Meslek hayatına 2015 yılında Doğa Koleji Bahçelievler’de stajyer psikolog olarak başlamış, burada bir dönem gönüllü olarak çalışmıştır. Bu dönemde çocuklara gelişim testleri uygulamıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında iki dönem boyunca üniversitenin anlaşmalı olduğu merkezlerde staj yapmıştır. 2019-2024 yılları arasında Yakaza Psikoloji’de görev almış; yetişkin bireylere, ergenlere ve ailelerine danışmanlık sağlamıştır.
Klinik Psikolog Helin Salman, Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan, Uluslararası Şema Terapi eğitimini ise Dr. Alp Karaosmanoğlu’ndan almıştır. Aynı zamanda EMDR uygulayıcısı olan Salman, I. ve II. Düzey EMDR eğitimlerini Emre Konuk’tan almış olup daha sonrasında Kl. Psk. Nilgün Dereköy ve Ahmet Cemil Ölçer’den bireysel süpervizyonlar alarak bu alandaki yetkinliğini artırmış ve 2023 yılın Avrupa Akredite EMDR Terapisti ünvanını almıştır.
Klinik çalışmalarında Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve EMDR yöntemlerini kullanarak depresyon, anksiyete bozuklukları, obsesif-kompulsif bozukluk, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, panik bozukluk ve fobiler gibi çeşitli ruh sağlığı sorunları üzerine yoğunlaşmaktadır. Ayrıca stres, öfke kontrolü, yas danışmanlığı, iletişim problemleri ve kişilerarası ilişki sorunları konusunda da terapi ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Tümünü gösterSigortasız hastalar
Yas Terapisi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
yu...
Kendisinin yorumlarını okuduktan sonra başarılı olduğunu düşünerek ulaştım. Psikiyatristimin istediği MMPI kişilik testini uygulayıp raporladı. Memnun kaldım tavsiye ederim.
kö...n
Mevsimsel depresyon şikayeti ile ulaştım. Kendisi soruları ve yaptığı yorumlar ile yetkinliğini belli ediyor. Memnun kaldım. Öneririm.
ma...a
Uzman psikolog arayışımda kendisi ile karşılaştım. Dikkat eksikliği sorunumun altındaki asıl sorunları fark edip çözmemde yardımcı oldu. Memnun kaldım. Destek almak isteyenlere tavsiye ederim.
ra...b
İlk seanslarda yüzyüze çalıştık daha sonra online olarak devam ettik. Yaklaşık dört aydır danışmanlık alıyorum. Konuştukça sorunlarımı fark ediyorum. Çözüm konusunda iyi bir eşlikçi.
y.....
İnanılmaz tatlı, kendinizi sorgusuz emanet edip açacağınız biri. En önemli güzel yanından biri dürüst olması ve odak noktası maddiyat değil danışanının gerçek yararı. En hayran kaldığım yanı terapideki ifadesiz yüz ve bakışları. İlk yadırgadım ama aslında ifadesiz olmasının bana iyi geldiğini, beni olumlu etkilediğini başkasından aşırı minik jest laf etkisinde kalınca daha iyi anladım. Maalesef yolumuz benden kaynaklı ayrılmak zorunda kaldı ama keşke devam edebilecek kadar tavsiye ederim. Umarım çalışma alanını genişletir
f.....
Helin hanımla tanışmamda buradaki yorumlar etkili olmuştu, o nedenle önemli buluyorum. Kaygı, belirsizlik, travma gibi nedenlerle yaklaşık 6 ay önce başvurdum. Şema ölçeklerinden ilerleyerek şema terapi ile başladık, EMDR ile devam ediyoruz. Samimiyeti, olaylara yaklaşımı, sorularla farkındalık kazandırması dönüşüm sürecinizde size güven veriyor, rahat hissettiriyor.
Profesyonel yaklaşımının yanında size yoldaşlık da yapması kendi yolculuğunuzda çok destekleyici.
Helin hanımla ilk seansımda bir terapistle aramda olması gereken enerjiyi yakaladım. Bu kendimi hiç olmadığım kadar rahat ifade etmemi sağladı. Seanslarımızda yakaladığım işbirliği duygusu beni de kendim için çalışmaya itti. Böylece çok hızlı bir gelişim ve değişim sürecine adım attığımı hissediyorum.
y.....
Yaklaşık üç ay önce kaygı bozuklukları, anksiyete, öz sevgi eksikliği, iletişimde zorlanma gibi nedenlerle başladığım terapi seanslarında Helin Salman ile beraber bu sorunlara ve bağlantılı zincirlere dair farkındalığım yükseldi ve bir çoğunda bir değişim dönüşüm süreci başladı. Beni iyi dinlediğini ve gerçekten anladığını düşünüyorum. Kendimi çok rahat ifade edebiliyorum. Aldığım geri dönüşler her zaman işime yaradı ve yarıyor.
Helin Salman isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Helin Salman, Psikoloji. Size Helin Salman tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Çift Terapisi, Bireysel Terapi, Yetişkin Terapisi, Varoluşçu Psikoterapi, Evlilik Terapisi, Fobilerden Kurtulmak.
Helin Salman adresi nerede?Helin Salman şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Rasimpaşa, Hayrullah Efendi Sk. No:23, 34716 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Helin Salman isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Helin Salman uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Helin Salman isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Helin Salman, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Helin Salman hangi dilleri konuşuyor?Helin Salman ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Helin Salman isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Helin Salman tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Helin Salman hakkında ne düşünüyor?Toplam 138 hasta / danışan, Helin Salman hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu