Uzm. Kl. Psk.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
İstanbul 1 adres
Aile İçi İletişim Sorunları
Pozitif Hayat Psikoloji
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Anne Baba Ayrılığı
Deneyimsel Oyun Terapisi
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Doğum Terapisi
Pozitif Hayat Psikoloji
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Duygu Tanıma Testi
Pozitif Hayat Psikoloji
Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)
Ebeveyn Danışmanlığı
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuk ve Ergenler için EMDR
Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Programı
Pozitif Hayat Psikoloji
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
Şefkat Odaklı Terapi
Şema Terapi
Pozitif Hayat Psikoloji
Esra Saraç İstanbul’da doğdu. İstanbul Okan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü onur derecesi ile tamamladı. İstanbul Arel Üniversitesinde klinik psikoloji (sağlık-tezli) bölümünü bitirdi. Eğitim hayatı boyunca daima kendisini geliştirmeyi hedeflemiş ve birçok kurumda staj görevini başarı ile tamamlamıştır. Yüksek lisans staj görevini İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yapmıştır. Mezun olduktan sonra özel bir klinikte terapist olarak çalışmış, eş zamanlı olarak anaokulunda görev yapmıştır. Klinik psikoloji yüksek lisansını tamamladıktan sonra kronik ağrılar(fibromiyalji, migren), kanser hastaları ve yakınlarına yönelik danışmanlık, cinsel problemler ve çift danışmanlığı ve yetişkin danışmanlığı çalışmalarında iyice yoğunlaşmıştır.
Yetişkinlere yönelik Bilişsel Davranışçı Terapi ve EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme) eğitimini prof. Dr. Murat Atmaca’dan almıştır. Cinsel Terapi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden ise Evlilik ve Cinsel Terapi üzerine eğitim almıştır. Psk. Dr. Özge Altan Aytun ve Uzm. Psikolog Filiz Kaya’dan Gottman Çift Terapisi 1. Düzey eğitimini tamamlamıştır. Şema terapi eğitimini Dr. Kahraman Güler’den ve ACT (kabul ve Kararlılık Terapisi) Dr. Sinem Durusal’dan almıştır. Oyun Terapisi ise Öğr. Gör. Çisem Uzun eşliğinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitimini de eş zamanlı bitirmiştir.
Şu anda alanı ile ilgili gelişmeleri takip etmekte ve gerekli eğitim programlarına katılmaktadır. Klinik Psikolog Esra Saraç çocuk- ergen, yetişkin, çift ve cinsel danışmanlık alanlarında danışanlarını Pozitif Hayat Psikoloji'de görmeye devam etmektedir.
ah...
Ben ciddi derecede ilişkisel sorunlar yaşıyordum. Romantik ilişkilerimde bir türlü kendi istediğim şekilde aksiyon alamıyordum. Ya terk ediliyordum ya terk ediyordum. Hep beni hoyratça kullanan partnerler ile yolumu zorla kesiştirmişim. İnanılmaz bir bakış açıcı var Esra Hanım’ın ben bunları söyleyip kabul etmeme bile şaşırıyorum ama çok güzel farkındalıklar kazandım kendisi ile güzel bir yolculuğumuz var. Şu an gerçekten bana değer veren biri ile birlikteyim ve mutluyum.
nu...n
Vajinismus ah bu kelime ile karşılaştığımda hayatımın en büyük şokunu yaşamıştım. Bu benim başıma gelemezdi. İnkar ettim, psikolog sürecini reddetim derken en son kendimi ikna edip Esra Hanım’dan randevu aldım. İlk başlarda benim için çok zordu hem kabul etmem hemde iyileşeceğime dair inancım yoktu derken o kadar nazik bir şekilde beni sürece dahil etti ki Esra Hanım ben nerde ne şekilde iyileşeceğime inandım inanın bilmiyorum. Ben korku dolu gözlerle Esra Hanım’a bakarken o hep bana şefkatle baktı. Benim korkumu anladı. Ona göre tedavimizi planladı. Anlayışlı tavrı insana ilaç gibi gelir mi derseniz geliyor. Biz şimdi eşimle bebek bekliyoruz. Bu duygu tarifsiz yaşayan bilir. Ben o süreçten nasıl çıktım hala inanamıyorum ama iyi ki o günler geçti, gitti ve bitti. Şimdi çok daha iyiyim ve huzurluyum.
sü...
Kendimi çok çaresiz hissettiğim ve kendimi anlayamadığım süreçte terapist arayışına girmiştim. Şu an sizin de yaptığınız gibi yorumları okuyordum bende acaba kime gitsem diye çünkü daha önceden terapist sürecim olmuştu ve pek içimi açamamıştım. Yorumlarda Esra Hanım’ın sıcak, samimi olduğu yazıyordu bence daha fazlası terapi odasında o kadar iyi hissediyorum ki… beni tanıyanlar sende hiç konuşmuyorsun der ama Esra Hanım ile konuşurken nasıl oluyor anlamıyorum hiç susmuyorum ve anlattıkça, anlaşıldıkça iyileşiyorum. Kendimi tanıdım, buldum diyebilirim. Şimdi daha huzurlu bir hayatım var. Tüm çıkmazları birlikte aştık. İlişkilerimdeki kısır döngüler mesela artık yok. Neden yanlış ilişkiler kurduğumu anladım ve o bataklıktan kurtuldum. Şimdi ise çok daha iyiyim bana kattıklarınız sayesinde iyi ki bu sürece başlamışım.
b....n
Saygıdeğer Esra Hocam ile kaygı ve özgüven eksikliği ağırlıklı bir terapi sürecimiz olmuştu. Terapi öncesi gelecek kaygısına kendimi telkin edemiyordum, kendilerinin son derece profesyonel yönlendirmeleri ile kendimde büyük yol kat ettim. Hem stres yönetimini daha iyi yapar hale geldim hem de özgüvenim olması gerektiği seviyelerin altında değil eskisi gibi.Hayatıma çok güzel dokundunuz saygıdeğer hocam..
d.....
esra hanımla tavsiye üzerine yollarımız kesişti.Hayatımın en zor döneminde bana gösterdiği yol sayesinde hayatım bambaska bir hale dönüştü.İşini severek yaparak danısanlarına yakını gibi davranıp problemleri çözmeye çalısan bir insan kendisi.Kesinlikle bir paikologtan çok daha fazlası.
d.....
Esra Hanım ile görüşmelerimiz benim için çok verimli ve güzel geçiyor. Bir kere çok sıcak, samimi ve içten.. yani duygusuz bir kadın değil. Daha önce terapi süreçlerim olmuştu oradan biliyorum ki asla donuk bir terapist değil. Güler yüzü ile çok güzel yumuşak yüzleştirmeler yapıyor. Bir bakmışsın hayatın çiçek bahçesi olmuş. Zararlı otlar ayıklanmış, zehirli bitkiler yok olmuş gibi. İlk başlarsa sarsıcı süreçlerden geçtim ama dediğim gibi bunu öyle incelikli bir şekilde planlıyor ve uyguluyor ki… şu anki hayatıma değer. Ve her zaman söyler kendisi sabret ki her şey hissettiğin gibi olsun. Oldu da ve iyi ki varsınız Esra Hanım…
r.....
Özgüven eksikliği , kendini ifade edememe ve değersiz hissetme gibi şemalardan kaynaklı terapi alıyorum ve hala bu çalışmalarıma devam ediyorum. Kısa sürede etkisini gördüm ve görmekteyim. Bunların dışında ; 2 haftalık flört dönemimde karşı tarafı tanımamda ve ilişki konusunda nelere dikkat etmem gerektiğini , duygularımı minimumda tutmam gerektiğini , kişiyi analiz etmem de ve tekrar bir bağlanma sürecine girmemem konusunda çok büyük yardımını gördüm ve bu sayede yanlış kişiyle bir süreç geçirdiğimin farkına vardım . Yine Esra Hanım’ın uzman bilgisiyle kısa ve öz bir şekilde yanlış birlikteliğimi geride bırakarak; kendim için ,daha doğru kişiyi bulabilmek için önüme bakmam gerektiğini , yoluma devam etmem gerektiğini anlamamı sağladı. Bu süreçte yanımda olduğu ve desteğini her zaman gösterdiği için çok mutluyum. İyi ki varsınız
ü.....
İlk başlarda tedavi sürecini reddettim, oysaki ne kadar çok yanılmışım. Vajinusmus kendimi tanımama, bastırılmış duygularımın ortaya çıkmasına sebep oldu. Herkesin başına gelebilir diyip kabullenmemle başladı sürecin ilerleyişi. Şimdi ise her egzersizde yeni keşifler, cinselliğe dair yeni şeyler öğreniyorum . İyi ki eşim sizi bulmuş, iyiki yollarımız kesişmiş.
t....t
Esra hanımla sosyal medya sayesinde tanıştım uzun zamandır kontrol edemediğim bir öfke kontrolüm vardı. İlk seansim da kendisinin bana olan yaklaşımı samimiyeti çok hoşuma gitti ve süreçten olumlu bir dönüş olacağını biliyordum nitekim de öyle oldu. Artık öfkemi kontrol edebiliyorum en azından eskisi gibi değilim kendim ve eşimde bunun farkında henüz yolun başında olmama rağmen kendisiyle çok güzel bir ilerleme sağladım. İyi ki yollarımız kesişmis:)
i̇...
Ben de kötü bir süreçteydim ve belki de herkes gibi defalarca profesyonel yardım almaya karar verip psikolog araştırıyor, yorumları okuyordum. Esra Hanım'ı da doktor takviminden yorumlarını okuyarak (aynı sizin şu an okuduğunuz gibi) seçtim. Kendime ve hayatıma dair farkındalığımın çok da yüksek olmadığı, zor bir dönemimde Esra Hanım'la tanıştım. Önce birlikte konuşarak sorunumu aradık. Seanslar başta hiçbir şey olmuyormuş gibi geçerken sonrasında Esra Hanım'ın iyi bir profesyonellikle ne yaptığını hissettirmeden çok şey yaptığını gördüm. Şu anki seanslarımızda EMDR yöntemiyle ilerliyoruz ve Esra Hanım'la tanışana kadar EMDR'IN bu kadar etkili bir terapi yöntemi olduğundan haberim. yoktu. Seanslara başladıktan sonra birkaç seans içinde bendeki değişikliği sadece ben değil çevremdekiler de fark etti.
Esra Saraç Öztürk isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Esra Saraç Öztürk, Psikoloji, Aile Danışmanlığı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik. Size Esra Saraç Öztürk tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Danışmanlık, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Çocuk Gelişim Testi, Gessell Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Cinsel Terapi, Gottman Çift Terapisi.
Esra Saraç Öztürk adresi nerede?Esra Saraç Öztürk şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Osmaniye Mah.Şirin Sokak No:36 Daire 3 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Esra Saraç Öztürk isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Esra Saraç Öztürk uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Esra Saraç Öztürk isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Esra Saraç Öztürk, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Esra Saraç Öztürk isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Esra Saraç Öztürk tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Esra Saraç Öztürk hakkında ne düşünüyor?Toplam 63 hasta / danışan, Esra Saraç Öztürk hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Esra Saraç Öztürk hangi sigortaları kabul ediyor?Esra Saraç Öztürk tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu