24 Eylül 2000 Afyonkarahisar doğumluyum. Lise eğitimimi Afyonkarahisar Kamil Miras Anadolu Lisesinde tamamladım. İstanbul İstinye Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden 3.84 ortalama ile mezun oldum. Stajlarımı üniversitemizin hastanelerinden olan LİV HOSPİTAL Bahçeşehir ve MedikalPark Gaziosmanpaşa özel hastanelerinde, devlet hastanesinde, çeşitli özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, okulumuzun laboratuvarlarında aldığımız hastalarla ve alanımızla ilgilenen KBB hekiminin kliniğinde tamamladım. 2023 Haziran’da mezun olduktan sonra Özel Tanı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Eylül- Ekim 2023 tarihleri aralığında Dil ve Konuşma Terapisti olarak görev yaptım.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 7 yaşındaki çocuklar

Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi

Akıcılık Bozukluğu Terapisi

Aprakside Konuşma Terapisi

Röportaj

Rehabilitasyon aracılığıyla ulaştık hocamıza. Oğluma, kendi oğlu gibi sevecen, nazik davranması ve ona uygun bir şekilde eğitim vermesi çok önemli ve güzel bir davranış. Tek düze giden sorununu anlamayan bir öğretmen asla değil. Bu da oğlumun dil sürecinde çok olumlu bir etki yaptı ve ilerlemesi gayet çok iyi düzeyde. İyi ki tanımışım, iyi ki karşılaşmışız.

Fizyoterapist hocamızın tavsiyesi üzerine Gaye Hanım ile tanıştık. Kızımın beyin ameliyatı sonrası yavaş konuşması sebebiyle Gaye Hanım'dan destek almaya başladık. Gaye Hanım, güler yüzlü, samimi ve sıcakkanlı yaklaşımıyla kızıma terapileri sürecinde destek oldu. Gaye Hanım'ı, mesleğinde deneyimli sonuç odaklı çalışmasından dolayı çevremizdeki kişilere de tavsiye ederim.

Dr. Uzmanı Gaye Hanım'dan 5 seanstır ses terapisi alıyorum. Hala daha seanslarımız devam ediyor. Seanslar 40 dakika sürüyor. Yapmanız gereken çalışmaları seanslarında gösteriyor. Ama ilerleme kaydetmek için seanslarda yapılan çalışmaları evde mutlaka çalışmanız gerekiyor. Ancak o şekilde verim alabilirsiniz. Ben de güzel ilerleme kaydettik. Uzmanımdan memnunum.

Gaye Altınay Hanımla özel eğitim rehabilitasyon okulunda tanıştık. Oğlumun çıkaramadığı kelimeleri ve konuşurken takılmaları oluyordu. Gaye Hanımın oğlumun üzerinde emeği çok. Şimdi çıkaramadığı kelimeleri çıkarıyor. Sevecen, içten, güler yüzlü ve deneyimli birisi. Çocuklarla da içten ilgileniyor. Severek işini yapan kişilere ihtiyacımız var. Gaye Hanım da onlardan birisi. İyi ki tanışmışız. Oğluma çok iyi geldi.

Çocuğum birinci sınıfa başlayacaktı ve bazı harfleri çıkarmakta zorlanıyordu. Gaye Hanım'ı sosyal medya platformlarından gördüm ve seanslara başladık. Yaklaşık olarak iki seansta bir harfi çıkarmayı öğrenmiş oluyor. Gaye Hanım'ın güler yüzünden, çocuğuma yaklaşımından ve süreçten çok memnunuz.

Z

Gaye Hanımla gittiğimiz özel eğitim kurumu sayesinde tanıştık. Kızımın yaşına göre konuşmasında gecikme olduğunu fark edip başvurduk ve çok memnunuz. Hızla ilerleme kaydediyoruz. Yaklaşımı güler yüzlü ve naif olması bizi mutlu ediyor. Kızım da çok seviyor öğretmenimizi. Çevremize de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

R

Gaye öğretmenimiz, 16 aylık oğlumun işitme yetersizliği nedeniyle eğitim aldığı en sevdiğimiz öğretmenimiz konuşma tarzı, bebeğe yaklaşımı, veliye karşı olan ilgili tavrı o kadar güzel ki hiçbir şekilde yabancılık çekmedik. Bebeğim derslere severek gidiyor, eğleniyor ve ders sonrası kelimeler çıkarmak için çabalıyor. Biz çok mutluyuz bu durumdan. İyi ki yollarımız kesişmiş, iyi ki karşılaşmışız.

Gaye Hocam'a bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştım. Ses tellerime nodül şikayeti ile gitmiştim. Gaye Hocam ilk randevuda bilgilendirme ve nefes egzersizlerine başladı. Ve beni bir KBB doktoruna yönlendirdi, ses tellerimin son halinin görüntüsünü de istedi. İyi ki yönlendirmiş. Kbb doktoru ses tellerimde aşırı bir ödem oluştuğunu söyleyip ilaç tedavisine başladı. Gaye Hocam da önce bu ilaç tedavisi tamamlayıp sonrasında sürece göre devam edip etmeyeceğimize karar veririz dedi. Kendisinden çok memnun kaldım, bilgisi ve tecrübesinden dolayı tavsiye ederim.

Biz oğlumun iki yaşından sonra beliren kekemelik sonucunda yaşadığımız olumsuz deneyim sonrası tesadüfen Gaye Hanım'ın olduğu hastaneden randevu aldık ve Gaye Hanım'la tanıştık. Şimdi oğlum terapilere koşarak gidiyor. Sadece oğluma değil bize de iyi geliyor çünkü anne baba olarak evladımızın karşımızda zorlanmasını, onun kendini ifade edebilmek için çabalaması bizi derinden üzüyordu. Güler yüzlü, sıcak kanlı birisi, konuşma ablamız ve oğlumda da büyük oranda düzelmeler var. Gaye Hanım'ı tanıdığımız için çok mutluyuz. Keşke her hafta Gaye Hanım bizim iyikimiz, iyi ki tanımışız...

Konum: Afyon Rehabilitasyon Merkezi | Akarçay Özel Eğitim Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Güler yüzü,profesyonel yöntemleri,beceri ve ilgisiyle çok iyi bir konuşma terapisti.Ses tellerimdeki rahatsızlığım için bana çok yardımcı oldu