-Lisans eğitimim esnasında Kayseri Şehir Hastanesi’nin çeşitli bölümlerinde(heyet, psikiyatri polikliniği, çocuk psikiyatrisi, psikiyatri servis) ve birçok kreşte stajlarımı tamamladım. Mesleğimi ilk icraa ettiğim yer Karya Aile Danışmanlık Merkezi. Daha sonrasında kariyerime ABA Klinik Kayseri Danışmanlık Merkezi'inde Çocuk ve Ergen Biriminde 'Kurum Psikoloğu' olarak görev yaptım. Şimdi ise Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde kendi ofisim olan EKY PSİKOLOJİ'de hizmet vermekteyim.
Aldığım Eğitimler:
* Çocuk Merkezli Oyun Terapisi (Associaton For Play Therapy-USA onaylı) - Reyhana Seedat
* Filial Ebeveyn- Çocuk İlişkisi Terapisi (Associaton For Play Therapy-USA onaylı) -Reyhana Seedat
* Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Süpervizyon Eğitimi (tüm süpervizyonları) – Reyhana Seedat (APT onaylı)
*Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (10 oturum) - Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Doç. Dr. Vahdet Görmez, Doç. Dr. Kadir Özdel, Dr. Öğr. Üyesi Sülayman Çakıroğlu, Uzm. Dr. Hakan Öğütlü
*Attentioner Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Uygulayıcı Eğitimi- Uzm. Dr. Hülya Bingöl Çağlayan
* Moxo D-CPT Dikkat Performans Testi Uygulayıcı Eğitimi- Moxo Türkiye
*Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Teknikleri Eğitimi - Doç. Dr. Nevin Dölek
*Aile ve Evlilik Terapisi (1. ve 2. Düzey) - Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu
*Çocuk Değerlendirme Testleri- Uzm. Klinik Psk. Çağla Tuğba Selveroğlu (Agte, Bender-Gestalt, Benton, Cattell 2A, Cattell 3A, Frostig, Gessel, Good Enough Harris Bir İnsan Çiz, Metropolitan, Peabody ve Porteus Labirentleri)
* Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi- Doç. Dr. Nevin Dölek
* Çocuklarla Korku-Kaygı Çalışma Teknikleri- Uzm. Psk. Berfin Bozkurt & Uzm. Psk. Dan. Belin Nas Güner
* Okul Öncesi Psikoloğu Eğitimi- Uzm. Klinik Psk. İrem Polat
Aile İçi İletişim Sorunları
Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Tümünü gösterBu adreste kabul edilen sigortalar
Moxo Dikkat Ölçme Testi
GOOD ENOUGH – HARRIS Bir insan Çiz Testi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Moxo Dikkat Ölçme Testi
EKY PSİKOLOJİ
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
g.....
Esma hanıma 5 yaşındaki oğlum için gittik oyun terapisi önerdi 9 seans oyun terapisi yapıldı çocuğum için çok faydalı oldu olumlu gelişimler kaydettik Esma hanım alanında çok profesyonel, başarılı içten ve güler yüzlü, kendisinden çok memnun kaldık, iyi ki tanışmışız...
Esma Hanım'la kızım için görüştük. 12 seans oyun terapisi yaptık. Kendisinden çok memnun kaldık, hayatımıza güzel dokunuşlar yaptı. Çok da faydasını gördük, ilerleme kaydettik. Şu anda kendisiyle iletişim halindeyiz. Seans bitti ama biz hâlen iletişim halindeyiz. İlgisi ve alakası çok güzel, herkese tavsiye ederim.
b....)
10 yaşındaki oğlum için farklı bir merkezde MOXO dikkat testi uygulandı. Hiperaktivite, dürtüsellik aşırı derecede en yüksek seviyede çıktı. Doktor kesinlikle ilaç başlanılması gerektiğini söyledi. Ben alternatif yöntemler için arayışa geçtim. 16 saatlik programla kısa sürede dikkati artırmaya yönelik seans gerçekleştirdik. Sonrasında MOXO dikkat testini tekrar yaptırdığımızda testin hepsi hafif düzeyde çıktı. Biz çok verim aldık. Esma Hanım'ın hem aileyle hem de çocuğumla iletişimi kuvvetliydi. Kendisi güler yüzlü birisi.
h....)
Esma Hanım çok iyi psikolog. Bu süreçte kendisinden iyi faydalandık. Kardeş kıskançlığı için başvurmuştuk gerçekten çok olumlu sonuç aldık. Kızımın kardeş kıskançlığında bayağı azalma meydana geldi. 6 seans görüşme sağladık. Herhangi bir sıkıntısı olanlar gönül rahatlığıyla kendisiyle görüşme sağlayabilirler. İyi faydalanıp olumlu sonuç alacaklarını düşünüyorum.
d.....
Geçmiş olayları kafaya çok takıyordum. Fark etmeden kendi kendime konuştuğumu fark ettim. Seanslar sonunda kendime geldim. Faydalandım şuan kendimi iyi hissediyorum.
f....n
Esma hanıma çocuğumun kaygı ve korkularını aşmak amacıyla başvurduk. Anne babadan ayrı kalmak istemiyordu. Oyun terapisine başladık. 9 seans boyunca oyun odasına girmemek için direnç gösterdi ağladı. Son beş seans girmemek için daha çok ağladı. Ancak yine sürece güvenerek terapiye devam ettik. Olmadı. Ne olsaydı başarılı olabilirdik?Bizce Terapist nötr değil de daha sevecen, empatik, doğal yaklaşabilirdi.Ard arda olan seanslarda alışması için biraz daha süre bırakılabilinirdi. (sürenin geçmekte olduğu kaygısıyla çocuğu ikna etmeye çalıştığımızda çocuk kuşkuya kapıldı sanırım).
İlk seanstan itibaren ebeveynlerden birimiz bir kaç seans daha yanında bulunabilirdk. Seanslarda kendisinin de rızasıyla uzaklaşmış olsaydık ağlama krizlerininin de önüne geçmiş olurduk. Bu durumun aceleye getirildiğini düşünüyoruz ki çocuk zaten bu sıkıntıyla buraya getirilmişti.
Aynı şekilde kapıyı kapatma kuralı için de biraz daha sabırlı olunabilirdi. Zamana bırakılarak önce güven bağı oluşturulabilirdi.
Psk. Esma Koyuncu Yıldırım
Merhaba, öncelikle değerlendirmeniz için teşekkür ederim. Yazdıklarınızı dikkatli bir şekilde okudum. Ancak size katılmadığım noktalar var:
- Association Play Therapy’ nin kuralları gereği Oyun Terapisi için belirlenen süre 45 dakikadır. Ancak geliş sebebiniz dolayısıyla çocukla bağ vurmak ve yumuşak geçiş sağlamak amacıyla size ayırdığım süre 1.5 saati buluyordu.
- Yine kurallar gereği ilk 3 seans ebeveynler seansa eşlik edebilir ve kapı sadece 3 seans açık kalabilirdi. Fakat sizinle 9 seans boyunca sadece 1 kez kapıyı kapatmayı başardık ve dolayısıyla seanslara eşlik ettiniz.
- Son olarak çocuğumuzun ağlamaktan yıprandığını düşündüğüm için terapiyi bitirmek durumunda kaldım ve eşiniz ayrılırken “ bu kadar sakin, sabırlı ve anlayışlı oyun ablasını bulamayız, her şey için teşekkür ederiz. Çok uğraştınız fakat olmadı” şeklinde yorumda bulunarak ofisimden ayrıldı. O yüzden bu yorum beni oldukça şaşırttı. Ayrıca her zaman telefonda da destek sağlayacağımı belirtmiştim.
Umarım bu sorunları aşabilirsiniz. Ve onu güzel bir gelecek bekliyordur. Sağlıcakla kalın.
d...
Esma Hanıma çocuğumun uyurken parmak emme alışkanlığını çözmek için gittik. Sorunumuz oyun terapisi yöntemiyle çözüldü. Esma Hanım çok naif, sizi dinleyip yardımcı olan bir uzman. Kesinlikle bir sorununuz varsa gitmenizi tavsiye ederim. Biz onu çok sevdik.
z....)
Esma Hanım'dan genel olarak gayet memnunduk. 10 seans çocuğum için görüşme sağladık ve bitirdik. İlgisinden, çabasından memnun kaldık. Seansların faydasını gördük. Çocuğumun yaşıtlarıyla uyum problemi vardı ortadan kalktı. Öfke nöbetleri vardı bu süreçte ben de gergin ve sinirli oluyordum. Nasıl yaklaşmam gerektiğini öğretti. Çok şükür hep birlikte uyumlandık.
a....)
Ben çok memnun kaldım. Kendisi bizimle çok ilgilendi. Oğlumda büyük değişim oldu. 8 seans danışmanlık hizmeti aldık. İnsanlara daha olumlu yaklaşıyordu, eskisi kadar hırçınlığı kalmadı, daha sevecen davrandı. Esma Hanım insanlara çok güzel yardımcı olmaya çalışıyor. Elinden geldiğinden fazlasıyla insanlara destek oluyor. İnsan olarak çok güzel bir insan. Kendisinden aşırı memnun kaldım.
g....)
Ben çok memnun kaldım. Çocuğum için görüşme sağladım. Travma olmuştu başarıyla sonuçlandı. Tekrar sorun olursa gelmemizi istedi çok şükür sorun olmadı. Çok iyiydi, çok ılımlı yaklaştı. 6 seans görüşme sağladım. Travmayı biraz atlattı. Esma Hanım çok iyi bir insan, çok iyi bir uzman.
Esma Koyuncu Yıldırım isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Esma Koyuncu Yıldırım, Psikoloji. Size Esma Koyuncu Yıldırım tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi.
Esma Koyuncu Yıldırım adresi nerede?Esma Koyuncu Yıldırım şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Seydili Mah. Seydili Cad.(2.cad) Senem Hanım Apt. No: 19/10 Kat: 5 Kayseri
Adresine gitmek zorunda kalmadan Esma Koyuncu Yıldırım isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Esma Koyuncu Yıldırım uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Esma Koyuncu Yıldırım isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Esma Koyuncu Yıldırım, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Esma Koyuncu Yıldırım hangi dilleri konuşuyor?Esma Koyuncu Yıldırım ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Esma Koyuncu Yıldırım isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Esma Koyuncu Yıldırım tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Esma Koyuncu Yıldırım hakkında ne düşünüyor?Toplam 52 hasta / danışan, Esma Koyuncu Yıldırım hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Esma Koyuncu Yıldırım hangi sigortaları kabul ediyor?Esma Koyuncu Yıldırım tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.