Merhabalar, Ben Psikolog & Psikoterapist & İlişki ve Aile danışmanı Hidayet ÇALIŞKAN, Elazığ (1969) doğumluyum. İlk Orta ve lise öğrenimimi Elazığ'da tamamladım.1989-1993 yıllları arasında Üniversite lisans eğitimimi Ankara Hacettepe üniversitesi Psikoloji bölümünde başarı ile tamamlarken eğitim süresince klinik anlamda psikoterapi ve psikopatoloji ile özel ve mesleki olarak ilgilendim. Stajımı hem resmi hemde özel bir kaç klinikte tamamladim. Uzun yıllar (30 yıl) kamu hizmetinde psikolog olarak,Çocuk, ergen, yetişkin, aile ve çiftlerle ilgili birçok resmi ve sivil toplum kuruluşlarında psiko-sosyal ve klinik çalışma ve araştırma projesinde yer aldim.
OKULLAR EĞİTİMLER VE SERTİFİKALAR:
Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarına bağlı çocuk, genç, kadın, aile ve yaşlılara yönelik 30 yıl psikolog olarak psiko-sosyal ve klinik çalışmalarda bulunduktan sonra, ayrıldım.2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Programını başarı ile tamamladıktan sonra, Aile Eğitimi Programı Formatörü oldum. Muş, Ağrı, Malatya Tunceli illerinde Bölge Koordinatör Formatörlüğü görevlerini başarı ile tamamlayarak Bakanlık tarafından TEŞEKKÜR BELGESİ ile ödüllendirildim. 2000 yılından bu yana profesyonel olarak çocuk yetişkin, ergen aile ve çift danışanları ile online ve yüzyüze psikoterapi süreci yürüttum.2015 yılından itibaren daha çok online terapi ve psikolojik çalışmalar yapmaktayım.
Uzmanlık alanlarımı nitelikli kılmak adına; İstanbul Psikoterapi Enstitüsü Merkezinde Psikiyatrist Dr.Tahir Özakkaş tarafından verilen Bütüncül Psikoterapi eğitimimi teorik, formülasyon ve süpervizyon şeklinde üç yıl boyunca başarı ile tamamladım. Terapilerde Dinamik temelli ; Bütüncül Psikoterapi temel ekseninde, danışanın ihtiyacına göre Bilişsel ve Davranışçı Psikoterapi, Psikanalitik Psikoterapi, Aktarım Odaklı Psikoterapi Yaklaşımı, Ego Durumları Terapisi, Duygu Odaklı Terapi ve Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi yaklaşımınını benimsemekteyim.
ONLİNE PSİKOTERAPİ VE ONLİNE PSİKO-DANIŞMANLIK SÜRECİ HAKKINDA ;
Terapistiniz olarak benimle birlikte belirlediğiniz aralıklar ile olacaktır. Her bir seans 30 dk sürer. Seanslar tam saatinde başlayacaktır. Bu seanslar süresince şikayet ve sorunu ve sizi ayrıntılı tanıyıp ilerliyor olacağız. Seanslarda konuşulanlar üçüncü şahıslar ile asla paylaşılmayacaktır. Herhangi bir sebep ile yapılacak olan seans iptalleri en az 24 saat öncesinden haber verilmelidir.
Değerli danışan, terapi sürecinizde sorunlarınızla baş etmenin yanı sıra; psikolojik sağlamlık, öz şefkat ve bilişsel esneklik ve psikolojik farkındalık becerilerinizi de birlikte çalışarak geliştireceğiz.
Kendinizi ve çevrenizi anlamak,
Psikolojik ve zihinsel Farkındalık kazanmak,
Öz şefkatinizi artırmak,
Anda ve dengede kalabilmek,
Yargılanmadan anlatmak ve anlaşıldığınızı hissetmek
Sorunlarınızla baş etmek istiyorsanız benden yardım alabilirsiniz.
Eğer bu cümlelerden biri veya birkaçı:
"Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyorum"
"Hayatımda bir şeyler eksik"
"Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum"
"Harekete geçemiyorum"
"Belirsizlik beni yoruyor"
"Sabırsızım, bir şeyler hemen değişsin istiyorum" size uyuyorsa yine benden destek alabilirsiniz.
Benden yardım alabileceğiniz konular neler?
-Duygularla baş etme - duygu düzenleme - duygu yönetimi
-Kaygı, korku, stres, mutsuzluk ve öfke
-Değersizlik ve yetersizlik duyguları
-Aşırı düşünme alışkanlığı
-Erteleme alışkanlığı
-Belirsizliğe karşı tahammülsüzlük
-Mükemmeliyetçilik
-Öz güven sorunu
-Karar vermekte zorlama
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
Almış olduğum eğitim ve tecrübelerime dayanarak, ilk bir iki ay 3'er gün aralıklarla, sonraki aylar ise haftada bir görüşmemiz daha odaklı ilerlememizi sağlar ve düzenli görüşmeler daha fazla fayda almayı kolaylaştırabilir,
Eğer ilk kez terapi alacaksanız, "Kendimi nasıl anlatmam gerekiyor?" gibi bir endişeniz olabilir. Ben sizi özellikle ilk seanslarda sorularımla yönlendiriyorum ve tanımaya başlıyorum.
Her terapistin danışanıyla bağ kurma şekli ve iletişimi farklı. Bu yüzden size güven veren bir terapistle kuracağınız bağ da başka özellikte olacak. Anlaşıldığınızı, gerçekten duyulduğunuzu ve olduğunuz halinizle kabul edildiğinizi hissettiğiniz bir yer terapi seansları bana göre. İlerlememiz gereken yol belli, ben bu süreci kişiye özel-rölatif hale getiriyorum.
Merak ettiklerinizi soru sorma seçeneğiyle bana sorabilirsiniz.

Görüşmek Ümidiyle ..

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi

Röportaj

K
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Hidaytet bey psikolojik olarak çok zor bir zamanımda beni anlayıp beni rahatlatarak duygularımı anlamamı sağladı.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Değerli hocam, paylaştığınız bilgiler ve anlatımlarınız, ruhuma huzur veren bir etki yaratıyor. Her sözcüğünüz, zihnimde yeni bir pencere açıyor ve hayatı daha derin bir şekilde anlamama yardımcı oluyor. Sizinle bu süreci deneyimlemek benim için büyük bir şans .

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Bundan yaklaşık 1 yıl süre önce hidayet hoca ile yollarımız kesişti buhran yaşıyordum hayatımda tek başıma kapıdan dışarı çıkamaz olmuştum... tanıştıktan sonra hayata bakışımı değiştirdi kendisi artık problemlere daha farklı bakış acılarindan degerlendirebiliyorum üstesinden gelebiliyorum hala görüşmelerimiz devam ediyor her seansta daha da gelistigimi hissediyorum. Sadece bir psikolog degil, psikologdan daha fazlası bir abi ve yaşam koçu... Tereddüt etmeden güvenerek görüşebilirsiniz

Randevu doğrulandı
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Sevgili Hidayet Hocam, bu yorumu yapmak için uzun süredir babalar gününü bekliyordum :) sizle tanışmadan önce sayısız denemelerimoldu ama hep yarım kaldı.Zaten terapi dediğimiz şey gönlümüze değecek şifalı eli aramak değilmidir..Herzaman babacan tavrınız, incitmeden yönlendirmelerinizle hayatımın her düğümüçözüldü..Sayenizde herşeye kızıp ağlayan değil daha mantıklı hareket edeblyorum.Yeniden kazandığım öz güvenim ile hayalini bile kuramayacağım çokiyi işe alındım, sağlıklı ve karşılıklı sevginin olduğu bir ilişkim var. Aile ilişkilerim düzeldi, affedebilmeyi başedebilmeyi kazanmayı öğrendim.. Hepsi görüşmemden kısa süre sonra oldu, her seansınız hayatımdaki 10 seneye bedel ilerledi, burdan bu yazıyı okuyan herkese sesleniyorum mutlaka hocamla tanışın, bi şans verin ama hocama değil,kendinize... Şuan duvarlarınaçarptığınız o karanlık odada, elinizden tutup ışığa götüreceğine güvenin.konuştuklarınızı terapiden sonrada düşününce,hayatınızın nasıl yoluna girdiğine inanamayacaksınız....

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Merhaba ben h.hoca ile 2019 da tanıştım kendisiyle soysal hesapları üzerinden tanıma fırsatım oldu .Uzman bilişsel yaklaşımı ile kısa sürede derin bir depresyonun içinde bulunduğumu bu yolda bana son derece titiz özveri ile problemlerimle baş etme mucadelesi geliştirdim uyguladığı metodlar bana yol oldu kendi ışığımda her halimi görme /kabul etme gibi insani durumlar istinaden ruhsal ve kişisel iylesme tamamlanmış oldu çok memnun kaldım kısa sürede kendime sifaci oldum iyiki tanıdım saygilarimla

Konum: Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu

Hidayet hocayla çokça online seans yaptık. Alanında başarılı, donanımlı biridir. Duygularımı ona açıkça ve güvenle iletebilmeme olanak sağladı. Akılcı ve teknik yaklaşımlarıyla kendimi olmak istediğim duruma getirmeme yardımcı oldu.

C

Psk. Hidayet Çalışkan

Çok teşekkürler selam ve hurmetler ☘️

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Psikolog ve Psikoterapist Hidayet ÇALIŞKAN ile doktortakvimi.com üzerinden tanışmak bana nasip oldu.Ağlamaktan konuşamadığım, insanlarla konuşmaktan kaçındığım özetle yaşamdan dahi zevk almadığım bir dönemde Hidayet Bey ile online görüşmelere başladık. İlk seansımızda hayatın anlamsız oluşundan bahsetmiştim , bir kaç ay sonraki seansımızda ise doğanın güzelliğinden bahsetmeye başladığımı fark ettim. Seanslarımız boyunca göstermiş olduğu profesyonel yaklaşımlar kendimi bulma yolunda ışık oldu . Yüzleşmekten korktuğum, halının altına süpürdüğüm gerçeklerimin beni nasıl zehirlendiğini görmeme yardımcı oldu. Artık ilk seansta konuşan umutsuz ve mutsuz o kişi olmadığımı olmak istemediğimi fark etmeye başladım. Bu fark ediş sayenizde oldu Hocam desteğiniz için çok selam ve saygılar sunarım.İYİKİ VARSİNİZ İYİKİ SİZİ TANİDİM

Psk. Hidayet Çalışkan

Teşekkürler ben de size selamlarımı sunarım ☘️

Z
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Ben Psikolog ve Psikoterapist Hidayet hoca beşinci seansimi alıyorum ve yorum yapmamın zamaninin geldiğini düşündüğüm için yazıyorum.psikoterapi seanslarında gerçekten anlaşıldığımı hissediyorum ve görebiliyorum.Psikolojik anlamda sohbet ederek sorunlarımı daha net kavramamı sağladığınız, hissettiklerim, düşüncelerim ve davranışlarım arasında nasıl bir denge kurabileceğimi farkındalık düzeyinde, bunları davranışlarıma nasıl yansıtıp hayat kalitemi arttırabileceğimi çok açık ve anlaşılır bir biçimde anlattığınız en önemlisi farkındalığımı arttırdığınız için size saygılar sunarim. Kesinlikle seanslara devam edeceğimmm. Selam ve hurmetlerimle,iyi ki varsınız

Psk. Hidayet Çalışkan

Çok teşekkürler ben de size selamlarımı sunarım ☘️

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Ben Hidayet hoca ile yaklaşık bir yıldır online psikoterapi seanslari surduruyorum. Psikolog ve Psikoterapist Hidayet hoca etkin dinleyici ve benim psikolojik sorunlarimin dinamik temellerine onunla inebiliyoruz.Bilişsel ve davranışçı yaklaşımla birlikte, duygusal Sistemik ve dinamik yani bütüncül psikoterapi yaklaşımını benimsiyor olması benim için vazgecilmezlerden.Sosyo kültürel olarak nedenlerin ele alıp sorunlarımı gidermeye yönelik online psikoterapi için çok ciddi bir terapi sürdürüyor olduğunuz için size selamlarımı sunuyorum. Memnum kalmasaydım bir yıllık Seanslarim olmazdı zaten. Psikolojik hastalığımi gidermeye yönelik çok iyi bir ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Kendisine buradan çok selam gönderiyorum

Psk. Hidayet Çalışkan

Çok teşekkürler bende size selamlarımı sunarım ☘️