Bir terapist olarak bireysel terapi ve danışmanlık seanslarımda danışanlarımın daha fazla içgörü ve kişisel güç kazanmalarına yardımcı olarak iyi hissetme yolunda bir eşlikçi olmayı önemsiyorum.
Bu hedeflere ulaşmakta en büyük etkenin samimiyet ve güven ilişkisine bağlı olduğuna inandığım için danışanlarımın güvende hissettikleri, yargılanmadıkları ve saygı duyulduğunu hissettikleri bir tutum benimsemekteyim.

ÖZGEÇMİŞ

Psikolog Ferda Bayazıt Denizli’de doğmuştur. Psikoloji lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır.
Meslek hayatı boyunca Özel Ege Kent Hastanesi'nde, özel bir reklam şirketinde ve çeşitli psikoloji merkezlerinde "psikolog-psikoterapist" olarak görev almıştır.
Lisans eğitimi boyunca Türkiye'nin ilk klinik nöropsikoloji laboratuvarını kuran Prof. Dr. Öget Öktem
Tanör’ ün yanında afazi tanısı almış hastaların rehabilitasyonu sürecine ortak olmuş ve bire bir hastalarla
görüşmeler sağlamıştır. Aynı zamanda klinik alanda mesleğine büyük katkısı olacağına inandığı için
İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı bünyesinde klinik psikoloji stajını gerçekleştirmiştir.
Psikoloji biliminin alt alanlarından biri olan “endüstri ve örgüt psikolojisi" alanında insan kaynakları
yönetici asistanı olarak özel bir şirkette görev almıştır.
Lisans eğitimini ve stajlarını tamamladıktan sonra Denizli’de yaşamaya karar vermiş, erişkin ve genç
yaştaki kişilerle çalışmayı hedefleyerek depresyon, anksiyete ve stres gibi sorunların yarattığı etkilerle
baş etmek ve ruhsal dünyanın tekrar dengesine geri dönebilmesi için terapi odasında Bilişsel
Davranışçı Terapi ekolünden yararlanmaktadır. Bunun yanı sıra birçok ruhsal sorunun çözümünde
etkili olan Avrupa Davranışçı ve Kognitif Terapiler Birliği’nin eğitim standartlarına uygun
olarak düzenlenen Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’nde eğitimlerini tamamlamıştır. Her ne
kadar şimdiki sorunlara odaklanan bir terapi yaklaşımını benimsemiş olsa bile bireylerin geçmiş
yaşantılarının bugünü etkilediğini düşündüğü için psikodinamik yaklaşımdan da beslenerek terapi
seanslarını gerçekleştirmektedir.
Klinik pratiğinde çiftlerin aralarındaki çözümlenmemiş sorunların aile içindeki bireylere de olumsuz
etki ettiğini gözlemlediği için çiftlerle de çalışmaya karar vermiş; bilimsel araştırma temelli Gottman
Çift Terapisi eğitimlerine başlamıştır ve devam etmektedir.
Sertifika Bilgileri:
• Bilişsel Davranışçı Terapi SÜPERVİZYON Eğitimi/ Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği
• Bilişsel Davranışçı Terapi Beceri Eğitimi - Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği
• Bilişsel Davranışçı Terapi Tanı Değerlendirme Eğitimi/ Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği
• Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Eğitimi/ Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği
• Travma Ağırlıklı Kognitif Terapi Yaklaşımıyla Kanser Sürecindeki Bireylerle Çalışma, Psikoonkoloji Eğitimi- Dr. Esra Savaş
• Bilişsel Davranışçı Yaklaşımla Belirsizliğe Tahammülsüzlük Atölyesi- Prof. Dr. Aslıhan Dönmez
• Yeme Bozukluklarında Bilişsel Davranışçı Terapi / DATEM, Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu
• Gottman Çift Terapisi/ Uz. Psk. Filiz Kaya, Psk. Dr. Özge Altan Aytun/ Psikoİst
• BDT ile Zayıflama Eğitimi - Prof. Dr. Aslıhan Dönmez
• Çift Terapisi/ Prof. Dr. Medaim Yanık
• Rorschach ve TAT Testleri- Rorschach ve Projektif Testler Derneği
• Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimi - Kim Psikoloji:
• Psikoterapide Kullanılması Gereken 10 Temel Teknik- Doç. Dr. Itır Tarı Cömert
• Masal Anlatıcılığı Eğitimi- Ayşegül Dede
Diğer:
•Gençlik ve Madde Bağımlılığı Paneli- İstanbul Üniversitesi Yeşilay Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezi
• 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi CONGIST'19
• İstanbul Üniversitesi Psikoloji Günleri 2016-2019
• Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Psikoloji Günleri 2015
• Zihinsel İmaj ve Karizma Yönetimi / Yaşamartı Kişisel Gelişim Zirvesi
Gönüllülük Deneyimleri:
-2018 İyilikhane Çocuk Derneği
-2019 2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (CONGIST'19)

Oda Psikoloji - Psikolog Ferda Bayazıt
Bahçelievler Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi No:8 Emlakbank Lojmanları A Blok Kat:1, Merkezefendi, Denizli

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +72 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Nakit, Banka Havalesi

Online Danışmanlık +62 daha fazla

Aile İçi İletişim Sorunları

Bahçelievler Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi No:8 Emlakbank Lojmanları A Blok Kat:1, Denizli

Oda Psikoloji - Psikolog Ferda Bayazıt

Ani davranış bozukluğum için gittim. Aynı zamanda ilaç kullanıyorum. Çok memnunum kendisinden. Aramızdaki ilişki çok profesyonel. İlgisi ve alakası çok iyi. Bana çok iyi geliyor. 2 seans gittim, devam edeceğim.

Kendim araştırıp tercih ettim. Çift terapisi olarak gittik. 6 ay beraber çalıştık. Gayet olumlu sonuçlar aldım. Fark edemediğimiz şeyleri gösterdi. Bu süreçte baya destek oldu. İlgili bir uzman.

Çift terapisi için başvurduk, 5 seans gittik. Kişisel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldık. Seanslardan verim aldım, bana iyi geldi. Ferda Hanım için tüm görüşlerim olumlu. Memnun kaldım.

Konum: Oda Psikoloji - Psikolog Ferda Bayazıt Aile Terapisi

Öncelikle terapimiz çok iyi geçti. Eşim ve ben iletişim zorluğu çekiyorduk ve bunu aştığımızı düşünüyorum. Kendisinin enerjisini çok sevdim. Mantıklı biri ve bize bunu çok iyi lanse etti. Ben çok beğendim

Y
Konum: Oda Psikoloji - Psikolog Ferda Bayazıt Psikoloji Randevusu

UZUN ARAŞTIRMALAR SONUCU FERDA HANIMI BULDUM , HEM ALDIĞI EĞİTİMLER HEMDE KATILDIĞI SEMİNERLER OLDUKÇA ÖNEMLİYDİ FERDA HANIMI TERCİH ETMEM DE. ANKSİYETE VE KONTROL EDEMEDİĞİM DAVRANIŞLAR ÜZERERİNE BU HAFTA 3. SEANSIMI GERÇEKLEŞTİRDİK HENÜZ BAŞINDAYKEN DAHİ İNANILMAZ DEĞİŞİMLERİM VAR. SEANSLAR OLDUKÇA KALİTELİ VE DENGELİ GEÇİYOR. SÜREÇTEN OLDUKÇA MEMNUNUM

Y
Konum: Oda Psikoloji - Psikolog Ferda Bayazıt Psikoloji Randevusu

Ferda Hanım’a mesleğimle ilgili karar veremediğim durumlardan ve ailevi sorunlarım sebebiyle başvurdum. Ferda Hanım yanında rahat hissettirebilen biri. Mantıklı çözümler üretmesi bakış açımı geliştirdi. Hayatımda kapılı kapılara odaklanmamı bıraktırıp açık olan pencerelere odaklanmamı sağladı. Herkese tavsiye edebileceğim, çok tecrübeli bir psikolog kendisi.

T
Konum: Oda Psikoloji - Psikolog Ferda Bayazıt Psikoloji Randevusu

Aldatıldığımı öğrendikten sonra uzun süreli bir depresyona girdim. İnsanlara karşı güvensizlik ve önyargı duymaya başlamıştım. Hayatıma giren bütün insanlardan uzaklaşmaya ve yalnız kalmaya başladım. Kısa süreli geçici ilişkiler ve sonrasında sebepsizce ilişkileri kesip atmaktan da yorulunca bu konuyu bir an önce çözmek istedim. Bir arkadaşım aracılığıyla tanıştığım Ferda hanımla seans sonunda kendime olan güvenim geri geldi ve insanlara daha farklı bakmaya başladım. Kendisi ile görüştüğüm süre boyunca çok memnun kaldım ve belli aralıklarla da hala görüşüyoruz. Bir psikolog arayışındaysanız kesinlikle tavsiye edebileceğim biri.

Psk. Ferda Bayazıt

Ne sevindirici bir geri dönüş, sevgiler.

Ferda Hanım'a internet üzerinden arama yaparak ulaştım. Kendisinin eğitimi, sertifikaları ve tercih ettiği psikolojik yaklaşım kendisini tercih etmemde etkili oldu. özgüven eksikliği ve ilişki problemleri sebebiyle başvurdum. Ferda Hanım çok anlayışlı bir psikolog. Kendisiyle konuşmak rahat, insan yargılanacağını hissetmeden herhangi bir sorunundan, düşüncesinden bahsedebiliyor. Ferda Hanım sizi dikkatle dinliyor ve doğru soruları sorarak yönlendiriyor. Bunun dışında seans dışındaki gerçek durumlarla (stresli anlar, zor insanlarla yüzleşmek gibi) kullanabileceğiniz oratik yöntemler de öğretiyor. Kendisini çevreme ve bir psikologla görüşme ihtiyacı hisseden herkese tavsiye ederim.

Ö

Ben çok memnunum. Ciddi anlamda ilerleme kaydettik. Yeme bozukluğum vardı bu konuda özgüven eksikliği yaşıyordum. Ciddi anlamda düzelmeler oldu ve devam ediyoruz. 7-8 ay görüşme sağladık. Ferda Hanım bence donanımlı, yardımsever biri uzman. Kendisini çok beğeniyorum.

Depresyon ve anksiyete sebebiyle destek almaya başladım Ferda Hanım'dan. Yaklaşık 2 ay devam ettim. Kendimi eskiye göre çok daha iyi hissetmeye başladım. Süreçten memnun kaldım. Ferda Hanım mesleğimde oldukça profesyonel. Danışana karşı hem çok sıcak hemde dengeli bir yaklaşımı var. Tavsiye edebileceğim bir uzman.