O dönem, bu alandaki eğitim kadrosu en iyi olan okullardan Doğuş Üniversitesi'nde İngilizce olarak Psikoloji bölümünü okudum. Üniversiteyi, sevdiğim bölümü okumuş olmanın verdiği enerjiyle 3 yılda ve yüksek onur derecesiyle bitirdim. O yıllarda yalnızca bireysel psikolojinin değil, toplum psikolojisinin de önemli olduğunu ve kişiyi bu bağlamda değerlendirmenin çok daha iyi olacağını keşfederek İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde Sosyoloji de okudum.
Eğitim hayatım boyunca Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda insan hakları, toplumsal cinsiyet gibi alanlarda birçok eğitim aldım. Bu vakıf ile kişilere ve gruplara karşı ayrımcılığa yol açan önyargılara farkındalık getirmesi için Yaşayan Kütüphane projesini yürüttüm, okul boyama, kütüphane oluşturma gibi etkinliklerde rol aldım. Lisans eğitimim boyunca psikoloji alanında birçok seminer ve ulusal kongrelere katıldım. Yaz tatillerinde ise Boğaziçi Üniversitesi Learning ve Psychobiology laboratuvarlarında görevli öğrenci olma fırsatını yakaladım. Buradaki deneyimim bana, olayların nedenlerini bilimsel ve objektif açıdan değerlendirebilme yeteneği kattı.
Özellikle klinik alanda çalışmak istediğimden lisans sonrası Gedik Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında tezli yüksek lisans yaptım. Buradaki eğitim dönemim boyunca da Şişli Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'nde staj yaparak yetişkin danışanlarla çalışma konusunda deneyim kazandım.
Mesleğime ilişkin birçok terapi ekolünden eğitim aldım ve seanslarda eklektik yani bütüncül bir bakış açısıyla ilerlemeyi seviyorum. Böylece kişiyi hem biyopsikososyal açıdan değerlendiriyor hem de çocukluk yaşantıları, şu anki deneyimleri, geleceğe dair planları, duygu, düşünce ve davranışlarını bir bütün olarak ele alabiliyorum.
Boşanma Danışmanlığı
Fobilerden Kurtulmak
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Yas Terapisi
g....ö
ilkay hanım işinde profesyonel ve ilgili, her seans sonrası kendimi daha iyi hissediyorum.
h...
Çalıştığım şirketin anlaşması olan sigorta aracılığıyla kendisine ulaştım. Odak bozukluğu sebebiyle başvurdum.
- İlkay Hanım'la seanslarımız gerçekten çok verimli geçiyor. Aşmak istediğim konularla ilgili kendisinin yaklaşımları, çözüm yöntemleriyle ilgili bilimsel çalışmaları da açıklaması ve bilgi birikimi gerçekten çok olumlu.
- Çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim.
s....ş
Depresyon için kendisiyle görüştüm. İlaç tedavisine devam ettiğim için ara verdim. 2-3 ay gittim. Yaklaşımını çok beğendim. Hayatıma pozitif etkisi oldu. İlkay Hanım çözüm odaklı yaklaşıyor. Anlayışlı ve süreci takip eden bir uzman. Memnun kaldım.
ş....d
İlkay hocamla yollarımız kesiştiği için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum. Çocukluktan beri yaşadığım tramvalarım düşünce hatalarım hocam sayesinde çok kısa bir zamanda çözüme ulaştı. Ne zaman kendimi kötü hissetsem zor zamanlar geçirsem konuştuklarımızı ve hocamdan öğrendiklerimi hatırladım. Sorunlara yaklaşımı pozitif enerjisi ile seans süresince beni çok rahat hissettirdi. İlkay hocamdan randevu almak konusunda kararsızsanız hiç düşünmeyin derim seanslar hiç bitmesin istiyorsunuz :)
b...
İlkay Hanım'la görüşmemizin ilk anında ne kadar donanımlı ve profesyonel biri olduğunu hissettim. Anksiyete ve panik atak sebebiyle başvurdum. Öncelikle yaklaşımı, güler yüzü ve pozitif enerjisi beni gerçekten rahatlattı ve güven içerisinde kendisine içimi açmamı sağladı. Kullandığı teknikler ve verdiği bilgiler ile kendisine ve sürece olan güven duygum arttı. Bu da sürecin olumlu sonuçlanmasına büyük katkı sağladı. Hatta İlkay Hanım'dan öğrendiklerimi çevremdekilere anlattığımda herkesin bir aydınlanma yaşadığına şahit oldum :) Yani sadece bana değil, çevreme bile faydası oldu diyebilirim. Eğer terapiye ihtiyacınız var ve psikolog konusunda kararsızsanız, kesinlikle İlkay Hanım'la görüşmelisiniz derim.
Kötü bir dönemden geçiyordum ve sinirsel problemlerim vardı. Arkadaşımın tavsiyesiyle İlkay Hanım'a ulaştım. Yaklaşık 3 ay devam ettim. Daha pozitif daha olumlu düşünmeye başladım. İlkay Hanım çok sakin ve naif bir hanımefendi. Kendine has bir programı var. Yöntemleri ve yaklaşımı bana çok iyi geldi. Pozitifliği gerçekten danışana geçiyor. Süreçten çok memnun kaldım.
ş.....
Genel psikolojik destek için hem kızım hem kendim için başvurduk. Yaklaşık 1 yıldır devam ediyorum. Farkındalığım arttı, olaylara karşı ön yargılarım kırıldı. Süreç olumlu ilerliyor benim için. İlkay Hanım çok güler yüzlü ve danışanına karşı yaklaşımı çok güzel. İletişime çok açık. Seans dışında da irtibat kurabilmemiz güzel. Devam etmeyi düşünüyorum.
ö...
Öfke problemi sebebiyle İlkay Hanım'a başvurdum. 6 seans devam ettim. Eskiye göre olumlu yönde değişimler mevcut. İlkay Hanım'ın danışanla iletişimi çok güzel. Can kulağıyla dinliyor ve güzel çözüm yolları sunuyor. Süreçten memnun kaldım. Devam etmeyi düşünüyorum.
p.....
Gerek maddi gerek manevi olarak hayatımın kötü bir dönemindeydim. İnsanlara hayır diyememe ve kendimi değersiz görme durumu yaşıyordum. 5 seans aldım. Küçük küçük şeylerden başlayarak insanlara hayır diyebilmeyi öğreniyorum. Genel anlamda kendimi daha iyi hissediyorum. Önerdiği nefes egzersizlerine devam ediyorum. İlkay Hanım çok tatlı bir insan. Gerçekten çok güzel ilgilendi. Seanslar dışında verdiği notlar, kitap önerileri ve genel tavsiyeleri benim için çok faydalı oldu. Çevremde her zaman tavsiye ettiğim, alanında çok başarılı bir uzman.
ü.....
Kaygı bozukluğu ve anksiyete sebebiyle İlkay Hanım'a başvurdum. 5-6 seans aldım. Kendimi daha rahat ve daha motive hissediyorum. Yaşadığım sıkıntılarda ciddi şekilde azalma oldu. İlkay Hanım çok güler yüzlü ve ilgili bir uzman. Danışanına yaklaşımı ve bilgilendirmelerinden memnun kaldım.
İlkay Kılıçarslan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?İlkay Kılıçarslan, Psikoloji. Size İlkay Kılıçarslan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Bireysel Terapi, Yetişkin Terapisi, Eklektik Yaklaşım, Dinamik Psikoterapiler, Fobilerden Kurtulmak, Bütüncül Psikoterapi.
İlkay Kılıçarslan adresi nerede?İlkay Kılıçarslan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Feneryolu Mah. Bağdat Cad. No:125 Emre Apt. Kat:4 Daire:13 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan İlkay Kılıçarslan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, İlkay Kılıçarslan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda İlkay Kılıçarslan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?İlkay Kılıçarslan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
İlkay Kılıçarslan hangi dilleri konuşuyor?İlkay Kılıçarslan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
İlkay Kılıçarslan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?İlkay Kılıçarslan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar İlkay Kılıçarslan hakkında ne düşünüyor?Toplam 59 hasta / danışan, İlkay Kılıçarslan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu