Merhaba!
Ben Psikolog Hazal Gül Akkuş. FMV. Işık Ünversitesi Psikoloji lisans bölümünü 3 yılda yüksek onur başarı bursuyla tamamladım.Lisans hayatım boyunca hem çeşitli klüplerde ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak görev aldım hem de sevgili hocam Berna Akçınar'ın Tübitak 118K170 numaralı projesinde asistan olarak çalıştım. Lisans eğitimimin ardından alan hakkında daha çok bilgi edinebilmek amaçlı, Türk Psikologlar Derneğinden çeşitli testlerin eğitimini aldım. Moxo Türkiye kurumu sayesinde dikkat testörü odum ve genellikle. Attetioner Dikkat Programı eğitimini tamamadıktan sonra attentioner dikkat çalışmaları yamaya başladım. Alanda çok kıymetli isimlerden Mehmet Sungur hocamdan Bilişşsel Davranış Terapisini aldım ve bu alanda eğitimim hala devam etmektedir. Yine çok kıymetli hocamız Emre Konuk'dan EMDR terapisini öğrendim ve avrupa akredite EMDR terapisti oldum. Çocuklarla çalışmaya karar verdiğim için Deneyimsel Oyun Terapisini bu alanda akredite olan sevgili Nilüfer Devecigil'den aldım. Son olarak yine akredite emdr terapisti olan Derya Altınay'dan Yoğunlaştırılmış EMDR Kum Terapisi eğitimini almış bulunuyorum.
Bizim alanımızda gelişim ve büyüme uzun soluklu bir yolculuktur. Bu yolda yürürken özellikle alana yoğun emek vermiş, bilgi ve becerisini kanıtlamış isimlerden eğitim almaya ve bu eğitimlerim avrupa standartlarında akredite eğitimler olmasına özen gösterdim, göstermeye devam ediyorum.
Çalışma hayatıma İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Nöropsikoloji laboratuvarında devam ettim. Burada daha çok konuşma bozukluğu olan Afazi hastalarıyla sevgili hocam Öget Öktem Tanör süpervizyonluğunda hasta gördüm. Buradan ayrıldıktan sonra başka bir özel klinikte genç ve yetişkinlerle yoğun olarak çalıştım.
Sonrasında hayat yolculuğum Ankarada devam etti. Burada çok sevdiğim özel bir danışmanlık merkezinde psikolog olarak görev aldım. Şimdi yine Ankarada kurucusu olduğum Santa Psikolojide çalışmalarıma ve insanların hayatlarına dokunmaya devam etekteyim.

Kızılırmak Mah. 1450. Sk. Ankara Ticaret Merkezi B Blok No:1, Çankaya, Ankara

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Afirmatif Terapi +31 daha fazla

Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Afirmatif Terapi

Makaleler
Röportaj

Kızım için başvurdum. Tuvalet eğitimi için gittik. Kardeşi olunca kıskançlık oluştu. İhtiyaç halinde tekrar iletişim kurabilirsiniz dedi. 10 seans gittik. Olumlu sonuçlar aldık. Artık sabrımız kalmamıştı. Kaka problemi 3-4 seans sonrasında düzeldi. İyi ki gitmişiz. Bize çok faydası oldu. Kreşe başladı, birkaç sorun oldu o konuda da hemen yardımcı oldu. Doğru tespitleri ve nokta atışları var. İnsanlarla iletişim kurma şekli güzel. Ses tonu ve tavırları çok hoş. Bize her zaman vakit ayırıyor. Telefonla görüşebiliyoruz. Kreşle de görüştü. Ne yaptığını bilen birisi. Başarılı bir uzman. Anlattığı ile uygulama metodu örtüşüyor. Genel olarak memnunuz kendisinden. Arkadaşlarımıza da tavsiye ettik.

Güvensiz ve sürekli bir panik hali olan biriydim. Aynı zamanda aile travmalarım olduğunu düşünüyordum. Bu durumlar tüm hayatımı olumsuz etkiliyordu ve yakın bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Hazal Hanım ile iletişim kurup randevu oluşturdum. Süreç boyunca gerçekten anlaşıldığımı hissettim hep. Kendimi net ifade edemediğimi düşündüğüm anlarda bile anlaşıldığımı o kadar güzel hissettirdi ki, bu sayede seanslarım daha rahat ve güzel geçti. Hazal Hanım'ın enerjisi ve bana olan yaklaşımı, verdiği ödevler sayesinde her seansta gerçekten her şeyin yoluna gireceğine biraz daha inandım. Beklediğimden daha kısa bir sürede güzel sonuçlar aldık. Çevremdeki insanlar bende ki değişimleri o kadar net gördü ki, kendileri de Hazal Hanım'la görüşmek istedi. Tüm samimiyetimle belirtmek istiyorum ki Hazal Hanım gerçekten psikoloji için var olmuş biri gibi, tereddüt etmeden randevu oluşturulması gereken bir psikolog olduğuna inanıyorum.

Konum: Santa Psikoloji Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Hazal hanım çok güler yüzlü çocuklarla harika iletişim kurabilen ve çok iyi anlayan tatlı bir terapist oğlum için danışmıştım okul korkumuz vardı ve aşama aşama emek emek tıkır tıkır herşeyi yolunda o kadar güzel ilerlettiki ve çocuğum olmasına rağmen çocuklar hakkında hiçbirşey bilmiyordum sayesinde bilgilendim tecrübelendim artık çocuklarla daha iyi anlaşabiliyorum ve bu beni çok mutlu ediyor tavsiyelerimi kesinlikle sunarım işinin en iyisi

Hazal Hanım'ın çocuklara yaklaşımı çok güzel. Hem bize hem de çocuğuma yol gösterici oldu. Tavsiyelerde, önerilerde bulundu. Kitap önerilerde bulundu. Çocuğa karşı yaklaşım konusunda bizi bilgilendirdi. Çocuğum için bayağıdır görüşme sağladık sonrasında genel anlamda iyi ilerliyorduk. Kendi nedenlerimizden dolayı devam edemedik. Çocukta çok bir değişim gözlemlemedim nasıl yaklaşacağıma dair bilgilendirmelerde bulundu. Çocuk psikolojisi konusunda bilgili, donanımlı olduğunu hissettim. Önermiş olduğu kitaplar vardı aldım okudum ve yaklaşım tarzım değişince çocuğumun davranışları olumlu yönde değişti. Çok büyük sıkıntılarımız için gitmedik kardeşinden dolayı görüşme sağladık. Görmezden gelebilseydim sıkıntısız geçirebilirdik ama hengamesinden dolayı araya kaynamasını istemedim. Kızıma nasıl davranmam gerektiğini öğrenmek istedim. Tamamen kızım rahatlasın diye görüşme sağlamıştık. Kızım Hazal Hanım'ı çok seviyordu. Onunla oynamak iyi geliyordu.

Hazal Hanım'la 8 seans çocuğum için görüşme sağladık. Çok fayda aldığımızı düşünmüyorum. Çok bir şey çözemedik. Farklı bir yerle görüşüyorum daha farklı geri dönüş aldım. Kendisi fark etmemiş aslında farklı bir süreçte pedagog süreci içerisindeyiz.

Hazal Hanım'ın alanından çok memnunuz. Kızımla çok ilerledik. Kendisiyle 5 ay danışmanlık hizmeti aldık sonlandırmaya doğru gidiyoruz. Seanslarımız her haftaydı sonrasında 15 günde 1'e düştü. Seanslardan sonra kızım rahatladı. Dürtüsel bir çocuk bayağı bir etkisini, faydasını gördük. Hazal Hanım dünya tatlısı bir insan. Anlayışlı, güler yüzlü, egosu olmayan bir insan. Gittiğinizde aileden biriyle sohbet eder gibi hissediyorsunuz öyle güzel his yaratıyor. 2 yıl öncesinde eşimi kaybettim ben kızımı götürüyorum ama bana da iyi geldi. Hazal Hanım mesleki konusunda dünyaya gelmiş nadir insanlardan. Gittiğinizde rahatsınız, rahatça davranabiliyorsunuz.

Kendisi ilgili bir hanımefendi, çok memnun kaldım. Diğer danışanlara da tamamen tavsiye ederim. Ben çocuğum için gittim. 4 yaşındaki çocuğumla 8-9 ay boyunca birlikte süreç geçirdik ve çok güzel bir değişim gözlemledik. Benim de Hazal Hanımın yöntemiyle geri dönüşlerim olumlu oldu. Ankara'da yabancıyım, deprem bölgesinden geldik. Kendisini internet üzerinden araştırarak bulduk. İlgisi, yaklaşımı ve güler yüzlülüğünden çok memnunuz.

Konum: Santa Psikoloji Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Randevu

20 yaşındaki kızım Selin için Psikolog Hazal Hanım’dan destek aldık. Üniversite çağına geçmesiyle yaşadığımız uyum problemleri, gündelik hayatı planlayamama gibi davranışlar sebebi ile gittik. Önce ölçeklerle ilgili testleri yaptı, sonra uygun terapi planını çıkardı Hazal Hanım. Toplam 26 seans sürdü görüşmeleri. Kızım için çok iyi sonuçlar elde ettik. Herkese tavsiye ederim. Ayrıca ofisin konumu üniversiteden erişmek için çok iyiydi. Bu da tercih sebeplerimizden biriydi.

T

Kaygı bozukluğu sebebiyle tavsiye üzerine gittim Hazal Hanım'a. 10 seans aldım. Aşırı derecede kaygım vardı. Şuan eski sıkıntılarımı yaşamıyorum. Hazal Hanım çok güleryüzlü bir uzman. Danışana yaklaşımı çok güzel. Kendimi çok rahat hissettim yanında. En güzel kısmı ulaşılabilir bir uzman olması. Hala seanslarımız bitmesine rağmen bir sorun yaşasam arayabileceğimi bilmek güven veriyor.

Travma tedavisi için gittim Hazal Hanım'a. EMDR tedavisi uygulandı. 12 seans aldım. Panik atağım vardı ve sorunun nerden kaynaklandığını bilemiyordum. Hazal Hanım bunu seanslarda tespit etti ve tedaviye başladık. Şuan tamamen iyileştim. Hazal Hanım çok kibar ve anlayışlı. Danışana karşı iyi niyetli yaklaşıyor ve yargılamıyor. Daha önce gittiğim uzmanlar tarafından hep geçiştirilmiş yaşadığım durum. Hazal Hanım'ın nokta atışı tespitleri beni gerçekten şaşırttı. Alanında çok başarılı bir uzman.