2006 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamış, öğrencilik yıllarında evlenmiş ve bir çocuk sahibi olmuştur. Bu nedenle tıp fakültesini Kocaeli Üniversitesi’nde tamamlamış ve 2013 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık eğitimi almaya hak kazanmıştır.
Tıpta uzmanlık eğitimine 2013 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda başlamış, bu esnada ikinci çocuğunu dünyaya getirmiş, 2019 yılında eğitimini tamamlamış ve Uzman Doktor ünvanını almıştır.
Halihazırda evli ve iki çocuk annesi olan Yıldırım Özyurt, 2019 -2021 yılları arasında Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapmıştır. 2021 yılı Ekim ayı itibarı ile kendi muayenehanesinde hasta kabulune başlamıştır.
Hasta takibinde ekip çalışmasını önemser, çocuk ve aile ile eşzamanlı çalışmayı önceler.
Bilişsel davranışçı terapi, kabul ve kararlılık terapisi, sistemik aile terapisi eğitimi almış olmakla birlikte benimsediği temel psikoterapi ekolü EMDR olup, düzenli süpervizyonlarla özellikle gençlerin psikoterapisini yürütmektedir.
Anksiyete Bozuklukları
Depresyon
Yeme Bozuklukları
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Kendine zarar verme davranışı
Sosyal Fobi
Özgül Fobi gibi bozukluklarda psikoterapi uygulamaktadır.
Yer Aldığı Çalışmalar
1. ADHD in preschool children: review of psychosocial interventions. Özlem Yıldız Gündoğdu, Fatma Varol Taş, Esra Yıldırım Özyurt, Funda Dönder, Nursu Çakın Memik. Anadolu Psikiyatri Derg. 2016; 17(2): 143-155
2. Prevalence of Childhood Affective disorders in Turkey: An epidemiological study. Journal of Affective Disorders.2018; Vol. 238: 513-521
3. Okul Öncesi Çocuklarda Yeme Davranışlarının Bağlanma Örüntüleri İle İlişkisi. Tıpta Uzmanlık Tezi. 2018.
4. The prevalence of childhood psychopathology in Turkey: a cross-sectional multicenter nationwide study (EPICPAT-T). Nordic Journal of Psychiatry; 2019, Vol.73: 132-140
Çocuk Psikiyatrisi Randevusu
Körfez mahallesi Sanayi caddesi Berk sokak Dolphin İş Merkezi Kat 3 No:315 İzmit Kocaeli, Kocaeli
Bender Gestalt Motor Algı Testi
Çocuk Depresyon Ölçekleri
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
nu...k
Kızımın sınav stresi ve kaygılarından dolayı kendisiyle görüşmüştük. Tavsiyeleri ve görüşmeleri sayesinde rahat bir sınav geçirdik.Bilgisi özverisi güler yüzü ve tabiki işinin ehli bir doktor olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
Kızımın dikkat eksikliği sebebi ile dr hanıma başvurduk, ilaç tedavisinin faydalarını gördük, çocuğumun okul başarısı ve sosyal becerileri olumlu yönde gelişti, memnun kaldık.
ay...z
Kafamızın çok karıştığı ne yapacağımızı bilemediğimiz dönemde karşımıza çıkan melek iyiki tanıdık birçok yer gezdik hiç sonuç alamadık açıklayıcı detaycı yaklaşımı yanından ayrılırken net çıkmanızı sağlıyor ve oğlum her geçen zamanda iyiye gidiyor
m....e
Kızımı götürdüm Esra hanım a kötü durumdaydı 5,5 yaşında kızım ve bebekliginden bu yana ekran dan ayrılıyordu telefon olsun tablet olsun bir alışkanlığı vardı ve bu alışkanlıktan dolayı Zarar görmüştü küçücük beyni Dr Hanımın sayesinde tedavimize başladık inşallah kızım düzelecek
i.....
Oğlumun Dikkat eksikliği ve hiperaktivite rahatsızlığı nedeniyle Doktor Hanımdan destek aldık. Gayet ilgili ve tecrübeli. Kendisi bize çok iyi bir rehber oldu. Oğlum sayesinde daha iyi.
me...k
Dikkat eksikliği ve bilinçsel gerilik var oğlumda ilaç tedavisi sürecinde tavsiye üzerine Esra hanıma gittik şükürler olsun daha iyi ..inşaallah daha iyi olacak
ö.....
Esra Hanıma bugun kızımı goturdum. Dikkat eksikliginden supheleniyorduk. Doktor hanim kapsamli bir inceleme yapti. Sadece ilacla degil beslenmesine kadar onem gosgerdi ki bu bütüncül yaklasimi cok begendim. Ilac kullanacak olan kızımin takibini de cok onemsedi. Guleryuzlu akışkan bir sohbet oldu. Ben cok memnun kaldim Sakaryada gittim oraya bundan sonra hep kendisiyle devam edecegiz insallah
Bizim dikkat eksikliğimiz baya yüksekti.Şu an normal düzeyde ilerliyoruz.Okulda baya bir farklılık gösterdi.Esra Hanım'la devam etmeyi düşünüyoruz.Sıcakkanlı ve birşey sormadan bile bizi aydınlatıyor.Aklımızda soru işareti kalmıyor, bir sorun yaşamıyoruz.
Esra Hanım'la iyi aşamalardayız, ilaçlarımızı kullanıyoruz.2 ay oldu görüşme başlayalı.Oğlumun sakinliği ve söz dinleme konusunda farklılığını görüyoruz.Söylediği şeyler güzel.Kendisi mütevazi, hanım hanımcık biri.Oğlumla da iletişimi gayet iyi.
Biz kendisinden gayet memnunuz, bir problem yaşamıyoruz.Kardeşimin olumlu duruma gittiğini gözlemliyoruz.Ruh halindeki gözle görülebilir değişimi görüyoruz. Kendisi çok ilgili, aile ile de görüşmek istedi.Çok nazik ve ilgili bir insan.Destek almaya devam ediyoruz.
Esra Yıldırım Özyurt isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Esra Yıldırım Özyurt, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size Esra Yıldırım Özyurt tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk Psikiyatrisi Randevusu, Psikoterapi, Aile Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Otizm Görüntüleme Ve Tanısı, Draw A Person, Good Enough Zeka Testi, Gessell Gelişim Testi.
Esra Yıldırım Özyurt adresi nerede?Esra Yıldırım Özyurt şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Körfez mahallesi Sanayi caddesi Berk sokak Dolphin İş Merkezi Kat 3 No:315 İzmit Kocaeli Kocaeli
Adresine gitmek zorunda kalmadan Esra Yıldırım Özyurt isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Esra Yıldırım Özyurt online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Esra Yıldırım Özyurt isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Esra Yıldırım Özyurt, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Esra Yıldırım Özyurt hangi dilleri konuşuyor?Esra Yıldırım Özyurt ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Esra Yıldırım Özyurt isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Esra Yıldırım Özyurt tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Esra Yıldırım Özyurt hakkında ne düşünüyor?Toplam 27 hasta / danışan, Esra Yıldırım Özyurt hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Esra Yıldırım Özyurt hangi sigortaları kabul ediyor?Esra Yıldırım Özyurt tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.