Lisans eğitimini 2017 yılında FMV Işık Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladı. Eğitim hayatı boyunca Rehabilitasyon ve Özel Eğitim kurumlarında, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapmış olduğu stajlar ile edindiği deneyimlerle mesleki gelişimini destekledi. Lisans eğitimi boyunca nitel ve nicel araştırma çalışmalar yürüterek, birden çok akademik araştırmaya katıldı. Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR, Sanat Terapisi, Psikofarmakoloji, Travma Odaklı Psikolojik İlk Yardım gibi konularda eğitim alarak çalışmalarına devam etti. Halen alanıyla
ilgili eğitim almaya devam etmektedir. 2018 yılında Sultanbeyli Mülteciler Derneği bünyesinde görev tanımınca, Psikiyatrist ve klinik psikologlar sorumluluğunda vaka takibini sağlayarak bireysel görüşmeler sağladı. Fizyoterapi seansları için kuruma başvuran danışanlara psikososyal ilk müdahaleyi sağlamak, saha çalışmalarına katılarak bedensel engeli olan hastalara ve ailelerine psikososyal destek sunmak, hastalara, hasta yakınlarına, kurum çalışanlarına duygu, düşünce, davranış ve bedensel hastalıkların ilişkileri, tutumların ve davranışların değiştirilmesi, stres ve baş etme stratejileri ile ilgili eğitim vermek ve vaka dosyalarının takibini yapmak gibi birçok çalışma
gerçekleştirdi. 2019 yılında Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği, UNCHR ve Aile ve Sosyal Hizmetler
Bakanlığı ortaklığı ile devam eden ‘’Sosyal Hizmet Merkezlerinin Kapasitesini Güçlendirme Projesi’’ dahilinde psikolog olarak psikososyal destek, travma, çocuk ihmal ve istismarı ve diğer birçok alanda bireysel görüşme sunmaya başladı. Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer aldı ve Genç Kızılay, Yeşilay ile koordine şekillerde gönüllü eğitimci olarak birçok konuda eğitim verdi.

Psikoloji Randevusu +15 daha fazla

Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Makaleler
Röportaj

Ö
Konum: başka bir yer Diğer

Öncelikle Esma Hocama Teşekkür Ederek Başlamak İstiyorum.
Terapi öncesi ilgisi ve özverisi takdire şayan diyebilirim terapilerimizde güzel geçti ve kendimi daha iyi hissediyorum. Gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz işinde uzman hocam eksik yazdıysam yoruma affet :) sen daha fazlasını hak ediyorsun ama aklıma gelenleri yazdım.

T
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Esma Hanım ile bir süredir EMDR terapisine devam etmekteyim. Seanslardaki profesyonelliği ve bilgisiyle birlikte anlayışlı ve iletişimi kuvvetli olması bana güven veriyor. Seanslardaki yol gösterici yaklaşımıyla derinlemesine düşünmemi sağlıyor ve fark etmediğim ayrıntıları görmemi sağlıyor. Esma Hanım’a samimi iletişimi ve hayatımda gerçekleştirdiği pozitif dönüşüm için teşekkür ederim.

I
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Esma hanımla çok depresif olduğum bir dönemimde tanıştım, kullandığı dil, uyguladığı yöntemler ile bana bu zorlu sürecimde çok destek oldu buradan kendisine çok teşekkür ederim.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Esma hanıma eşim ile birlikte gidiyoruz. Sorunlarımızın çözümünde sunduğu destek ve bize kattığı bakış açısı, samimiyeti ve içtenliği ile çok güzel yol almaktayız. İlişkimize ve bize olan katkılarından dolayı sonsuz teşekkürler.

Konum: Psk. Esma Ülker Yıldırım Randevu

Esma Hanım ile bir süredir danışan olarak görüşüyorum. Kendisinin mevcut problemlerim ile ilgili bana kattığı bakış açısı önemli bir değişikliğe sebep oldu. Kendime dair düşüncelerime, hayata dair yaptığım bütün yorumlara yeniden bakma şansı edindiğimi düşünüyorum. Kendisine gönülden teşekkür ederim.