Psikoloji daha fazla

İstanbul 1 adres

Uzman Psikolog Helin Salman 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından Varşova Sosyal Bilimler ve Psikoloji Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını, “Üniversite Öğrencilerinde Stresle Başa Çıkma Stratejileri ile Kaygı ve Depresyon Düzeyleri Arasındaki İlişki” konulu tez çalışması ile tamamlayarak Klinik Psikolog ünvanını almıştır.
Meslek hayatına 2015 yılında Doğa Koleji Bahçelievler’de stajyer psikolog olarak başlamış, burada bir dönem gönüllü olarak çalışmıştır. Bu dönemde çocuklara gelişim testleri uygulamıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında iki dönem boyunca üniversitenin anlaşmalı olduğu merkezlerde staj yapmıştır. 2019-2024 yılları arasında Yakaza Psikoloji’de görev almış; yetişkin bireylere, ergenlere ve ailelerine danışmanlık sağlamıştır.
Klinik Psikolog Helin Salman, Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan, Uluslararası Şema Terapi eğitimini ise Dr. Alp Karaosmanoğlu’ndan almıştır. Aynı zamanda EMDR uygulayıcısı olan Salman, I. ve II. Düzey EMDR eğitimlerini Emre Konuk’tan almış olup daha sonrasında Kl. Psk. Nilgün Dereköy ve Ahmet Cemil Ölçer’den bireysel süpervizyonlar alarak bu alandaki yetkinliğini artırmış ve 2023 yılın Avrupa Akredite EMDR Terapisti ünvanını almıştır.

Klinik çalışmalarında Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve EMDR yöntemlerini kullanarak depresyon, anksiyete bozuklukları, obsesif-kompulsif bozukluk, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, panik bozukluk ve fobiler gibi çeşitli ruh sağlığı sorunları üzerine yoğunlaşmaktadır. Ayrıca stres, öfke kontrolü, yas danışmanlığı, iletişim problemleri ve kişilerarası ilişki sorunları konusunda da terapi ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Kadıköy Ofis
Göztepe, Merdivenköy mah, Fahrettin Kerim Gökay Cd No:163, 34730, Kadıköy, İstanbul

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 11 yaşındaki çocuklar
Kredi kartı, Nakit

Psikoloji Randevusu +33 daha fazla

ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi

Aile İçi İletişim Sorunları

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +30 daha fazla

ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi

Aile İçi İletişim Sorunları

Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı

Röportaj

Konum: başka bir yer Diğer

Nasıl başlıycam diye düşünürken tavsiye üzerine gittim. Alanındaki yetkinliği ve profesyonelliği ile sizi yönlendirip tüm kontrolü size aşırı bir konfor alanı sunarak sağlıyor. Kaygı bozukluğu, stres ve duyguları ifade etmede zorluk üzerine başladım. Tüm yönergeleri hayatıma gerçekten dahil edip uymaya çalıştıkça rahatladığımı ve durumları normalleştirmeye başladım. Bu da hayat kalitemin artmasına, hata yapabilme konforum olduğunu fark etmemi sağladı. Keşke daha önce başlama cesaretinde bulunabilseydim.

Uzm. Kl. Psk. Helin Salman

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Terapide geç ya da erken diye bakmıyoruz aslında. Herkesin bu başlama aşamasına hazırlık süreci çok farklı. Memnun olmanız, yaşam kalitenizin artmış olmasını duymak beni çok mutlu etti. Süreçte eşlik etmek adına beni tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim:)

C
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Helin Hanım'a Doktor Takvimi'ndeki yorumlarını okuduktan sonra ulaştım. Depresyon şikayeti ile kendisine ulaştım ve yaklaşık 2 aydır seanslara devam ediyoruz. Kendisi oldukça profesyonel. Farkındalığım konusunda çok yardımcı oldu. Samimiyeti ile de çok rahat hissettiriyor.

Merhabalar,
Öncelikle kıymetli vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Kendinizi güvende ve iyi hissetmenizi beni çok mutlu etti. Fardındalığınızın artarak devam etmesini dilerim. Sağlıklı günler diliyorum

Helin Hanım'a internetten ulaştım. Kaygı bozukluğu sebebiyle başvurdum. Sürecim güzel ilerliyor, kendisinin rehberliğinden memnunum. Çevreme tavsiye ederim.

Konum: başka bir yer Diğer

Helin Hanım işinde disiplinli ve özverili biridir. Her seansımızda hiç düşünmediğim bir şey düşündürerek kendim hakkında bilinmezleri ortaya çıkarıyor. Güleryüzlü ve içten biri, samimiyetle tavsiye ediyorum.

Uzm. Kl. Psk. Helin Salman

Bu süreçte beni tercih ettiğiniz için teşekkür ederim :) sevgiler

Ö
Konum: Kadıköy Ofis EMDR Terapi

Yaklaşık 6 ay önce kaygı bozukluğu, anksiyete, depresyon gibi nedenlerle Helin Hanım ile terapi sürecine başladık. Kendimi iyi ifade edebildiğimi ve anlaşıldığımı hissediyorum. Helin Hanım çok tatlı ve profesyonel birisi. Bu süreçte çoğu problem kontrol altına almamda yardımcı oldu. Benzer sorunlarla ilgili terapi almayı düşünen herkese gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim

Uzm. Kl. Psk. Helin Salman

Geri bildiriminiz benim için çok kıymetli. İyi hisleriniz daim olsun. Sevgiler

Z
Konum: Online Danışmanlık Şema Terapi

İlk defa terapi aldığım için bu süreç nasıl işleyecek diye endişeliydim lakin Helin hanım kolay bi şekilde adapte olmamı sağladı. Güzel tespitleri ile kendi hakkımda bazı şeyleri fark etmemi sağladığı

Uzm. Kl. Psk. Helin Salman

Zaman ayırıp yorumunuzu paylaştığınız için teşekkür ederim

Y
Konum: Kadıköy Ofis Psikoloji Randevusu

Kendisinin yorumlarını okuduktan sonra başarılı olduğunu düşünerek ulaştım. Psikiyatristimin istediği MMPI kişilik testini uygulayıp raporladı. Memnun kaldım tavsiye ederim.

Uzm. Kl. Psk. Helin Salman

MMPI Kişilik Envanteri uygulaması ve raporlaması uzmanlık gerektirir. TPD (Türk Psikologlar Derneği)’den almış olduğum uygulama eğitimim doğrultusunda bu raporlamayı sağlıyorum. Memnuniyetinizi dile getirdiğiniz için teşekkür ederim

K
Konum: Kadıköy Ofis Randevu

Mevsimsel depresyon şikayeti ile ulaştım. Kendisi soruları ve yaptığı yorumlar ile yetkinliğini belli ediyor. Memnun kaldım. Öneririm.

Uzm. Kl. Psk. Helin Salman

Kış depresyonu en sık karşılaştığımız sorunlardan biri. Bu konuda beni tercih ettiğiniz için teşekkür ederim

Randevu doğrulandı
Konum: Online Danışmanlık ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi

Uzman psikolog arayışımda kendisi ile karşılaştım. Dikkat eksikliği sorunumun altındaki asıl sorunları fark edip çözmemde yardımcı oldu. Memnun kaldım. Destek almak isteyenlere tavsiye ederim.

Merhabalar,
Dikkat eksikliği çok yaygın görülen, yaşan kalitesini düşüren bir sorundur. Bu sorunu fark edip, çözüm arayışında bulunmanıza sevindim. Bu süreçte beni tercih ettiğiniz için teşekkür ederim

R
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

İlk seanslarda yüzyüze çalıştık daha sonra online olarak devam ettik. Yaklaşık dört aydır danışmanlık alıyorum. Konuştukça sorunlarımı fark ediyorum. Çözüm konusunda iyi bir eşlikçi.

Uzm. Kl. Psk. Helin Salman

Merhaba, farkındalığınızı artırma konusunda faydam olduysam ne mutlu bana. Vakit ayırıp görüşünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim