Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar
Fonolojik Bozukluk Terapisi
Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
Ses Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
Ankara Koala Dil ve Konusma Merkezi
Bu eğitim sürecinde dil, konuşma, ses, yutma, edinilmiş dil bozuklukları, motor konuşma bozukluğu ve yutma alanlarında tanı, değerlendirme ve terapi süreçlerine ilişkin dersler almıştır. Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinde bir yıllık staj sürecinde bu alanlara ilişkin gözlem ve uygulama yapmıştır. Mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca çeşitli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışmış ve farklı sehirlerde çalışma deneyimi kazanmıştır.
2017 yılında DENVER II Gelişimsel Tarama Testini, Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı (ETEÇOM) eğitimini tamamlamıştır.
2017 yaz dönemi stajını İstanbul'da tamamlamıştır. Eğitim hayatı ve çalışma yaşamı boyunca mesleki seminer ve kongrelere aktif katılım göstermiştir. 2018 yılında DIR FLOORTİME eğitimini tamamlamıştır. 2020 yılında PALIN PCI Ebeveyn Çocuk Etkileşim Terapisi uygulayıcısı olmuştur.2020 yılında Kekeleyen Okul Çağı Çocuklarının Bilişsel, Duygusal, Dilsel, Motor ve Sosyal Özelliklerinin Değerlendirilmesi: CALMS SERTİFİKA EĞİTİMİ programını tamamlamıştır. 2024 yılında Pediatrik Beslenme Bozukluklarına DIR Bakış Açısı ile Bütüncül Yaklaşım Kursu ile beslenme terapisti olmuştur.
Şuanda kendi kurumu olan Ankara Koala Dil ve Konuşma Merkezinde çalışmaktadır.
t....d
Oğlum 8 yaşında ve R sesini net çıkarmakta güçlük çekiyordu. Bu sebeple Feride Öğretmenimizle seanslara başladık ve sadece 3 seansta süreci tamamladık. Daha önce birçok yere başvurmuş bir ebeveyn olarak çözüm, güler yüz ve uzmanlık konusunda Feride Betül Kocaman diyoruz
k....)
Oğlum R harfini çıkartırken sorun yaşıyorduk. 4 seans aldık. Seanslar olumlu ilerledi. Her aradığımda kendisine ulaşabiliyorum. Feride Hanım ilgili ve güler yüzlü bir uzman. Memnunuz kendisinden.
y....)
Tanıdığımız en mükemmel uzman. Tavsiye üzerine gittik. Çok memnun kaldık. Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ederim. Ne söylersem kelimeler az kalır. Çok ilgili ve alakalı bir uzman. Kızım 4 harfi çıkartamıyordu. Çok güzel verim aldık. Bize bu konuda çok yardımcı oldu. Kızım harfler çıkartmaya başladı. Ama R harfinde biraz sorun yaşıyor. Okurken sıkıntı yok, konuşurken var. Biraz da alışkanlıktan kaynaklanıyor. Kendisini seviyoruz.
j....)
Konuşma tembelliği var. Doktor tavsiye ile kendisine başvuruldu. Feride Hanım artikülasyon ve fonolojik bozukluk tanısını koydu. 1 senedir gidiyoruz. Hafta 1 seansa katılıyoruz. 23 harften son 4 harfe kadar düştük. İlerleme var. Sürecimiz güzel geçiyor. İlgili bir uzman. Alanında tecrübeli. Çocuklarla iletişimi çok iyi. Süreci ailelere anlatması özverili. Artık oğlumun konuşmasını herkes anlıyor. Genel olarak çok memnunuz kendisinden.
e....)
Kızımda konuşma geriliği var. Sosyal medyadan gördüm kendisini. 10 seanstır gidiyoruz. Gelişme var. Seanslar güzel geçiyor. Biz memnunuz. Feride Hanım idealist bir kadın. İşinde başarılı. Danışanını takip ediyor. Ekstra tavsiyelerde de bulunuyor. Kısacası işinin ehli. Her zaman kendisine ulaşabiliyoruz.
h....)
6 aydır gidiyoruz. 3 yaşındaki oğlumun konuşma geriliği var. Çok memnunuz kendisinden. Oğlum şu an konuşmaya başladı. Ara ara görüşmeye devam ediyoruz. Eğitiminden dolayı bilinçli bir şekilde bizi yönlendiriyor. Evinde de takibimize devam ediyor. Kendisine on üzerinden on veriyorum. Her zaman kendisine ulaşabiliyorum.
he...s
Feride Betül hanımla oğlumun gecikmiş konuşma sürecini birlikte atlatmaya, sağlıklı şekilde ilerlemesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Betül hanım bizi ev sürecinde bile takip ederek her açıdan destek oluyor bize güven veriyor. Sonuçtan da çok memnun olacağımıza eminim.
y....ü
Çocuğumuz 6 yaşında konuşma bozukluğu var Feride Betül hanımı İnternetten araştırarak bulduk hacettepe gibi iyi bir üniversitenin dil ve konuşma terapistliği bölümünü bitirmiş olması ve terapilere direk kendisinin giriyor olması bize çok cazip geldi. Çocugumuzda K harfi hiç yoktu ve ilk görüşmede K harfini söyleyerek çıktık terapiden, şimdilik 3 aydır haftada 1 gün gidiyoruz ve ilk haline göre çok gelişme var, Feride hanım nezaketiyle çocuklara yaklaşımı ile gerçekten çok iyi bir terapist iyi kide onu bulmuşuz diyoruz her terapi sonrası çocuğumuz çok mutlu ve enerjik çıkıyor terapiden buda bizi çok mutlu ediyor.
bü....
Kızım yaşadığımız yer değişince kekelemeye başladı. Feride Hanım online görüşmelerimiz sayesinde ebeveyn olarak kızımızın hızına inmeyi ve o şekilde yaşamayı öğretti diyebilirim. Kızımın kekemeliği çok azaldı. Süreç çok güzel devam ediyor.
İlkokula giden oğlumun bazı sesleri çıkartırken zorluk çekmesi ve bazı sesleri ayırt edememesi üzerine Betül hanıma başvurduk. Çok kısa zamanda ilerleme kaydettik. Betül hanımın güleryüzü ve kaliteli iletişimi sayesinde oğlum mutlu ve sürekli şekilde devam etti. Hem oğlum hem velisi olarak biz çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ederiz.
Feride Betül Kocaman isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Feride Betül Kocaman, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Feride Betül Kocaman tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Oyun Terapisi, Randevu, Aprakside Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Kekemelik Terapisi, Online Terapi, Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Ses Terapisi, Normal Randevu.
Feride Betül Kocaman adresi nerede?Feride Betül Kocaman şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Oğuzlar Mah., Barış Manço Cad. Elmas Apartmanı 13/3 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Feride Betül Kocaman isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Feride Betül Kocaman uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Feride Betül Kocaman isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Feride Betül Kocaman, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Feride Betül Kocaman isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Feride Betül Kocaman tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Feride Betül Kocaman hakkında ne düşünüyor?Toplam 54 hasta / danışan, Feride Betül Kocaman hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.