Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi
Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 1443. Cadde No:9A Kat:4 D:99 (YDA CENTER ), Çankaya, Ankara

Kabul edilen yaş grubu: her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri +34 daha fazla

Aile Çiz Testi

Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 1443. Cadde No:9A Kat:4 D:99 (YDA CENTER ), Ankara

Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi

İlk, orta ve lise eğitimimi Giresun’da tamamladım. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldum. “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Olan Çocuklarda Metilfenidat Tedavisinin Görsel İhmal Sorunları Üzerine Olan Etkisinin Araştırılması” konulu tezimle 2006 yılında Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanı oldum.

2006-2012 yılları arasında GATA Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzman doktor olarak görev yaptım. 2012 tarihinde girdiğim doçentlik sınavında başarılı olarak doçent ünvanı kazandım. 2012-2021 yılları arasında GATA Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yaptım. Bu zaman diliminde Tıp fakültesi dersleri ve tıpta uzmanlık öğrencisi eğitimleri verdim. Uzmanlık tezleri yönettim.

İlgi alanlarım Otizm Spektrum Bozukluğu, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Özgül Öğrenme Güçlüğü (Disleksi), Zihinsel Gerilik, Konuşma Gecikmesi, Konuşma Bozuklukları, Çocukluk Çağı Kaygı Bozuklukları, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Tik Bozuklukları, Davranışsal Sorunlar, Kardeş Kıskançlığı, Okula Uyum Güçlükleri, Akademik Başarısızlık, Ergenlik Dönemi Sorunlarıdır.

Tedavi sürecinde bilişsel ve davranışçı temelli psikoterapileri, gerekli koşullarda ilaç tedavisini tercih ediyorum. Aileyi bir bütün olarak ele alıp değerlendirmeyi çok önemserim. Gerektiğinde ebeveyn danışmanlığı da tedavi sürecimin önemli bir parçası olmaktadır.

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan 24 makalem, ulusal hakemli dergilerde 20 makalem bulunmaktadır. Davetli konuşmacı olarak uluslararası bilimsel kongrelere 4 kez, ulusal bilimsel kongrelere 8 kez katıldım. Türkçe bilimsel kitaplarda 4 kitap bölümü yazdım. 23, 24, 25 ve 26. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongrelerinde Düzenleme Kurulu üyeliği yaptım. 2014-2016 yılları arasında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneğinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği üyesiyim. İyi düzeyde İngilizce bilmekteyim. Evli, 2 çocuk babasıyım.

Röportaj

Büyük kızımda problem vardı. Tanısını kendisi koydu. 11 yıldır beraberiz. Disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite vardı. Doğru bir yöntemle ilerledik. Özel eğitim aldı ve ilaç tedavisi ile devam ettik. Şu an çok iyi. Düzenli bir şekilde takip edildi, seanslara katıldık. İbrahim Bey mükemmel bir insan. Doktorluğu ve kişiliği çok iyi. Her şeyi detaylı anlatıp yönlendiriyor. Küçük kızımda da problem var. Görüştük kendisiyle. Farklı illerden yanına gidiyoruz. Hiç bırakmadık ve çok memnunuz.

Konum: Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Sayın ,İbrahim Durukanı ,DEHP için tercih ettik onun yanısıra kaygılarımız,huzursuzluğumuz vardı şuan geldiğimiz seviye bizi oldukça mutlu etti bir yıla yakın süredir takipli hastasıyız kaygısız bir şekilde ayrılmamıza yardımcı olan doktorumuz

Ç
Konum: Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

12 yaşındaki kızımız için geldik hocamıza. Çok güler yüzlü, tatlı dilli. Önce kızımızla konuştu sonra bizi dinledi. Kızımız seans öncesinde gergindi ama seans bitiminde çok rahatlamıştı. Seanslara katılmak ve hocamızla konuşmak için sabırsızlanıyor artık. Önerdiği yöntemler çok işe yaradı. Şu an bizde kızımızda süreçten çok memnunuz. Kesinlikle gelmenizi ve görüşmenizi öneririz.

Konum: Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi Otizm Görüntüleme Ve Tanısı

Doç.Dr. İbrahim Durukan hocamıza 17 aylık erkek çocuğumuz için otizm şüphesiyle gittik. Hocamız mükemmel analizler ve kontroller yaparak çocuğumuzun tüm davranışlarını dikkatle izledi. Bize çeşitli sorular sorarak durumu anlamaya çalıştı ve tüm süreç boyunca çok iyi ilgilendi. Hem profesyonel yaklaşımı hem de sıcak tavırlarıyla bizi çok rahatlattı. Kendisine minnettarız. İbrahim Hocamı herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Konum: Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi Bireysel Terapi

7 yaşındaki oğlumun çiş kaçırma problemi için kendisine başvurduk, tanıştıktan sonra oğluma dönüp ne sıkıntın var buraya ne için geldin dedi, bu yaklaşım biraz sarsıcıydı bizim için, görüşme sonunda ise bir ilaç yazıyorum dedi kaslarının gelişimi kuvvetlenmesi için mi dedim evet evet dedi, sonra eczaneye gidince bu depresyon ilacı ve prospektüsünde çocuklar için uygun olmadığı ve davranış bozukluklara sebebiyet verebileceği bilgisini edindim. Maalesef verilen ilacın nasıl bir ilaç olduğu bilgisini eczaneden edinmiş oldum.

Doç. Dr. İbrahim Durukan

Merhabalar,
Öncelikle yorumda bahsedilen hususlara açıklık getirilmesi gerektiği için cevap niteliğinde birkaç noktayı aydınlatmak istiyorum.
1. Esas olarak depresyon tedavisinde kullanılan trisiklik bir antidepresan ilaçtır. Depresyon tedavisi dışında anksiyete bozuklukları, panik bozukluk gibi başka birçok psikiyatrik hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun yanında 6 yaş ve sonrasında enürezis (alt ıslatma) tanısı olan çocuklarda ilaç dışı davranışsal müdahalelere ek olarak kullanılır. Enürezis tedavisinde etkisini mesanedeki kolinerjik reseptörleri tutarak idrar çıkışında azalmaya yol açarak gösterir. Tıbbın her alanında uzmanlaşmanın artarak devam ettiği çağımızda reçete edilen ilacın kullanılıp kullanılmamasına eczaneden alınan bilgiyle karar verilmesi doğru bir tercih gibi gözükmemektedir.
2. Görüşme tekniğiyle ilgili yoruma ilişkin olarak klinik görüşmelerimde ilk kez muayene ettiğim çocuk ve ergen danışanlarımla ortalama ilk 10 dakikayı tanışma ve ev, okul, sosyal ortam gibi çocuğun yaşam alanlarından bahsederek olguyu tanımaya çalışarak, sonrasında ise çocuğun yaşına bağlı olarak geliş sebebiyle ilgili bilgi almaya ve sorunu çocuğun gözünden onun sözcükleri ile anlamaya çalıştığımın altını çizmek isterim.

Konum: Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

İbrahim Hocamıza bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittik. Biz çok memnun kaldık. Kendisine konuşma abisi diyoruz ve kızım onunla sohbet edeceği günü heyecanla bekliyor. 8 yaşındaki çocuğuma nokta atışı teşhisini koydu ve tedaviye başladı. Hemen iyileşmeleri gözlemlemeye başladık. Yaklaşımı gerçekten çok farklı. Gittiğinizde anlayacaksınız. Anne ve baba olarak bizleri rahatlatıyor, gereken bütün açıklamayı yapıyor, nasıl davranmamız veya ne yapmamız gerektiğini söylüyor, bütün sorularımıza aydınlatıcı cevap veriyor. İbrahim Hoca ile “tühlere, keşkelere” farklı pencereden bakıyorsunuz ve rahatlamış bir şekilde oradan ayrılıyorsunuz. İşini çok iyi yapan bir hekime çocuğumu emanet etmiş olmam da beni çok rahatlatıyor.

Ben kendimde sağlıkçıyım İbrahim Bey'e oğlumu götürmekteyim. Danışana yaklaşımı, anneye babaya karşı empatisi, yönlendirmesi, bütüncül odaklı olmasıyla bize çok faydası olduğunu düşünüyorum. 1 hafta sonrasında tekrar randevumuz var. Oğlumda, eşimde, bende çok aşama kaydettik. 3 seans görüşme sağladık 4. seansımıza gideceğiz. Oğlum üstün zekalı bir çocuk üstün zekalı çocuklarında sıkıntıları olabiliyor. Anne, baba olarak nasıl bir yaklaşım sergileyeceğimizi tam bulamamıştık ama İbrahim Bey sayesinde nasıl yaklaşabileceğimizi, nasıl anlayabileceğimiz konusunda bize farklı yol gösterdi. Yaptığı tedaviden, yaklaşım tarzından çok memnunuz.

K
Konum: Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Oğlum 9 yaşında dikkat dagnıklı ve hiper aktivite var üç yıl önce gelmeye başladık İbrahim beye çok memnunuz dikkatle dinleyen tek tek anlaşır şekilde anlatan Allah razı olsun hocamızdan saygılar

Konum: Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi Randevu

Kızımın ergenlik problemleri için yaklaşık olarak 1 yıldır hocamı ziyaret ediyoruz. Güler yüzü ve ilgisi nedeniyle öncelikle kızım olmak üzere çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ediyorum.

K
Konum: Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi Randevu

Oglumda endise ettigim bazi durumlar vardi. Ilk gorusmemizde bizi cok rahatlatti ve tedavisini planlayarak oglumu iyilestirdi. Simdi yine ufak sorunlarimiz var. Hic baska dr dusunmedik. Direkt olarak yine kendisine randevu aldik. Ayni guzel sonucu alacagimiza eminiz.Cocuk psikiyatristi olarak kesinlikle tavsiye edebilecegimiz cok kiymetli bir doktor.