Lisanstan mezun olduktan sonra eğitimine Hacettepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü’nde devam etmiştir. Yüksek lisans eğitimi sırasında Bilişsel Davranışçı Terapiler dersi almış ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe Psikolojik Danışma Birimi'nden yönlendirilen yetişkinlerle, süpervizyon eşliğinde Bilişsel Davranışçı Terapi yönelimli psikoterapi seansları yürütmüştür. Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Yataklı Servisi’nde staj yapmıştır. Yüksek lisans programını “Ebeveyn Kabul-Reddi ile Psikolojik Belirtiler Arasındaki İlişkide Duygu Düzenleme ile Kişilerarası Problemlerin Rolü” başlıklı tezi ile 2018 Haziran ayında tamamlamıştır. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Projesi kapsamında desteklenen “Bağımlılıkla Mücadele Aile Eğitim Programı” projesinde, 2017 Ocak ayı ile 2018 Eylül ayları arasında görev almıştır.
Klinik psikolog olarak yetişkinlerle EMDR, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Çözüm Odaklı Terapi müdahaleleriyle çalışmaktadır.
n....c
Terapiye başladığımda Fatma hanım çok güler yüzlü ve anlayışlı yaklaşımıyla bana güven verdi ve sorunumu aşmamda büyük rol oynadı. Terapide hangi yöntemi kullanıyorsa öncelikle açıklıyor, kendi eğitimi sırasındaki tecrübelerini aktarıyor ve uygulanan terapinin akılda kalmasını sağlıyor. Sayesinde kısa zamanda çok yol katettik. Hem kendimi çok iyi hissediyor hem de yaşanan olaylara mantık çerçevesinde bakabiliyorum. Allah razı olsun
n....a
Fatma Dilvin Hanım ile 13 yaşındaki kız kardeşim için görüşme sağladık. Ergen iletişiminin başarılı olması ve uyguladigi bdt ve emdr psikoterapi teknikleriyle kardeşimin sorumluluk almasını, kişiler arası iletişimdeki sıkıntılarını, okul kaygısını ve anne-babamınız boşanması sonucu yaşadığı travmalari atlatması sağlandı. Bu süreçte veli bilgilendirmesi ve ev ödevleri de süreci başarısını arttırdı. hiç arkadaşı olmayan kardeşim sürecin sonunda arkadaş grubu edinip tek başına dışarı çıkar oldu. Terapi önce tek başına markete dahi gidemeyecek durumda ve evde bile odasından çıkmayan bir dönemi yaşıyordu. Fatma Dilvin Hanım'a Çok çok teşekkür ediyorum.
Biraz fazla utangaç, ezik ve kendini hiç gibi hisseden bir bireydim. Çocuklarım da artık yetişkin oldular ve bana bu konu hakkında yardımcı olabilmek adına Dilvin Hanım'a yönlendirdiler. Kendimi daha değerli hissedeyim, zaman kazanayım ve arkadaş edineyim diye. Aslında aşırı da yorucu bir hayatım ve fazla yükümlülüklerim var ama elimden geldiğince sürece dahil olup destek almaya devam ettim. Bu zamanlarda Dilvin Hanım beni çok güzel dinledi, güzel sorular sorarak beni yönlendirdi. Benim için çok büyük bir sorun olan hijyenle (aşırı titizlik) ilgili de kapılar açarak %90 bu durumdan kurtulmamı sağladı. Sayesinde kendime zaman ayırmam gerektiğini farkederek verimli zaman geçirebilmeyi idrak ettim. Kendisi bana tüm bunları net şekilde anlattı ve desteklerinden de oldukça memnun kaldım. Bu sürece devam etmeyi çok isterim fakat kişisel sebeplerden ötürü şu anda devam edemiyorum.
Fatma Dilvin Abacı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Fatma Dilvin Abacı, Psikoloji. Size Fatma Dilvin Abacı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Danışmanlık.
Fatma Dilvin Abacı adresi nerede?Fatma Dilvin Abacı adresini belirtmedi. Fatma Dilvin Abacı yalnızca online danışmanlık hizmeti veriyor (internet üzerinden, uzaktan) veya Fatma Dilvin Abacı adresinin tam olarak nerede olduğunu söylememeyi tercih etmiş olabilir.
Adresine gitmek zorunda kalmadan Fatma Dilvin Abacı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Fatma Dilvin Abacı online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Fatma Dilvin Abacı hangi dilleri konuşuyor?Fatma Dilvin Abacı ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Fatma Dilvin Abacı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Fatma Dilvin Abacı bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Fatma Dilvin Abacı ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Fatma Dilvin Abacı hakkında ne düşünüyor?Toplam 3 hasta / danışan, Fatma Dilvin Abacı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.