Lisans eğitimini sonlandırırken “Kadınlarda Beslenme ve Duygu Durumunun Adet Düzensizliği Üzerine Etkisi” konulu tez hazırlamıştır. Hazırladığı tez 2023 yılında 9. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi’nde sunulmuş ve bildiri kitabında yayınlanmıştır.
Lisans eğitimi sürecinde ve sonrasında Fitoterapi, Bağırsak Sağlığı, Hastalıklarda Güncel Yaklaşımlar gibi birçok farklı alanda kurs ve seminerlere katılarak mesleki yetkinliğini arttırmayı amaçlamıştır.
2023 yılında Fonksiyonel Tıp Eğitimini tamamlayarak Ekim 2023-Temmuz 2024 tarihleri arasında Sakarya Serdivan’da bulunan Clinic Ventok Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni olarak görev yapmıştır. Ağustos ayı itibariyle kendi markası adı altında hizmet vermektedir.
Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar
Hastalıklarda Beslenme
Çölyak Hastalığında Beslenme
İnsülin Direnci ve Metabolik Sendrom
İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS) Diyeti
ke...p
Havva Nur Hanım'a kuzenimin önerisiyle ulaştım. Sosyal medyasını inceledim ve güven verdi randevu aldım. Öncesinde zaten kendi doktorlarım diyetisyenle çalışmam gerektiğini söylemişlerdi. Ben de idrar yolu enfeksiyonu, mantar ve tüm vücudumda kaşıntı bazen hatta kabarmalar gibi farklı farklı sorunlar vardı. Bir sürü şeye bakıldı ama bir sonuca varmamıştı. Havva Nur Hanım'a başvurduktan sonra, bana özel düzenlediği yeme içme programı ile tekrar vücudum normal sağlıklı bir hale döndü. Yaklaşık altı ay oldu başlayalı ve bu kadar hızlı ve kesin çözüme varacağım aklımın ucuna bile gelmezdi. Yediğimiz içtiğimiz şeylerin hayatımızı bu kadar etkilediğini düşünmezdim. Kendimle ilgili Havva Nur Hanım'dan öğrenmem gereken daha çok şey var yolumuz uzun. Etrafımdaki herkese tavsiye edebileceğim nitelikte birisi kendisi.
al...n
Kilo verme ve sağlıklı yaşam için tavsiye ile görüşmeye başladım. Online olacağı için endişelerim vardı. 5 aydır görüşüyoruz. Önceden de diyetisyen deneyimi olmuş biri olarak online olmasının eksikliğini hissetmedim hiç çünkü seanslar uzun ve hocam detalıca açıklıyor. Aklınızda soru kalarak çıkmıyorsunuz seanstan. Hedefime ulaştım 16 kg verdim şimdi de koruma için devam ediyorum. Diyet listesini bana göre hazırlıyor. Bizim evimizde ne pişer ben ne hazırlayabilirim ne zaman yiyebilirim bunların hepsini gözetiyor. Her seansta listeyi yeniliyor ve önerilerde bulunuyor. Mezura ölçümü aldırarak vücudumdaki yağ kaybını da bana anlatıyor. Her zaman güler yüzlü bir uzman ve işinde çok iyi. Beni her zaman dinliyor ve anlıyor en kıymetlisi bu. Çok şey öğrendim, kendisi bana sağlıklı yaşamı fark ettirdi. Ben kendisinden çok memnunum. Tavsiyeyle randevu almıştım şimdi de herkese tavsiye ediyorum.
eb...n
Havva Nur hocama tavsiye üzerine ulaştım. Fazla kilom vardı ama bunun yanında son birkaç yıldır vücudumda kaşıntılar oluyordu. İlk gidişimde tüm sorunlarımı dinledi neredeyse 1 saat sürdü. Sonra tahlillerime baktı ve tiroitimde sorun olabileceğini düşünerek doktora yönlendirdi ve hashimato çıktı. 6 ay kadar çalıştık ilk 3 ayda 10 kilo verdim ama önceliğim Havva Nur hocamın da açıklamalarıyla kilo vermek değildi. Kilo verirken kaşıntıların da geçtiğini fark ettim. Kaşıntıların yanlış beslenmemden ve yıllarca bağırsağımı kötü etkilememden kaynaklandığını farkettim. Şimdi sadece hashimato kaldı onda da düzenli takip ediyoruz ve kan değerlerim düzeliyor. Ben ilk anda aslında kilo odaklı gitmiştim ama kendisi o kiloya sebep olan şeyleri bulmaya odaklandı ve bu konuda da her anda yardımcı oldu. Tanıştığıma fikir alışverişi yaptığıma çok memnunum.
e....k
Havva hanımla yollarımız 3 ay önce kesişti. Ben diyet yapmaktan korkan birisiydim. Çünkü yeme bozukluğum vardı. Aç kalarak zayıflayacağıma inanıyordum. Sevgili Havva hanım ile ilk görüşmemiz yaklaşık 1buçuk saat sürde ve asıl konunun tartıda ki rakamlar olmadığı ve bu sürecin kazanılması gerekilen bir yaşam standardı olması konusunda öncelikle beni hazırladı. Her şeyi tek tek inceledi. Diyete başladığımızda, adet düzensizliklerim,insülin direncim ve gluten intoleransım vardı. Bizim için süreç kolay olmayacaktı elbette çünkü kafamda her şey çok sınırlıydı ama Havva hanımın hazırladığı listeler sayesinde ben sınırlı olmayı değil, öğünlerimi vücudum için gerekli olan besinlerle değiştirmeyi öğrendim. 3 ay’lık süreçte enfeksiyonum bitti. Adet’im düzene girdi. Tartıdaki rakamın beni mutlu etmesinin yanı sıra aç kalmamayı öğrendim. İyi ki yollarımız kesişti. Yürüyecek yolumuz uzun çünkü kendisi bir diyetisyen olmanın yanı sıra bu süreçteki en büyük destekçiniz oluyor. İyi ki Havva hanım
mi...n
İlk başladığım da 100 kilo ile başladım ve şuan 92 kiloyadayım. Vücudumun belirli yerlerinde egzamalar vardı artık hiçbiri yok. Yeme bozukluğum ortadan kalktı düzenli bir hayata geçiş yaptım.
yu...l
4 yıl önce ürtiker teşhisi almamla başlayan bir sürecim var. Hayatımda stresli bir döneme girdiğimde ürtiker teşhisi aldım ancak bu dönemin stresini yıllar sonra farkettim. Bunu fark edene kadar 4 yıldır bir sürü farklı ilaç kullandım. İlaçları kullandığım dönemde kaşıntılar azalsa da ilaç içmediğimde kaldığı yerden devam ediyordu. Yaptığım şeylerin kalıcı çözüm olmadığını anlayınca farklı arayışlara girdim. Tam bu noktada Havvanur hanımla tanıştım. Videolarını izledim ve anlattığı belirtilerin çoğunu taşıdığımı fark ettim. Sonra da bu sorunlarımın bağırsağımdan kaynaklanabileceğini düşünüp Havvanur hanıma başvurdum. Kendisi bana çok detaylı sorular sordu. Yıllardır yaptırdığım tahlillerin hepsini inceledi. Gördüğüm tüm tedavileri değerlendirdi. Bunun üstüne kendisiyle bie bağırsak onarımı yapmaya başladık. Çok kısa sürede vücudumda değişimleri hissetmeye başladım. Şimdi 2. aydayız ve çok güzel bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim. Umuyorum ki çom daha güzel ilerleyecek.
su...k
Hocamla gebelik diyabeti için çalıştık. Gebeliğimin ilk haftalarında gebelik diyabeti çıktı. Doktorum diyetisyenle görüşmem gerektiğini söyledi o sayede tanıştık. Önceki gebeligimde fazla kilo almıştım sonrasında da vermekte çok zorlanmistim. Havva Nur hanım sayesinde ikinci gebeligimde sadece bebek için sağlıklı kiloyu aldım ve emzirme devam ederken de verdim. Bebeğimin de kilosu gayet iyiydi gebelik diyabeti de sorun olmadı şükür. İlgisi ve devamlı açıklayarak sakinleştirme çabası için mutluyum. Sayesinde içim rahat bir süreç geçirdim.
l ...m
Havva hocam bana sadece diyetisyenlik yapmadı. Öyle desem eksik anlatmış olurum. Yıllardır geçmeyen egzamam ve kas ağrılarım var. Bunlar için gitmediğim yer kalmadı neredeyse. Hep agrı kesicilerle, nemlendirici kremlerle geçmesi beklendi ama öyle olmadı. Ben de yakın zamanda araştırmalarımla bu hastalıkların bağırsaktaki sıkıntılardan olabileceğini öğrendim. Havva Nur hocamı da sosyal medya sayesinde gördüm. Çektiği videolarda bağırsak hastalıklarından bahsediyordu bana güven verdi ve onunla görüşmek istedim. İyi ki de karşıma çıkmış. İlk görüşmede her şeyi sordu uzun uzun dinledi. Bağırsağı iyileştirmenin uzun bir yol olduğunu ve sabır gerektirdiğini anlattı. Neredeyse 4 ay olacak devamlı bir şeyleri değiştirerek ilerliyor kendisi. Bu süreçte de desteğini hiç eksik etmedi. Zorlandığım yerlerde hep anlatmaya çalıştı. Böyle bir yola gireceklere tavsiyem onları dinleyecek anlayacak biriyle çalışmaları. Ben süreçten çok memnunun ağrılarım neredeyse kayboldu egzamam cok cok az kaldı.
h....a
Bağırsaklarmda yıllardır geçmeyen kabızlık sorunu vardı. Son zamanlarda fiziksel olark da bana sorun çıkarıyordu. Bir de sindirim problemi vardı. Bu alanlarda çalıştığını duyup Havva Nur Esen Hanıma başvurdum beraber bir program yaptık oldukça ilgili. Programı yapmadan önce bana birsürü soru sordu. Kendisi liste verip göndermedi. Bu programla birlikte sindirim sistemim düzene girdi. Yıllardır düzelmeyen bağırsağım düzeldi. Kanımda düşük olan değerler sayesinde yükseldi. Ben kendisinden memnunun danışmanızı tavsiye ederim.
i̇...k
Havva Nur hanımla 2 aydan fazladır görüşüyorum. Sayesinde kavuştuğum yaşam kalitesini anlata anlata bitiremem. 10 yıldan fazladır seboreik dermatit hastasıydım, üstüne roza geldi, kronik vitamin mineral eksikleri, sonrasında ibs, sibo, gastrit. Aslında bunların hepsi ilişkili semptomlardı. Sistemlerim çalışmıyordu. Sağlığımı toparlamak için fonksiyonel diyetisyene gitmeye karar verdim, çünkü öncesinde yaşadığım sıkıntılı durumdan dolayı aldığım kiloları diyetisyen desteği ile bile verememiyordum. Ümidimin tükendiği noktada son şansımı Havva Nur hocadan yana kullanmaya karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım. İlk randevuda ayrıntılı özgeçmiş aldı,süreci çok iyi anlatıp zihnen beni çok iyi hazırladı. Sonra zorlu bir yola çıktık birlikte, hep iletişim halindeydik. Düştüğüm zamanlarda toparlanmamı sağladı. Fodmap zorlu bir yol. Sağlığım için yapıyorduk her şeyi kilo ikinci plandaydı. Ama kilo da veriyordum. Yanından hep mutlu ayrıldım. Her şey sağlığımız için
Havva Nur Esen isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Havva Nur Esen, Diyetisyen. Size Havva Nur Esen tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Diyabet Diyeti, Hastalıklarda Beslenme, Gebelik Ve Emziklilikte Beslenme, Kilo Alma Diyetleri, Metabolik Hastalıklarda Beslenme, Anoreksiya ve Bulimia Hastalarında Beslenme, Troid Hastalıklarında Beslenme, Kalp Damar Hastalıkları ve Beslenme, Bebek Beslenmesi, Çocuk ve Adölesanlarda Beslenme.
Havva Nur Esen adresi nerede?Havva Nur Esen şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Sakarya
Adresine gitmek zorunda kalmadan Havva Nur Esen isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Havva Nur Esen online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Havva Nur Esen isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Havva Nur Esen, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Havva Nur Esen isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Havva Nur Esen bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Havva Nur Esen ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Havva Nur Esen hakkında ne düşünüyor?Toplam 31 hasta / danışan, Havva Nur Esen hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sakarya Diyabet (Şeker Hastalığı)
Sakarya İnsülin Direnci ve Metabolik Sendrom
Sakarya Anoreksiya ve Bulimia Hastalarında Beslenme
Sakarya Non-Çölyak Glüten Hassasiyeti
Sakarya İrritabl Bağırsak Sendromu
Sakarya Yeni Doğan Metabolik Hastalık
Sakarya Adipsi (Susama Yokluğu)
Sakarya Altını Islatma Problemi