Lisans eğitimim sonrasında akademik çalışmalar yapmak hedefiyle Üsküdar Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans bölümünde eğitimlerimi tamamladım. Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve Travma sonrası durumlarda en çok tercih edilen yöntemlerden olan EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) gibi belli başlı terapi ekollerinin uygulayıcı sertifikalarını ve katılım belgelerin aldım.
Nöropsikolojik Değerlendirme Testleri olan Çizgi Yönünü Belirleme testi, Londra Kulesi Testi, Sayı Dizisi Öğrenme Testi, Stroop Testi, İz Sürme Testi, Öktem Sözel Bellek Süreçleri Testi, Benton Yüz Tanıma Testi, Wisconsin Kart eşleme Testleri ile Catell 2A Zeka Testi, Catell 3A Zeka Testi, Good Enough Testi, AGTE, Gesell Gelişim Testi, Peabody Resim Kelime Testi, Metropolitan Okul Olgunluk Testi, Bender Gestalt Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Draw A Person, Standardize Mini Mental Testi ve WISC-4 eğitimleri almış ve aktif olarak uygulamaya devam etmekteyim.
ALINAN EĞİTİMLER
− EMDR 1. Düzey Uygulayıcı Sertifikası/ Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE)- 05.2017
− Çocuk Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Sertifikası/ Bilgelik Enstitüsü - 09.2016
− Nöropsikolojik Testler Eğitimi (NPT)/ Türk Psikologlar Derneği - 09.2016
− Wechsler Intelligence Scale for Children-IV (WISC-IV) Uygulayıcı Seritifkası/ Türk Psikologlar Derneği (TPD) - 08.2016
− Şema Terapi Uygulayıcı Sertifikası/ Psikonet-Dr. Alp Karaosmanoğlu - 04.2016
− Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulayıcı Sertifikası/ Prof. Dr. Aslıhan Dönmez - 01.2015
STAJ DENEYİMLERİ
− İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi, Nöropsikoloji Laboratuvarı, Aralık 2015- Şubat 2016
− NP İstanbul Beyin Hastanesi, Klinik Psikolog, Ağustos 2016- Eylül 2016
BİLİMSEL YAYINLAR
- Yaşar, A., Abamor, A., Usta, F., Erdoğan Taycan, S., & Kaya, B. (2019). Two cases with avoidant/restrictive food intake disorder: Effectiveness of EMDR and CBT combination on eating disorders (eng). Journal Of Clinical Psychiatry, 22(4), 493-500. doi: 10.5505/kpd.2019.04127
- Öztanrıöver, S., Yaşar, A., Gündoğmuş, İ., & Altunbaş, F. (2019). Effects of Eye Movement Desensitization and Reprocessing on disease symptoms and functionality in patients with psychotic disorders. Anatolian Journal Of Psychiatry, 20(0), 1. doi: 10.5455/apd.20832
- Altunbas F.D., (2018) Treating Day Time Blindness with Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR): A Case Study, The European Research Journal (in press)
- Yasar A.B., Usta F.D., Zengin Eroğlu M., Kavakci O., Abamor A.A., Tavacioglu E.E., (2017) Rapid Efficacy of the Eye Movement Desensitization and Reprocessing in Treatment of Persistent Complex Bereavement Disorder: Report of Two Cases, Dusunen Adam The Journal of Psychiatry and Neurological Sciences 2017;30:XXX
- Yaşar A.B., Kiraz S., Usta F.D., Abamor A.E., Zengin Eroğlu M., Kavakçı Ö., (2017), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) Therapy on a Patient with Schizophrenia: A Case Study of the Clinical Effects. Turkish Journal of Psychiatry.
- Yasar A.B., Altunbas F.D., Kavakci O., Konuk E., (2017) Traumatic Brain Injury (TBI) and Concentrated Eye movement desensitization and reprocessing(EMDR): A Case Study, (under review by Journal of EMDR)
- Yasar A.B., Abamor A.E., Altunbas F.D., Erdogan Taycan S., Kaya B. (2017) Two Cases of Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID): Effectiveness of EMDR and CBT Combination on Eating Disorders (ED), (under review by Journal of EMDR)
- Oksuz N.C., Altunbas F.D., (2017) Building Resilience and Emotional Wellbeing in Children: Positive Psychology and Mindfulness Interventions in Turkey (under review by Contemporary School Psychology Association)
- Yaşar A.B., Usta F.D., Zengin Eroğlu M., Kavakçı Ö., Abamor A.E. ve E.E. Tavacıoğlu, “Kalıcı Komplike Yas Bozukluğu Tedavisinde Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR)’nin Hızlı Etkinliği: İki Olgu”, Düşünen Adam Dergisi, 2017.
- Yaşar A.B., Kiraz S., Usta D., Abamor A.E., Kavakçı Ö. ve M.Zengin Eroğlu, "Şizofreni Olgusunda Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR) Uygulaması ve Kliniğe Etkileri: Olgu Sunumu", Türk Psikiyatri Dergisi, 2017.
- Yaşar A.B., Altunbaş F.D., Abamor A.E., Zengin Eroğlu M. ve Ç. Çelik Yaşar, “Tedaviye yanıtsızlık mı, travmanın atlanması mı? EMDR terapisi ile düzelen Geç Başlangıçlı TSSB Olgusu”, Klinik Psikiyatri Dergisi, 2017.
k.....
Buraya yorum yazmak için birkaç seansın geçmesini bekledim açıkçası.Kesinlikle Dilara hanım işinin ehli bir insan.Güler yüzü,nahif kişiliği ve pozitif enerjisi ile daha tedaviye başlamadan size kendinizi iyi hissettiriyor.Gitmenizi,görüşmenizi öneririm.İyi ki varsınız Fatma Dilara Hanım
ş....a
Dilara hanım ile çocukluk travmalarım ve bunların hayatıma/ilişkilerime olan etkisi üzerine EMDR yöntemi çalıştık. İki yıldır bir türlü sonlandıramadığım toksik ilişkimi bitirmemde bana destek oldu. Kendine daha çok güvenen ve kendini seven birine dönüştüm, çok mutluyum. Her şey için tekrardan teşekkür ederim
Dilara hanımla tanışmam benim için büyük bir şanstı çünkü en zor anları bile kolaylaştırabilecek süper bir gücü var, içten sohbeti... Bana duygularımı konuşabilmeyi öğrettiği için ona minnettarım. Aslında insanlar terapi için çok kötü şeyler yaşamayı bekliyor ama öyle değil her önemli adımda profesyonel bir sohbete herkesin ihtiyacı var. Ben bu sohbeti kiminle yapacağımı biliyorum ve bu bana güven veriyor o yüzden denemekten korkmayın, konuşun... :)
ha...a
Dilara hanım size burdan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum ne yazsam kelimeler eksik kalır o güzel yüreğiniz için yardımlarınız için minnettarım her gün size dua ediyorum Panik atak ve anksiyete için başvurmuştum kısa zamanda Emdr tedavisi ve bireysel görüşmeler neticesinde çok çok iyiyim
ya....
Psikolojik olarak yardıma ihtiyaç duyduğunuzda ertelenmemesi gereken en önemli şeymiş terapi.Çok geç kalmışım ama iyi ki geldim hayatım boyunca kendim için yaptığım tek ve en kıymetli şeydi terapiye gelmek ve tabi işini layıkıyla yapan birine denk gelmek.Dilara Hocam tarafsızlığıyla, o tarif edemediğim duyguları ifade edişiyle arafda kalmış ruhumun elinden tuttu.Ağlamaktan konuşamadığım günlerde bile her çıktığımda oh iyi ki gelmişim dedim.Zaman öyle çabuk geçiyor ki orda ama beni konuşurken hiç durdurmadı hatta bazen vaktimi geçtiğimi çıkınca anlayabildim yani gözü saatte olan biri değil (ki olması gerekirken).Hocamın kullandığı Emdr cihazının etkisi ise inanılmaz,hiç beklemiyordum üzerimde etkisi olacağını ama oluyor, çok güzel oluyor.İyi ki bu süreci Dilara Hanımla geçirmişim.Artık bir kapım var çıkmaza girdiğimde, içimde tarifsiz sıkıntılar yaşadığımda ,ruhumu sarıp sarmalayacak iyileştirecek bir hekim.Ben de Hocamı yorumlardan bulup gelmiş birisi olarak gönülden tavsiye ediyorum ve ertelemeyin!.Gelirken geri geri giden ayaklarım ,çıktığımda koşarak yoluna devam etti umarım sizde de öyle olur.Günümüzde, nasıl ki herkesin bir aile hekimi var bence herkesin bir de psikoloğu olmalı işte ben buldum çok şükür.
k.....
Memnun kaldım, iyiydi.Korona nedeniyle biraz ara verdik ama genel olarak çevremdekilere tavsiye ederim.Geçmişe dair yaşadığım travma nedeniyle gittim, şimdi olaylara daha iyi bakıyorum.
İlk 2 terapiye eşimle birlikte girdik.3.seansta ben tek girmeye başladım.Sonrasında 3 seans aldım.Bu dönem sonucunda Fatma Hanım'ın bana söylediği düşünceler üzerine kendimde yapmam gerekenlerle onun söylediklerini özdeşleştirdim.Sağlıklı bir aile yürütüyorum.Eşimle gelmeden önce evliliğimi bitirme noktasına gelmiştim.Evliliğimi yürütemiyordum.Kendinde ve ailesinde sorunları olan bireylerin gelip görüşmesi gereken bir uzman psikolog, kendisine teşekkürler.
Ben son derece memnunum.Tavsiye ediyorum kendisini.Emdr için gittim.Kendisinin konuya yaklaşımından memnun kaldım.Bakış açımı değiştirdi ve olaylara karşı yaklaşımımda farklılıklar oluştu.Konuya hakimiyetinden memnun kaldım.
Ben kendisinden gayet memnun kaldım.Terapilerime devam ettim.Şikayetlerim daha iyiye gitti.Olumlu sonuç aldım, şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.
r....e
İlk defa terapi yardımı aldım arastırarak gittim ve başlangıc olarak kendisi hıc sıkılmadan dinledi sagolsn sıcak kanlı ve yonlemdrmesı gayet basarılı tedavim devam ediyor berabr insaallah olumlu basarılı bı sonuc alcagmza inanıyorum.
Fatma Dilara Altunbaş isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Fatma Dilara Altunbaş, Psikoloji. Size Fatma Dilara Altunbaş tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoloji Randevusu, Randevu, Online Danışmanlık, Online Terapi.
Fatma Dilara Altunbaş adresi nerede?Fatma Dilara Altunbaş adresini belirtmedi. Fatma Dilara Altunbaş yalnızca online danışmanlık hizmeti veriyor (internet üzerinden, uzaktan) veya Fatma Dilara Altunbaş adresinin tam olarak nerede olduğunu söylememeyi tercih etmiş olabilir.
Adresine gitmek zorunda kalmadan Fatma Dilara Altunbaş isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Fatma Dilara Altunbaş online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Fatma Dilara Altunbaş isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Fatma Dilara Altunbaş, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Fatma Dilara Altunbaş hangi dilleri konuşuyor?Fatma Dilara Altunbaş ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Fatma Dilara Altunbaş isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Fatma Dilara Altunbaş bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Fatma Dilara Altunbaş ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Fatma Dilara Altunbaş hakkında ne düşünüyor?Toplam 64 hasta / danışan, Fatma Dilara Altunbaş hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.