Lisans hayatı boyunca Başkent Dost Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Sincan Adliye Sarayı Aile Mahkemesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde stajyer psikolog olarak görev yapmıştır.
Mezun olduktan sonra özel eğitim rehabilitasyon merkezinde 2 yıl psikolog olarak çalışmıştır. Çocuklarla ilgili 8 haftalık Özel Eğitim Paket Programı seminerine katılmış, Çocuk Testleri Eğitimi (gelişim, resim çizme testleri), Filial Terapi Ebeveyn Çocuk İlişkisi Eğitimini almıştır.
Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Ölüm ve Yas Danışmanlığı eğitimlerini almış, Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan personel ve ailelerine yönelik psikolojik destek, eğitim faaliyeti gibi çalışmalar sürdürmüştür.
İMDAT (İntiharla Mücadelede Danışmanlık Ağına Tutun) projesi kapsamında intiharı önlemeye yönelik eğitimler almıştır. Zonguldak İl gönüllüsü olarak kurumlarda farkındalık eğitimleri düzenlemekte, proje kapsamında ihtiyacı olan kişilere danışmanlık hizmeti vermektedir. Aynı zamanda çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde görev almaktadır.
Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Aile Danışmanlığı, Evlilik Terapisi, Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi, MMPI Kişilik Testi, Sanat Terapisi eğitimlerini almış, Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden EMDR eğitimini tamamlamıştır.
Çocuk, ergen, yetişkin, çift ve ailelere online ve yüzyüze psikoterapi ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Otojenik Gevşeme Tekniği
Psikolog Fatma Erkul
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Progresif Kas Gevşeme Tekniği
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
a....y
Hem üniversiteye hazırlanan hemde 10.sınıfa giden 2 çocuk annesi olarak bu süreçte çocuklarımla daha iyi bir iletişim sağlamak için aldığım destek sayesinde çocuklarımla daha sağlıklı ilişkiler kurmaya başladım
Terapi sürecim boyunca Fatma Hanım çok anlayışlıydı. Empati kurmak konusunda üstün bir yeteneğe sahip bence. Sizi dinlerken gözlerinizin içine bakması bile kendisine karşı güven duymanızı sağlıyor. Çözüm önerileri ve sorunlara farklı bir bakış açısı kazandırması rahatlamanıza fayda sağlayan diğer yönlerden birisi. Karşısındaki kişiyi önemsediğini hissettiren tavırlarıysa hepsinden daha değerli. Ben seanslarımdan çok memnun kaldım ve gittiğim süre boyunca da memnuniyetimin azalmayacağından eminim.
mu...a
Eşimle boşanma aşamasındayken arkadaşımın tavsiyesiyle kendisinden destek almaya karar verdim. Hala devam ediyorum ama şimdiden geçmişte yaptığım hatalarla ilgili birçok farkındalığım oluştu.
Öncelikle terapiye başlamak konusunda aşırı kararsızdım.Kendimle ilgili en büyük sorunlarımdan biri de fazla kararsız olmamdı. Hayatımda aldığım en doğru karardı diyebilirim.Birlikte sosyal anksiteye ve iletişim sorunlarım üzerine güzel bir süreç inşa ettik.Onun sayesinde insan ilişkilerim ve çevreye bakış açım büyük oranda değişti diyebilirim.
ba....
depresyon hastasıyım, yaşadığım duygusal çöküşleri engelleyebilmek için Fatma hanımın tecrübelerinden bir süredir faydalanıyorum. Günlük yaşantımın kalitesinin arttığı düşünüyorum ve kendimi daha rahat hissediyorum. Destek almayı düşünenlere kendisini kesinlikle tavsiye ederim.
z.....
Danışmamın devam ettiği süreçte beni en çok etkileyen şeylerden biri ve en önemlisi Fatma Hanım’ın benimle empati kurması oldu. Kendisiyle konuşurken ilginç bir şekilde kendinizi açıkça anlatmaktan korkmuyorsunuz. İçten tavırlarının ve sizi anlayabilme kabiliyetinin üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Sorunlara yaklaşımı ve size farklı bir pencere sunmasıyla tedavi şeklinin baştan savma olmadığını sonuna kadar gösteriyor. Kendisine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sonraki seansımızı da dört gözle bekliyorum.
me...
Geçmişte yaşadığım travmatik süreçleri hala atlatamadığım için Fatma hanımla EMDR terapisine başladık. kendisinin desteğiyle çok güzel ilerliyoruz... Hiç tereddüt etmeden duygularınızı emanet edebilirsiniz.
be...
Yaşadığım duygusal çöküşleri engelleyebilmek için Fatma hanımın tecrübelerinden bir süredir faydalanıyorum. Özellikle emdr terapisinin çok faydasını gördüm, günlük yaşantımın kalitesinin arttığı düşünüyorum ve kendimi daha rahat hissediyorum. Destek almayı düşünenlere kendisini kesinlikle tavsiye ederim.
i.....
Fatma hanımdan danışmanlık alma sebebim, Annemi kaybettikten sonra ki süreçte yaşadığım yoğun yas duygusuyla baş etmek de zorlanmamdı ve hocamın çok faydasını gördüm. Bu zor süreçle başa çıkmama yardımcı olduğu için minnettarım, kendisini herkese tavsiye ederim.
Fatma Erkul isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Fatma Erkul, Psikoloji. Size Fatma Erkul tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Cinsel Terapi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı.
Fatma Erkul adresi nerede?Fatma Erkul şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mustafa Kemal Mah. 2141. Cadde 37/5 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Fatma Erkul isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Fatma Erkul online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Fatma Erkul isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Fatma Erkul, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Fatma Erkul isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Fatma Erkul bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Fatma Erkul ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Fatma Erkul hakkında ne düşünüyor?Toplam 9 hasta / danışan, Fatma Erkul hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Fatma Erkul hangi sigortaları kabul ediyor?Fatma Erkul tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar