Lisans eğitimim sonrasında İngiltere’ye giderek St. Paul’s College’da “Counselling and Psychotherapy” eğitimini tamamladım. Bu süreçte farklı coğrafyalarda yer alan meslektaşlarımın görüşlerini ve yaklaşımlarını daha yakından tanıma fırsatı yakaladım. Ayrıca Londra’da yer alan Queen Mary’s Hastanesinde şizofreni, bipolar bozukluk, paranoid bozukluk gibi ruhsal sorunlara sahip bireylerle bireysel görüşmelerde bulundum; grup terapisi, müzik terapisi uygulamalarına katıldım. Bu deneyim psikoterapi sürecinin daha sağlıklı nasıl yürütebileceği konusundaki sorularımın cevaplanmasını ve görüşlerimi geliştirmemi sağlamıştır.
Üsküdar Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Eğitim sürecinde patoloji derslerinin yanı sıra Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile ve Çift Terapisi, Grup Terapisi, Psikodiagnostik Testler gibi dersler alarak psikoterapi sürecinde gerekli olan öğretileri en yetkin kişiler tarafından öğrendim. Klinik stajımı NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesinde tamamladım. Staj sürecinde hastalarla görüşme, psikolojik ve psikiyatrik testler uygulamanın yanı sıra birçok vizit ve seminere katıldım. Yüksek lisans tezimi “Düzenli Spor İle Dissosiyatif Yaşantılar ve Psikolojik Dayanıklılık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” konusu üzerine tamamladım.
Oldukça dinamik bir alan olan psikoloji alanında her bireyin biricik olduğu gerçeğini bilerek daimî olarak öğrenme gayretimi sürdürüyorum. Bu bilinç ve gayret neticesinde başta Bilişsel ve Davranışçı Terapi ile Şema Terapi ekolleri olmak üzere psikoterapi sürecini ergen ve yetişkin danışanlarımla eklektik olarak yürütüyorum.
s....d
Hamit hocam cidden alanında uzman ve tecrübeli. Terapinin hayatıma etkisi çok olumlu oldu, ne kadar teşekkür etsem az.
a....f
Hamit Hocamla uzun bir süredir düzenli görüşüyoruz. Kendisinin empati yeteneği ve yol göstericiliği sayesinde hayatımdaki birçok psikolojik problemi nasıl çözeceğim konusunda bana çok faydası oldu. İyi bir dinleyicidir ve çok doğru açılardan sorular sorar ve sizin konu üzerine farklı açılardan da düşünmenizi sağlar.
öm...r
Hayat çizgimi yukarı yönlü etkilediği ve bana kendimin farkına varmamı sağladığı için hocama teşekkür ederim. :)
Hamit Orhan Demircan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Hamit Orhan Demircan, Psikoloji. Size Hamit Orhan Demircan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Danışmanlık, Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi.
Hamit Orhan Demircan adresi nerede?Hamit Orhan Demircan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kartaltepe Mahallesi Alpay İzer Sokak No:7/5 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Hamit Orhan Demircan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Hamit Orhan Demircan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Hamit Orhan Demircan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Hamit Orhan Demircan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Hamit Orhan Demircan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Hamit Orhan Demircan hakkında ne düşünüyor?Toplam 3 hasta / danışan, Hamit Orhan Demircan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu