Aile İçi İletişim Sorunları
Davranış Bozuklukları
Draw A Person
Durumluk Anksiyete Ölçeği
Salt Psikoloji Enstitüsü
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Evlilik Terapisi
Louisa Duss
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Salt Psikoloji Enstitüsü
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
Salt Psikoloji Enstitüsü
2016-2017 yılları arasında İstanbul'da özel bir klinikte psikolojik destek çalışmalarını yürütmüştür. Bu süreçte çocuk, ergen ve yetişkin bireyler ile bireysel terapi tekniklerini uygulamıştır. 2018-2021 tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, birçok birimde psikolog olarak görev almıştır. Bu süreçte; Sınav Kaygısı, Çocuklarda Davranış Bozukluğu, Yeme Bozukluğu, Öfke ve Stres Yönetimi, Kaygı Bozuklukları, Panik Atak, Obsesif Kompulsif Bozukluk gibi konularda çalışmıştır.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın YADES 2018-2019 projesinde uygulamalı psikolojik destek çalışmalarını sürdürmüştür. Antalya’da yaşlıların psikolojik sağlığının korunması ve geliştirilmesi için Akdeniz Üniversitesi, Gerontoloji bölümünün yürütmüş olduğu projelerde gönüllü çalışmalarda bulunmuştur. Antalya Şehir Tiyatroları ile Antalya’ da yer alan Özel Tiyatrolarla birlikte ortak çalışmalarda bulunmuştur. Çocuk (3-11 yaş) eğitimi programlarının, proje ile geliştirilmesi, uygulanması ve yaygınlaştırılmasında aktif rol almıştır. Ayrıca Başakşehir Okyanus Koleji ile yapmış olduğu ortak çalışmada, okul öncesi çocukların psiko-eğitim programlarını desteklemiştir.
Şu anda Salt Psikoloji Enstitüsü'nde; Çocuk, Ergen ve Yetişkin Bireyler ile Bilişsel Davranışçı Terapi, Duygu Odaklı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi ve Oyun Terapisi ekollerini uygulamaktadır.
Çocuklar için;
WISC-R Zeka Testi, Bender-Gestalt Psikomotor Algı Testi, S.D. Porteus Labirentleri Testi, Cattel 2A-3A Zeka Testi, Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi, Gessell Gelişim Figürleri Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Koppitz İnsan Çizim Testi, Saat Çizme Testi, Tematik Algı Testi (CAT) ve Kent EGY Testi uygulayıcısıdır.
Yetişkinler için;
MMPI, Rorschach Testi, Louisa Duss Öykü Testi, WAIS-R Zeka Testi, Standardize Minimental Testi (SMMT-E) ve BECK Anksiyete Ölçeği Testi uygulayıcısıdır.
nu...a
Oglum ilk 4 yasinda psikiyatriye gitti ana sinifina basladiginda bircok belirti vardi ama erken yasta okuma yazma ogrenmesi ve 4 yasinda ben bir bireyimi kabul ettirmesi kaynakli diye dusunuldu.5 yasinda okul kaydi dustu raporla geri cekebildik. sonrasinda ilkokula baslasada kendini iletisime kapatmis okulda yalniz takilan, goz temasi kuaramadigim ,ders calisirken odaklanamayan, eline aldigi bir cismi surekli sallayan onunla bag kuran, odanin icinde surekli hareket halinde istemedigi seylere hayir demek yerine sesler cikararak tepki veren bir cocuk oldu. ve Hikmet Hanimla 8 yasinda 3. sinifa basladiginda gorusmeye basladik. Daha ilk seanstan oglumun kalbini fethetti. Sesinin tonu,guler yuzu,sevgiyle yaklasimi ogle guzel oyne naif ki zaman nasil geciyor anlamiyorsunuz.Seans bittiginde ayrilmak istemeye bilirsiniz detayli anlatimlari dogru yonlendirmeleri ile bir sonraki gorusmeye kadar sonuclari aldikca iyiki onunla bu yola cikmisim dedirtiyor. Ayrica sadece cocugunuzu degil sizide bu surecte dusunen olumlayan kanatsiz bir melek kendisi.Bugun oglum her seansi iple cekiyor,kendini ifade ediyor, net sinirlar cizmiyor,belkileri kabul ediyorsa onun sayesinde. Onunla uzun suredir devam eden bir yolculugumuz var ve evet iyiki yollarimiz kesisti. Tum kalbimle Tesekkur ederim iyiki varsiniz.
g....s
Oğlumun kreşe başladığı yıl bir tanıdığımın tavsiyesi ile tanıştık Hikmet hanımla. Oğlum kreşe gitmek istemiyor benden ayrıldıktan sonra sürekli ağlıyordu. Kendimi çok mutsuz ve çaresiz hissediyordum. Daha ilk karşılaşmamızda güler yüzü ile karşıladı bizi. Önce benim endişelerimi giderdi ve kısa süre de rahatlattı. Oğlumla çok güzel bir ilişki kurdu, oğlum Hikmet hanımı çok sevdi. Görüşmeleri sabırsızlıkla beklemeye başladık. Göreşmelerin sonunda okul kaygılarımızı geri de bıraktık, dakikalarca ağlayarak girdiğimiz kreş kapısından oğlum bana el sallayarak girmeye ve severek gitmeye başladı. Ailece ne kadar mutlu olduğumuzu anlatamam. Kendisine sonsuz teşekkür ederim. Bundan sonra en ufak bir sorunda kapısını çalacağımız ilk kişi Hikmet hanımdır. Herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Oğlum için hikmet hanimla 8 yaşındayken bir görüşmek yapmıştık , arkadaş ilişkilerinde kaygıları ve gece uykusunda korku problemleri vardı ve diğer bazı problemlerimiz şuan oğlum 11 yaşın da eski problemlerimizin neredeyse tamami kalıcı olarak çözüme ulaştı..Hikmet hanım yetişkin ,çocuk ve ergen seviyesinde herkesin keyifle sohbet edebilecegi çok samimi ve eğlenceli bir psikologdur.basarilarinin devamını diliyorum..
ö....ç
Yaşadığım anksiyetelerin çözümünü birlikte başardık.iyi ki yolumuz kesişmiş.Hayatıma dokunduğu için ona minnettarım.Sıcak,samimi,güler yüzüyle karşılar bir sonraki seansı iple çekersiniz.Aklınızdaki soruları cevapsız bırakmaz.Çok teşekkür ederim Hikmet hanım.Başarılar dilerim.
e....c
Hikmet hanıma yoğun kaygılarım nedeniyle başvurmuştum. Artık son zamanlarda hayatımı önemli derecede kısıtlamak zorunda kalıyordum. Nasıl olacağına dair pek fikrim yoktu açıkcası inancım da yoktu. Fakat Hikmet hanımla harika bir süreç deneyimledim. Kapalı alan korkum, sevdiklerimi kaybedeceğime dair endişelerim ve buna benzer kaygı sorunlarımın hepsiyle teker teker çalıştık. Beni anladığını, profesyonel ve sistematik yaklaşımı gerçekten yoluma ışık oldu. Çok çok teşekkür ederim tekrardan... Umutsuz olduğum dönemlerimi atlattığım için çok mutluyum ve minnettarım
Arkadaşımın aracılığıyla kendisiyle tanıştık,Yaşadığım travma sonucu seanslara başladık düşünceleriyle ve sseanslardaki samimiyeti bana gösterdiği yol doğrultusunda çok meemnun kaldım işini en güzel şekilde yapan bir uzman.
c....ş
Zor bir süreç yaşarken (lohusalık, baba vefatı, evlilik sorunları.) tavsiye üzerine Hikmet hanımla görüşme şansına ulaştım. Huzursuzlukla, kaybetme korkusuyla, sinirlilik halimle nasıl başedeceğimi öğrendim. İnsan ilişkilerinde nasıl sağlıklı iletişim kuracağımı öğrendim. Kendime söyleyemediğim korkularımı düşüncelerimi açığa çıkarmama yardımcı oldu. Şu anda yine hayatımın en zor günlerini yaşıyorken Hikmet hanımın rahatlatıcı ses tonu kibarlığı yol göstermelerini hatırlayıp rahatlamaya çalışıyorum. Yolumdaki kalbimdeki taşları kaldırabileceğime beni inandırıp güç verdiği için kendisine teşekkür ediyorum.
m....y
Uzun zamandır anksiyete ve uyku problemi yaşıyordum. İlk seanstan itibaren olumlu sonuçlar aldığım tek psikolog oldu. Ve şuan kendimi çok daha iyi hissediyorum. Tavsiye üzerine gitmiştim gerçekten de bu kadar kısa sürede böyle etkili bir sonuç beklemiyordum. Hikmet Hanıma ne kadar teşekkür etsem az iyi ki size geldim ve tanıştık:)
tr...n
Kalp çarpıntısı ve kulak çınlaması ile seanslarimiza başladık.yaklasimlari anlayışı ve uygulamaları ile çok memnun kaldım başarılar diliyorum
i̇...e
Hikmet hanıma 6 yaşında oğlum için gittik. Geceleri çok korkuyordu. İnternette izlediklerinden etkilenmiş. Her gece yatağın altını kontrol edıyor balkon kapılarına pencerelere bakıyordu. Gece uyuyamıyor yatak odasında uyumak istiyordu. Bazı geceler altını ıslatıyordu. Eşimin arkadaşı Hikmet hanımı tavsiye etti. Bizimle ayrı oğlumla ayrı görüşmeler yaptı. Her seans sonrası uzunca bizimle konustu bilgilendirdi. Altını ıslatma sonlandı. uyumadan önce kontrol etmemeye başladı uykusu düzeldi. Hikmet hanım her seansta bizim aklımıza takılan sorularımızada yardımcı oldu. Oğlum oyun ablasını çok sevdi. Kendisine çok teşekkür ederiz.
Hikmet Yavaş Alnıak isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Hikmet Yavaş Alnıak, Psikoloji. Size Hikmet Yavaş Alnıak tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Alexander Pratik Yetenek Testi, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Louisa Duss.
Hikmet Yavaş Alnıak adresi nerede?Hikmet Yavaş Alnıak şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Çağlayan mah. 2007. Sk. No:7 Antalya
Adresine gitmek zorunda kalmadan Hikmet Yavaş Alnıak isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Hikmet Yavaş Alnıak online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Hikmet Yavaş Alnıak isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Hikmet Yavaş Alnıak, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Hikmet Yavaş Alnıak hangi dilleri konuşuyor?Hikmet Yavaş Alnıak ile Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Hikmet Yavaş Alnıak isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Hikmet Yavaş Alnıak bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Hikmet Yavaş Alnıak ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Hikmet Yavaş Alnıak hakkında ne düşünüyor?Toplam 10 hasta / danışan, Hikmet Yavaş Alnıak hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Hikmet Yavaş Alnıak hangi sigortaları kabul ediyor?Hikmet Yavaş Alnıak tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Antalya bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Antalya bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar