Psikolog Hacer Biltekin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimi sürecinde Ege Üniversitesi'nden Pedagojik Formasyon Eğitimi almış olup bu süreçte Karataş Anadolu Lisesi'nde altı ay stajyer öğretmen olarak görev almıştır. Çeşitli anaokulu ve lise grubu çocuklarla gönüllü olarak çalışma fırsatı bulmuştur. Sanat terapisi, nörolojik testler, resim analizi gibi konularda atölyelere ve çeşitli konularda eğitimlere katılmıştır.
Mezuniyetinin ardından özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde kurum psikoloğu olarak çalışmıştır. İki yıllık bu süreçte çocuk, ergen, yetişkin özel gereksinimli bireyler ve aileleri ile çalışmıştır. Çalışmaya devam ederken Çocuk Dikkat Değerlendirme Testleri Uygulayıcı Eğitimi ve Ebru Şalcıoğlu'ndan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ve BDT Yönelimli Sınav Kaygısı Eğitimi almıştır. EMDR terapisi eğitimini de alarak supervizyon kapsamında yetişkinlerle çalışmaktadır. Halen İzmir'de aktif olarak danışan görmekte olup online olarak da seanslar yürütmektedir.

Ütopya Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Bostanlı, Çağan Apartmanı, Şht. Cengiz Topel Cd. No:12 D:aire:2, Karşıyaka, İzmir

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Online Terapi +33 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 9 yaşındaki çocuklar

Randevu +1 daha fazla

EMDR Terapi

Makaleler
Röportaj

K
Konum: başka bir yer Diğer

Empati düzeyi yüksek, iyi bir dinleyici. Yaşamımda var olan sorunlarıma yenı bır bakıs acısı katan ve yargılamadan beni çok iyi dinleyen çok iyi eğitimli bir psikolog. Herkese tavsiye ediyorum.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Hacer Hanımı iyi ki tanıdım iyi ki psikoloğum oldu kendisi,ben sınav stresi kaygısı başlığı altında başvurdum kendisine o kadar naif ve güler yüzlü bir insan ki her seansa heyecanla gittim sınav stresim için bir sürü çalışma yaptık hepside çok yararlı oldu sadece sınav stresiyle kalmayıp başka sorunlarımlada ilgilendi sağ olsun sınava girdiğimde çok çok rahat bir şekilde girdim stresim yok denecek kadar azalmıştı Hacer hocaya minnettarım çok teşekkür ederim kendisine :-)

U
Konum: başka bir yer Diğer

Hacer Hanımın çalıştığı özel eğitimden tanıyorduk. Oğlumun aile dışında kimseyle konuşmaması ve ani öfke patlamaları sebebiyle psikologa götürme kararı aldık. Seanslardan sonra bilgilendirmesi ve ailede neler yapabileceğimizi anlatması bizi memnun etti. Oğlumla daha sağlıklı bir iletişimimiz oldu ve kendini kapatmayı bırakması çok mutlu ediyor bizi. Güler yüzlü ve samimi bir şekilde yaklaşıyor rahatlıkla merak ettiğim soruları sorabildim. En baştan çocuğumla bağ kurabilmesine dikkat ettim. Oğlum seanslara adeta uçarak gidiyordu.

Ş
Konum: Ütopya Psikolojik Danışmanlık Merkezi Bilişsel Davranışçı Terapi

Uzun zamandır terapiye başlamak istiyordum ama sürekli erteledim. Hacer hanıma birçok konuda başvurdum diyebilirim. Öfkem,içe kapanma ve depresiflik. BDTye göre çalışıyor ve her zaman merak ettiğim konularda beni bilgilendirdi. Başlamak beni çok geriyordu ama sağolsun hep şeffaf bir şekilde neyin neyden kaynaklandığını bana anlattı. Seanslarda kötü düşünceleri ayırt etmeyi ve bununla nasıl yaşanabileceği ile ilgili birçok şey öğrendim kendisine tekrardan teşekkür ederim ve kesinlikle tavsiye ederim

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Yoğun kaygı problemi ile kendisine başvurdum. Başlangıçta kendimi açmak, ifade etmek noktasında kaygılıyken süreç içerisindeki yaklaşımı, güvenli alani sağlaması sayesinde kendimi açabilmemi sağladı.

C
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Insanlarla iletişim kurmakta güçlük çekiyordum. Bu konudaki kaygılarım yüzünden arkadaş edinememek içime kapanmama sebep oluyordu. Zamanla dışarı çıkarken herkes bana bakıyor hissi yaşamaktan evden çıkarmayacak vaziyete geldim.Hacer Hanım bu konuda bana çok yardımdı oldu. Sabırlı bir şekilde beni dinliyor ve sorduğum soruları detaylı bir şekilde bana açıklaması terapi sürecine alışmamış katkı sağladı

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Sınav sürecinde yaşadığım kaygılardan ötürü Hacer Hanıma danıştım. Seans sürecinde kaygılarımla nasıl baş edeceğimi, kaygılı hissettiğimde neler yapabileceğimle alakalı bana çok yardımcı oldu. Güler yüzlü ve samimi olduğu için kendimi açmakta zorluk yaşamadım. Daha önce psikoloğa gitmediğimden danışma süreci hakkında kafam karışıktı, sabırla her soruma cevap verip her aşamada beni bilgilendirdi.

I
Konum: başka bir yer Diğer

Oğlum hafif düzeyde zihinsel geriliği sebebiyle özel eğitime gidiyoruz. Hacer Hanımla da bu süreçte tanışma fırsatımız oldu. Oğlumun içe kapanması, arkadaş edinmemesiyle ilgili danıştığımda bize çok yardımcı oldu. Kendi sıkıntılarımı anlattığım zamanlar dahil beni içten bir şekilde dinleyip yardımcı oldu.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Takıntılarım ve aşırı kaygılarım yüzünden çok bunaldığım bir dönemde karşıma çıktınız, yoğun tempomda bile görüşme saatlerini çok güzel ayarlayıp aklımda hiç bir soru işareti olmadan bu sürece başlamamı sağladınız çok teşekkür ederim