Dr. Psikolog Gülçin Şenyuva, 1982 yılında Gölcük’te dünyaya geldi. 2000 yılında Haydarpaşa Anadolu Lisesi’nden, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Lisans öğrenimi sırasında Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde, yürütücülüğünü Prof. Dr. Kemal Kuşçu’nun yaptığı ‘Şizofren Ailelere Psikososyal Destek’ projesinde gönüllü olarak görev aldı; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Hastanesi’nde gönüllü staj programlarını tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nden Fiziksel Şiddete Maruz Kalanlarda Travma Sonrası Stres Bozukluğunun Değerlendirilmesi” başlıklı tez çalışmasıyla 2007 yılında yüksek lisans; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde “Karanlık Üçlü (Dark Triad) Kişilik Örüntülerinin Çocukluk Çağı Örseleyici Yaşantıları ve Yeniden Mağduriyet (Re-Viktimizasyon) Açısından Değerlendirilmesi - İstanbul Örneklemi” başlıklı tez çalışmasıyla 2021 yılında doktora derecesi aldı.
2006–2007 arasında Türk Psikologlar Derneği ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Menapoz ve Andropozla Başa Çıkın’ projesinde grup terapisti ve eğitici; 2007–2013 arasında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Maltepe Çocuk Ceza İnfaz Kurumu’nda uzman psikolog ve eğitici; 2009–2011 arasında Adalet Bakanlığı ve AB Destekli ‘Bireyselleştirilmiş İyileştirme Sistemi (BİSİS)’ projesinde pilot çalışma yürütücüsü ve eğitici; 2013–2015 arasında Özel Academic Hospital Cinsel İşlev Bozukluğu Birimi’nde, 2015–2022 arasında ise NP İstanbul Beyin Hastanesi’nde psikoterapist olarak görev yaptı. 2013’ten beri çeşitli üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarında Psikoterapi Kuramları, Adli Psikoloji, Ruhsal Travma ve Müdahale, Cinsel Sorunlar, Grup Terapisi, Bilişsel-Davranışçı Terapi ve süpervizyonu konularında dersler vermektedir.

Lisans eğitimi sonrasında, Kognitif ve Davranış Terapisi, Kabul ve Adanmışlık Terapisi, Cinsel İşlev Bozukluğu, Çift ve Cinsel Terapiler, Çocuk ve Ergenlerde Kognitif-Davranış Terapisi, Çift ve Aile Terapisi, Şema Terapi ve EMDR eğitimleri almıştır; hâlen Somatik Deneyimleme Uygulayıcı eğitimi almaktadır.

Ayrıca, şu psikolojik testlerin eğitimlerini tamamlamıştır: Bilişsel Değerlendirme Sistemi (CAS), Minnesota Çoklu Kişilik Envanteri (MMPI), 16 Kişilik Faktörlü Test (16 PF), SCID-I ve II (DSM-III standartlarına göre), SCID-5 (DSM-5 standartlarına göre), SCID-PD (DSM-5 standartlarına göre), Rorschach Testi (Analitik Yönelimli), TAT (Analitik Yönelimli), Nöropsikolojik Test (NPT) ve MOXO Dikkat Ölçme Testi.

Eğitim ve çalışma hayatı boyunca çok çeşitli alanlarda kongrelere, seminerlere ve çalışma gruplarına katılmıştır ve katılmaya devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDTD), Türk Psikologlar Derneği (TPD) ve Uluslararası Bilişsel Psikoterapi Derneği (IACP) üyesidir. Yönetim kurulu üyesi olduğu KDTD’nin kongrelerinin düzenleme kurulunda ve TPD Travma Birimi’nde Psikolojik Acil Müdahale Ekibi’nde yer almaktadır.

Bireysel psikoterapide, Kognitif (Bilişsel) ve Davranış Terapisi, Şema Terapi, Diyalektik Davranış Terapisi, Kabul ve Adanmışlık Terapisi ekollerinden yararlanmakta, çift ve aile terapilerinde ise pragmatik eksperiyental ve sistemik yöntemle çalışmaktadır. Uzmanlaştığı alanlar arasında depresyon, anksiyete (kaygı) problemleri, panik bozukluk, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk, yaygın anksiyete bozukluğu, stres ve stres yönetimi, öfke problemleri, dürtü kontrol problemleri, sınav kaygısı, ruhsal travma, travma sonrası stres bozukluğu, cinsel işlev bozuklukları, kayıp-yas süreci, kişilik bozuklukları, ilişki-çift problemleri, sadakatsizlik ve boşanma bulunmaktadır.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 16 yaşındaki çocuklar

Psikoloji Randevusu +56 daha fazla

ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 16 yaşındaki çocuklar

Konum: Psk Gülçin Şenyuva Psikoloji Randevusu

Anksiyete bozukluğu ile ilgili başvurdum Yaklaşımı, bilgisi, tedavisi mükemmel bir hoca kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Kesinlikle tavsiye ediyorum iyi ki Gülçin hocaya denk gelmişim herşey için teşekkürler hocam saygılar.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Gülçin hanıma bipolar duygu durum bozukluğu ve şizofreni hastalıklarımdan ötürü uzun süredir danışıyorum. Kendisi mantıklı, tatmin edici, ve destekleyici açıklamarıyla ve davranışlarıyla hastalık sürecimde bana çok yardımcı oldu. Şu anda neredeyse tamamen iyileşmiş durumdayım ancak durumu gözlemlemeye devam ediyor kendisi. Hastalığım dışındaki psikolojik olumsuzluklarda da bana yardımcı oluyor.

Konum: Psk Gülçin Şenyuva Normal Randevu

Bir yılı aşkın süredir terapiye devam ediyorum, kendim ve çevrem adına çok verimli oldu, keşke daha önce başlasaymışım dedim. Çok güvendiğim ve etrafımdaki herkese tavsiye ettiğim bir psikoloğum oldu. Özellikle geçen seneki depresyon sürecimi ve sinir krizlerimi atlatmamda çok faydasını gördüm, şimdi diğer sıkıntılarımı da inceliyoruz beraber. Herkese tavsiye ederim.

Konum: Psk Gülçin Şenyuva Psikoloji Randevusu

Sağlık anksiyetesi konusunda çok başarılı bir süreç yaşadım. Terapilerden önce doktor doktor gezerken artık gerçekten ihtiyacım olmadığı sürece gitmiyorum. Herkese tavsiye ederim.

K
Konum: Psk Gülçin Şenyuva Bilişsel Davranışçı Terapi

Randevu bilgisi almak için aradığım anda başlayan terapi sürecimde her türlü sıkıntıma yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Kaygılarım nedeniyle destek almak için randevu aldığımda bilişsel terapinin bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Devam eden terapi sürecimde ihtiyaç duyan herkese tavsiye etmekte asla tereddüt yaşamayacağım bir terapist. Kesinlikle tavsiye ederim.
Sevgilerimle..

Y
Konum: Psk Gülçin Şenyuva Psikoloji Randevusu

Gülçin Hanım’ın hayata bakış açısı biz danışanların hayatını değiştiriyor. Çok kısa sürede tespitler yaparak çözümler için hızlı geri dönüşler sağlıyor. Uzun soluklu seanslar ile zor olan hayatlarımıza ışık tutuyor. İyi ki varsınız Gülçin Hanım. Sevgiler.