İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında lisans eğitimimi tamamladım. Bu süreçte okullarda ve özel eğitim kurumlarında yaptığım stajlar ve aldığım kuramsal eğitim neticesinde insan psikolojisinin çocukluk yıllarında gelişim, değişim ve etkileşim süreçlerini daha sağlıklı inceleme fırsatı buldum.

Lisans eğitimim sonrasında İngiltere’ye giderek St. Paul’s College’da “Counselling and Psychotherapy” eğitimini tamamladım. Bu süreçte farklı coğrafyalarda yer alan meslektaşlarımın görüşlerini ve yaklaşımlarını daha yakından tanıma fırsatı yakaladım. Ayrıca Londra’da yer alan Queen Mary’s Hastanesinde şizofreni, bipolar bozukluk, paranoid bozukluk gibi ruhsal sorunlara sahip bireylerle bireysel görüşmelerde bulundum; grup terapisi, müzik terapisi uygulamalarına katıldım. Bu deneyim psikoterapi sürecinin daha sağlıklı nasıl yürütebileceği konusundaki sorularımın cevaplanmasını ve görüşlerimi geliştirmemi sağlamıştır.

Üsküdar Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Eğitim sürecinde patoloji derslerinin yanı sıra Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile ve Çift Terapisi, Grup Terapisi, Psikodiagnostik Testler gibi dersler alarak psikoterapi sürecinde gerekli olan öğretileri en yetkin kişiler tarafından öğrendim. Klinik stajımı NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesinde tamamladım. Staj sürecinde hastalarla görüşme, psikolojik ve psikiyatrik testler uygulamanın yanı sıra birçok vizit ve seminere katıldım. Yüksek lisans tezimi “Düzenli Spor İle Dissosiyatif Yaşantılar ve Psikolojik Dayanıklılık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” konusu üzerine tamamladım.

Oldukça dinamik bir alan olan psikoloji alanında her bireyin biricik olduğu gerçeğini bilerek daimî olarak öğrenme gayretimi sürdürüyorum. Bu bilinç ve gayret neticesinde başta Bilişsel ve Davranışçı Terapi ile Şema Terapi ekolleri olmak üzere psikoterapi sürecini ergen ve yetişkin danışanlarımla eklektik olarak yürütüyorum.

Kartaltepe Mahallesi Alpay İzer Sokak No:7/5, Bakırköy, İstanbul

Psikoloji Randevusu +4 daha fazla

Psikoloji Randevusu +2 daha fazla

Konum: Uzm. Kl. Psk. Hamit Orhan Demircan Randevu

Hamit hocam cidden alanında uzman ve tecrübeli. Terapinin hayatıma etkisi çok olumlu oldu, ne kadar teşekkür etsem az.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Hamit Orhan Demircan Bilişsel Davranışçı Terapi

Hamit Hocamla uzun bir süredir düzenli görüşüyoruz. Kendisinin empati yeteneği ve yol göstericiliği sayesinde hayatımdaki birçok psikolojik problemi nasıl çözeceğim konusunda bana çok faydası oldu. İyi bir dinleyicidir ve çok doğru açılardan sorular sorar ve sizin konu üzerine farklı açılardan da düşünmenizi sağlar.

Ö
Konum: Uzm. Kl. Psk. Hamit Orhan Demircan Randevu

Hayat çizgimi yukarı yönlü etkilediği ve bana kendimin farkına varmamı sağladığı için hocama teşekkür ederim. :)