1992 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi burada tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü ve Gelişim Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programından mezun. Evli ve bir çocuk annesi.
Üniversite sonrasında anaokullarında danışmanlık yaptı. Şu anda çocuk, ergen ve yetişkinlerle bireysel seanslar yapmaktadır. Ebeveynlere yönelik eğitimler düzenlemektedir.
0-3 yaş ebeveynlerine “Uyku Danışmanlığı” vermektedir.
Aciyan, Uluslararası Bebek Masajı Derneği (IAIM) sertifikalı eğitmenidir. 0-12 aylık bebeği olan ebeveynlerle bireysel ve grup olarak Bebek Masajı Eğitimleri düzenlemektedir.
Alanında uzman eğitimcilerden Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Theraplay, Kalp Merkezli Hipnoterapi, EMDR ve BDT eğitimleri almıştır.

Katıldığım Eğitimler/Kongreler

Mart 2022 EMDR 2. Düzey, Davranış Bilimleri Enstitüsü, İstanbul

Mart 2022 Theraplay 1. Düzey ve MEM, Nadis Danışmanlık, Aslı Candan Kodalak, İstanbul

Mayıs 2021 “Değişimden Dönüşüme EMDR Hızlı Değişim, Derin İçgörü, Güçlü Dönüşüm”, I. Ulusal EMDR Kongresi, Çevrimiçi Kongre

Kasım 2019 Çocuk ve Ergen EMDR I. Düzey, Fide Danışmanlık Merkezi, Ümran Korkmazlar, İstanbul

Mayıs 2019 Uluslararası Bebek Masajı Eğitimi, IAIM, Ewa Westman, İstanbul

Nisan 2019 Uyku Danışmanlığı, Paps Parenting, Tansu Oskay, İstanbul

Şubat 2018 EMDR I. Düzey, Davranış Bilimleri Enstitüsü, İstanbul

Ekim 2017-Mart 2019 Kalp Merkezli Hipnoterapi İleri Düzey – I-II-III-IV, Lena Psikoloji, Reyhana Seedat, İstanbul

Ağustos 2017 – Şubat 2018 Çocuklar ve Ergenlerle Bilişsel Davranışçı Terapi, POEM, Vahdet Görmez, İstanbul

Mart 2016 Dışavurumcu Oyun Terapileri (Kum Tepsisi, Kukla, Sanat) ve Zor Çocuklarla Çalışma, Ekip Norma Razon Danışmanlık Merkezi, Reyhana Seedat, İstanbul

Şubat 2016 Kalp Merkezli Hipnoterapi, Lena Psikoloji, Reyhana Seedat, İstanbul

Ocak 2016 Enneagram Kişilik Modeli I, Ahenk Psikoloji, İstanbul

Ocak 2016 Oyun Terapisi ve Bağlanma, Ekip Norma Razon Danışmanlık Merkezi, Paris Goodyear-Brown, İstanbul

Mayıs 2015 Gelişimsel Temas Oyun Terapisi, Ekip Norma Razon Danışmanlık Merkezi, Reyhana Seedat, İstanbul

Nisan 2015 Filial Terapi, Ekip Norma Razon Danışmanlık Merkezi, Reyhana Seedat, İstanbul

Şubat 2015 Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Ekip Norma Razon Danışmanlık Merkezi, Reyhana Seedat, İstanbul

Ağustos 2013 Dünya Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi/12. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi (Gönüllü Görevli), Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul

Zen Psikolojik Danımaşlık Merkezi
Başakşehir Mah. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Cad. No:9/5 Ebik iş Merkezi, Başakşehir, İstanbul

Psikoloji Randevusu +28 daha fazla

Aile İçi İletişim Sorunları

Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı

Bakırköy - Uzm. Kl. Psk. Esra Korkmaz Aciyan
Zuhuratbaba Mah. Haksever Sok. No:2/5, Bakırköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Başakşehir Mah. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Cad. No:9/5 Ebik iş Merkezi, İstanbul

Röportaj

Konum: Zen Psikolojik Danımaşlık Merkezi Psikoloji Randevusu

Esra hocamdan iki çocuğum için danışmanlık hizmeti aldım üçüncü cocugumda başlayacak en son ben galiba gayet memnunuz

Ş
Konum: Zen Psikolojik Danımaşlık Merkezi Bireysel Terapi

Esra hanımla geçen yıl bir tavsiye üzerine tanışmıştık. Kendim için yaptığım en büyük iyiliklerden biri Esra hanım'la terapi sürecine başlamak olmuştur diyebilirim.. Terapiye başlarken en büyük korkum anlaşılamamaktı. Fakat anlaşılamamak gibi bir his kendisiyle asla yaşamadım. Aksine Esra hanımla konuşmaktan, çözümlemelerinden, nahifliğinden, en önemlisi de her anlamda güven vermesinden çok memnunum. Kendisine denk gelenlere şifa olacağından şüphem yok.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Esra hocamızla yollarımız pandemi döneminde kesişti.. Kızımın zorlu tuvalet eğitimi sürecinde ve kızımla iletişimimde kendisinden çok fazla şey öğrendik..Pandemide online randevu olmasına rağmen kendisinden oyun terapisini öğrendik..Detaylı açıklamalarla kliniğe gitmemize bile gerek kalmadan uyguladık ve çok faydasını gördük..Kızımda duyusal hassasiyet ve yeme problemi de vardı..Gerekli yönlendirmeleriyle ve tavsiyeleriyle bu zorlu süreci yönetebildik ve her şey çok daha iyiye gitti..Yolumuz onunla kesiştiği için çok mutluyuz..Kendisi artık ailemizden biri gibi..Çocuklarımla alakalı her türlü problemde Esra hanımın kapısını çalıyoruz..Allah kendisinden razı olsun..Umarım ihtiyacı olana şifa olur..Olacaktır da eminim..

T
Konum: Zen Psikolojik Danımaşlık Merkezi Psikoloji Randevusu

Esra Hanım alanına gayet hakim, her anlamda çok güven veren bir yanı var. Danışanlarına karşı da çok ilgili. Tavsiye üzerine kendisinden danışmanlık almaya başladık ve çok çok memnun kaldık. Herkese gönül rahatlığıyla öneriyorum kendisini..

Ş
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Esra hanımı tesadüf tanıdık ve çok iyi geldi oğluma ... gerek ilgisi ve alakası gerekse tedavi sürecinde bize kattıkları için çok teşekkür ederim

Konum: Bakırköy - Uzm. Kl. Psk. Esra Korkmaz Aciyan Randevu

Esra hanımla çalışmak gerçekten çok keyifliydi. O kadar nazik, naif, anlayışlı ve açıklayıcı bir anlatımı vardı ki bize çok yardımcı oldu. Herkese öneriyorum. İyi ki yolumuz kişi kesişmiş

Konum: Zen Psikolojik Danımaşlık Merkezi Theraplay Oyun Terapisi

Oğlumun anaokuluna başlangıç sürecinde zorlanmaları nedeniyle Esra hanıma başvurduk. Süreci değerlendirdi ve theraplay ile ilerleme kararı aldık. Seanslar sırasında geri dönüşleri ve ebeveyn olarak bizimle de iletişimde olması ebeveynlik becerilerimizi geliştirmemizi ve bakış açımızı zenginleştirmemizi sağladı. 6 aylık bir sürecimiz oldu ve sürecimiz sağlıklı bir şekilde tamamlandı. Süreç içerisinde oğlumun davranışlarında da olumlu etkileri fark ettik. Kendisine teşekkür ederiz.