. Anksiyete Kongresi, İstanbul.
Spinoza Psikiyatriye Umut Vaad Eder mi? (2020) 6. Psikiyatri Kış Okulu/Antalya.
Mitostan Logosa Ölüm ve Ölüm Kaygısı (2019) 23. TPD Klinik Eğitim Sempozyumu/Bahar Kongresi.
Ekip Çalışması ve İletişim Becerileri (2019-2020).Sivas Numune Hastanesi Yoğun Bakım ve Acil Hemşirelerine Yönelik Sertifikasyon Programı Eğitimi.
Gebelerde Ruh Sağlığı (2019). Sivas İl Sağlığı Müdürlüğü Birinci Basamak Çalışanlarına Yönelik Eğitim.
Psikolojik Dayanıklılık (2019).Sivas Numune Hastanesi 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü- Sivas İl Sağlığı Müdürlüğü.
Kendiliğin Fenomenolojisi ve Ontolojisi (2018) 22. Türkiye Psikiyatri Derneği Klinik Eğitim Sempozyumu/Bahar Kongresi.
Varoluşçu Psikoterapiler (2018). Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi.
İhanet Travması Kavramının Psikososyal Açıdan Değerlendirilmesi (2017) 53. Ulusal Psikiyatri Kongresi.
Psikiyatrik Hastalıkların Sınıflandırılmasında Boyutsal Yaklaşıma ve Kategorik Yaklaşım (2017) 53. Ulusal Psikiyatri Kongresi.
Travma ve Dissosiyasyon (2017) Bakırkö Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikoterapi Merkezi.
Psikanalitik Perspektiften Dürtüsellik (2017) Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikoterapi Merkezi.
Heinz Kohut ve Kendilik Psikolojisi (2016). Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikoterapi Merkezi.
Bakırköy'de Asistan Deneyimi (2017) 21. TPD Klinik Eğitim Sempozyumu/Bahar Kongresi.
Psikiyatrik Hastalıklar ve Suç (2016). Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Adli Psikiyatri Kliniği.
Ödül Sistemi ve Madde Kötüye Kullanımı (2015). Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM Kliniği.
Şizotipi Merceğinden Şizofreniye Bakış (2015) Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 1. Psikiyatri Kliniği.
Bipolar Bozukluk ve Lityum (2015). Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 1. Psikiyatri Kliniği.
Şizofreni ve Yeme Bozuklukları (2014). Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Araştırma ve İleri Eğitim Merkezi Çarşamba Seminerleri.
●Tez, Çalışmalar ve Posterler
Baltaci, E; Yıldırım, E.A. (2018). Panik Bozukluğunda Çocukluk Ayrılma Anksiyetesi İle Ölüm Kaygısı Arasındaki İlişki.Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Tıpta Uzmanlık Tezi, İstanbul.
Karşıdağ,Ç; Alpay, N; Kaya, D; Baltacı, E; Duran, M (2014). Kendine Gömme( Self-Embedding) Davranışı Üzerine Bir Olgu Sunumu. 50. Ulusal Psikiyatri Kongresi.
Alpay, N; Baltacı, E. (2014) Şizofreni ve Anoreksiya Nervoza Eşhastalınımı Üzerine Olgu Sunumu .50. Ulusal Psikiyatri Kongresi.
●Üye Olduğum Dernekler ve Aldığım Görevler
Türk Tabipleri Birliği/ İstanbul Tabip Odası
Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi
Kadıköy Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği
Türkiye Psikiyatri Derneği Psikiyatri ve Felsefe Çalışma Birimi Koordinatörlüğü, 2018-2020.
İstanbul Tabip Odası ve SES Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Temsilcisi, 2014-2018
Çalışma ve İlgi Alanlarım
Yetişkin Hasta Pskiyatrik Muayenesi
İlişki Terapisi
Şizofreni Tedavisi
MODA Psikiyatri&Psikoterapi
Ruhsal sorunlarım nedeniyle Dr. Ersin Bey’den aldığım tedavi; beni optimal sınırlara ulaştırmak üzere... Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.
t....g
Yaşadığım olaylar karşısında artık sakinliğimi koruyamıyordum,her hangi bir can sıkıcı olayda ağlama nöbeti geciriyordum kendimi sakinlestiremiyordum hep en kötüsünü düşünüp durumumu daha kötü hale getiriyordum,2 aydır terapiye devam ediyorum 2 ay öncesine göre çok daha iyiyim olaylara bakış açımı ve nasıl sakin kalacağım konusunda cok yardimci oldu ve olmaya devam ediyor.
a....r
Merhabalar Ersin hocamin kardesinin tavsiyesi ile pandemi doneminde ispanyada ki sikintilarimi online destek alarak atlatmis bulunmaktayim.Ersin Hocam'in buyuk destegi ile bu kotu gunleri geride birakmis bulunmaktayim.Ispanyadaki agir pandemi surecinde her gun sanki yanimdaymis gibi bu sureci beraber atlattik,ona buradan cok tesekkurlerimi iletiyorum Iyi ki varsiniz Hocam
ha...o
Dr. Ersin bey ile Yaklaşık 1 yıl önce anksiyete ve konsantre bozukluğu nedeniyle tedaviye başladık. Süreç boyunca üzerimde ki etkili takibini hiç bırakmadan benimle ilgilenmesi kendime olan inancımında artmasına büyük yardımcı oldu. Tavsiye etmem de ki en büyük sebep hastalarını etik ölçüde takip etmesi, önemli tavsiyeleri ve ilaç kontrolü. Șimdiden hastalarına şifalar dilerim. Saygılar
ö.....
Bir arkadaşımın ısrarı üzerine istemeyerek randevu aldım. İlk seanstan sonra anladım ki, yıllarca bilinç altına bu tedavi yöntemini hep toplum olarak reddetmenin etkisinde kalarak direnmişim. Gerek aile gerekse iş yerinde yaşadığım sorunların aslında çözümü çok da zor olmadığını görebilmem için ilk adımı nasıl atmam gerektiğini görmemi sağlayan Ersin hocam, bundan sonra her kim sizin mesleğiniz ile ilgili olumsuz bir yorum yaparsa; sizi ve benim sorunlarım üzerindeki etkilerinizi anlatarak bu önyargıyı yıkmak olacak. Destekleriniz için teşekkür ederim hocam, başarılarınızın devamını dilerim.
Eşimden ayrıldığım bir dönemde kendimi çok yalnız hissediyordum. Madde ve alkol kullanmaya başladım. Bu sorunlarımı gören bir arkadaşım dr. beyi önerdi. Sonrasında tedaviden ve terapiden ciddi fayda gördüm. Madde ve alkol kullanmayı bıraktım. Hayatım olağan akışına geri döndü... Işık tuttuğu noktalar çok daha iyiye gitmemde büyük fayda sağladı. İletişimi oldukça kuvvetli. Özellikle herhangi bir bağımlılık tedavisi isteyen herkese öneririm.
me...r
Ersin beye ilk gittigimde psikatrilere karsi ve tedavi yontemlerine karsi cok on yargili olan bir depresyon hastasıydım. Ama ersin hocam bir seansimizda bana tedavi surecimiz boyunca bizim hem hasta, hekim olacağımızı hemde yol arkadaşlığı yapacağimizi soylemisti. Bunun doğruluğunu ilerleyen seanslarda yoğun olarak hissettim. Depresyon olan rahatsızlığımla o kadar hassas yüzleşmemi sağladı ki ben akıl yolumu kaybetmiştim ersin hocam
yolumu bulmamı ve psikatrilere bakış açımın değişmesini sağladı. Bana istediğim saatte arayabileceğimi söylediğinde ilaç tedavisine henüz başlamıştık ve ben sanırım o ilaca cevap olamıyordum ersin beyi akşam geç saatte aramama rağmen o an yardımcı olmakla kalmadi ertesi sabah ilk iş beni görmek istediğini belirtmisti. O gün bana Cevremizdekilerin algılarına değil Hekimlerimize neden güvenmemiz gerektiğini ogreten hocam sonsuz minnetle...
as...y
Uzun süreden beri devam eden Panik atak hastalığımı düzenli seanslarla ve ilgiyle kontrol altına almayı başardık doktor beyin kendisine çok teşekkür ediyorum
s....ç
3 aylık bir tedavi sürecim oldu. Beni benden daha iyi anlayıp sorunlarımı çözmede çok yardımcı oldu. Anlayışı kibarlığı ve detaylı şekilde sorunları ele alıp yönlendirmesi çok faydalı oldu. Gerçekten harika bir doktor. Yıllardır süre gelen sorunlarımı bu kadar kısa sürede atlatmama yardımcı olduğu için kendisine sonsuz teşekkürler ederim. Ersin hoca harika bir doktor olmasının yanında çok iyi bir insan. Bundan sonra da temasımı kesmeyi düşünmüyorum kendisiyle.
o....
Pandemi sureci sonrasında anlam veremediğim bir dönemin içinde buldum. Bundan ötürü destek almak istedim, bir, ayrıntılara girmeyeceğim. arkadaşımin önerisiyle doktor beyden randevu aldim, benim açımdan oldukca ufuk açıcı oldu, seanslara devam ediyoruz, kendisine teşekkür ediyorum.
Ersin Baltacı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ersin Baltacı, Psikiyatri. Size Ersin Baltacı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikiyatri Randevusu, Normal Randevu, Cinsel Terapi, Aile Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Psikoterapi, Yetişkin Terapisi, Varoluşçu Psikoterapi.
Ersin Baltacı adresi nerede?Ersin Baltacı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Caferağa mah Mühürdar cad No:83/1 Uras Apt Kadıköy İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ersin Baltacı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Ersin Baltacı online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Ersin Baltacı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ersin Baltacı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Ersin Baltacı hangi dilleri konuşuyor?Ersin Baltacı ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Ersin Baltacı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ersin Baltacı bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Ersin Baltacı ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Ersin Baltacı hakkında ne düşünüyor?Toplam 10 hasta / danışan, Ersin Baltacı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikiyatristler
İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikiyatristler