Okullar / Eğitimler
Moxo Türkiye – Neurotech- Çocuk ve Yetişkin Dikkat Testi Eğitimi, 2019
T.C.Sağlık Bakanlığı - Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları Yetki Belgesi, 2014
Türk Psikologlar Derneği - WİSC R ZEKA ÖLÇEĞİ, 2010
Deneyimler
Özel Konak Hastanesi (İzmit)
Bakırköy Performans Psikiyatri Merkezi Nişantaşı Doktorlar Merkezi
Türk Hava Yolları/THY Uçuş Fobisi Eğitmeni
Florya Joyfull Yetenek Geliştirme Merkezi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş.
Uygulama Yetkisine Sahip Olduğum Testler
Zeka Testleri
WISC-R : 6-16 yaş arası çocuklara uygulanan bir zeka testidir.
Porteus Labirentleri : Çocuk ve yetişkinlere uygulanan zekanın özel bir şeklini ölçen, kullanımı yaygın bir zeka testidir.
Alexander (Pratik) Zeka Testi: Ergen ve yetişkinlere uygulanan, pratik zekayı ölçen bir testtir.
Catell 2 A: 7 yaş 6 ay ile lise dönemi çocuklara uygulanan zeka testidir.
Catell 3 A :Üniversite öğrenimi alan veya almış olan bireylere uygulanan zeka testidir.
Good Enough Harris Testi: Çocuğun çizdiği insan resmi ile zekasının tespit edilebildiği, özel bir çeşit zeka testidir. Çocuğun çizdiği resim aynı zamanda analitik açıdan da yorumlanmaktadır.
Kişilik Testleri
Rorschach (Mürekkep Testi): Çocuk, ergen ve yetişkinlere uygulanabilen, hem kişiliğin analiz edilebildiği, hem de ruhsal hastalıklara tanı koyabilen, bireyin yaşadığı ruhsal sıkıntıların altında yatan dinamiklere ulaşabilen, son derece özel, projektif bir kişilik ve tanı testidir.
MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri): 16 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, ayrıntılı ve objektif ölçüm yapabilen bir kişilik envanteridir.
CAT (Çocukların Algılama Testi) :Çocuklara (3-10 yaş) uygulanan projektif bir kişilik testidir.
Louisa Duss: Çocuklara uygulanan yarı yapılandırılmış hikayelerden oluşan, ruhsal dinamiklere ışık tutabilen özel bir testtir.
Draw A Person : Çocuğun çizdiği bir insan resmi üzerinden, onun ruhsal dünyasına inebilen, kişilik analizi yapabilen,çocuk hakkında ayrıntılı bilgi verebilen, terapi sürecine yardımcı olan bir kişilik testidir.
Gelişim Testleri
Denver: 0-6 yaş çocukların gelişimini değerlendiren, gelişimin normal mi, geri mi yoksa ileri mi olduğuna cevap verebilen bir gelişim testidir.
AGTE :0-6 yaş çocukların gelişimini değerlendiren, gelişimin normal mi yoksa geri mi olduğuna cevap verebilen bir gelişim testidir.
Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi: 2-11 yaş arası çocukların alıcı dil yaşının tespit edilebildiği, konuşma bozukluğu ve sözel ifadeye ışık tutan, resim kelime eşleştirme testidir.
Gessell 2- 6 yaş arası çocukların görsel motor ve algı gelişiminin değerlendirildiği bir gelişim testidir.
Okul Olgunluğu Testleri Metropolitan: 5 yaş 6 ay ile 6 yaş 0 ay arsındaki çocuklara uygulanabilen, çocuğun ilkokula başlamaya hazır olup olmadığını ölçen, bir okul olgunluk testidir.
Frostig :Çocukların görsel algılarını değerlendirmeye yardımcı olan bir algı testidir.
Organisite ve Nöropsikolojik Testler
Bender Gestalt :8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, organiziteye dair bulgu verebilen, organik işlevsellik düzeyinin tespit edilebildiği görsel motor algı testidir.
Benton Görsel Bellek Testi: 8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, bireyin dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen, dikkat eksikliğinin tespit edilebildiği bir dikkat ve algı testidir.
Çocuk Resim Analizi: Psikanalitik verilere dayanan projektif bir resim testi tekniğidir. Projektif olması, içeride olup bitenin bir teknik vasıtasıyla dışarı yansıtılması demektir. Temel amacı çocuğun ifade edemediği iç dünyasını ve çatışmalarını açığa çıkarmaktır.
y....o
Esin Hanım ile seansınız sırasında kendinizi keşfediyorsunuz. Neden olduğunu bilmediğiniz tüm hissiyatlarınızın sebebini çok anlaşılır bir şekilde size aktarıyor. Rahatsızlık duyduğunuz bir probleminiz olmasa dahi kendisiyle sırf kişisel gelişiminiz,günlük/profesyonel yaşamınızın karmaşasın da konforlu bir alan yaratabilmeniz için psikolojik danışmanlık alabilirsiniz. Panik atak için aldığım seanslar yavaşça bilmediğim yönlerimi keşfetmeye doğru ilerliyor. Çok keyifli ve yararlı seanslar yapıyoruz.
ay...e
Canım Esin hanım. Danışanlarıyla bir doktor gibi değil de arkadaş gibi konuşması mı desem,içten oluşumu desem hangi özelliğini anlatsam ki burda.Hayatımın en zor sürecinde yollarımızın kesiştiği iyi ki keşisti dediğim en büyük şansım.
ç....ü
Yaklaşık 10 yıldır düzenli aralıklarla bazen yüz yüze bazen de online olarak Esin Hanım'dan psikolojik danışmanlık hizmeti alıyorum. Profesyonel yaklaşımı, mesleki tecrübesi ve duyarlılığı sayesinde hem sorunlarımın farkına vardım, hem de sorunlarımı nasıl çözebileceğimi öğrendim. Esin Hanım'ın yardımıyla aile, arkadaşlık, iş ve özel ilişkilerimi düzenleyebildim ve istediğim doğrultuda ilerleyebildim.
r....o
2016dan beri Esin Hanımın danışmanıyım. Anksiyete ataklarımın oldugu bir sürecte başladık . Daha ilk görüşmedeki etkiyi bile hiç unutmuyorum. Artık danışmanlık almak hayatımın normali haline geldi ve faydası tarif edilemez. Tek bir seansta bile aksaklık olmadı ve ya memnun kalmadıgım herhangi bir nokta olmadı. Kendisine müteşekkir olmakla beraber varlıgından cok memnunum..
Esin hanima iliski ve baglanma problemlerim icin gitmeye basladim. Iliskilerimde hatalar yaptigimi iliskim bittikten sonra goruyordum. Sonra depresif bir surec sonra umutsuzluk derken sonra tekrar bir iliski husrani. Bu donguyu kirmak, kendimi tanimak, saglikli iliski kurabilmek ve surdurebilmek icin arkadasim tarafindan siddetle onerilen esin hanima gittim. Iyi ki de gitmisim, iyi ki tanimisim diyorum. Her yanindan ciktigimda bir suru farkindalikla cikiyorum. Oyle cok sey ogrendim ve farkina vardim ki, bu surecte guzel bir iliskim de basladi. Sevgilim ve ben ikimiz de gidiyoruz kendisine. Kendisinin haberi yok ama eger erkek arkadasimla evlenirsem nikah sahidim olmasini rica edecegim kendisinden:) gercek bir kadin gibi hissedebilmemi sagladigi icin kendisine cok sey borcluyum.
m....l
İlk görüşmemiz çok olumlu geçti, Esin hanım çok güleryüzlüydü, devamında terapilerden fayda göreceğimi umut ediyorum. Sorunlarımın temelini bulup çözüme ulaşacağımız bir sürece başladık. Kendisiyle tanışmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum
Ruhsal olarak tek başınıza çözmekte zorlandığınız herhangi bir konuda çekinmeden, yabancılık hissetmeden konuşabileceğiniz ve anlaşıldığınızı hissedebileceğiniz birisi. Kendinizle ilgili farketmediğiniz yönlerinizi keşfedebilmenizi ve olay ya da durumlara bakış açınızı genişletmenizi sağlayacağından eminim. Ne anlatacağım nerden başlayacağım tanımadığım biri bana nasıl yardımcı olabilir gibi düşünceleri bir kenara itip ilk adımı atın gerisi kendiliğinden gelecektir.
Evliliğim ile ilgili sorunlar sebebiyle gittim. Daha evvel ki yıllarda yaşadıklarımı tekrarladığımı, sürekli fedakar davranmamın bana nasıl zarar verdiğini görmemi sağladı. Başladığımız terapi seansları ile kişiliğimde değişimin gerçekleşeceğine dair umudum oldu.
f....s
Arkadaşımın bana tavsiyesiyle Esin hanıma gitmiştim. Gittiğim ilk randevuda ki yardımları beni rahatlatmaya yetmişti. kaygi bozuklugu teshisi koymasiyla terapi almam gerekti.Esin hanimla bunun uzerine görüşmeye başkadık görüşmeler sayesinde daha normalleşmeye başladım özellikle bu süreçte, sağolun hocam destekleriniz için .
kü...
Nişanlılık dönemim de çeşitli pskolojik rahatsızlıklar yaşadım o sıra da arkadaşımın önermesi ile Psk Esin hanımı hatta ablamı tanıdım iyikide tanımışım esin hocam da bana kendimi tanıttı ben kendimi tanımıyormuşum gerçekten ne istediğimi bilmiyormuşum konuşmalarıyla ikna etmeden sadece bana akışta olması gereken ne ise o şekilde şekilde yön verdi ben de bu sayede kendimi buldum ne istediğimi buldum şimdi ise farklı konu ve kaygılar da olduğum için esin hanımla tekrar online görüşme yaptım ve ilk seansta kafamın içinde huzur rahatlama geldi çünkü kaygılarımın nedenini yanlış yerde aradığımı bana farklı bir penceren gösterdi bu bile benim için bir uyanış seanslara devam edeceğiz tabiki bunun için esin hocama O Güler yüzüne içtenliğine bir kez daha teşekkür ediyorum...
Esin Aşkın Erdoğan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Esin Aşkın Erdoğan, Psikoloji. Size Esin Aşkın Erdoğan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Danışmanlık, Psikoloji Randevusu, Online Terapi, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Psikoterapi, Çift Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi.
Esin Aşkın Erdoğan adresi nerede?Esin Aşkın Erdoğan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yahyakaptan Kocaeli
Adresine gitmek zorunda kalmadan Esin Aşkın Erdoğan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Esin Aşkın Erdoğan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Esin Aşkın Erdoğan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Esin Aşkın Erdoğan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Esin Aşkın Erdoğan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Esin Aşkın Erdoğan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Esin Aşkın Erdoğan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Esin Aşkın Erdoğan hakkında ne düşünüyor?Toplam 40 hasta / danışan, Esin Aşkın Erdoğan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Esin Aşkın Erdoğan hangi sigortaları kabul ediyor?Esin Aşkın Erdoğan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Kocaeli bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Kocaeli bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar