Lisans eğitimimi İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji bölümünde;
yüksek lisans eğitimimi ise Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programında başarıyla tamamladım.
Lisans sürecimde gelişimsel psikolojiye yönelik stajımı Çizgi Film Çocuk Evi'nde, klinik psikolojiye yönelik stajımı ise Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tamamladım. Yüksek Lisans sürecimde ise uzun dönem stajımı İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladım.
Psikoloji lisans eğitimimden sonra almış olduğum terapi eğitimleri bilişsel davranışçı terapi (BDT) ekolü ağırlıklı olup, yüksek lisans eğitim sürecimde de psikodinamik yönelimli süpervizyon altında danışan takibi yapmış bulunmaktayım. Almış olduğum mesleki eğitimler aşağıdadır:
- ISST Onaylı Şema Terapi Temel Düzey Eğitimi (Şema Terapi Enstitüsü)
- Bilişsel Davranışçı Terapi Kuramsal Eğitim (Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği)
- Bilişsel Davranışçı Terapi Beceri Eğitimi (Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği)
- Bilişsel Davranışçı Terapi Süpervizyon Eğitimi (Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği)
- Tanısı Olmayan Danışanda Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği)
- Yeme Bozukluklarının Tedavisinde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği)
- Psiko-Onkoloji (Kanser Hastaları ve Hasta Yakınlarıyla Çalışma) Beceri Kazandırma Eğitimi ve Süpervizyon Programı (Psiko-Onkologlar Derneği)
- Nöropsikolojik Değerlendirme Eğitimi (Türk Psikologlar Derneği)
- Minnesota Çokyönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Uygulama ve Yorumlama Eğitimi (Türk Psikologlar Derneği)
Verdiğim röportaj ve çeşitli etkinliklerde yaptığım sunumlar aşağıdadır:
- Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu ile PsiNossa’nın “Korku” temalı 101. Sayısı için “Ölüm Korkusu” Temalı Röportaj (10 Kasım 2023)
- İzmir Pozitif Mali Müşavirler Grubu’nun Daveti ile “İş Hayatında Mobbing” Konulu Söyleşi (8 Aralık 2023)
- Yıldız Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji ve Genetik Kulübü’nün Kanser Günü Etkinliği'nde “Kansere Psikolojik Yaklaşım” Konulu Sunum (4 Şubat 2024)
- Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP) İzmir Şubesi'nin düzenlediği Ötekisiz Psikoloji Atölye Dizisi'nin 5. Modülü'nde "Psikologlar için Etik İlkeler" Atölyesi (20 Nisan 2024)
- Ufuk Üniversitesi Psikoloji Topluluğu'nun Daveti ile "Psiko-Onkoloji Etkinliği" (20 Mayıs 2024)
Ocak 2023-Ocak 2024 zaman diliminde İzmir'de Özel OZ Psikoloji Aile Danışma Merkezi'nde Klinik Psikolog olarak hem yüz yüze hem de online psikolojik danışmanlık hizmeti verdim.
Şu anda da İzmir Kemalpaşa'da kurucu ortağı olduğum Arkadaş Psikoloji'de 18 yaş ve üzeri yetişkin danışanlara hem online hem de yüz yüze psikolojik danışmanlık hizmeti vermekteyim.
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Öğretmen Tahir Tunca Caddesi No: 23/1 Öztürk Apartmanı (Sevgi Yolu Hercules Gym'in karşısı), İzmir
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Wisconsin Kart Eşleme Testi
Öktem Sözel Bellek Süreçleri Testi
İz Sürme Testi
a....k
Yıllarca unuttum geçti gitti dediğim içime atıp yok saydığım duyguların hiçbir yere gitmediğini, nefes alamadığımı,hayattan uzaklaşmış, tedirgin ve sürekli kaygılı bir şekilde yaşamaya başladığımı farketmistim. Yaşarken çok ayrı kaldığım babamın vefatından sonra duygularımın, gün yüzüne çıkmasıyla başladı her şey ve ben o çıkmaz girdap haldeyken karşılaştım Hazal hocamla. Öyle çok şey biriktirmişim ki içimde birlikte çıkardık hepsini. İnsanın kendi çocukluğuna nefreti olur mu ? Bu kadar acımasız davranır mı? Kendi değerimi ölçmek için diğer insanlarin onayını onaylanmayi beklemişim hep kurtulamadiğim çocukluk travmalarımdan Hazal hocam sayesinde yüzleştim. Kendimle onun sayesinde barıştım. Çok şanslıyım Hazal hocamla karşılaştığım için. Tecrübesi, güler yüzü, samimiyeti, disiplinli oluşu, inanın ses tonu bile beni rahatlatmaya yetiyor, tavsiyeleri sayesinde seans sonunda sorularımın ve sorunlarımın ortadan kalkmış olmasıyla yenilendim. Emekleri icin minnettarım.
er...ş
Seans sırasında olsun seans dışında olsun Hazal hanımın ilgisi ve alakası güzel yönlendirmeleri ile çok yardımcı oldu hayatıma renk kattı resmen kendimi buldum diyebilirim.
ç...
Hocama panik ve stres bozukluğu sebebiyle danıştım. Süreç için, kendisi son derece verimli ve ilgiliydi. Her seans danışanı dikkatlice dinler ve hızlıca bir çözüm veya öneriye varır. Ayrıca seanslarda konuşmalarımızı tam anlamıyla aklına kaydeder ve seanstan aylar sonra bile o seansta neler söylediğimi hatırlar. Ayrıca kendisi danışanları için son derece özveriyle çalışır mesai saatleri dışında bile beni kabul ettiği çok oldu. Çevreme kesinlikle tavsiye ederim çünkü ben son derece memnun kaldım ve hayatımdaki olumlu major değişiklikler onun 0sayesinde oldu.
i...
Hazal Hanım'a Yeme bozukluğu sebebiyle başvurdum. Ancak bunun dışında konu başka yerlere de gitti. Hayatımın bütün alanları üzerine paylaşımlarımız oldu. Benim iç görü kazanmamı sağladı diyebilirim. Ailem, eşim ile ilgili sıkıntılarımda, sosyal hayatta yaşadığım yetersizlik hissi tüm bunlarla ilgili çok güzel yol aldık. Uzmanımı tavsiye ederim.
Hazal hanım ile ikinci seansımı tamamladım, inanılmaz verimli geçiyor bu sürecin bana çok iyi geleceğinden eminim daha önce de terapi deneyimlerim olmuştu fakat Hazal hanım çok başka gerçekten, kendimi inanılmaz güvende hissettiriyor.
Hazal Hanım ile hayatımın çok zor bir sürecinde tanıştım. Daha önceden terapiye gitmiştim fakat kendimi ifade etmekte zorlanıyordum. Kendimi rahatça ifade edebilmemi sağladı. Terapi sürecimizde gerçekten çok büyük gelişim gösterdim. İletişim konusunda gerçekten başarılı ve erteleme davranışı konusunda deneyimli bir psikolog
b....k
Kendimi kaybettiğim bir dönemde tanıştım hazal hanımla güven duygumu yitirdiğim bir zamandı ama hazal hanımın içtenliği güler yüzü sayesinde çabucak ısındım ona kendimi açmama yardımcı oldu Güven duygum tazelendi. Yolumu kaybettim sanarken ışık oldu bana kendimi kendi kendime bulmamı sağladı. Bir yol gösterici arkadaş sırdaş gibi oldu bana psikolog demek yetersiz geliyor. Terapideyken süre konusunda gerginlikle beklerken bulmadım kendimi mesela zaman su gibi akıp geçiyor zaman yönetimi konu seçimi konusunda da ustalıkla yönlendiriyor sizi hazal hanım. Randevu ayarlamasındaki titizlik de cabası. İyi ki yolumuz kesişmiş hayatımın mutsuzlukla gittiğim mutlulukla hatırlayacağım güzel bir zaman diliminde yer aldı hazal hanım :)
ed...n
Bir süre önce bir tavsiye üzerine Hazal Hanım ile görüşmeye başladık. İyi ki de başlamışız. Erteleme ve karar verememe davranışlarımdan rahatsız olduğum için başladığım terapiye, uzun süredir içime attığım problerim ile devam ediyoruz. Hazal hanım ile konuşurken aslında buna ne kadar ihtiyacım olduğunu farkettim. Daha yolun çok başında olduğumuzu biliyorum ama her seansdan sonra bir farkındalık ile yanından ayrılmak bana kendimi çok iyi hissettiriyor. Hazal hanım ile yaşadığımız süreci seviyorum. Onun güler yüzü, sakinliği, naifliği, seans sonunda yönelttiği sorular ve mesleki anlamda başarısı bana her seans çıkışı iyi ki dedirttiriyor. Buradan da kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum..
ib...b
Uzun süredir ertelediğim terapi sürecini Hazal Hanım ile başlayıp sürdürüyor olmak benim için büyük bir şans oldu. Gerek iletişim becerileri, gerek üzerine çalıştığı alanlarla ilgili hakimiyeti ve bu bilgilerini terapi süreçlerine organik bir şekilde dahil edişi her seanstan aldığım çıktıları/verimi çok iyi hale getiriyor. Süreç konusunda açıklığı ve terapi süreci hakkındaki rehberliği özellikle benim gibi ilk defa terapiye başlayacak ancak özellikle çekimser bireylere faydalı olacaktır.
t.....
Özel hayatım ile ilgili depresyon yaşıyordum. Hazal hanım ile tam zamanında tanıştım. Bana öğrettiği teknikler ile daha önceki kafaya taktığım problemleri farklı bir gözle görmeye başladım. Yaşadığım farkındalıklar bana iyi geldi. Kendisine teşekkür ederim
Hazal Avcı isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Hazal Avcı, Psikoloji. Size Hazal Avcı tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bireysel Terapi, Yetişkin Terapisi, Eklektik Yaklaşım, Psikoonkoloji, Kanserde Psikolojik Destek, Stroop Test, Wisconsin Kart Eşleme Testi.
Hazal Avcı adresi nerede?Hazal Avcı şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Öğretmen Tahir Tunca Caddesi No: 23/1 Öztürk Apartmanı (Sevgi Yolu Hercules Gym'in karşısı) İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Hazal Avcı isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Hazal Avcı uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Hazal Avcı isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Hazal Avcı, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Hazal Avcı hangi dilleri konuşuyor?Hazal Avcı ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Hazal Avcı isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Hazal Avcı tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Hazal Avcı hakkında ne düşünüyor?Toplam 34 hasta / danışan, Hazal Avcı hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İzmir bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
İzmir bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar