Klinik Psikoloji Doktora Programı
Genel Bilgiler
Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesiyle mezun oldum. Yüksek lisansımı Ege Üniversitesi'nde tamamladım. Katip Çelebi Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programında tez aşamasındayım. 2018 yılından itibaren aktif olarak online ve yüz yüze danışan görmekteyim. Yüksek lisans ve doktora süresince çocuk/ergen, yetişkin ve çift terapisine yönelik dersler aldım ve uygulamalar gerçekleştirdim. 2021 yılında Karabağ Savaşı'ndan etkilenen sivil halk, gaziler ve şehit ailelerine yönelik gerçekleştirilen psikolojik destek çalışmasında 8 ay süre ile görev aldım.
Mesleki Eğitimler
Yaşantısal Süreç Temelli Terapi - Klinik Psikolog Dr. Matthieu Villatte
Çalışma Alanları
Klinik Depresyon
Anksiyete Bozuklukları
Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)
Yas ve Kayıp
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
Yeme Bozuklukları
Kişilik Bozuklukları
Madde ve Kumar Bağımlılığı
Yetişkin DEHB
Kişilerarası İlişkiler
Yaşamdaki Tekrarlayan Örüntüler
Yakın İlişkiler
Mimar Sinan Mahallesi 1420. Sokak no:77 Kat:2 Daire: 2 Yuvada Huzur Apartmanı Konak/İzmir, İzmir
Cinsel Terapi
Yuvada Psikoloji
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Eklektik Yaklaşım
Evlilik Terapisi
Fobilerden Kurtulmak
Süreklilik Anksiyete Ölçeği
d...
Çocukluktan beri hep çok kaygılıydım. Sürekli korkuyordum. Korkularım yüzünden bazen midem bile bulanıyordu, kemiklerim ağrıyordu. Gelecek konusunda endişeliydim. Sürekli olarak kafamda düşüncelerle baş etmeye çalışıyordum. Arkadaşlarımdan tavsiyeler alıyordum. Ama genelde işe yaramıyordu. Bir psikologla görüşmeye karar verdim ve Hasan Bey’i buldum. Kaygılarımı anlama konusunda bana çok yardımı oldu. Kaygılarımla yüzleşmem konusunda beni cesaretlendirdi. Kesinlikle tavsiye ederim.
d...
Hasan Bey'e bir arkadaşımın sayesinde ulaşmıştım. Başvuru sebebim reddedilme ve onaylanamama korkusuydu. İnsanlarla olan ilişkimde hep geri planda kalıyordum. Derste sunum yapmaktan nefret ediyordum. Her seferinde rezil olacak mıyım diye düşünüyordum. Birileriyle buluşmak çok stresliydi. Hasan Bey'le olan görüşmelerimizde bu konular hakkında ilerleme sağladık. Görüşmeler sonucunda ikili ilişkilerimde gözle görülür bir şekilde rahatlama sağladım. Hala içimde bir miktar kaygı olsa da artık daha rahat insanlarla konuşabiliyorum ve sunum yapabiliyorum. Hasan Bey ile olan görüşmelerimizden oldukça memnun kaldım çevremde benim gibi sorunlar yaşayan kişiler olursa düşünmeden tavsiye ederim.
e...
Hayatımı mahveden birkaç olay yaşadım. Unutmaya çalıştım, olmadı. Çok bunalmıştım. Kendimi hiç güvende hissetmiyordum. Arkadaşlarımla görüşemez hale geldim. Yakın arkadaşlarım bana destek almamı söylüyordu fakat onları dinlemiyordum. Artık dayanılmaz bir hal oluştuğunda destek almaya karar verdim. Kendisiyle bu süreçte tanıştım ve depresyon sebebiyle başvurdum. İlk başta kafamda bana yardımcı olabilir mi diye düşünüyordum. Neyse ki bana çok yardımı dokundu kendisinin. Şu an daha iyiyim. İnternetten buldum kendisini, çok da memnun kaldım, ihtiyacı olan herkese tavsiye ederim.
c...
Uzunca bir süre kendimi hiç olmadığım kadar kötü hissettim. Hayattaki her şeye karşı ilgimi kaybetmiş gibiydim. Çok fazla yorgun hissediyordum. Sürekli uykum vardı. Yaşamdan zevk alamıyordum. Kendimi kötü hissettiğim ve çevremdekilerle vakit geçiremediğim için kendimi suçluyordum. En sonunda destek almaya karar verdim ve Hasan Bey ile görüşmelere başladım. Hasan Bey’le yaptığımız görüşmelerde hem kendimle alakalı hem de duygularımla alakalı pek çok şey öğrendim. Hayatımdaki sorunlu örüntüler, tekrarlayan şeyler, duygu, düşünce ve davranışların birbiriyle olan ilişkisi. Bunların yanında artık kendimi suçlamamayı öğrendim. Bu benim için yapması çok zordu fakat bunu başarabilmek benim için çok önemliydi. Seanslar boyunca Hasan Bey oldukça destekleyiciydi. Onun beni anladığını hissedebiliyordum. Tedirgin hissettiğim anlarda dahi sergilemiş olduğu yaklaşım yaşadığım zorlukları paylaşmamı kolaylaştırıyordu.
d...
Karar almakta çok zorlanıyordum. Ailemin ve arkadaşlarımın fikirlerini hep duymak isterdim. Onların fikirleri benim için çok önemliydi. Çünkü tek başıma karar alırken kendime güvenmiyordum. Ailemin ısrarı sonucu destek almaya başladım ve Hasan Bey ile tanıştım. Görüşmelerde nasıl daha özerk olabileceğimiz üzerine konuştuk. Şu an eskisine göre çok daha iyiyim. Çevremdeki kişilere de tavsiye ediyorum.
d...
Yemekle aramdaki ilişkide problemler yaşıyordum. İlk başvurduğumda aşırı yediğim dönemler ve aşırı spor yaparak diyet yaptığım dönemler oluyordu yıllardır. Bu döngü beni çok yorduğu için Hasan Bey'le görüşmelere başladım. Şu an görüşmelerimiz devam ediyor ve kendisinden çok memnunum. Kendimi rahatça ifade edebildiğimi ve anlaşıldığımı hissediyorum. Yemeklere ve kendime bakış açımda ilerleme kaydettiğimi görüyorum. Artık daha sağlıklı bir ilişkim var yemeklerle; ödül, ceza ve kilo odaklı bakış açım artık değişti. Kendisini kesinlikle etrafıma öneririm.
d...
Kirli olma hissine dayanamıyordum. Sürekli ellerimi yıkıyordum ve asla temiz olduklarından emin olamıyordum. Evde her gün durmadan temizlik yapıyordum. Temizlik yapmaktan dışarı çıkamıyordum. İnternetten bunun ne olduğuna baktığımda OKB olduğunu anladım. Destek almak istedim ve Hasan Bey'e ulaştım. Birkaç seans çalıştıktan sonra sıkıntılarım azaldı ve daha az el yıkamaya başladım.
d...
Kendisine bir arkadaşımın referansı ile ulaştım. Sürekli panik ataklar yaşıyordum. Durmadan doktorlara gittim. Kalp krizi yaşayacağım diye çok korkuyordum. Doktorlar yaşadığım her şeyin psikolojik olduğunu söylüyordu. Artık gece uyuyamaya başladığımda bir uzmanla görüşmek istedim ve Hasan Bey’le de bu şekilde tanıştım. Bana atakların psikolojisini anlattı. Güvenlik ve kaçınma davranışları hakkında bilgi verdi. Seanslarda hep çok anlayışlıydı.
Hasan Karataş isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Hasan Karataş, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Hasan Karataş tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoterapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Danışmanlığı, Süreklilik Anksiyete Ölçeği, Yetişkin Terapisi, Cinsel Terapi.
Hasan Karataş adresi nerede?Hasan Karataş şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mimar Sinan Mahallesi 1420. Sokak no:77 Kat:2 Daire: 2 Yuvada Huzur Apartmanı Konak/İzmir İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Hasan Karataş isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Hasan Karataş uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Hasan Karataş isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Hasan Karataş, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Hasan Karataş hangi dilleri konuşuyor?Hasan Karataş ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Hasan Karataş isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Hasan Karataş tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Hasan Karataş hakkında ne düşünüyor?Toplam 8 hasta / danışan, Hasan Karataş hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Hasan Karataş hangi sigortaları kabul ediyor?Hasan Karataş tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İzmir bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
İzmir bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar