Antalya Bilim Üniversitesi’ndeki Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini ise “Yetişkinlerde Kişilik Özellikleri ve Algılanan Sosyal Desteğin Travma Sonrası Büyüme İle Arasındaki İlişki ve Bilişsel Duygu Düzenlemenin Aracılık Rolü” isimli teziyle tamamlamıştır.
Lisans eğitimi boyunca Psikoloji Kulübü’nde çeşitli görevler almış (temsilci, asistanlık, başkan yardımcısı vb.) ve etkinliklerin düzenlenmesinde rol üstlenmiştir. Lefke Avrupa Üniversitesi Psikoloji Günleri’nde “Toplumsal Cinsiyet Rollerinin Algılanması, Sosyal Fobi ve Mükemmeliyetçilik Arasındaki İlişki” isimli çalışması poster sunumu olarak yayınlanmıştır. Aynı zamanda lisans eğitimi boyunca, üniversite çerçevesinde gerçekleştirilmiş olan etkinliklerde; “şiddet, oyun bağımlılığı, siber zorbalık, toplumsal cinsiyet rolleri” ile ilgili konularda çalışmalar düzenlemiş ve konuşmacı olarak etkinliklerde yer almıştır.
Pandemi döneminde “Koronavirüs Anksiyetesi ve Covid-19 Kontrol Algısının Kişilik ve Kimi Demografik Değişkenlerle İncelenmesi” isimli araştırması İKSAD Yayınları tarafından basılan Bireyden Topluma Covid-19 Pandemisi ve Multidisipliner Yaklaşımlar isimli kitapta yer almıştır.
“Yetişkinlerde Kişilik Özellikleri ve Algılanan Sosyal Desteğin Travma Sonrası Büyüme İle Arasındaki İlişki ve Bilişsel Duygu Düzenlemenin Aracılık Rolü” isimli yüksek lisans tezini Akdeniz Üniversitesi’nin gerçekleştirmiş olduğu Ulusal Psikoloji Lisansüstü Öğrencileri Kongresi’nde sözlü bildiri olarak sunmuştur.
Meslek hayatı içerisinde rehabilitasyon merkezi, kreş ve klinik alanlarında çalışmış ve danışanlarla görüşmeler gerçekleştirmiştir. Çalışmaları sürecinde çeşitli internet sitelerinde psikoloji ile ilgili blog yazıları yazmıştır. Ek olarak “okula uyum, sınav kaygısı, psikoloji öğrencisi olmak, film ve kitap analizleri” gibi konularını içeren etkinliklere davet edilmiş ve konuşmacı olarak yer almıştır.
Uzman Klinik Psikolog Fulya Toy, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimini almış ve süpervizyon süreçlerini tamamlamıştır. Minosetta Çok Yönlü Kişilik Envanteri uygulayıcısıdır. Aynı zamanda yetişkinler için değerlendirme testlerini uygulamaktadır. ÇİTEB’de Çift – Aile ve Boşanma Terapisi eğitimine devam etmektedir.
2022'den beri danışan gören Uzm. Klinik Psikolog Fulya Toy, şuan Rosa Psikoloji Merkezi’nin ortağı olarak meslek hayatına devam etmektedir. Rosa Psikoloji Merkezi’nde ergen – yetişkin bireysel ve çift – aile terapisi online ve yüz yüze görüşmeler sağlamaktadır.
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Tümünü gösterBu adreste kabul edilen sigortalar
Altındağ Mahallesi Tonguç Caddesi No:26 K:4 D:14 Mehmet Zeki Balcı İş Merkezi, Antalya
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Yas Terapisi
İlişki Terapisi
Görüşler içerisinde ara
er...n
Ne hissetmem gerektiğini bilemediğim, içsel karmaşalarla başa çıkmakta zorlandığım bir dönemdi. Her şeyin mükemmel olmasını isterken, işler istediğim gibi gitmediğinde yoğun bir gerginlik ve ani öfke patlamaları yaşıyordum. Bu süreçte kendimi yargılanmadan ifade edebildiğim, anlaşılabildiğimi hissettiğim bir alanın varlığı benim için çok kıymetliydi. Hem farkındalık kazanmamı hem de kendime daha şefkatle yaklaşabilmemi sağlayan bir yolculuktu. Fulya hanımın profesyonel ve destekleyici yaklaşımı güvenli bir alan yarattı. Herkese tavsiye edebileceğim bir psikolog.
na...n
Terapiye başladığımda kendimi yorgun, kaybolmuş ve çaresiz hissediyordum. Süreç boyunca kendimi daha iyi anlamayı, sınırlarımı çizmeyi ve mükemmel olmak zorunda olmadığımı öğrendim. Fulya hanımın anlayışlı ve destekleyici yaklaşımı iyi geldi. Herkese tavsiye ederim.
h ...a
Özgüven eksikliği nedeniyle başladığım seanslar, kendimi daha iyi tanımama ve iç sesimi daha yapıcı hale getirmeme yardımcı oldu. Kendimi yetersiz ve değersiz hissettiğim birçok konuda aslında farklı bakış açıları geliştirebileceğimi fark ettim. Fulya Hanımın sabırlı, anlayışlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde kendime karşı daha nazik olmayı öğreniyorum
Takıntılarım, insanlarla iletişimde yaşadığım zorluklar ve hastalık kaygısı yüzünden Fulya hanımla görüşmelere başladım. Seanslar sayesinde düşüncelerimi daha iyi yönetmeyi, bedenimde hissettiğim belirtileri daha sağlıklı yorumlamayı ve insanlarla daha rahat iletişim kurmayı öğrendim. Bu süreçte bana kattıkları için Fulya Hanımla olan süreçten memnunum.
Kendi hatalarımı daha iyi anlamak ve çocuklarımla ilgili endişelerimi sağlıklı bir şekilde ele almak için Fulya Hanım ile görüşmelere başladım. Seanslar sayesinde kendimi daha iyi tanımaya, duygularımı düzenlemeye ve çocuklarıma karşı daha bilinçli bir yaklaşım geliştirmeye başladım. Profesyonelliği, anlayışı ve yol gösterici yaklaşımı sayesinde kendimi güvende hissettim. Destek almak isteyen herkese gönülden tavsiye ederim.
m....t
Fulya Hanım ile görüşmelerim, panik ataklarımı anlamam ve yönetmem konusunda bana çok yardımcı oldu. İlk başta kaygılarım ve fiziksel belirtilerimle başa çıkmakta zorlanıyordum, ancak seanslar ilerledikçe kendimi daha güvende ve kontrol sahibi hissetmeye başladım. Anlayışlı, sabırlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde sürecim çok daha verimli geçti. Panik atak ve kaygı ile mücadele eden herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Fulya Hanım ile yaptığım görüşmeler, yoğun kaygı, odaklanma sorunları ve duygusal dalgalanmalarla başa çıkmamda bana çok yardımcı oldu. Profesyonel ve anlayışlı yaklaşımı sayesinde kendimi daha iyi anlamaya ve duygularımı yönetmeye başladım. Fulya Hanım'ın desteği sayesinde stresimi daha sağlıklı bir şekilde kontrol edebiliyor, olumsuz düşüncelerle başa çıkma becerilerimi geliştiriyorum.
um...s
Fulya Hanım'ın hayatıma oldukça faydası oldu. Benim aşırı derecede temizlik takıntım vardı. Bu yüzden çocuklarımla bile ilgilenemiyordum sürekli bir yerleri temizlemek istiyordum. Fulya Hanım, bana bazı testler yaptı. Maruz bırakma denilen bir şeyden bahsetti, bunun beni ne kadar gerdiğini görüp her seferinde önceden haber vererek hazır olmamı bekledi. Benim istemediğim hiç bir şeyin içine beni atmadı ve hayal etme çalışmalarında beni hep cesaretlendirdi. Gayet güzel ilerleme kaydettim. Şu an normal bir hayata dönmüş gibi hissediyorum, çocuklarımla vakit geçirebiliyorum. Fulya Hanım, içten ve profesyonel biri kendimi karşısında çok rahat hissettim. Bu beni oldukça rahatlattı. Psikoloji ile ilgili bilgilerini çok güzel aktardı.
de...y
Fulya Hanımla yaptığım görüşmelerde kendimi daha iyi anlama ve duygularımı yönetme konusunda önemli ilerlemeler kaydettim. Alanında uzmanlığı ve samimi yaklaşımı, sürecimi çok daha verimli hale getirdi. Kendimi güvende hissedebileceğim bir alan sundu. Profosyonel destek almak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim
ba...n
Ben depresyon sebebiyle Fulya hanıma başvurmuştum. Hiçbir şeyden zevk alıyordum, eskiden yaptığım şeyleri yapamıyordum, her şey çok ağır ve zor geliyordu. Çok zor bir süreçti ama Fulya Hanım'la çalışmaya başladıktan sonra her şey değişti. Sakin, anlayışlı ve açıklayıcı davranan biri. Dinlendiğimi ve anlaşıldığımı hissetmemi sağladı. Yaptığımız her şeyi neden yapmam gerektiğini tek tek açıkladı. Kendime ve geleceğe olan umutsuz bakış açım değişti. Şuan haftada bir değil 2 haftada bir görüşmeye başladık. Bu bana çok büyük bir cesaret verdi. Fulya Hanımla çalışmaktan çok memnun kaldım
Fulya Toy isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Fulya Toy, Psikoloji. Size Fulya Toy tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Durumluk Anksiyete Ölçeği, Süreklilik Anksiyete Ölçeği, Kanserde Psikolojik Destek, Evlilik Terapisi.
Fulya Toy adresi nerede?Fulya Toy şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Altındağ Mahallesi Tonguç Caddesi No:26 K:4 D:14 Mehmet Zeki Balcı İş Merkezi Antalya
Adresine gitmek zorunda kalmadan Fulya Toy isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Fulya Toy uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Fulya Toy isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Fulya Toy, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit, Kredi kartı.
Fulya Toy isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Fulya Toy tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Fulya Toy hakkında ne düşünüyor?Toplam 32 hasta / danışan, Fulya Toy hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Fulya Toy hangi sigortaları kabul ediyor?Fulya Toy tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.