Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 1443. Cadde No:9A Kat:4 D:99 (YDA CENTER ), Ankara
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Otizm Görüntüleme Ve Tanısı
Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Psikiyatrik İlaç Tedavisi
Çocuk ve Ergen Terapisi
Öğrenme Bozukluğu Belirti Tarama Testi
İlişki Ölçekleri Anketi
Doç. Dr. İbrahim Durukan Muayenehanesi
2006-2012 yılları arasında GATA Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzman doktor olarak görev yaptım. 2012 tarihinde girdiğim doçentlik sınavında başarılı olarak doçent ünvanı kazandım. 2012-2021 yılları arasında GATA Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yaptım. Bu zaman diliminde Tıp fakültesi dersleri ve tıpta uzmanlık öğrencisi eğitimleri verdim. Uzmanlık tezleri yönettim.
İlgi alanlarım Otizm Spektrum Bozukluğu, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Özgül Öğrenme Güçlüğü (Disleksi), Zihinsel Gerilik, Konuşma Gecikmesi, Konuşma Bozuklukları, Çocukluk Çağı Kaygı Bozuklukları, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Tik Bozuklukları, Davranışsal Sorunlar, Kardeş Kıskançlığı, Okula Uyum Güçlükleri, Akademik Başarısızlık, Ergenlik Dönemi Sorunlarıdır.
Tedavi sürecinde bilişsel ve davranışçı temelli psikoterapileri, gerekli koşullarda ilaç tedavisini tercih ediyorum. Aileyi bir bütün olarak ele alıp değerlendirmeyi çok önemserim. Gerektiğinde ebeveyn danışmanlığı da tedavi sürecimin önemli bir parçası olmaktadır.
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan 24 makalem, ulusal hakemli dergilerde 20 makalem bulunmaktadır. Davetli konuşmacı olarak uluslararası bilimsel kongrelere 4 kez, ulusal bilimsel kongrelere 8 kez katıldım. Türkçe bilimsel kitaplarda 4 kitap bölümü yazdım. 23, 24, 25 ve 26. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongrelerinde Düzenleme Kurulu üyeliği yaptım. 2014-2016 yılları arasında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneğinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği üyesiyim. İyi düzeyde İngilizce bilmekteyim. Evli, 2 çocuk babasıyım.
n....)
Büyük kızımda problem vardı. Tanısını kendisi koydu. 11 yıldır beraberiz. Disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite vardı. Doğru bir yöntemle ilerledik. Özel eğitim aldı ve ilaç tedavisi ile devam ettik. Şu an çok iyi. Düzenli bir şekilde takip edildi, seanslara katıldık. İbrahim Bey mükemmel bir insan. Doktorluğu ve kişiliği çok iyi. Her şeyi detaylı anlatıp yönlendiriyor. Küçük kızımda da problem var. Görüştük kendisiyle. Farklı illerden yanına gidiyoruz. Hiç bırakmadık ve çok memnunuz.
de...a
Sayın ,İbrahim Durukanı ,DEHP için tercih ettik onun yanısıra kaygılarımız,huzursuzluğumuz vardı şuan geldiğimiz seviye bizi oldukça mutlu etti bir yıla yakın süredir takipli hastasıyız kaygısız bir şekilde ayrılmamıza yardımcı olan doktorumuz
ç.....
12 yaşındaki kızımız için geldik hocamıza. Çok güler yüzlü, tatlı dilli. Önce kızımızla konuştu sonra bizi dinledi. Kızımız seans öncesinde gergindi ama seans bitiminde çok rahatlamıştı. Seanslara katılmak ve hocamızla konuşmak için sabırsızlanıyor artık. Önerdiği yöntemler çok işe yaradı. Şu an bizde kızımızda süreçten çok memnunuz. Kesinlikle gelmenizi ve görüşmenizi öneririz.
mu...p
Doç.Dr. İbrahim Durukan hocamıza 17 aylık erkek çocuğumuz için otizm şüphesiyle gittik. Hocamız mükemmel analizler ve kontroller yaparak çocuğumuzun tüm davranışlarını dikkatle izledi. Bize çeşitli sorular sorarak durumu anlamaya çalıştı ve tüm süreç boyunca çok iyi ilgilendi. Hem profesyonel yaklaşımı hem de sıcak tavırlarıyla bizi çok rahatlattı. Kendisine minnettarız. İbrahim Hocamı herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
7 yaşındaki oğlumun çiş kaçırma problemi için kendisine başvurduk, tanıştıktan sonra oğluma dönüp ne sıkıntın var buraya ne için geldin dedi, bu yaklaşım biraz sarsıcıydı bizim için, görüşme sonunda ise bir ilaç yazıyorum dedi kaslarının gelişimi kuvvetlenmesi için mi dedim evet evet dedi, sonra eczaneye gidince bu depresyon ilacı ve prospektüsünde çocuklar için uygun olmadığı ve davranış bozukluklara sebebiyet verebileceği bilgisini edindim. Maalesef verilen ilacın nasıl bir ilaç olduğu bilgisini eczaneden edinmiş oldum.
Doç. Dr. İbrahim Durukan
Merhabalar,
Öncelikle yorumda bahsedilen hususlara açıklık getirilmesi gerektiği için cevap niteliğinde birkaç noktayı aydınlatmak istiyorum.
1. Esas olarak depresyon tedavisinde kullanılan trisiklik bir antidepresan ilaçtır. Depresyon tedavisi dışında anksiyete bozuklukları, panik bozukluk gibi başka birçok psikiyatrik hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun yanında 6 yaş ve sonrasında enürezis (alt ıslatma) tanısı olan çocuklarda ilaç dışı davranışsal müdahalelere ek olarak kullanılır. Enürezis tedavisinde etkisini mesanedeki kolinerjik reseptörleri tutarak idrar çıkışında azalmaya yol açarak gösterir. Tıbbın her alanında uzmanlaşmanın artarak devam ettiği çağımızda reçete edilen ilacın kullanılıp kullanılmamasına eczaneden alınan bilgiyle karar verilmesi doğru bir tercih gibi gözükmemektedir.
2. Görüşme tekniğiyle ilgili yoruma ilişkin olarak klinik görüşmelerimde ilk kez muayene ettiğim çocuk ve ergen danışanlarımla ortalama ilk 10 dakikayı tanışma ve ev, okul, sosyal ortam gibi çocuğun yaşam alanlarından bahsederek olguyu tanımaya çalışarak, sonrasında ise çocuğun yaşına bağlı olarak geliş sebebiyle ilgili bilgi almaya ve sorunu çocuğun gözünden onun sözcükleri ile anlamaya çalıştığımın altını çizmek isterim.
b....e
İbrahim Hocamıza bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittik. Biz çok memnun kaldık. Kendisine konuşma abisi diyoruz ve kızım onunla sohbet edeceği günü heyecanla bekliyor. 8 yaşındaki çocuğuma nokta atışı teşhisini koydu ve tedaviye başladı. Hemen iyileşmeleri gözlemlemeye başladık. Yaklaşımı gerçekten çok farklı. Gittiğinizde anlayacaksınız. Anne ve baba olarak bizleri rahatlatıyor, gereken bütün açıklamayı yapıyor, nasıl davranmamız veya ne yapmamız gerektiğini söylüyor, bütün sorularımıza aydınlatıcı cevap veriyor. İbrahim Hoca ile “tühlere, keşkelere” farklı pencereden bakıyorsunuz ve rahatlamış bir şekilde oradan ayrılıyorsunuz. İşini çok iyi yapan bir hekime çocuğumu emanet etmiş olmam da beni çok rahatlatıyor.
f....)
Ben kendimde sağlıkçıyım İbrahim Bey'e oğlumu götürmekteyim. Danışana yaklaşımı, anneye babaya karşı empatisi, yönlendirmesi, bütüncül odaklı olmasıyla bize çok faydası olduğunu düşünüyorum. 1 hafta sonrasında tekrar randevumuz var. Oğlumda, eşimde, bende çok aşama kaydettik. 3 seans görüşme sağladık 4. seansımıza gideceğiz. Oğlum üstün zekalı bir çocuk üstün zekalı çocuklarında sıkıntıları olabiliyor. Anne, baba olarak nasıl bir yaklaşım sergileyeceğimizi tam bulamamıştık ama İbrahim Bey sayesinde nasıl yaklaşabileceğimizi, nasıl anlayabileceğimiz konusunda bize farklı yol gösterdi. Yaptığı tedaviden, yaklaşım tarzından çok memnunuz.
k ...k
Oğlum 9 yaşında dikkat dagnıklı ve hiper aktivite var üç yıl önce gelmeye başladık İbrahim beye çok memnunuz dikkatle dinleyen tek tek anlaşır şekilde anlatan Allah razı olsun hocamızdan saygılar
me...k
Kızımın ergenlik problemleri için yaklaşık olarak 1 yıldır hocamı ziyaret ediyoruz. Güler yüzü ve ilgisi nedeniyle öncelikle kızım olmak üzere çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ediyorum.
k....k
Oglumda endise ettigim bazi durumlar vardi. Ilk gorusmemizde bizi cok rahatlatti ve tedavisini planlayarak oglumu iyilestirdi. Simdi yine ufak sorunlarimiz var. Hic baska dr dusunmedik. Direkt olarak yine kendisine randevu aldik. Ayni guzel sonucu alacagimiza eminiz.Cocuk psikiyatristi olarak kesinlikle tavsiye edebilecegimiz cok kiymetli bir doktor.
İbrahim Durukan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?İbrahim Durukan, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size İbrahim Durukan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Otizm Görüntüleme Ve Tanısı, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi).
İbrahim Durukan adresi nerede?İbrahim Durukan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 1443. Cadde No:9A Kat:4 D:99 (YDA CENTER ) Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan İbrahim Durukan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda İbrahim Durukan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda İbrahim Durukan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?İbrahim Durukan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
İbrahim Durukan hangi dilleri konuşuyor?İbrahim Durukan ile İngilizce, Almanca dilinde konuşabilirsiniz.
İbrahim Durukan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?İbrahim Durukan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar İbrahim Durukan hakkında ne düşünüyor?Toplam 20 hasta / danışan, İbrahim Durukan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İbrahim Durukan hangi sigortaları kabul ediyor?İbrahim Durukan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
Ankara bölgesinde Ziraat Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
Ankara bölgesinde Halk Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
Ankara bölgesinde Merkez Bankası Mensupları kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
Ankara bölgesinde Ergo Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
Ankara bölgesinde Bupa Acıbadem Sağlık Ve Hayat Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
Ankara bölgesinde HDI Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
Ankara bölgesinde Türkiye Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri