Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Gessell Gelişim Testi
GOOD ENOUGH – HARRIS Bir insan Çiz Testi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Psk. Hilal Bingöl
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Projektif Testler
Psikolojik Sağlamlık Programı
Standardize Mini Mental Test
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Programı
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Psk. Hilal Bingöl
Stajların yanı sıra, lisans yıllarında birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak görev almıştır. Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Derneği Gençlik Kolu üyesi olarak, ihmal ve istismarı önleme amaçlı ilkokul çocuklarına eğitimler vermiştir. YGA (Young Guru Academy) bünyesindeki “Oku-Düşün-Paylaş” ve “Kör Liderler” projesinde yer alarak geleceğin liderlerini yetiştirmek için atölyelerde liderlik yapmıştır. Lisans eğitiminin son yılında, 0-3 yaş kurum bakımındaki çocukların dil gelişimini desteklemek için Atatürk Çocuk Yuvası’ndaki çocuklarla çalışmıştır. Ayrıca, lisans dersi kapsamında şizofreni hastalarına iletişim becerisi kazandırmak için Şizofreni Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde haftalık programlara katılmıştır.
Mezuniyetinin ardından eğitimine Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Gelişim Psikolojisi Programı’nda devam etmiştir. Ardından Ufuk Üniversitesi Psikoloji programını tamamlayarak uzman psikolog olarak sahada çalışmalarına başlamıştır. Yüksek lisans dersi kapsamında, İstanbul Dilnihat Özyeğin Lisesi’nde kız öğrencilere yönelik “Genç Kızlar Güçleniyor” pilot çalışmasının uygulanmasında görev almıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında üç yıl boyunca Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümünde asistanlık yapmış, bunun yanında İstanbul’da bir okul öncesi kurumunda ve işitme engelliler özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde psikolog olarak çalışmıştır. Bir dönem okul psikoloğu olarak çalışmalarını Ankara’da sürdürmüş, ardından çocuk-genç ve ebeveyn danışmalığı hizmeti vermeye başlamıştır.
Uzman Psikolog Hilal Bingöl; online ve yüz yüze seçenekleri ile çocuk, genç, yetişkin terapisi ve ebeveyn danışmanlığı hizmeti sunmaya devam etmektedir.
Aldığı eğitimler: EMDR Terapi, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Deneyimsel Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Filial Terapi, Çocuk ve Ergenler için Bilişsel Davranışçı Terapi, Çocuk Değerlendirme ve Gelişim Testleri, ÇEPSP (Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Geliştirme Programı) ve Çocuk Yogası Eğitmenlik Eğitimi.
t.....
Kızım iki buçuk yaşındayken psikolog yönlendirmesiyle oyun terapisine götürdüm. Ayrılık kaygısı fazlaydı odadan çıksam peşimden ağlıyordu. Seanslar sayesinde zamanla rahatlamaya başladı. Salondan mutfağa geçtim diye ağlayan ve diğer aile fertlerine bile gitmeyen çocuk, sen gelme anne ben teyzemle gezip geleceğim, babamla oynayacağım, okula gideceğim diyor. Seanslarda çok eğlenceli vakit geçiriyor kızım. Kızımla birlikte benim kaygılarım da kontrol altına aldı Hilal hanım. Güvenli bağlanmayı da öğrenmiş olduk.
fe...n
Yalnız bir ebeveyn olarak çocuğumun gelişimi esnasında kendisini düzenli olarak ziyaret ediyorum ve çok desteğini görüyorum çocuğumdada aynı şekilde olumlu etkilerini hissediyorum
çı...a
Hilal Hocamı etrafımdaki herkese tavsiye ettiğim için buraya da yazmak istedim. Oğlumla ilgili yaşadığımız sorunların üstesinden gelmemiz de bize çok yardımı dokundu. Kaygılı bir çocuktu, takıntıları vardı, tırnak yeme ve arkadaşlarına vurma tamamen bitti. Süreç boyu bizi bilgilendirdi ve soru işaretlerini giderdi. İyi ki yollarımız kesişti. İşini iyi bilen bir psikolog ve anne
se...
Hilal hanımla kızım 4 yaşındayken oyun terapisine ihtiyacımız olduğunda tanıştık. Gerek iletişimi, gerek yaklaşımı harika bir tarzı var. Nahifliği, ses tonundaki bile zariflik kızımın kendisine hemen alışmasını sağladı. Süreç boyunca bizi bilgilendirdi, yönlendirdi ve bireysel görüşmelerde bize çok katkı sağladı. Hayatımızda kızımız için verdiğimiz en doğru karardı Hilal hanımla bu süreci yönetmek. Süreç sonunda kendine güvenen, iletişime açık, sorunlarını ifade edebilen bir bireye dönüştü kızımız. Şimdi 7 yaşında ve hala o sürecin meyvelerini alıyoruz. İyi ki tanıştık ve iyi ki hayatımıza böyle güzel dokundu.
u....t
Detaylı açıklamalarıyla Hilal hanım bizim kafamızdaki soru işaretlerini hep giderdi. Çekinmeden seans sonlarında dönüt alabildik. Maddi düşünmediği çocuğun faydasını ön plana koyduğunu o kadar çok hissettik ki Gülen yüzü ile güven veriyor kwsinlikle. Oğlum ilkokul çağında iken destek aldık. Ara ara iletişimde kalıyoruz zorlandığımız konularda hep desteğini hissediyoruz;)
d.....
Hilal hocam ile kızımın oyun terapisi sürecinde tanıştık. İlgisiyle, sevgisiyle ve bilgisiyle, problemlerimizi aşmamızda çok yardımcı oldu. Kendini sürekli güncel tutan, geliştiren ve güncel bilgileri ile süreçlerini yenileyen bir psikolog. Yalnızca çocuğumuza değil ebeveyn olarak bizi de danışanı olarak alıp, terapi sürecinde ve sonrasında neler yapabileceğimizi anlattı. Bizim sorularımıza hem bir psikolog olarak hem bir anne olarak cevap verdi. Yalnızca teorik bilgiye değil gerçekten nasıl uygulayabileceğimize dair de birçok şey öğrenmiş olduk. Süreç sonrasında da en ufak bir sorumuz olduğunda rahatlıkla kendisine ulaştık ve her seferinde çok samimi bir şekilde bize yardımcı oldu. Kızımızın kendini rahatlıkla açabildiğini ve ne kadar çok güvendiğini görmek, ‘Hilal Abla’sına gittiği günlerdeki sevinci ve heyecanı bizleri çok mutlu etti. En ufak bir tereddütünüz olmadan çocuğunuzu götürebilirsiniz ve ebeveyn danışmanlığı alabilirsiniz.
Hilal Bingöl isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Hilal Bingöl, Psikoloji. Size Hilal Bingöl tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Standardize Mini Mental Test, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Oyun Terapisi.
Hilal Bingöl adresi nerede?Hilal Bingöl şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Yukarıöveçler, Lizbon cad. Çağla apt. No:38 D:2 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Hilal Bingöl isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Hilal Bingöl uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Hilal Bingöl isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Hilal Bingöl, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Hilal Bingöl hangi dilleri konuşuyor?Hilal Bingöl ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Hilal Bingöl isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Hilal Bingöl tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Hilal Bingöl hakkında ne düşünüyor?Toplam 6 hasta / danışan, Hilal Bingöl hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Hilal Bingöl hangi sigortaları kabul ediyor?Hilal Bingöl tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar