Lisans eğitimimi Ufuk Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladım. İnönü Üniversitesi Psikiyatri servisinde yataklı bölümde stajımı yaptım. Ardından Üsküdar Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansa başladım ve eğitimimi başarılı bir şekilde tamamladım.
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Türkçe adı ile “Göz Hareketleri İle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Terapisi” eğitimimi tamamladım. Bu tekniği seanslarımda aktif olarak kullanıyorum. Yine aynı yıl içerisinde Düzakın Akademi ve Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin beraber verdiği Aile Danışmanlığı Eğitimini tamamladım.
Çiftler ile çalışırken daha yetkin olmam gerektiğini düşündüğüm için Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) tarafından verilen Cinsel Terapi eğitimini tamamladım. Ardından Prof.Dr. Nusret SOYLU hocadan Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Eğitimini aldım ve başarılı bir şekilde tamamladım.
Seanslarımda EMDR tekniği ve Bilişsel Davranışçı Terapi ile ilerliyorum. Aktif olarak birçok eğitim ve süpervizyon almaktayım.

-Seans odasında Cinsel terapi
- Travma tedavisinde EMDR
- Depresyonun bilişsel davanışçı terapisi
- ACT gözüyle bakış
- Nöropsikoloji
- Cinsel Terapi
- Aile ve çocuk arasındaki çatışmaların sebebi ve çözümü
- Obsesif kompülsif bozukluk
- Kişilik bozuklukları
-Panik atak
-Anksiyete (kaygı) bozukluğu

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Psk.İlbilge Cöhce

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 7 yaşındaki çocuklar
Nakit, Banka Havalesi

K
Konum: Psk.İlbilge Cöhce Diğer

Psikoloğumla terapiye başladığımdan beri hayatımda birçok olumlu değişim yaşadım. İlk seanstan itibaren gösterdiği sıcak ve samimi yaklaşımı, güven duymamı sağladı. Onun empatik ve profesyonel tavrı sayesinde kendimi ifade etmem kolaylaştı ve gerçekten anlaşıldığımı hissettim. Dinleme şekli, yüzeysel değil; derinlemesine bir bağ kurmayı hedefliyor. Sorunlarıma çok yönlü bir bakış açısı sunarak düşüncelerimi geniş bir çerçevede değerlendirmemi sağlıyor. Uyguladığı teknikler, sabrı ve desteğiyle duygusal dayanıklılığımı artırmamda büyük rol oynadı. Onunla çalışmak, kendimi tanımamı ve keşfetmemi sağladı. Psikoloğumun dürüst, yapıcı ve motive edici yaklaşımı sayesinde daha güçlü, kendine güvenen bir birey olmaya adım attım. Her seansta sunduğu içgörülerle bana ilham verdiği ve rehberlik ettiği için minnettarım. Gerçek bir profesyonel ve rehber olduğunu tüm içtenliğimle söyleyebilirim

Konum: Psk.İlbilge Cöhce Randevu

Resmen yolumu aydınlattı İlbilge Hanım. Her terapide farkındalığım daha da çok artıyor ve hem sorunlarımın ne olduğunu anlamama yardımcı oldu hem de hayatım yoluna girmeye başladı.

Konum: Psk.İlbilge Cöhce Diğer

İlbilge hanım gerek güler yüzü ile gerek çok değerli bilgi paylaşımı ile yolumuza ışık olmuştur. Herkese gönül rahatlığıyla önerdiğim çok saygı değer psikoloğumuza hayatı boyunca huzur başarı ve sağlık diliyorum.

Konum: Psk.İlbilge Cöhce Randevu

İlk olarak ön yargı ile başladığım görüşmede ilbilge hanım uslubu ve yaklaşımı ile bu düşüncemi değiştirmem de çok etkili oldu. Uyguladığı terapi tekniğini açıklaması nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda beni bilgilendirmiş olması terapim devam etmemde çok yardımcı oldu. Yaşamış olduğum yoğun anksiyete ile nasıl baş edeceğimi öğretti ve tedavimi tamamlamamı sağladı

Konum: Psk.İlbilge Cöhce Randevu

İlbilge hanımla sosyal anksiyetem üzerine çalışma yaptık. Tedavi süreci boyunca bana desteğini her an hissettim diyebilirim. Çalışmalarımız o kadar faydalı ilerledi ki. Bu alanda karşılaştığım nadir insanlardandır.

Konum: Psk.İlbilge Cöhce Randevu

Cinsel problemler için görüşmüştüm ilk başta çok çekinerek gittim ama kendisi gayet samimi ve doğal karşıladı devam ediyor seanslarımız sorunlarımın çözüleceğini düşünüyorum

Konum: Psk.İlbilge Cöhce Randevu

Hatice İlbilge Hanım çok güzel tespitlerde bulunuyor. Birçok şeyin farkına varmamı ve ilerlememi sağladı. Keşke daha önce gitseydim iyi ki karşıma çıkmış.

T
Konum: Psk.İlbilge Cöhce Randevu

Ilbilge hocaya depresyon ve anksiyete için gitmiştim. BDT ile terapi yaptık. Gerçekten çok faydasını gördüm. 3 yıldır antidepresan kullanıyordum yine de işlevselliğim tam değildi. Ilbilge Hocayla güzel bir ilerleme kaydettik.