Psikoloji alanında eğitimim ve deneyimlerimle profesyonel bir doktor klinik psikolog olarak çalışmaktayım. Lisans eğitimime tam burslu olarak başladığım Haliç Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünden mezun oldum. Eğitimim süresince, dezavantajlı çocuklara yönelik hizmet sunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 75. Yıl Gençlik ve Spor Merkezi'nde 3 ay süreyle gözlemci olarak staj yaptım. Ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi'nde klinik stajımı tamamladım ve özel bir psikolojik danışmanlık merkezinde klinik süpervizyon eğitimi aldım.
Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu'nun Bilişsel Davranışçı Terapiler Eğitimi'ne katıldım. Daha sonra, burslu olarak kabul edildiğim Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı'nda eğitim aldım ve 2018 yılında “Üst Biliş ve Pozitif Psikolojik Sermayenin Sınav Kaygısına Etkisi” başlıklı tezimle mezun olarak Uzman Klinik Psikolog unvanı aldım. Yüksek lisans eğitimim boyunca Oyun Terapisi, Şema Terapi, EMDR süpervizyon eğitimleri ve çeşitli test eğitimleri alma fırsatı buldum. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Aile Danışmanlığı Eğitimi programını da başarıyla tamamladım. Ayrıca APT (Association for Play Therapy) onaylı Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Filial Terapi, Gelişimsel Temas Terapisi, Dışavurumcu Terapiler, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Çocuklarda Oyun Terapisi ve Travma Odaklı Oyun Terapisi eğitimlerini Dünyanın önde gelen eğitimcisi olan Reyhana Seedat’dan aldım.
Profesyonel kariyerimde, suça sürüklenmiş çocuklara yönelik "Hayata Bir Çocuk, Bir Çocuğa Hayat" projesinde gönüllü psikolog olarak görev aldım. Ayrıca, 2015 yılından beri çocuk ve ergen terapisti, aile terapisti olarak aktif olarak danışan kabul etmekteyim.
Son olarak, 2020 yılında başladığım Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programını “Kişiliğin Ve Bağlanma Biçimlerinin Subjektif Yorgunluk Üzerine Etkisi: Psikobiyolojik Kuram Temelinde İnceleme” başlıklı tezimle tamamlayarak 2024 yılı itibariyle doktor unvanı aldım.
2024 Nisan itibariyle İstanbul Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktayım.
Eğitim Bilgilerim
 Doktora: Doğuş Üniversitesi- Klinik Psikoloji Doktora (2020- 2024)
 Yüksek Lisans: Haliç Üniversitesi – Klinik Psikoloji (2016 - 2018)
 Lisans: Haliç Üniversitesi – Psikoloji (2011 - 2015)
İş Deneyimlerim
 İstanbul Beykent Üniversitesi-Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü-Doktor Öğretim Üyesi (2024-Devam)
 Sarıyer Belediyesi Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi –SADEM- Büyükdere (2022-2024)
 Sarıyer Belediyesi Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezi –SADEM- Cumhuriyet (2017- 2022)
 Sarıyer Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Birimi –SAPDAM- Ayazağa (2015-2017)
Staj Bilgilerim
 Beyoğlu 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi –Rotary Çocuk Evi ( Haziran- Temmuz 2012)
 Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Birimi ( Kasım 2013-Ocak 2014)
 BePositive Psikolojik Danışmanlık Merkezi (Nisan- Mayıs 2014)
 Kas Hastalıkları Derneği (Kasım 2014- Şubat 2015)
 Balıklı Rum Vakfı Hastanesi (Mart-Nisan 2015)

Katıldığım Seminerler

 21. Ulusal Psikoloji Kongresi Poster Bildiri Sunumu ‘’Nöropsikoloji Alanında Yapılan Akademik Çalışmaların Son 20 Yılı: Bir Bibliyometrik Analiz Çalışması’’
 Işık Savaşır Klinik Psikoloji Kongresi Katılım Sertifikası (Mayıs 2015)
 18. Ulusal Psikoloji Kongresi Katılım Sertifikası (Nisan 2014)
 Haliç Üniversitesi Her Alanda Psikoloji Sempozyumu Katılım Sertifikası (Mayıs 2013)
 Haliç Üniversitesi Gençlik Sempozyumu Psikoloji Günleri Katılım Sertifikası (Aralık 2012)

Aldığım Psikoterapi ve Test Eğitimleri

 Travma Odaklı Oyun Terapisi – 18 saat (APT Onaylı- Reyhana Seedat ) (Aralık 2022)
 Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Çocuklarda Oyun Terapisi – 12 Saat (APT Onaylı- Reyhana Seedat ) (Kasım 2022)
 Dışavurumcu Terapiler - 24 Saat (APT Onaylı- Reyhana Seedat ) (Kasım 2022)
 Gelişimsel Temas Terapisi - 12 Saat (APT Onaylı- Reyhana Seedat ) (Kasım 2022)
 Filial Terapi Süpervizyonu - 6 saat (Reyhana Seedat) (Ekim 2022)
 Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Süpervizyonu- 12 saat (Reyhana Seedat) (Ekim 2022)
 Filial Terapi- 12 saat (APT Onaylı- Reyhana Seedat ) (Ocak 2022)
 Çocuk Merkezli Oyun Terapisi- 24 saat (APT Onaylı- Reyhana Seedat ) (Aralık 2021)
 İstanbul Üniversitesi Aile Danışmanlığı Eğitimi -6 ay (2016)
 Bilişsel ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları Eğitimi- 56 saat (Davranış Bilimleri Araştırma ve Tedavi Merkezi- Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu) ( Temmuz 2015)
 Çocuklarda Gözlem ve Görüşme Teknikleri Eğitimi (Albert Ellis Enstitüsü) (Haziran 2015)
 WISC-R Testi Uygulayıcı Sertifikası (Albert Ellis Enstitüsü) (Mart 2015)
 DSM V’e Göre Klinik Bozukluklar ve Psikoterapi Yöntemleri Eğitim Programı Sertifikası ( Mart-Nisan 2015)
 Bepositeve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Mesleğe Hazırlık Eğitim Programı (Ekim 2014)
 Beier Cümle Tamamlama Testi Eğitimi(Ekim 2014)
 Agte-Ankara Gelişim Tarama Envanteri Eğitimi(Ekim 2014)
 Metropolitan Okul Olgunluğu Testi Eğitimi(Ekim 2014)
 LouisaDussPsikanalitik Hikayeler Testi Eğitimi(Ekim 2014)

Akademik Yayınlarım
Şehitoğlu, Y., Şengüllendi, M. F., Kurt, E., & Şengüllendi, H. (2017). Transformatıonal Leadershıp And Posıtıve Psychologıcal Capıtal: The Moderatıng Role Of Experıence Level.
Şengüllendi, H. (2023). Klinik Psikoloji. (Ed.). Biçer, F. B., ‘’Klinik Çocuk Psikolojisi’’. Eğiten Kitap. Ankara.
Biçer, F. B., Yılmaz, O., & Şengüllendi, H. (2023). Nöropsikoloji Alanında Yapılan Akademik Çalışmaların Son 20 Yılı Üzerine Bir Bibliyometrik Analiz.
Şengüllendi, H., & Yılmaz, O. (2024). Kişilik Çalışmalarının Kavramsal Keşfi: Cloninger’in Psikobiyolojik Modeli Üzerine Bibliyometrik Analiz. Yıldız Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 7(2), 99-111.
Şengüllendi̇, H., Bi̇çer, F. B. Ve , O. Y. (2022). Nöropsikoloji Alanında Yapılan Akademik Çalışmaların Son 20 Yılı: Bir Bibliyometrik Analiz

Cumhuriyet mah. Halaskargazi cad. No:125 Da:2 Şişli / İSTANBUL, Şişli, İstanbul

Online Terapi +49 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Ş
Konum: Persona Psikoloji Randevu

Hatice Hanım ile yollarımız 2 yıl önce kesişti. Seanlarımız çok dinamik ve faydalı geçti. Kızımın kaygı problemleri için görüşmüştük o kadar güzel dokunuşlar yaptıki problemlerimizden eser yok. Bu platformda ismi görünce yazmak istedim

P
Konum: Persona Psikoloji Oyun Terapisi

Oğlumdaki sosyal kaygı nedeniyle gittik. Henüz üçüncü seansımız ama oyun terapisinde doğru tercih yaptığımızı görüyorum. Bu terapinin yöntemlerini Hatice Hanım çok iyi kullanıyor. Kendisinin doktora yapmış olması da özellikle tercihimdi.

Konum: Persona Psikoloji Randevu

Üniversiteye hazırlık sürecinde yoğun sınav kaygım sebebiyle Hatice hanıma başvurdum. Yalnızca sınav kaygımla ilgili değil genel olarak kaygı problemlerim bile büyük oranda azaldı. Artık kaygımı nasıl kontrol edebileceğimi biliyorum. Üniversite sınavına hazırlık sürecimde de çok verimli çalışma imkanı buldum. Sınavdan sonra büyük bir rahatlıkla yazıyorum yorumlarımı. İyi ki Hatice hanımı tanımışım.

Konum: Persona Psikoloji Oyun Terapisi

Hatice hanıma danışma nedenim boşanma sürecinde çocuğum ile ilişki ve iletişimimde doğru adımları izleyebilmek ve çocuğumun ruh sağlığının iyi olduğundan emin olmak. Henüz 3 seans tamamladık ve şimdiye kadar Hatice hanımın ilgili ve sevecen tavırlarından, işine gösterdiği özenden çok memnun kaldım. Yolumuz uzun ve bu yolda Hatice hanımla yürüdüğüm için kendimi güvende hissediyorum. Teşekkürler.

Konum: Persona Psikoloji Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Kızımın kaygıları artık yok oldu son derece işinin ehli bir sıkıntımız olduğunda her daim mesajlarimiza cevap veren,mütevazi,son derece saygıyla mesafeyi ayırt eden bir psikolog.kesinlikle tavsiye ediyorum

Ş

Kendisinden çok memnun kaldım.Kendisini yakın hissettim, üslubu çok iyiydi.Güven duydum ona, bana şifa oldu.Kendimi ona çok rahat ifade ediyorum.Normalde ben kendimi rahat ifade edemem ama bunu Hatice Hanım sağladı.Yaklaşımı ve üslubu güzel,iletişimi çok iyi.Ruhsal olarak da iyileştim, çok başarılı birisi.

Z

Kendisinden çok memnun kaldım.Güler yüzü ile işinin ehli birisi.Uzman seçimi adına kendi açımdan on üzerinden onluk görüşme sağladım ve çok memnun kaldım. Rahatlama oldu, bakış açımı değiştirdi.Eski fikirlerimi sildi.Görüş açımı değiştirmemde çok katkı sağladı. Hatice Hanım'dan Allah bin kere razı olsun Duygularım tarifsiz kaldı.Allah ondan her zaman bin kere razı olsun.

Hatice Hanım bize faydalı oldu.Özellikle bizim problemimizle ilgilenmesi ve iletişim olarak güçlü bağ kurması gerçekten güzeldi.Kendini yetiştiren birisi.Bizi iyi dinledi, hem de mesleki olarak kendini yetiştirdiği için problemimizi çözdü.Kendisine bu konuda çok teşekkür ederim.